naruto14 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα σε όλο το forum. Η αλήθεια είναι πως αυτό το θέμα με απασχολεί πολύ καιρό τώρα και δεν έχω καταφέρει ακόμα να βγάλω λύση. Το πρόβλημα είναι το εξής: Παίζω για παράδειγμα Crysis 3 το βράδυ και το παιχνίδι τρέχει στα 35-40 fps. Το επόμενο πρωί, ανοίγω τον υπολογιστή και βάζω πάλι το Crysis. Μονίμως 15-20 fps ακριβώς στα ίδια settings χωρίς να έχω πειράξει τίποτα. Το ίδιο ισχύει και σε άλλα παιχνίδια όπως το Amazing Spiderman 2. Εκεί σε όλα τέρμα έχω μονίμως 50-60 fps και μετά από ώρες που ανοίγω πάλι το PC έχω σταθερά 20-30 fps χωρίς να έχω αλλάξει πάλι τίποτα. Καμιά φορά αυτό φτιάχνει με restart, άλλες φορές όχι. Ένας τρόπος που έχω βρει και λύνει προσωρινά την κατάσταση στα σίγουρα είναι η απεγκατάσταση και ξανα-εγκατάσταση των drivers της καρτας γραφικών. Ωστόσο μετά από κάποιες ώρες που θα ανοίξω πάλι το PC θα το έχω το ίδιο θέμα. Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής: Μια φορά το έλυσα με restart. Μια φορά το έλυσα με τους drivers και μια λύθηκε αυτόματα αφού έπαιζα για κάνα τέταρτο. Τι έχω κάνει εγώ: Αρχικά νόμιζε ότι έφταιγε η Asus R9 280X Direct CU II Top λόγω των υψηλών συχνοτήτων. Την επέστρεψα, την βρήκαν ελαττωματική (έβγαζε και κάτι artifacts μια στο τόσο) και μου επέστρεψαν τα χρήματα πίσω. Έπειτα αγόρασα την Asus R9 280X Direct CU II που έχει χαμηλότερες συχνότητες (η Top είναι με τις υψηλές). Δυστυχώς το θέμα με τα fps παραμένει ίδιο και στις 2 περιπτώσεις. Οπότε μου φαίνεται λίγο περίεργο να φταίει η κάρτα ξανά. Δοκίμασα και test για τις μνήμες με το Memory Diagnostic Tool που έχουν μέσα τα windows και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Δεν έχω πειράξει τίποτα από συχνότητες και Voltage, πουθενά OC. Και τώρα σκέφτομαι μήπως φταίει η Motherboard. Αλλά πως ακριβώς θα ευθύνεται το πρόβλημα στην μητρική δεν μπορώ να καταλάβω. Τα άλλα μου φαίνεται λίγο απίθανο να φταίνε. Εσείς έχετε καμιά ιδέα γιατί έχω απελπιστεί με την κατάσταση?
Xristaras12 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 κατέβασε το msi afteburner και στήσε το OSD ώστε να βλέπεις GPU usage και "μπες" στη διαδικασία χαμηλών fps να δεις αρχικά αν προέρχεται απο την κάρτα. Αν θες κατέβασε και το HWinfo64 και σέταρε πάλι το OSD του να βλεπεις και την χρήση επεξεργαστή ταυτόχρονα με το AB.
pnick Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Εφόσον με απεγκατάσταση-επανεγκατάσταση drivers φτιάχνει έστω και προσωρινά το θέμα, υποπτεύομαι ότι εκεί εντοπίζεται. Κάνεις clean απεγκατάσταση με ddu ή με το Atiman; Επίσης, έχεις εγκατεστημένο κανένα software, utility της κάρτας κ.λπ.; Μήπως κάνει τα δικά του με την επανεκκίνηση. Το είχα αντιμετωπίσει με το Afterburner κάποια στιγμή.
naruto14 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Εφόσον με απεγκατάσταση-επανεγκατάσταση drivers φτιάχνει έστω και προσωρινά το θέμα, υποπτεύομαι ότι εκεί εντοπίζεται. Κάνεις clean απεγκατάσταση με ddu ή με το Atiman; Επίσης, έχεις εγκατεστημένο κανένα software, utility της κάρτας κ.λπ.; Μήπως κάνει τα δικά του με την επανεκκίνηση. Το είχα αντιμετωπίσει με το Afterburner κάποια στιγμή. Με ddu έβγαλα τους drivers αλλά πάλι τα ίδια. Από utilities έχω μόνο το Asus GPU Tweak που το έχω βάλει να ανοίγει με το startup. Λες να φταίει αυτό? κατέβασε το msi afteburner και στήσε το OSD ώστε να βλέπεις GPU usage και "μπες" στη διαδικασία χαμηλών fps να δεις αρχικά αν προέρχεται απο την κάρτα. Αν θες κατέβασε και το HWinfo64 και σέταρε πάλι το OSD του να βλεπεις και την χρήση επεξεργαστή ταυτόχρονα με το AB. Οκ δοκιμάσω αρχικά με το MSi afterburner και ενημερώνω. Επίσης σκέφτηκα να αναβαθμίσω το BIOS της μητρικής στο τελευταίο γιατί από ότι είδα είναι σε μια παλαιότερη έκδοση. Αξίζει τον κόπο?
Xristaras12 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 bios update θα εκανα μονο αν το log λεει για αντιστοιχο θεμα. Αν παρ ολα αυτα δεν το φοβασαι(αν και με τις νεες μητρικες δεν γινεται λαθος εχουν backup chip)ριξε αφοβα :Ρ
pnick Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Με ddu έβγαλα τους drivers αλλά πάλι τα ίδια. Από utilities έχω μόνο το Asus GPU Tweak που το έχω βάλει να ανοίγει με το startup. Λες να φταίει αυτό? Βγάλε όλα τα utilities προσωρινά και δοκίμασε να δούμε τί γίνεται. Κάποια από αυτά είναι buggy. Παλιότερα με μια AMD είχα θέμα με το utility της Gigabyte. Έτρωγε 25% μνήμη χωρίς να κάνει τίποτα. Έφαγα τον κόσμο μέχρι να καταλάβω τί γινόταν. Δες όταν τρέχεις κάτι βαρύ, κανά παιχνίδι π.χ., μέσα από τον Task Manager την χρήση μνήμης από τις εφαρμογές να δείς μήπως υπάρχει κάτι που τρώει ασυνήθιστα πολλή μνήμη. 1
naruto14 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Το Utility της Asus δεν φταίει τελικά. Το είχα ανοιχτό ενώ το έβαλα και πάλι μια χαρά το παιχνίδι. Θα περιμένω ξανά το βράδυ να πέσουν τα frames να παρακολουθήσω τι γίνεται.
brotrainer Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δοκίμασε σε άλλο δίσκο clean install os.
pnick Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Το Utility της Asus δεν φταίει τελικά. Το είχα ανοιχτό ενώ το έβαλα και πάλι μια χαρά το παιχνίδι. To ό,τι το είχες ανοικτό και δεν έκανε κάτι στην αρχή δεν λέει κάτι. Τέλος πάντων, αν το ξαναβγάλει το πρόβλημα δες το memory usage και τα ξαναλέμε.
Sakiz105 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Αν μπορεις κανε ενα φορματ.Αν συνεχισει τοτε φταιει παλι η καρτα (μου εχει τυχει 3 φορες καμμενο kit ram απο το ιδιο μαγαζι,απο την ιδια εταιρια )
naruto14 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Αν μπορεις κανε ενα φορματ.Αν συνεχισει τοτε φταιει παλι η καρτα (μου εχει τυχει 3 φορες καμμενο kit ram απο το ιδιο μαγαζι,απο την ιδια εταιρια ) Format το σκεφτόμουν. Οπότε δηλαδή αν δω ότι μου το ξαναβγάζει το βράδυ πάω για Format? Γιατί και τεστ για τις μνήμες έκανα αλλά δεν βρήκε τίποτα.
naruto14 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Καμιά απολύτως διαφορά όταν τα fps είναι χαμηλά στη χρήση gpu, cpu και μνήμης. Αυτό τι μπορεί να σημαίνει?
naruto14 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Έκανα format. Το ίδιο πρόβλημα πάλι. Έκανα 3 restart και στο 3ο πάλι χαμηλά frames. Τι άλλο μπορεί να φταίει?
Xristaras12 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 θα σου έλεγα να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό αν έχεις,αν και δεν είναι κανένα του κιλού το xfx.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα