Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα format. Το ίδιο πρόβλημα πάλι. Έκανα 3 restart και στο 3ο πάλι χαμηλά frames. Τι άλλο μπορεί να φταίει? :fear:

Δεν σε πρόλαβα... Δεν χρειάζεται format αμέσως σε αυτές τις περιπτώσεις. Βασικά είναι η τελευταία λύση. Εμένα περάσανε ένα σωρό προβλήματα από το pc και λύθηκαν με άλλο τρόπο. Έχω να κάνω format πολύ καιρό. Είμαι της σχολής "το format είναι η έσχατη λύση". Κάνε μου την χάρη. Κάνε απεγκατάσταση σε όποιο utility σχετικό με την κάρτα υπάρχει στο pc. Και ξαναδοκίμασε. Ας αποκλείσουμε το θέμα software για αρχή. Θερμοκρασίες της κάρτας έχεις ελέγξει; Μήπως ανεβάζει και δεν το πήρες χαμπάρι; Επίσης, το ότι κολλάει στα 30fps μου θυμίζει λίγο vsync. Δες στον Catalyst μήπως έχεις βάλει τίποτα adaptive. (Λέω τώρα ό,τι μου έρθει για να αποκλείσουμε το θέμα software).

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τώρα που έχω εγκατεστημένο μόνο το Catalyst (έκδοση 14.4) πάλι μου γίνεται ορισμένες φορές. Θερμοκρασίες από ότι είχα δει είναι μια χαρα. Αυτό για το adaptive που λες που το βρίσκω?

Δημοσ.

Μη με παρεξηγείς. Δεν έχω τον Catalyst ως χρήστης Nvidia, αλλά από όσο μπόρεσα να βρώ θα πας στα 3D application settings και θα βρείς κάτι που θα λέει Wait for vertical refresh. Για δες τί είναι τσεκαρισμένο εκεί;

Δημοσ.

Τα Settings τα έχει όπως παρακάτω. Πρέπει να αλλάξω κάτι?

Όχι, από ό,τι καταλαβαίνω δεν έχει vsync ενεργοποιημένο. Οπότε πάει και αυτό. Απλά το είπα γιατί κάποιες φορές τυχαίνει σε άλλα θέματα να λένε χρήστες ότι τα fps πέφτουν από τα 60 στα 30 και κάτι τέτοιο γινόταν. 

Αν επαναλαμβάνεται το πρόβλημα τότε επικεντρώνεται στην κάρτα πάλι. Δεν έχω κάτι άλλο στο μυαλό μου.  :unsure: 

Δημοσ.

Όχι, από ό,τι καταλαβαίνω δεν έχει vsync ενεργοποιημένο. Οπότε πάει και αυτό. Απλά το είπα γιατί κάποιες φορές τυχαίνει σε άλλα θέματα να λένε χρήστες ότι τα fps πέφτουν από τα 60 στα 30 και κάτι τέτοιο γινόταν. 

Αν επαναλαμβάνεται το πρόβλημα τότε επικεντρώνεται στην κάρτα πάλι. Δεν έχω κάτι άλλο στο μυαλό μου.  :unsure:

Μια χαμηλά μια κανονικά. Μιλάμε είναι τελείως κουλό το πρόβλημα και όλη η ατυχία μαζεμένη πάνω μου! :mad:

Τώρα πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω... μου φαίνεται θα μείνω μια ζωή με restarts.

Δημοσ.

Δοκίμασες να παίξεις με τα settings σε μέτρια προς χαμηλή ποιότητα; Να δούμε αν όταν τα fps είναι πολύ ψηλά το ξανακάνει. Δεν ξέρω βρε παιδί μου. Θερμοκρασίες με τί έλεγξες; Πόσο πάει η κάρτα στο στρες; Μήπως έχεις βάλει κανένα όριο ασφαλείας και μόλις ζεσταθεί σου ρίχνει απόδοση; 

Δημοσ.

Δοκίμασες να παίξεις με τα settings σε μέτρια προς χαμηλή ποιότητα; Να δούμε αν όταν τα fps είναι πολύ ψηλά το ξανακάνει. Δεν ξέρω βρε παιδί μου. Θερμοκρασίες με τί έλεγξες; Πόσο πάει η κάρτα στο στρες; Μήπως έχεις βάλει κανένα όριο ασφαλείας και μόλις ζεσταθεί σου ρίχνει απόδοση; 

Κανονικά πάνε οι θερμοκρασίες. Μέχρι 65 είδα να φτάνει. ωραία θα δοκιμάσω και με το κατέβασμα των ρυθμίσεων.

Δημοσ.

έγω θα σου ξαναπώ αντί να ψάχνεσαι αν μπορείς δοκίμασε την κάρτα αλλού ή δανείσου κανένα τροφοδοτικό να δεις.

Και αυτό. Θα αποκλείσει τουλάχιστον τους 2 βασικούς υπόπτους σε τέτοια προβλήματα.

Δημοσ.

ναι φυσικά,αρκεί να την σηκώνει το τροφοδοτικό του.

Ωχ άστο καλύτερα. Με Force τροφοδοτικό δεν πάμε πουθενά. Δεν αξίζει να το ρισκάρω :P

Δημοσ.

Εκεί που έπαιζα Spec Ops σήμερα, πάλι έπεσαν τα fps. Χωρίς επανακίνηση αυτήν  την φορά. Καθαρό 60αρι είχα και τώρα 20-30 fps. Δεν παλεύεται άλλο η κατάσταση. Υπάρχει περίπτωση να φταίει  η μητρική? η PCI θύρα που είναι συνδεδεμένη η κάρτα γραφικών? Κανένα καλύτερo test για τις ΡΑΜ?

Δημοσ.

Ram δεν νομίζω. Θα σου έκανε και άλλα. Για την pcie θύρα μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις την κάρτα σε άλλο slot. H μητρική σου έχει άλλο ένα x16 3.0. Για δες και εκεί. Αλλά το πρόβλημα δεν θυμίζει μητρική. Κάρτα-τροφοδοτικό. Κάπου εκεί πρέπει να είναι το θέμα, αν έχει αποκλειστεί το θέμα software.

Τρέξε και ένα Valley Benchmark και παρακολούθησε και εκεί πώς πάνε τα fps και οι θερμοκρασίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...