LeukoSustima Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα: Είχα το laptop ενός φίλου (πρόκειται για hp pavilion 15 notebook pc),το οποίο το πήρα αρχικά για να περάσω κάτι games (αλλά σε όλα μου έβγαζε 0xc00007b error αν και δεν είναι εκί το θέμα,εν τέλει μετά από πάρα πολλά πράματα που δοκίμασα κατέλξηξα οτι είναι θέμα των windows (το laptop είχε τα 8 όταν το πήρε πριν 3 μήνες περίπου),κι οτι ίσως θα διόρθωνε την κατάσταση ένα format. Κατέβασα τα windows,δημιούργησα ένα bootable dvd κι ένα usb. ;Έπειτα επειδή ήταν κάπως περίεργα τα πράγματα στα 8 και στο συγκεκριμένο laptop που δεν ήξερα,κατάφερα να βρώ το boot device options,bios setup κτλπ να βάλω σε προτεραιότητα μία το dvd,μια το usb αλλά εκεί είναι που αντιμετωπίζω προβλήματα. Δεν ξέρω αν κάνω καν σωτά τη διαδικασία.καταρχήν. Π.χ όταν μπαίνω απο το boot device options και επιλέγω το usb μου βγάζει "Bootmgr is missing", και απο το dvd(Boot from EFI file υποθέτω οτι είναι αυτό) μου βγάζει "No valume label" και κάτι άλλα περίεργα από κάτω, Όταν απο την άλλη μπαίνω με shift+restart στη χρήση συσκευής όταν επιλέξω είτε το dvd είτε το usb μου βγάζει "The selected boot device failed.Please <Enter> to Continue." Λοιπόν,μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να το πάρω κάπως απο την αρχή πως θα κάνω το boot είτε απο το dvd είτε από το usb?γιατί και με αυτά legacy support,enable secure boot που έχει στα boot options έχω μπλεχτεί και έχω ατελείωτες ώρες που ψάχνω κάτι,και μετά μου βγάζει άλλο μήνυμα,και μετά άλλο και καταλήγω να μην βγάζω καμία άκρη και με έχουν πιάσει τα νεύρα μου. Sorry αν έχουν μπει(που σίγουρα έχουν μπει) παρόμοια θέματα,αλλά όσο κι αν έψαξα στο google,σε ελληνικά και ξένα sites δεν κατάφερα τίποτα δυστυχώς.
mphxths Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 αν δεν κανω λαθος πρεπει να απενεργοποιηθει το secure boot αλλιως υπαρχουν θεματα στο να boot-αρουν αλλες συσκευες (dvd, usb) επειτα στα 8αρια δεν κανουμε φορματ... ειτε κανουμε refresh/reset απο το σχετικο μενου.. ειτε κανουμε restore μιας και μιλαμε για φορητο..και επαναφερει το λειτουργικο οπως ηταν απο την μανα του απο το recovery partition. αν παρολα αυτα δεν μπουταρει το dvd/usb τσεκαρε οτι το δισκακι/στικακι ειναι bootable σε καποιο αλλο μηχανημα.
LeukoSustima Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 αν δεν κανω λαθος πρεπει να απενεργοποιηθει το secure boot αλλιως υπαρχουν θεματα στο να boot-αρουν αλλες συσκευες (dvd, usb) επειτα στα 8αρια δεν κανουμε φορματ... ειτε κανουμε refresh/reset απο το σχετικο μενου.. ειτε κανουμε restore μιας και μιλαμε για φορητο..και επαναφερει το λειτουργικο οπως ηταν απο την μανα του απο το recovery partition. αν παρολα αυτα δεν μπουταρει το dvd/usb τσεκαρε οτι το δισκακι/στικακι ειναι bootable σε καποιο αλλο μηχανημα. Αρχικά.ευχαριστώ για την απάντηση. Το έχω απενεργοποιημένο φίλε,δε νομίζω να φταίει αυτό. Για το legacy δεν ξέρω α πρέπει να είναι απενργοποιημένο,άλλοι γράφουν ναι,άλλοι γράφουν όχι,κατάφερα κατι και στις 2 επιλογές. Δεν κάνουμε format στα 8αρια?Refresh/Reset τι εννοείς?Μπορείς να μου πεις πως γίνεται? Η αλήθεια είναι οτι δεν το έχω δοκιμάσει στο δικό μου laptop το dvd/usb ακόμα,αλλά έχω δοκιμάσει με 2-3 dvd και usb που έχω bootαρει με πρόγραμμα της microsoft,και δε νομίζω να παίζει εκεί θέμα. Εξάλλου,έχω κάνει αρκετές φορές κάτι αντιστοιχο με τα xp,7 κτλπ,γιατί να μη δουλεύει τώρα? Αλλά όντως πρέπει να το δοκιμάσω για να εξαντλήσω τις πιθανότητες.
mphxths Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Αρχικά.ευχαριστώ για την απάντηση. Το έχω απενεργοποιημένο φίλε,δε νομίζω να φταίει αυτό. Για το legacy δεν ξέρω α πρέπει να είναι απενργοποιημένο,άλλοι γράφουν ναι,άλλοι γράφουν όχι,κατάφερα κατι και στις 2 επιλογές. Δεν κάνουμε format στα 8αρια?Refresh/Reset τι εννοείς?Μπορείς να μου πεις πως γίνεται? Η αλήθεια είναι οτι δεν το έχω δοκιμάσει στο δικό μου laptop το dvd/usb ακόμα,αλλά έχω δοκιμάσει με 2-3 dvd και usb που έχω bootαρει με πρόγραμμα της microsoft,και δε νομίζω να παίζει εκεί θέμα. Εξάλλου,έχω κάνει αρκετές φορές κάτι αντιστοιχο με τα xp,7 κτλπ,γιατί να μη δουλεύει τώρα? Αλλά όντως πρέπει να το δοκιμάσω για να εξαντλήσω τις πιθανότητες. Διαβασε εδω http://windows.microsoft.com/el-gr/windows-8/restore-refresh-reset-pc πας στο μενου στα δεξια...settings--> change pc settings (κατω κατω) και στην οθονη που βγαινει update and recovery (τελευταιο μενου) και στην οθονη που βγαινει recovery εκει εχει 2 επιλογες (οι 2 πρωτες ειναι)... refresh και reset. Το τι κανει η καθεμια απο αυτες τις επιλογες το γραφει αναλυτικα στην πρωτη παραγραφο στο λινκ που παρεθεσα... Τις ειχα δοκιμασει καποτε..δουλευαν οπως προβλεπεται. Οσο για το dvd/stick που χρησιμοποιεις , απλα μπορει να γινει καμμια μαλακια στην εγγραφη..καλο θα ηταν να τα τσεκαρεις καπου αλλου να δεις οτι οντως δουλευουν...
LeukoSustima Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Διαβασε εδω http://windows.microsoft.com/el-gr/windows-8/restore-refresh-reset-pc πας στο μενου στα δεξια...settings--> change pc settings (κατω κατω) και στην οθονη που βγαινει update and recovery (τελευταιο μενου) και στην οθονη που βγαινει recovery εκει εχει 2 επιλογες (οι 2 πρωτες ειναι)... refresh και reset. Το τι κανει η καθεμια απο αυτες τις επιλογες το γραφει αναλυτικα στην πρωτη παραγραφο στο λινκ που παρεθεσα... Τις ειχα δοκιμασει καποτε..δουλευαν οπως προβλεπεται. Οσο για το dvd/stick που χρησιμοποιεις , απλα μπορει να γινει καμμια μαλακια στην εγγραφη..καλο θα ηταν να τα τσεκαρεις καπου αλλου να δεις οτι οντως δουλευουν... Φίλε χίλια ευχαριστώ,έκανα κατάργηση και επανεγκατάσταση των windows και τα games δουλεύουν άψογα. Η αλήθεια είναι δεν κατάλαβα πως λύθηκε τελικά το πρόβλημα με το error που μου έβγαζε. Και δεν ξέρω κιόλας αν θα είναι εφικτό το format σ' αυτό το pc αν κάποια στιγμή γίνει απαραίτητο. Τέσπα,και πάλι ευχαριστώ μιας και το αρχικό πρόβλημα λύθηκε,
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα