naruto14 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Ram δεν νομίζω. Θα σου έκανε και άλλα. Για την pcie θύρα μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις την κάρτα σε άλλο slot. H μητρική σου έχει άλλο ένα x16 3.0. Για δες και εκεί. Αλλά το πρόβλημα δεν θυμίζει μητρική. Κάρτα-τροφοδοτικό. Κάπου εκεί πρέπει να είναι το θέμα, αν έχει αποκλειστεί το θέμα software. Τρέξε και ένα Valley Benchmark και παρακολούθησε και εκεί πώς πάνε τα fps και οι θερμοκρασίες. Οι θερμοκρασίες πάντα είναι μια χαρά. Στο Valley αν πάει κανονικά τα fps θα είναι όπως πρέπει να είναι, αν είναι όμως σε φάση κολλήματος θα έχω πολύ χαμηλά fps. Είναι αναλόγως τα κέφια. Λοιπόν έχω 2 πράγματα στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή. Να συνδέσω την παλιά 9600GT στο τωρινό σύστημα ή να αλλάξω την κάρτα στην άλλη PCI θύρα? Ποιο από τα 2 πρώτα?
pnick Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Οι θερμοκρασίες πάντα είναι μια χαρά. Στο Valley αν πάει κανονικά τα fps θα είναι όπως πρέπει να είναι, αν είναι όμως σε φάση κολλήματος θα έχω πολύ χαμηλά fps. Είναι αναλόγως τα κέφια. Λοιπόν έχω 2 πράγματα στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή. Να συνδέσω την παλιά 9600GT στο τωρινό σύστημα ή να αλλάξω την κάρτα στην άλλη PCI θύρα? Ποιο από τα 2 πρώτα? Πρώτα σε άλλη θύρα (για να μην έχεις θέματα οδηγών) και μετά βάλε την παλιά και άσε να κατεβάσει drivers κ.λπ.
STORM1978 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Πρώτα αν βάλεις την 9600GT τότε πρώτα ξήλωμα με DDU και μετά βάζεις τους drivers της. Πρίν από αυτό για δοκίμασε και αυτούς τους drivers και πες μας : AMD CATALYST 14.7 RC1AMD Catalyst 14.7 RC1 (14.200.1004.0 July 9) Download
pnick Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Βρε μπάς και έχεις Vsync enabled μέσα στο Crysis κ.λπ.; Τώρα είδα πώς είναι τα settings και υπάρχει επιλογή σε αυτήν την καρτέλα (εκεί που λέει Vsync: YES στα δεξιά): To ίδιο και στο Amazing Spiderman 2:
STORM1978 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Ναι βρε αλλά την μία παίζει με 60αρια και την άλλη με 30αρια, τι γίνεται την μια δουλεύει και την άλλη όχι το VSYNC?
naruto14 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δεν τα είδα τα μηνύματα σας και προχώρησα μόνος σε κίνηση. Έβαλα την 9600GT. Κάνω καθαρισμό τους drivers με το DDU αν είναι και μετά βάζω τους nvidia
pnick Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 To Vsync σε adaptive mode όταν είσαι πάνω από 60fps στα κρατάει στα 60 και όταν πέφτεις κάτω από 60 στα ρίχνει στα μισά περίπου (1/2 refresh rate) για να μην υπάρχει tearing. Έτσι τουλάχιστον το έχω δεί να δουλεύει στο FSX. Στα παιχνίδια δεν ξέρω ακριβώς πώς γίνεται, αλλά το λέω γιατί είμαι σίγουρος ότι ξαναδιάβασα να λύνεται παρόμοιο πρόβλημα με πτώση των frames. Δεν ξέρω αν ήταν στο Insomnia ή αλλού.
naruto14 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Ναι αλλά αν βγάλω το Vsync μετά θα έχω άλλα θέματα στα παιχνίδια που ξεπερνάνε τα 60 fps... Δεν νομίζω να είναι λύση αυτό.
pnick Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Ναι αλλά αν βγάλω το Vsync μετά θα έχω άλλα θέματα στα παιχνίδια που ξεπερνάνε τα 60 fps... Δεν νομίζω να είναι λύση αυτό. Βγάλ'το προσωρινά για να δείς αν είναι αυτό που σου ρίχνεις τα frames και για να μη στέλνεις την κάρτα για αλλάγή τσάμπα. Απλό είναι. Μετά αν το θέλεις το ξαναβάζεις. Καταλαβαίνεις ότι μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό και εμείς καθόμαστε και ψάχνουμε ψύλλους στα άχυρα;
naruto14 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Βγάλ'το προσωρινά για να δείς αν είναι αυτό που σου ρίχνεις τα frames και για να μη στέλνεις την κάρτα για αλλάγή τσάμπα. Απλό είναι. Μετά αν το θέλεις το ξαναβάζεις. Καταλαβαίνεις ότι μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό και εμείς καθόμαστε και ψάχνουμε ψύλλους στα άχυρα; Ναι αλλά αν είναι έτσι όταν το βάζω πάλι θα έχω τα ίδια θέματα. Άρα αν έχω vsync θα έχω θέμα με τα fps, ενώ αν δεν το έχω θα ξεπερνάμε τα 60 και θα έχουμε και εκεί θέμα.
pnick Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Ναι αλλά αν είναι έτσι όταν το βάζω πάλι θα έχω τα ίδια θέματα. Άρα αν έχω vsync θα έχω θέμα με τα fps, ενώ αν δεν το έχω θα ξεπερνάμε τα 60 και θα έχουμε και εκεί θέμα. Αυτό είναι άλλο θέμα. Είναι το κατά πόσο αντέχεις το tearing ή όχι και το κατά πόσο η κάρτα σου αντέχει να δίνει τα απαραίτητα fps. Εδώ όμως καθόμαστε και ψάχνουμε τον ένοχο μεταξύ κάρτας-τροφοδοτικού-οδηγών κ.λπ. και μπορεί τίποτε από αυτά να μη φταίει. Βρες πρώτα αν φταίει το vsync και αν αυτός είναι ο ένοχος τότε αποφάσισε αν θα το αφήσεις οn ή off. Απλό δεν είναι; 1
naruto14 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δεν φταίει το Vsync τελικά. Είτε on, είτε off τα fps είναι χαμηλότερα από ότι θα έπρεπε.
Xristaras12 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 στο παλιό σου σύστημα τι κάρτα έχεις; τώρα είδα οτι βάζεις την παλία κάρτα. ούτε να δανειστείς απο αλλού μπορείς; καταλαβαίνεις οτι να μπορουσες να βρεις κάτι εκ των 2 θα αποκλειαμε εναν παράγοντα, τώρα απλα κάνουμε βόλτες.
STORM1978 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Βρε συ θα βάλεις τους οδηγούς που σου είπα με την 280? Επίσης σε πια θύρα την έχεις? Αν όχι στην 1η πάνω βάλτην εκεί!
naruto14 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Στην πρώτη την έχω. Έβαλα τους drivers. Έκανα 6-7 restarts και μια χαρά όλα. Κλείνω το κουτί το βάζω στη θέση του (το είχα ανοίξει για να συνδέσω την παλιά κάρτα) και με το που τον ανοίγω και βάζω το spider-man πάλι τα ίδια κολλήματα. Δηλαδή τι να πω... Η κατάσταση σαν να μην επιδέχεται λύση. Έχω εκνευριστεί όσο δεν πάει. Το μόνο που ίσως καταφέρω να κάνω είναι να δανειστώ μια άλλη AMD κάρτα από έναν φίλο και να την δοκιμάσω στο σύστημα. Και αυτό δεν είναι σίγουρο όμως...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα