Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με κρυφα αρχεια...

sakislife

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετω το φορουμ.

Εχω ενα θεμα με το Osx (σε Mavericks αλλα και σε παλιοτερα λειτουργικα). Οταν μεταφερω mp3s σε USB stick η σε καρτα SD μου περναει ταυτοχρονα για καθε τραγουδι και ενα αντιστοιχο κρυφο αρχειο με το ιδιο ονομα, μονο που αντι για ονομασια πχ Track 01, το ονομαζει ._Track 01 και εχει μεγεθος 4kb. 

Το προβλημα ειναι οτι κατα την αναπαραγωγη μουσικης το player πχ του αυτοκινητου βλεπει και τα κρυφα αρχεια αλλα δε μπορει να τα παιξει (λογικο, αφου ειναι 4 kb).

Το παραξενο ειναι οτι αν στο Osx ενεργοποιησω την εμφανιση κρυφων αρχειων, τα συγκεκριμενα κρυφα αρχεια στο USB stick δεν εμφανιζονται ενω υπαρχουν. Μπορω να τα δω μονο σε περιβαλλον windows, οποτε αναγκαζομαι να μπαινω σε vmware εκ των υστερων για να τα σβησω.

Εχεις κανεις ιδεα γιατι συμβαινει αυτο? Πληροφοριακα, τα αρχικα αρχεια τα αντιγραφω απο εξωτερικο δισκο που ειναι φορμαρισμενος σε NTFS.

Ακολουθει κι εδω ενα screenshot με τα αρχεια που περιγραφω.

Ευχαριστω προκαταβολικα.

post-48992-0-70712400-1407825135_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα, το ίδιο ακριβώς κάνει και σε μένα. Μόνο που σε μένα όταν κατα λάθος πάτησα ενα απο αυτά να παίξει (τα 4kb), κολλάει και το player...

Εχω παρατηρήσει το εξής όμως: στην αρχή τα πρώτα mp3 που έγραψα στο στικακι τα είχα βάλει στο id tagger (ή κάπως έτσι) για να μου βγάζει σωστά τις πληροφορίες. Την δεύτερη φορά που ήθελα να περάσω τραγούδια και παλι, επειδή το εν λόγω προγραμμα δεν ξεκινούσε (παρούσα να ανοίξει και δεν άνοιγε), δοκίμασα ενα αλλο (το οποίο τωρα μου διαφεύγει μιας και είμαι σε διακοπές και δεν εχω πρόσβαση στον mac) το οποίο θυμάμαι μου έβγαζε και επιλογή για id2 και id3 κατι πληροφορίες. Έκανα μπόλικα αρχεία με αυτο, σε αλλα άφησα τικαρισμενα και τα δυο (id2 και id3 εννοώ), σε αλλα οχι. Βάζω το στικακι στο player του αυτοκινητου και ως εκ θαύματος, κάποια απο αυτά που πέρασα δεν είχαν το alter ego αρχείο τους! Κατέληξα λοιπόν στο συμπέρασμα ότι κατι παίζει με τις id πληροφορίες τους απλά αυτήν την εβδομάδα δεν μπορω να το επαληθευσω... Αν μπορείς κοίταξε το και ενημέρωσε μας

Υ.Γ. Όταν μπαίνεις απο windows και τα σβήνεις, στο osX ή στον player του αυτοκινητου εξαφανίζονται ή ξαναεμφανίζονται;

Καλημέρα, το ίδιο ακριβώς κάνει και σε μένα. Μόνο που σε μένα όταν κατα λάθος πάτησα ενα απο αυτά να παίξει (τα 4kb), κολλάει και το player...

Εχω παρατηρήσει το εξής όμως: στην αρχή τα πρώτα mp3 που έγραψα στο στικακι τα είχα βάλει στο id tagger (ή κάπως έτσι) για να μου βγάζει σωστά τις πληροφορίες. Την δεύτερη φορά που ήθελα να περάσω τραγούδια και παλι, επειδή το εν λόγω προγραμμα δεν ξεκινούσε (παρούσα να ανοίξει και δεν άνοιγε), δοκίμασα ενα αλλο (το οποίο τωρα μου διαφεύγει μιας και είμαι σε διακοπές και δεν εχω πρόσβαση στον mac) το οποίο θυμάμαι μου έβγαζε και επιλογή για id2 και id3 κατι πληροφορίες. Έκανα μπόλικα αρχεία με αυτο, σε αλλα άφησα τικαρισμενα και τα δυο (id2 και id3 εννοώ), σε αλλα οχι. Βάζω το στικακι στο player του αυτοκινητου και ως εκ θαύματος, κάποια απο αυτά που πέρασα δεν είχαν το alter ego αρχείο τους! Κατέληξα λοιπόν στο συμπέρασμα ότι κατι παίζει με τις id πληροφορίες τους απλά αυτήν την εβδομάδα δεν μπορω να το επαληθευσω... Αν μπορείς κοίταξε το και ενημέρωσε μας

Υ.Γ. Όταν μπαίνεις απο windows και τα σβήνεις, στο osX ή στον player του αυτοκινητου εξαφανίζονται ή ξαναεμφανίζονται;

Χμμμ... ενδιαφερουσες οι παρατηρησεις σου. θα το ψαξω κ θα επανελθω.

Οσο για τα windows οταν σβηνω τα "alter egos" απο εκει ειναι ολα ΟΚ.

Σ ευχαριστω κ να εχεις ευχαριστες διακοπες.

:-)

Μμμμ....νομιζω βρηκα κατι ενδιαφερον που εξηγει ακριβως τι συμβαινει... (που λιγο-πολυ λεει οτι ο μονος τροπος να αποφευχθει αυτο ειναι να γινει η αντιγραφη μεσω windows... :-(   )

https://discussions.apple.com/thread/1574764

Πολυ σωστός και ενδιαφέρον topic. Ουσιαστικά λέει ότι το osx τα φτιάχνει ώστε να μην χάνει πληροφορίες για τα αρχεία. Αν το στικακι ειναι φορμαρισμενο σε osX σύστημα, δεν εχει κανένα θέμα και δε δημιουργεί τα εν λόγω αρχεία (αλλα και δεν διαβάζονται απο τα κοινά players)...

Γράφουν και για μια εντολή απο terminal, την τρέχεις πριν βγάλεις το στικακι, ειναι αυτή:

dot_clean /Volumes/"card-volume-name"

Όπου card-volume-name το στικακι

Για την ακρίβεια λέει επακριβώς:

you can't stop it but you can remove them before ejecting the card.

right before you eject it run the following command in terminal

dot_clean /Volumes/"card-volume-name"

put the name of your SD card the way it appears in Finder in the above.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...