orestis000 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Είμαι με Ubuntu 14.04 έχω εγκατεστημένους τους οδηγούς της nvidia και το TLP. Τι άλλο μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την μπαταρία μου;
chek2fire Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Την φωτεινότητα βασικά της οθόνης να μειώσεις για την μπαταρία είναι ένα πρώτο βήμα για να ρίξεις την κατανάλωση.
orestis000 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 μπορώ να έχω αυτόματη φωτεινότητα όπως στα κινητά;
jim_p Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Οχι, επειδη κατι τετοιο προϋποθετει καποιον αισθητηρα που "βλεπει" το φως που εχει το περιβαλλον σου και ρυθμιζει αναλογα την οθονη.
orestis000 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 κατέβασα το laptop mode tools αλλά δεν ξέρω τι να πειράξω.... καμιά ιδέα;
Maxalos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Όσο λιγότερη μνήμη Ram και Επεξεργαστή λειτουργούν τόσο πιο λίγο μπαταρία τρως πχ άμα τρέχει πολλά προγράμματα είναι κακό αυτό. Όπως και ανέφεραν η φωτεινότητα είναι ένας παράγοντας για την γρήγορη εξάντληση της μπαταρίας. Μεγάλες θερμοκρασίες = γρήγορη εξάντληση της μπαταρίας. Άμα θέλεις να έχει μεγαλύτερη διάρκεια η μπαταρία (γενικά) και είσαι σπίτι να την βγάζεις από το laptop και να έχεις μόνο το φορτιστή.
orestis000 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 φωτεινότητα δεν μπορώ να την μειώνω αυτόματα όταν είμαι σε μπαταρία; τώρα πρέπει να το κάνει χειροκίνητα...
chek2fire Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Υπάρχει ένα πρόγραμμα στις ρυθμίσεις του ubuntu για την φωτεινότητα της οθόνης. Νομίζω είναι στο power save η κάπως έτσι λέγετε. Δοκίμασε από εκεί να μειώσεις την φωτεινότητα.
orestis000 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 ναι μπορώ να την μειώσω αλλά θέλω να μειώνετε αυτόματα όταν είμαι στην μπαταρία... δλδ όταν είμαι σε ρεύμα να είναι 100% κ όταν είναι σε μπαταρία στο 40-50%
jim_p Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Αυτο γινεται απο το gnome-power-manager ή απο οτι αντιστοιχο εχει το desktop enviroment στο οποιο εισαι.
orestis000 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 με Unity είμαι... δεν γίνεται... το μόνο που μπορώ να καταφέρω είναι να μειώνετε η φωτεινότητα εάν δεν ακουμπήσω την οθόνη για λίγο ...
giannisosfp Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Επειδή το Unity χρησιμοποιεί μερικά πακέτα του Gnome για δοκίμασε να μειώσεις την φωτεινότητα όταν θα είσαι με μπαταρία. Μετά βάλε το καλώδιο και ανέβασε την φωτεινώτητα όσο πάει, βγάλε το καλώδιο. Λογικά θα πρέπει να μειωθεί η φωτεινώτητα στο τελευταίο στάδιο που ήταν πριν με μπαταρία σε εμένα τουλάχιστον με Gnome 3.12.2 έτσι λειτουργεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα