spirit)earth)aflame Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Θα βάλω σήμερα τον πρώτο μου SSD. Διαβάζω διάφορα και στο forum και αλλού, μπέρδεμα και δεν έχω πολύ χρόνο. Συνοπτικά, μπορεί να μου πει κάποιος τι πρέπει να κάνω για να έχω τη max απόδοση μετά το installation των windows 8.1x64 στον ssd? Είδα κάτι για benchmarks, magician, rapid και τέτοια. Ο ssd είναι ο Samsung 840 evo, και εν γνώση μου θα μπει σε Sata2 μιας και η μητρική είναι παλιά. Γνωρίζω πως θα έχω χαμηλότερη απόδοση, οπότε ας προσπεράσουμε αυτό το κομμάτι. Όποιος ξέρει ας γράψει δυο λόγια! Ευχαριστώ πολύ.
SPANK Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Εχω και εγω τον συγκεκριμένο δίσκο σε sata 2 μητρική αυτο που πρέπει να κανεις ειναι να βάλεις τον δίσκο σε ahci mode τοσο στο bios οσο και στα windows , δες τον οδηγό με τα βήματα Ενεργοποίηση του AHCI σε Windows 7 / Vista
TheELF Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Μιας και από ότι κατάλαβα τώρα θα κάνεις format φτάνει να το ορίσεις πριν από το format στο bios,μόνο αν έχεις περασμένα ήδη τα windows πρέπει να γίνουν και τα δυο βήματα.
spirit)earth)aflame Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Ναι, θα του κάνω ένα format για το καλό, όχι ότι το χρειάζομαι. Tα windows θα περαστούν στον SSD δηλαδή ως βασικό δίσκο. Αρκεί λοιπόν να ενεργοποιήσω το AHCI mode? Για το δίσκο τον ίδιο, πρέπει να κάνω κάτι άλλο με τίποτα προγράμματα μετά το installation ή είμαι good to go με τη μία; Ευχαριστώ φυσικά και τους δυο σας για τη βοήθεια!
SPANK Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Αφου περαστεί το ahci κτλπ πέρνα και το samsung magician που σου δείχνει διάφορα στοιχεία για τον δίσκο
spirit)earth)aflame Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Thanks, will do και ποστάρω αποτελέσματα.
Physiciant Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Κάνε αυτό που σου είπαν τα παιδιά για το AHCI mode πριν το format απ' τα bios, επίσης σύνδεσε τον ssd βάλε το magician και κάνε update το firmware(αυτό το κάνεις και μετά το format δε πειράζει) και μετά ξεκίνα το format και μη ξεχάσεις να αποσυνδέσεις όλους τους υπόλοιπους δίσκους. Τους συνδέεις πάλι μετά το format. Μετά το format βάλε το magician κάνε enable το rapid mode και πήγαινε στο OS optimization και διάλεξε maximum performance. Επίσης κάνε set over provisioning και είσαι έτοιμος. Επίσης καλό θα ήταν να αλλάξεις το path απ' τα προγράμματα που κάνουν download αρχεία(όπως browsers, torrents) ώστε να αποθηκεύονται σε κάποιον δίσκο hdd ώστε να μειωθούν τα writes που γίνονται στον ssd. Αυτά 1
spirit)earth)aflame Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Όλα καλά. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια παιδιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα