Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

300κάτι για 6core δεν είναι κι άσχημα πάντως...

ναι το αποτέλεσμα μετράει όμως... αυτό που λένε για πλάκα but will it run crysis @ 60fps 4κ ultra? :P  nope.. 

νόμιζα ότι αυτή η πλατφόρμα ήταν high end και ότι δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό ενώ είναι για επαγγελματική χρήση η extreme gaming με πολλαπλές κάρτες γραφικών.......... μην κράζουμε την μεγάλη κατηγορία γιατί απλά δεν μπορούμε να την αγοράσουμε.

ούτε εγώ μπορώ αλλά δεν την κοιτάω με μισό μάτι γιατί τα high end είναι πάντα το μελλοντικό mid-range

όπως δεν κράζει κανείς τις ferrari και τις θαυμάζουν όλοι 

ναι απλά τώρα η High end enthusiast (ανώτερη απο την high end) κατηγορία θα προσφέρει αναγκαστικά mid range επιδόσεις... όπως πριν καμια 10 χρόνια πριν...  γιατι ακριβώς είμαστε στο τέλος του κυκλου πάλι.. οπότε δεν αξίζει όπως και να το δείς (όσο αφορά το gaming ) 

απλά περίμενε να βγούν οι GTX 9xx τότε και οι DDR4 θα έχουν γίνει φθηνές θα έχει βγεί HDMI 2.5 ( :P) το οculous 4k  και με 2000€ θα κάνεις τούμπανο pc

τώρα αν αγοράσεις high end gaming εξοπλισμό απλά ειναι σαν να κάνεις donation τα λεφτά σου στο R&D της επόμενης γενιάς hardware κτλ(όχι αυτή που έρχεται τώρα την μεθεπόμενη εννοώ) εγώ έχω την r9 280x OC μου με 200€ και δεν ζηλεύω καθόλου τις κάρτες των 1000€ με 4 slot για το ψυγείο τους :P που ούτε και αυτές δεν θα παίζουν 4κ 60+ FPS και απλά παίζουν 100FPS τα παιχνίδια που η δικιά μου παίζει με 60.... κλάιν... 

• Like 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι το αποτέλεσμα μετράει όμως... αυτό που λένε για πλάκα but will it run crysis @ 60fps 4κ ultra? :P  nope..

γιατί μόνο αυτή τη χρήση έχει ώστε να κρίνουμε την αξία του από αυτό?

Δημοσ.

i7 2600K @4.5Ghz 24/7 και δεν ασχολούμαι με update τα τελευταία 2.5 χρόνια! Απλά μας αρμέγουν παίδες. Δεν υπάρχει ακόμα το milestone της αλλαγής των επιδόσεων.

Ειδικά σε 1080p που έχουν οι περισσότεροι όλα κομπλέ με μια καλή καρτουλα.

Ονειρευόμαστε τo extreme hardware..

Όσο τα games είναι ports απο κονσόλες απλά αντίο ζωή...

• Like 4
Δημοσ.

δεν γνωρίζω την οικονομική σου κατάσταση αλλά όταν θεωρείς ότι ένα προιόν υψηλών επιδόσεων και κοστους είναι άχρηστο επειδή δεν σου χρειάζεται δείχνεις σαν κλασσικός ελληνάρας.

τέτοια συστήματα δεν είναι για παιχνίδια αλλά για επαγγελματική χρήση.

και να στο πω και αλλιώς ας μην πάρεις σαν παράδειγμα την φεράρι αλλά μια νταλίκα,είναι ακριβή καίει πολύ αλλά δεν είναι για να πας βόλτα αλλά για δουλειά που δεν κάνει ένα αυτοκίνητο, έτσι και αν έχεις έναν i5 και έναν 6core intel extreme ο 6core θα τελειώσει το raytracing,την επεξεργασία του βίντεο και άλλες δουλειές πολυ πιο γρήγορα.

Ας διαβάσουμε τώρα λίγο καλύτερα πριν βιαστούμε να την πούμε σε κάποιον...

"Πρόκειται για την X99 Gaming G1 WiFi"

X99 και gaming...μάλιστα...

Βρε ουστ :P

Όπως βλέπεις σχολίασα την επιλογή της Gigabyte να βαφτίσει την πλατφόρμα gaming. Νομίζω πως με την στοιχειώδη αντίληψη θα καταλάβαινες πως πολύ απλά εάν δεν μιλούσε για gaming μητρική το σχόλιο δεν θα διατυπωνόταν.

Δεν κρίνω την χρησιμότητα της x99 πλατφόρμας γενικευμένα αλλά σχολιάζω την σχέση της με το gaming. Γιατί στο gaming αναφέρθηκε ο κατασκευαστής εξ αρχής.

Όπως άλλαξες εύστοχα το παράδειγμα σου έτσι όπως θα ήταν γελοίο το παράδειγμα μιας νταλίκας που πιάνει τα 300 και είναι για racing έτσι λοιπόν είναι και γελοίο το βάφτισμα της πλατφόρμας LGA 2011-13 ως gaming πλατφόρμα.

Το κρίνεις με βάση της χρήσης για την οποία κατασκευάστηκε. Για να σε βοηθήσει καλύτερα η Gigabyte γράφει και το ονοματάκι πάνω στο μοντέλο. Εάν έριχναν ένα Raytracing/Rendering/Professional/Enthusiast τίτλο δεν θα γινόταν λόγος.

• Like 4
Δημοσ.

Διαβασα διαφορα, με καποια συμφωνω με αλλα οχι, για μενα παντως ολο αυτο με τις νεες τεχνολογιες ειναι παγιδα στην οποια επεφτα και πεφτω ακομα και τωρα πολλες φορες, επαιζα παιχνιδια μεχρι και πριν αποκτησω παιδι (τωρα που χρονος) και το μοναδικο πραγμα που αλλαξα απο τοτε που εχτισα τον υπολογιστη μου το 2008 ηταν μνημες που απο 2gb τα εκανα 4gb,πιο προσφατα ηταν ενα τροφοδοτικο χιλιαρι και αυτο γιατι νομιζα οτι τα χε παιξει και μια καρτα γραφικων γιατι απλα δεν τραβαγε. Κατα τα αλλα ο q9550 με την striker2 extreme τα βγαζουν περα μπομπα,αντε να πω οτι χρειαζεται και μια αλλαγη ο velociraptor αν θελω να τονωσω το συστημα. Γενικα θελει στρατιγικες αλλαγες και οχι ασκοπο ξοδεμα χρηματων. Και πραγματικα σας το λεω βλεπω πολυ κοσμο να ξοδευει λογο δουλειας

• Like 1
Δημοσ.

όχι αλλά απο την άλλη τόνισα εκτενώς ότι μιλάω για gaming μόνο...  και η παραπάνω mobo προορίζεται για enthuasiast gamers ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να την πλασάρουν ...

Δημοσ.

εγώ είμαι με 2600k και δεν κολλάει πουθενά 3 χρόνια που το'χω το μόνο που αναβαθμισα. πρόσφατα είναι η ram απο 8 γιγα στα16 γιγα και είμαι εντάξει,δεν χρειάζεται να δώσεις τρέλα λεφτά για cpu και mobo η cpu αντέχουν ποιο πολύ απο τις gpu ούτος η άλλος, η μητρική αυτή δεν είναι για μας τους φτωχούς. ....τι να κάνουμε, τέτοιες εποχές το value for money είναι περιζητητο

• Super Moderators
Δημοσ.

όχι αλλά απο την άλλη τόνισα εκτενώς ότι μιλάω για gaming μόνο...  και η παραπάνω mobo προορίζεται για enthuasiast gamers ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να την πλασάρουν ...

αν πρόσεξες όμως αναφέρομαι αποκλειστικά για cpu, όχι για μητρική...

Δημοσ.
Η αλήθεια είναι πως το Intel Haswell-E X99 είναι πολλά υποσχόμενο,

αν και όπως προείπαν μπορεί κανείς πλέον να έχει ένα πολύ ισχυρό μηχάνημα με πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση  με αυτά που θα έδινε στο παρελθόν.

Με ενα γρήγορο research στο skroutz, έχουμε στα 930 Euro : CoolerMaster Silencio 652S, Enermax Revolution 87+ 850W, Gigabyte B85-HD3, Intel Core i5-4440, X2 G.Skill SNIPER F3-14900CL9D-8GBSR, Gigabyte Radeon R9 270X 4GB OC (GV-R927XOC-4GD), Samsung 850 Pro Series 128GB.

Ενα σύστημα που κατά την γνώμη μου μπορεί να προσφέρει ταχύτητα,σταθερότητα,καλή ροή του αέρα και το κυριότερο πως είναι αναβαθμίσιμο μελλοντικά αν θέλει κάποιος περισσότερη ram η για μια επιπλέον κάρτα γραφικών. 

Σίγουρα μια υλοποίηση βασισμένη σε amd θα κόστιζε πολύ φθηνότερα, γύρο στα 700 euro κόστισε το pc που φτιάξαμε για έναν φίλο με Amd 6 core, 16g ram, R9 κτλ και μέχρι στιγμής παίζει τα games του σε μια 27ρα full hd με max settings χωρίς lag.

Τώρα αν κάποιος θέλει 100+ fps και σε 4 k ανάλυση εκεί ναι το budget ανεβαίνει κατά πολύ όπως φυσικά και η κατανάλωση :)

Δημοσ.

νομίζω πως ένας επαγγελματίας δε θα ασχολιόταν με χ99 και μονού επεξεργαστή μητρική αλλά κατευθείαν σε λύση διπλού socket και registered μνημών. αυτά εδω καλά είναι και ωραία, αλλά για το σπίτι . όχι για τη δουλειά. έτσι μου φαίνεται. είναι σαν να θες να φτιάξεις γραφικά και να λες θα παρω μία σούπερ ντούπερ titan 3 super uptempo max και όχι μία quadro ή fire pro. 

• Like 2
Δημοσ.

Διαβασα διαφορα, με καποια συμφωνω με αλλα οχι, για μενα παντως ολο αυτο με τις νεες τεχνολογιες ειναι παγιδα στην οποια επεφτα και πεφτω ακομα και τωρα πολλες φορες, επαιζα παιχνιδια μεχρι και πριν αποκτησω παιδι (τωρα που χρονος) και το μοναδικο πραγμα που αλλαξα απο τοτε που εχτισα τον υπολογιστη μου το 2008 ηταν μνημες που απο 2gb τα εκανα 4gb,πιο προσφατα ηταν ενα τροφοδοτικο χιλιαρι και αυτο γιατι νομιζα οτι τα χε παιξει και μια καρτα γραφικων γιατι απλα δεν τραβαγε. Κατα τα αλλα ο q9550 με την striker2 extreme τα βγαζουν περα μπομπα,αντε να πω οτι χρειαζεται και μια αλλαγη ο velociraptor αν θελω να τονωσω το συστημα. Γενικα θελει στρατιγικες αλλαγες και οχι ασκοπο ξοδεμα χρηματων. Και πραγματικα σας το λεω βλεπω πολυ κοσμο να ξοδευει λογο δουλειας

εκανα ακριβωσ την ιδια δουλεια. Radeon HD 6970 + 8 gb DDR3 + 256 SSD intel. Με τον ιδιο επεξεργαστη (Q9550) + X48T- DQ6 το μηχανημα σκαβει απλα. ...... Μηχανημα '' παμπαλαιο ''  στα χαρτια αλλα πολυ δυνατο για το 99% των χρηστων gamers ή μη.

• Like 1
Δημοσ.

Για να μην ανησυχείτε σύντομα θα βγουν νέα βαριά παιχνίδια που θα ρουφάνε όλη την επεξεργαστική ισχύ του PC που ήδη έχετε και θα θέλετε αναβάθμιση. Είναι κρίμα πάντως για να παίξεις ένα παιχνίδι της σειράς να θέλεις την ισχύ ενός mini server εταιρίας π.χ. του 2005.

Πρόσφατα ανακάλυψα κάποια puzzle games από Amiga emulator του ...1987 που τρέχουν σε 512 ΚΒ RAM ( ! ), αν μου τα βρείτε σε PC (εκτός flash games που ξεσκίζουν το laptop των διακοπών ) , να μου γράψετε....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...