Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εμ δεν ειμαι και φανατικος gamer αλλα μαρεσουν μερικα παλια παιχνιδια για windows[1] ..

αλλα επειδη η τελευταια εκδοση του wine σε μερικα μου κανει νερα πως θα κανω σχετικα ενα downgrade

για να παιξω ενα παιχνιδι που παιζει μια χαρα στην παλια εκδοση 1.5.2 ενω στην developement δεν παιζει καλα;

[1] τα παιχνιδια ειναι drm free απο το gog

Δημοσ.

Ποια παιχνίδια δεν σου παίζουν μέσω wine? ως συνήθως στο forum του wine υπάρχουν οδηγίες για το πως να τρέξουν.

Δημοσ.

Αφου βλεπεις οτι παιρνει βαθμολογια bronze, ακομα και με παλιοτερες εκδοσεις του wine, δεν αξιζει να ασχοληθεις. Εννοειται οτι καποια πραγματα δεν θα δουλευουν.

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=2344

ναι αλλα εδω βλεπω οτι παιρνει βαθμολογια gold http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=2344&iTestingId=71046

με την 1.5.2 βλεπω αυτο

3YJQdGb.png

Δημοσ.

Στην 1.5.2 έκδοση μάλλον έτρεχε και έπερνε gold. Υπάρχουν deb πακέτα για παλιότερες εκδόσεις αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορείς να τα εγκαταστήσεις. Για δοκίμασε και την 1.4 που υπάρχει ήδη στα repositiories. Βγάλε αυτή που έχεις και βάλε αυτήν.

Δημοσ.

Στην 1.5.2 έκδοση μάλλον έτρεχε και έπερνε gold. Υπάρχουν deb πακέτα για παλιότερες εκδόσεις αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορείς να τα εγκαταστήσεις. Για δοκίμασε και την 1.4 που υπάρχει ήδη στα repositiories. Βγάλε αυτή που έχεις και βάλε αυτήν.

ναι αλλα το προβλημα ειναι οτι δεν χρησιμοποιω ubuntu ουτε debian ...ειναι καθαρα arch-ας εδω και καιρο

Δημοσ.

E τότε νομίζω αρκετά ποιο εύκολα θα εγκαταστήσεις την έκδοση την παλιά από source code. Κατέβασε τον από εδώ

http://wine.budgetdedicated.com/archive/source/

και απλά κάντος compile για την διανομή σου. Δεν ξέρω πως γίνετε στο arch αλλά λογικά σε μια rolling διανομή θα είναι ποιο εύκολο ένα compile. 

Δημοσ.

Το playonlinux έχει μια επιλογή που διαλέγεις από drop down menu τι έκδοση wine θέλεις, δεν έχω μπροστά μου το pc για να σου πω ακριβώς που να το βρεις.

αλλά δοκίμασε το παρακάτω στο περίπου :

1. Launch PlayOnLinux
  2. Click Tools
  3. Click Manage Wine Versions
  4. Select version of Wine on the left side
  5. Click the Left Arrow in the middle to download
  6. When finished, the new version of Wine will be on the left side
  7. Close Wine Manager

επίσης αν θυμάμαι καλά υπάρχει και τρόπος να αλλάξεις wine έκδοση ανά παιχνίδι και όχι γενικά στο playonlinux.

Δημοσ.

Το playonlinux έχει μια επιλογή που διαλέγεις από drop down menu τι έκδοση wine θέλεις, δεν έχω μπροστά μου το pc για να σου πω ακριβώς που να το βρεις.

αλλά δοκίμασε το παρακάτω στο περίπου :

1. Launch PlayOnLinux
  2. Click Tools
  3. Click Manage Wine Versions
  4. Select version of Wine on the left side
  5. Click the Left Arrow in the middle to download
  6. When finished, the new version of Wine will be on the left side
  7. Close Wine Manager

επίσης αν θυμάμαι καλά υπάρχει και τρόπος να αλλάξεις wine έκδοση ανά παιχνίδι και όχι γενικά στο playonlinux.

δες τι εγραψα ... στην 1.5.2 εμφανιζει την εικονα ....

Δημοσ.

@ Jemadux

μη χάνεις το χρόνο σου με το Playonlinux, wine κτλ, παίξε τα αγαπημένα σου παιχνίδια σε partition που έχεις με windows. Αλλιώς φίλε το Linux έχει ΤΡΟΜΕΡΑ εθιστικά για 1 παίχτη, δικτυακά ή για παρέα!! Έχω συνδέσει ένα σταθερό στην τηλεόραση και κάτι μεσημεράκια τον λιώνουμε στο supertux kart!! Ή πάνε σε steam!!! Ταπεινή άποψη, το χρόνο που έχεις να παίξεις, μην τον χάνεις στο να φτιάξεις το παιχνίδι, αλλά να το παίξεις!

K.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ Jemadux

μη χάνεις το χρόνο σου με το Playonlinux, wine κτλ, παίξε τα αγαπημένα σου παιχνίδια σε partition που έχεις με windows. Αλλιώς φίλε το Linux έχει ΤΡΟΜΕΡΑ εθιστικά για 1 παίχτη, δικτυακά ή για παρέα!! Έχω συνδέσει ένα σταθερό στην τηλεόραση και κάτι μεσημεράκια τον λιώνουμε στο supertux kart!! Ή πάνε σε steam!!! Ταπεινή άποψη, το χρόνο που έχεις να παίξεις, μην τον χάνεις στο να φτιάξεις το παιχνίδι, αλλά να το παίξεις!

K.

σε steam με drm ? noway ... και δεν λεω για παιχνιδια που δεν εχω παιξει ... λεω να ξαναπαιξω παιχνιδια που επαιζα οταν ημουν μικρος ...

edit Δεν εχω windows

Επεξ/σία από jemadux
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

σημειωση .. σε το ARCH εχει καποιο προβλημα εδω ..δεν εξηγειται αλλιως ....

μονο σε debian μπορω να το παιξω αυτο το παιχνιδι ..εμ λογικα θα γινεται και σε debian based distros like ubuntu

φανταζομαι οτι θα παιζει σε rpm based

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...