poulinos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 +1 για fritz ,και όχι αυτά που έδινε ο ΟΤΕ ή η 4net δεν θυμάμαι κάποτε,αλλά το δυνατό μοντέλο! Ύστερα από νερά που κάνει το netgear,έκανα μια μικρή έρευνα αγοράς tp-link D7 και tp-link d5 . Την μόνη διαφορά που βρήκα είναι η ταχύτητα του ασυρμάτου,και τα 30€ fritz μονο η hol εδινε πιο παλια σε καποιους πελατες που νομιζω ειχαν και voip.draytek ειχε δωσει μονο η altec net . δεν θα εδινα τοσα λεφτα για tp link σε καμια περιπτωση ούτε για πλάκα τόσα λεφτά σε tp-link. γιατί δεν πας στο drytek που προτείνει ο πουλινος? ή σε κάποιο mikrotik που έχει απίστευτες δυνατότητες? +1 .πολλα λεφτα για tp link.Mikrotik θα του ειναι λιγο δυσκολο να το σεταρει μαλλον. το θεμα ειναι οτι ειμαι ασχετος και φοβαμαι μην μπλεξω με το draytek η mikrotik,γιατι διαβαζω οτι και οι expert των δικτυ ον εχουν θεματα με τις ρυθμισειςπχ πουλινος φαντασου εμενα . ειμουν ετοιμος για το 2760ν αλλα...... . βλεπω και asys to 56u. ειμαι και σε μια ηλικια που αρχισα να μην βλεπω και απο κοντα ευχαριστω παντος για την συμμετοχη. με το draytek δεν θα μπλεξεις με τις ρυθμισεις .δεν εχει δυσκολο setup εκτος αν θες να κανεις παραπανω πραγματα που δεν σε υποχρεωνει κανεις να τα κανεις.το mikrotik ναι μπλεκει λιγο παραπανω.asus για mobo και για καρτες γραφικων ναι θα επαιρνα.για adsl router δεν εχω αποψη αλλα δεν θα τα ειχα σαν πρωτες επιλογες.το draytek ειναι μια συσκευη ολα σε ενα.adsl/vdsl router. 2 χρόνια είχα στην αγγλία ένα,πάρα πολύ καλό!Και το menu του με πολλές επιλογές,πόσο μάλλον για τις κεραίες που έχω για 2 pc μου.Για εμένα χίλιες φορές tplink παρά netgear.. Το σκέφτηκα,και έψαξα για μέχρι 130€ αλλά δεν βρήκα κάτι να με βοηθήσει να καταλάβω την κάλυψη του ασυρμάτου,μιας και το σπίτι είναι 3 όροφο..Αν έχετε σχετικές γνώσεις σε αυτό πάνω ας μου πείτε ώστε να κάνω τις συγκρίσεις. 3οροφο σπιτι ειναι δυσκολο να το καλυψεις με ενα access point ή με ενα adsl/vdsl router εκτος αν ειναι φτιαγμενο απο χαρτι γιατι αμα εχει τιποτα τρελλα τσιμεντα κτλ τοτε θα πρεπει να μπει στον ενδιαμεσο οροφο και παλι δεν θα πιανει παντου.εκει ισως χρειαστεις Repeater,access point,powerline αναλογως τι θες να κανεις και το βασικο τι μπορει να γινει.δεν σημαινει οτι αμα το ρουτερ κανει 150 ευρω οτι θα πιανει 3 οροφους.ολα τα adsl router ειναι max 100mw που ειναι και το νομιμο.απο εκει και περα υπαρχουν και access points που ναι μεν παιζουν παραπανω πχ 200,300,500mw που ειναι εξω απο το νομιμο αλλα και παλι δεν σημαινει οτι με αυτα θα καλυψεις τα παντα.γιατι ναι μεν μπορει το ρουτερ που ειναι 500 mw να δινει δυνατα αλλα το κινητο σου η το tablet σου που δεν παιζουν ουτε 100 mw δεν θα μπορουν να στειλουν το σημα πισω.θα πιανουν δηλαδη τελεια το σημα αλλα θα εχουν θεμα οταν θα εκπεμπουν αυτα προς το ρουτερ.οποτε εκει ενα δυνατο ρουτερ δεν λυνει το προβλημα αφου απο την αλλη πλευρα δεν μπορεις να εκπεμπεις το ιδιο δυνατα.εκει η λυση μετα ειναι access points,powerlines,repeater και διαφορα τετοια χμμ 3 όροφοι είναι πολύ δύσκολο εως αδύνατον να τους καλύψει ένα ρουτερ. έχεις κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις απο το router ή χρειάζεσαι κάποια συγκεκριμένη λειτουργία(π.χ QoS,vpn )? αμα δεν έχεις κάποια ιδιαίτερη απαίτηση πάρε ένα νορμαλ ρουτερ στα 50 ευρώ πχ και κάλυψε το σπίτι σου με repeaters ή powerlines. σε ποιον όροφο θα μπεί το ρουτερ? αν δεν το βαλει στον μεσαιο οροφο πολυ δυσκολα θα τους καλυψει ολους.
JOHNCOUR66 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 οκ ,ρωτησα για το 2760ν μετα το 15 αυγουστο θα εχω νεοτερα λογω διακοπων. αντε να δουμε
poulinos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Link Status Connected Modulation Type ADSL_2plus Actual Rate (Up/Down) 1023/12287 kbps Attainable Rate (Up/Down) 1056/15396 kbps Noise Margin (Up/Down) 10.5/9.8 dB Line Attenuation (Up/Down) 12.3/23.2 dB Output Power (Up/Down) 12.5/20.9 dBm Data Path (Up/Down) Fast/Fast Interleave Depth (Up/Down) 0/0 Interleave Delay (Up/Down) 24/8 ms INP (Up/Down) 0/0 symbols LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM CRC Errors (Up/Down) 5/245 Annex Type AnnexA 12,287 για 9 attenuation και fast path ειναι φυσιολογικο.ουτε το καλυτερο ουτε το χειροτερο.αν δεν σε νοιαζει τo fast path επειδη πχ δεν παιζεις παιχνιδια ζητα τοτε interleave το οποιο θα σου ανεβασει ναι μεν το Ping αλλα θα σου ανεβασει και την ταχυτητα συγχρονισμου.με 12.3 Mbit μεγιστο download θα πρεπει να ειναι κοντα στο 1,2 με 1,3 mbyte το second.με καλωδιο ethernet αυτο.με ασυρματο μπορει για χ ψ λογους να μην πετυχαινεις την μεγιστη ταχυτητα.πχ να φταινε οι drivers που δεν ειναι οι τελευταιοι ή γενικοτερα δεν ειναι προσφατοι μεχρι firewall που μπορει να κοβουν ταχυτητα τοσο σε wireless οσο και σε ethernet. οκ ,ρωτησα για το 2760ν μετα το 15 αυγουστο θα εχω νεοτερα λογω διακοπων. αντε να δουμε καλη αγορα θα πω.:)to delight παρε
xtrmsnpr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 χμμ 3 όροφοι είναι πολύ δύσκολο εως αδύνατον να τους καλύψει ένα ρουτερ. έχεις κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις απο το router ή χρειάζεσαι κάποια συγκεκριμένη λειτουργία(π.χ QoS,vpn )? αμα δεν έχεις κάποια ιδιαίτερη απαίτηση πάρε ένα νορμαλ ρουτερ στα 50 ευρώ πχ και κάλυψε το σπίτι σου με repeaters ή powerlines. σε ποιον όροφο θα μπεί το ρουτερ? στην σοφίτα.Και τώρα εδώ είναι,δίνει σήμα μέχρι και 3ο όροφο κάτω,αλλά όχι και στο μπαλκόνι όπως έδινε το belkin.. Η λύση είναι repeater αλλά μη με φάνε και τα ghz από τις κεραίες Θα έβαζα έναν στον ενδιάμεσο,αλλά το θέμα είναι ότι το netgear πλέον κάνει νερά!Με δείχνει συνδεδεμένο,και δεν έχω ιντερνετ....(όπως έχω γράψει και στο άλλο θέμα που tagαρα) fritz μονο η hol εδινε πιο παλια σε καποιους πελατες που νομιζω ειχαν και voip.draytek ειχε δωσει μονο η altec net . δεν θα εδινα τοσα λεφτα για tp link σε καμια περιπτωση +1 .πολλα λεφτα για tp link.Mikrotik θα του ειναι λιγο δυσκολο να το σεταρει μαλλον. με το draytek δεν θα μπλεξεις με τις ρυθμισεις .δεν εχει δυσκολο setup εκτος αν θες να κανεις παραπανω πραγματα που δεν σε υποχρεωνει κανεις να τα κανεις.το mikrotik ναι μπλεκει λιγο παραπανω.asus για mobo και για καρτες γραφικων ναι θα επαιρνα.για adsl router δεν εχω αποψη αλλα δεν θα τα ειχα σαν πρωτες επιλογες.το draytek ειναι μια συσκευη ολα σε ενα.adsl/vdsl router. 3οροφο σπιτι ειναι δυσκολο να το καλυψεις με ενα access point ή με ενα adsl/vdsl router εκτος αν ειναι φτιαγμενο απο χαρτι γιατι αμα εχει τιποτα τρελλα τσιμεντα κτλ τοτε θα πρεπει να μπει στον ενδιαμεσο οροφο και παλι δεν θα πιανει παντου.εκει ισως χρειαστεις Repeater,access point,powerline αναλογως τι θες να κανεις και το βασικο τι μπορει να γινει.δεν σημαινει οτι αμα το ρουτερ κανει 150 ευρω οτι θα πιανει 3 οροφους.ολα τα adsl router ειναι max 100mw που ειναι και το νομιμο.απο εκει και περα υπαρχουν και access points που ναι μεν παιζουν παραπανω πχ 200,300,500mw που ειναι εξω απο το νομιμο αλλα και παλι δεν σημαινει οτι με αυτα θα καλυψεις τα παντα.γιατι ναι μεν μπορει το ρουτερ που ειναι 500 mw να δινει δυνατα αλλα το κινητο σου η το tablet σου που δεν παιζουν ουτε 100 mw δεν θα μπορουν να στειλουν το σημα πισω.θα πιανουν δηλαδη τελεια το σημα αλλα θα εχουν θεμα οταν θα εκπεμπουν αυτα προς το ρουτερ.οποτε εκει ενα δυνατο ρουτερ δεν λυνει το προβλημα αφου απο την αλλη πλευρα δεν μπορεις να εκπεμπεις το ιδιο δυνατα.εκει η λυση μετα ειναι access points,powerlines,repeater και διαφορα τετοια αν δεν το βαλει στον μεσαιο οροφο πολυ δυσκολα θα τους καλυψει ολους. ναι δεν θυμάμαι ακριβώς,αλλά θυμάμαι τον κολλητό μου που είχε.. http://www.belkin.com/IWCatProductPage.process?Product_Id=439130 με αυτό εδώ,όχι απλά έπιανα σήμα δυνατό!Από την σοφίτα μέχρι την αυλή είχα!!Μακράν το καλύτερο router που είχε...το έκαψε κεραυνός! Το σπίτι από ξύλο και πέτρα είναι,αλλά και πάλι με το netgear δεν φτάνω στο μπαλκόνι,το λαπτοπ πχ έχει έξτρα κεραία πάνω,για το κινητό ούτε λόγος να πιάσει σήμα.. κοίτα από το μουφοnetgear θα τα έδινα..Αγγλία που έπαιξα μπάλα και με τα 2,είχα δει ότι η netgear δεν είναι και τίποτα το αξιόλογο,και το είδα και τώρα με το dgn2200..Οπότε μένω μακριά από κει!
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 κακο οτι το εχεις βαλει στην σοφιτα.θα ηταν καλυτερο να ηταν καπου ενδιαμεσα.τα belkin αν και δεν τα θεωρω κατι αξιολογο ειδικα στα adsl router και με φτωχη υποστηριξη αφου firmware ελαχιστα παρολα αυταειχαν καποια μοντελα που το wireless τους τα εσπαγε.δεν ξερω αν ηταν παραπανω απο 100mw .β.δεν προκειται να παθεις κατι απο ενα repeater και την "ακτινοβολια του" απλα αν βαλεις Repeater και οχι access point μπορει να χασεις λιγο σε ταχυτητα οταν συνδεεσαι στο repeater που ισως ναμην σε νοιαζει.το Netgear αμα δεν φτανει και αυτο σε ολους τους χωρους δεν σου κανει.επισης δεν ειναι repeater.μονο αν το κανες acccess point για να καλυψεις καλυτερα τον χωρο θα αξιζε αλλα εκει θες να ριξεις και Utp ή να βαλεις Powerline>που αμα ειναι να βαλεις Powerline μπορεις να βαλεις και Powerline Με wifi ετοιμο.(ειναι λιγο πιο ακριβο το Powerline με wifi απο οτι το σκετο) οποτε αν εβαζες δικο σου access point θα γλυτωνες κατι ψιλα σε λεφτα.τωρα αν θες belkin θα βρεις εκει εξω στην αγορα.ακομα και να ειναι καποιο παλιο μοντελο σιγουρα θα υπαρχει σε κανα ebay.εγω γενικοτερα δεν θα το πολυ επερνα.εχω σεταρει βεβαια belkin repeater/wireless bridge που εκανε μια χαρα την δουλεια του και ηταν και φτηνο.γενικοτερα θεωρω οτι δεν εχει καποιος πολλους λογους να παρει belkin διοτι σε ιδια λεφτα μπορει να βρει καλυτερες εταιρειες.ισως να τα εβαζα λιγο πιο χαμηλα απο τα tp link μια που η tp link εχει καλυτερο after sales και ασχολειται παραπανω με firmware.επισης απλα ενημερωτικα απο κεραυνο μπορει να μην καει το ρουτερ αλλα ο μετασχηματιστης οποτε πριν το πεταξεις ψαχνε να βρεις κανα μετασχηματιστηΝαι πλεον το προβλημα δεν ειναι ποσο δυνατο ειναι το ρουτερ σου αλλα και αν μπορει η συσκευη που θες να στειλει το σημα πισω στο ρουτερ.δηλαδη ακομα και με το belkin που λες οτι επιανες στο μπαλκονι ή ακομα και να περνες ενα router 200mw ναι μεν θα καλυπτες το μπαλκονι αλλα συσκευες τυπου κινητα,smartphone,tablets κτλ θα ειχαν παλι θεμα αφου θα πιαναν σημα αλλα θα ειχαν δυσκολια στο να στειλουν σημα.ειδικα σε σπιτι με πετρα.οποτε εκει ειναι καλυτερο να υπαρχει πιο ομοιομορφη καλυψη με access point ή repeater.την Netgear την θεωρω καλυτερη απο belkin zte tp link κτλ αλλα σιγουρα οχι καλυτερη απο draytek και αλλες εταιρειες.εχει και καλα μοντελα που ειναι ακριβα.μερικα μοντελα ειχαν το καλο οτι μπορουσες να πειραξεις το snr που ηθελαν πολλοι και το καλο ειναι οτι το κανεις απο cli και δεν χρειαζεται dmt.παντως απο netgear και belkin εγω θα προτιμουσα netgear.για το προβλημα με το Netgear οτι δειχνει οτι εισαι Online αλλα δεν ανοιγει σελιδες μπορει ναειναι διαφορα.θελει δοκιμη γιατι μπορει να ειναι θεμα ρουτερ μπορει θεμα ασυρματου μπορει θεμα margin μπορει θεμα dns.οταν κολλαει πρεπει να κανειςping ip router πχ Pin 192.168.2.1 Και να δεις αν παιρνει Replyμετα Ping σε ip πχ Ping 194.219.227.2 και να δες αν παιρνει replayκαι μετα Ping σε domain ping www.insomnia.gr και να δεις αν παιρνει Reply.ετσι ισως βγαλουμε ακρη γιατι κολλαει.μπορει να δουμε packet loss,Μπορει το snr λογω προβληματος γραμμης να πεφτει πολυ χαμηλα και να σου κανει αυτο το προβλημα. οποτε το να παρεις ενα ρουτερ με καλυτερο σημα μπορει να μην λυσει το προβλημα με τα κινητα.δοκιμασε αν μπορεις να αλλαξεις θεση στον ρουτερ.ειτε σε αλλο οροφο ειτε πιο κοντα στο μπαλκονι ειτε αλλο καναλι στο ασυρματο. επισης ακομα και το netgear να εχει θεμα σαν adsl router μπορει σαν access point δηλαδη μονο για το ασυρματο να παιζει μια χαρα.
JOHNCOUR66 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 12,287 για 9 attenuation και fast path ειναι φυσιολογικο.ουτε το καλυτερο ουτε το χειροτερο.αν δεν σε νοιαζει τo fast path επειδη πχ δεν παιζεις παιχνιδια ζητα τοτε interleave το οποιο θα σου ανεβασει ναι μεν το Ping αλλα θα σου ανεβασει και την ταχυτητα συγχρονισμου.με 12.3 Mbit μεγιστο download θα πρεπει να ειναι κοντα στο 1,2 με 1,3 mbyte το second.με καλωδιο ethernet αυτο.με ασυρματο μπορει για χ ψ λογους να μην πετυχαινεις την μεγιστη ταχυτητα.πχ να φταινε οι drivers που δεν ειναι οι τελευταιοι ή γενικοτερα δεν ειναι προσφατοι μεχρι firewall που μπορει να κοβουν ταχυτητα τοσο σε wireless οσο και σε ethernet. καλη αγορα θα πω.:)to delight παρε καλησπερα.γυρισα και βρηκα πισινα αντι για σπιτι το αποπανω διαμερισμα ειχε σπασμενο σωληνα της ουθ και γιναμε @@@@.δανειστικα ενα τπ-λινκ 8970 το συνδεσα ολα καλα αλλα μου εριξε κατα 2 το download kai to upload απο 850+ στο 700.καμια ιδεα τι πρεπει να κανω?...
haris013 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 καλησπερα.γυρισα και βρηκα πισινα αντι για σπιτι το αποπανω διαμερισμα ειχε σπασμενο σωληνα της ουθ και γιναμε @@@@.δανειστικα ενα τπ-λινκ 8970 το συνδεσα ολα καλα αλλα μου εριξε κατα 2 το download kai to upload απο 850+ στο 700.καμια ιδεα τι πρεπει να κανω?... αν δεν "έτυχε" να συγχρονίσει τόσο και αφου λες για νερά φέρε εναν ηλεκτρολόγο να δεί τα καλώδια/εσωτερικές γραμμές του σπιτιού. πολύ πιθανόν να έχει οξυδοθεί κάποιο κομμάτι καλωδίου. κάνε 2-3 restart btw το ρουτερ μήπως πετύχεις ψυλότερο συγχρονισμό.
poulinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 καλησπερα.γυρισα και βρηκα πισινα αντι για σπιτι το αποπανω διαμερισμα ειχε σπασμενο σωληνα της ουθ και γιναμε @@@@.δανειστικα ενα τπ-λινκ 8970 το συνδεσα ολα καλα αλλα μου εριξε κατα 2 το download kai to upload απο 850+ στο 700.καμια ιδεα τι πρεπει να κανω?... δοκιμασε και firmware υpdate προληπτικα.πες μου οτι ειχες παρει το draytek και οτι καηκε απο το νερο ...αν δεν το ειχες παρει ποιο ρουτερ ειχες πανω που χαλασε? αν δεν "έτυχε" να συγχρονίσει τόσο και αφου λες για νερά φέρε εναν ηλεκτρολόγο να δεί τα καλώδια/εσωτερικές γραμμές του σπιτιού. πολύ πιθανόν να έχει οξυδοθεί κάποιο κομμάτι καλωδίου. κάνε 2-3 restart btw το ρουτερ μήπως πετύχεις ψυλότερο συγχρονισμό. μπορει απλα το ρουτερ που εχει να μην μπορει να συγχρονισει και παραπανω.διαφορετικο ρουτερ διαφορετικο chipset διαφορετικο συγχρονισμο.αν με 2-3 reboot και οχι με 1 reboot συγχρονισει κανονικα στα +2 mbit δηλαδη,τοτε κατι δεν παει καλα με την γραμμη.ενα reboot το δεχομαι αλλα αμα θελει 2-3 για να παιξει η γραμμη στην full ταχυτητα τοτε μαλλον το Margin δεν ειναι πολυ stable.... επισης fast path εχεις.ζητα και μικροτερο margin απο την hol αμα δεν το εχεις κανει ηδη αλλα χωρις να σου βγαλουν το fast path αφου παιζεις παιχνιδια.
xtrmsnpr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 κακο οτι το εχεις βαλει στην σοφιτα.θα ηταν καλυτερο να ηταν καπου ενδιαμεσα. τα belkin αν και δεν τα θεωρω κατι αξιολογο ειδικα στα adsl router και με φτωχη υποστηριξη αφου firmware ελαχιστα παρολα αυτα ειχαν καποια μοντελα που το wireless τους τα εσπαγε.δεν ξερω αν ηταν παραπανω απο 100mw . β.δεν προκειται να παθεις κατι απο ενα repeater και την "ακτινοβολια του" απλα αν βαλεις Repeater και οχι access point μπορει να χασεις λιγο σε ταχυτητα οταν συνδεεσαι στο repeater που ισως ναμην σε νοιαζει. το Netgear αμα δεν φτανει και αυτο σε ολους τους χωρους δεν σου κανει. επισης δεν ειναι repeater.μονο αν το κανες acccess point για να καλυψεις καλυτερα τον χωρο θα αξιζε αλλα εκει θες να ριξεις και Utp ή να βαλεις Powerline>που αμα ειναι να βαλεις Powerline μπορεις να βαλεις και Powerline Με wifi ετοιμο.(ειναι λιγο πιο ακριβο το Powerline με wifi απο οτι το σκετο) οποτε αν εβαζες δικο σου access point θα γλυτωνες κατι ψιλα σε λεφτα. τωρα αν θες belkin θα βρεις εκει εξω στην αγορα.ακομα και να ειναι καποιο παλιο μοντελο σιγουρα θα υπαρχει σε κανα ebay.εγω γενικοτερα δεν θα το πολυ επερνα.εχω σεταρει βεβαια belkin repeater/wireless bridge που εκανε μια χαρα την δουλεια του και ηταν και φτηνο.γενικοτερα θεωρω οτι δεν εχει καποιος πολλους λογους να παρει belkin διοτι σε ιδια λεφτα μπορει να βρει καλυτερες εταιρειες.ισως να τα εβαζα λιγο πιο χαμηλα απο τα tp link μια που η tp link εχει καλυτερο after sales και ασχολειται παραπανω με firmware. επισης απλα ενημερωτικα απο κεραυνο μπορει να μην καει το ρουτερ αλλα ο μετασχηματιστης οποτε πριν το πεταξεις ψαχνε να βρεις κανα μετασχηματιστη Ναι πλεον το προβλημα δεν ειναι ποσο δυνατο ειναι το ρουτερ σου αλλα και αν μπορει η συσκευη που θες να στειλει το σημα πισω στο ρουτερ. δηλαδη ακομα και με το belkin που λες οτι επιανες στο μπαλκονι ή ακομα και να περνες ενα router 200mw ναι μεν θα καλυπτες το μπαλκονι αλλα συσκευες τυπου κινητα,smartphone,tablets κτλ θα ειχαν παλι θεμα αφου θα πιαναν σημα αλλα θα ειχαν δυσκολια στο να στειλουν σημα.ειδικα σε σπιτι με πετρα.οποτε εκει ειναι καλυτερο να υπαρχει πιο ομοιομορφη καλυψη με access point ή repeater. την Netgear την θεωρω καλυτερη απο belkin zte tp link κτλ αλλα σιγουρα οχι καλυτερη απο draytek και αλλες εταιρειες.εχει και καλα μοντελα που ειναι ακριβα.μερικα μοντελα ειχαν το καλο οτι μπορουσες να πειραξεις το snr που ηθελαν πολλοι και το καλο ειναι οτι το κανεις απο cli και δεν χρειαζεται dmt. παντως απο netgear και belkin εγω θα προτιμουσα netgear. για το προβλημα με το Netgear οτι δειχνει οτι εισαι Online αλλα δεν ανοιγει σελιδες μπορει ναειναι διαφορα.θελει δοκιμη γιατι μπορει να ειναι θεμα ρουτερ μπορει θεμα ασυρματου μπορει θεμα margin μπορει θεμα dns. οταν κολλαει πρεπει να κανεις ping ip router πχ Pin 192.168.2.1 Και να δεις αν παιρνει Reply μετα Ping σε ip πχ Ping 194.219.227.2 και να δες αν παιρνει replay και μετα Ping σε domain ping www.insomnia.gr και να δεις αν παιρνει Reply.ετσι ισως βγαλουμε ακρη γιατι κολλαει.μπορει να δουμε packet loss,Μπορει το snr λογω προβληματος γραμμης να πεφτει πολυ χαμηλα και να σου κανει αυτο το προβλημα. οποτε το να παρεις ενα ρουτερ με καλυτερο σημα μπορει να μην λυσει το προβλημα με τα κινητα.δοκιμασε αν μπορεις να αλλαξεις θεση στον ρουτερ.ειτε σε αλλο οροφο ειτε πιο κοντα στο μπαλκονι ειτε αλλο καναλι στο ασυρματο. επισης ακομα και το netgear να εχει θεμα σαν adsl router μπορει σαν access point δηλαδη μονο για το ασυρματο να παιζει μια χαρα. http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wa850re-300mbps-universal-wireless-n-range-extender-p-PER.612508 πήρα αυτό εδώ,τα ασύρματα που θα το χρησιμοποιούν δεν με πειράζει αν χάσουν σε ταχύτητα,μιας και είναι τα pc της μάνας μου και του πατέρα μου,και τα κινητά όχι απλώς το έκαψε...3 πυκνωτές ανατίναξε,κάπου δω μέσα υπάρχει το θέμα που είχα κάνει τότε,αν και προσπάθησα να τους αλλάξω τίποτα. long live belkin.. ναι τα δοκίμασα αυτά που γράφεις έτσι και αλλιώς,και όταν κολλούσε δεν έπαιρνα απάντηση.Mε το zte καλά πήγαμε,μέχρι ένα σημείο μέχρι που έκλεινε το ασύρματο το μόνο του,δεν ξέρω γιατί.Τώρα με το linksys 2 μέρες οκ,δεν έχει κάνει κάποιο κουλό.Αν και αυτό κάνει κουλά όμως;Τί να κάνω;Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο
poulinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wa850re-300mbps-universal-wireless-n-range-extender-p-PER.612508 πήρα αυτό εδώ,τα ασύρματα που θα το χρησιμοποιούν δεν με πειράζει αν χάσουν σε ταχύτητα,μιας και είναι τα pc της μάνας μου και του πατέρα μου,και τα κινητά όχι απλώς το έκαψε...3 πυκνωτές ανατίναξε,κάπου δω μέσα υπάρχει το θέμα που είχα κάνει τότε,αν και προσπάθησα να τους αλλάξω τίποτα. long live belkin.. ναι τα δοκίμασα αυτά που γράφεις έτσι και αλλιώς,και όταν κολλούσε δεν έπαιρνα απάντηση.Mε το zte καλά πήγαμε,μέχρι ένα σημείο μέχρι που έκλεινε το ασύρματο το μόνο του,δεν ξέρω γιατί.Τώρα με το linksys 2 μέρες οκ,δεν έχει κάνει κάποιο κουλό.Αν και αυτό κάνει κουλά όμως;Τί να κάνω;Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο ενταξει αμα δεν σε νοιαζει η ταχυτητα τοτε μια χαρα.δες και για firmware update οταν το παρεις.ε δεν υπηρχε και μεγαλος λογος να το φτιαξεις .ηταν να πεθανει και εκει πρεπει να μεινει .μην το αναστησεις.περα απο την πλακα μπορει να ειχε καψει και τιποτα αλλο περα απο τους πυκνωτες οποτε... για το zte μην ρωτας γιατι το ενα γιατι το αλλο.γιατι απλα το zte δεν ειναι adsl router .η χρηση του ειναι καθαρα διακοσμητικη.μπορεις να το εχεις σαν διακοσμητικο μπορεις να το εχεις για να παιζεις Indoor football παντως σαν ρουτερ δεν θα παιξει.το Linksys πιστευω οτι θα παιξει μια χαρα.απλα και σε αυτο τελευταιο firmware οσο γινεται.αν τωρα οπως λες οταν κολλουσε δεν επαιρνες απαντηση ουτε απο το πρωτο Ping που ειναι το ρουτερ τοτε οκ φταιει το ρουτερ ή εφταιγε το wireless.εκει ηθελε και δοκιμη με το καλωδιο για να δεις αν ειναι θεμα γενικοτερα ρουτερ η wireless.στοο wireless το μονο που κανεις μετα ειναι αλλο καναλι στο ασυρματο,αλλο κλειδωμα και πιο νεους drivers γα την ασυρματη καρτα.δεν υπαρχει κατι αλλο.αλλα με το zte παντως μην περιμενεις πολλα.το netgear τωρα μπορει να ειχε/εχει καποιο θεμα.να θελει κανα firmware update και κανα Hard reset Μηπως στρωσει
xtrmsnpr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 ενταξει αμα δεν σε νοιαζει η ταχυτητα τοτε μια χαρα.δες και για firmware update οταν το παρεις.ε δεν υπηρχε και μεγαλος λογος να το φτιαξεις .ηταν να πεθανει και εκει πρεπει να μεινει .μην το αναστησεις.περα απο την πλακα μπορει να ειχε καψει και τιποτα αλλο περα απο τους πυκνωτες οποτε... για το zte μην ρωτας γιατι το ενα γιατι το αλλο.γιατι απλα το zte δεν ειναι adsl router .η χρηση του ειναι καθαρα διακοσμητικη.μπορεις να το εχεις σαν διακοσμητικο μπορεις να το εχεις για να παιζεις Indoor football παντως σαν ρουτερ δεν θα παιξει.το Linksys πιστευω οτι θα παιξει μια χαρα.απλα και σε αυτο τελευταιο firmware οσο γινεται.αν τωρα οπως λες οταν κολλουσε δεν επαιρνες απαντηση ουτε απο το πρωτο Ping που ειναι το ρουτερ τοτε οκ φταιει το ρουτερ ή εφταιγε το wireless.εκει ηθελε και δοκιμη με το καλωδιο για να δεις αν ειναι θεμα γενικοτερα ρουτερ η wireless.στοο wireless το μονο που κανεις μετα ειναι αλλο καναλι στο ασυρματο,αλλο κλειδωμα και πιο νεους drivers γα την ασυρματη καρτα.δεν υπαρχει κατι αλλο.αλλα με το zte παντως μην περιμενεις πολλα.το netgear τωρα μπορει να ειχε/εχει καποιο θεμα.θελει κανα firmware update και κανα Hard reset Μηπως στρωσει στεναχωρήθηκα mr admin,ήταν σου λέω εργαλείο!Το άνοιξα πληγωμένο και το είδα .. χαχαχαχαχαχαχα indoor football χαχαχαχαχα! Μάλλον αλλού είναι το πρόβλημα,3 μόντεμς παρουσιάζουν πρόβλημα με το ασύρματο;ήδη πιάσανε και μου γκρινιάζουν και με το linksys οι γονείς μου ότι τους κόβεται η γραμμή ενώ εγω είμαι μια χαρά συνδεδεμένος με το ενσύρματο.Πριν γιατί δεν τα έκανε αυτά;(πριν εννοω,σε wind) Όχι όχι,ενσύρματα με το ZTE και με το linksys είμαι καλά!Ασύρματα είχανε θέμα,και ενσύρματα είχε θέμα το netgear..Δεν ξέρω αν βοηθάνε αυτές οι πληροφορίες.Να τις ξαναπω για σιγουριά και μαζεμένες, με το netgear πάγωνε η γραμμή και μόνο με reboot της συσκευής ένοιωθε,ενώ με έδειχνε online κανονικά.Με το zte έπιασε και έκλεινε το ασύρματο ή έχανε σύνδεση κάθε ασύρματη,και μετά από λίγο την έβρισκε πάλι.Τα ίδια και το linksys. μήπως φταίει ότι μπήκε γυψοσανίδα πλέον στην σοφίτα;Αλλά όπως βλέπω οι συσκευές απλώς χάνουν την σύνδεση,όχι ότι εξαφανίζεται το σήμα,δηλαδή δεν δημιουργείται κλωβός του φάραντεϊ να πεις ότι δεν περνούσε καν το σήμα.Αλλά και το κινητό μου που είναι δίπλα; Άλλαξα το encryption,έδειξε ότι έφτιαξε,πάλι τα ίδια,άλλαξα να μην είναι WPA2 πάλι τα ίδια. Τα flashαρα τα modems από την αρχή πριν τα βάλω,λέω για καλό και για κακό ας ξαναπεράσω και τα firmware τους..
poulinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 αν και belkin και εργαλειο ειναι λεξεις διαφορετικες.χαχα.καλο ειναι και τα router να ειναι πανω σε πολυπριζο ασφαλειας ή ups αμα εχει καποιος.να φταιει η wind για το ασυρματο δεν παιζει αυτο ειναι σιγουρο.για το netgear αμα εχανε και το καλωδιο τοτε δεν μας τα λεει καλα.για δοκιμη θα εβαζα και κανα λαπτοπ με καλωδιο να δω αν θα εχανε και αυτο την συνδεση με το καλωδιο οταν την εχανε και το αλλοο Pc.οταν την εχανες μεκαλωδιο την εχανες και ασυρματα?γιατι νομιζω κατι ειχα διαβασει χωρις να ειμαι σιγουρος οτι ειναι για το dgn2200 οτισε καποια ψοφαγαν οι ethernet.to zte σιγουρα εχει θεματα οποτε βγαινει εκτος.τωρα και το Linksys να κανει κουφα ειναι παραξενο με το wireless.βαλτο αμα θες σκετο g αντι για b/g/n να δεις αν θα παιξει καλυτερα.η γυψοσανιδα κοβει ελαχιστα.ειναι οτι καλυτερο για να την περασεις με wifi.σε hot spot Οταν εβλεπα γυψοσανιδα ελεγα τι ωραια θα παιξει ανετα.το να ξαναφλασαρεις το firmware δεν θα αλλαξει κατι.κλωβος με γυψοσανιδα δεν γινει. οι γονεις τι βλεπουν?αποσυνδεεται το wireless και ξανασυνδεεται η απλα δεν εχουν ιντερνετ?μηπως το Linksys εχει κανα αλλο θεμα δηλαδη και οχι με το ασυρματο.πχ να κανει αποσυνδεση.(που εσυ μπορει να μην την πετυχες οταν ησουν με καλωδιο).
xtrmsnpr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 αν και belkin και εργαλειο ειναι λεξεις διαφορετικες.χαχα.καλο ειναι και τα router να ειναι πανω σε πολυπριζο ασφαλειας ή ups αμα εχει καποιος. να φταιει η wind για το ασυρματο δεν παιζει αυτο ειναι σιγουρο.για το netgear αμα εχανε και το καλωδιο τοτε δεν μας τα λεει καλα.για δοκιμη θα εβαζα και κανα λαπτοπ με καλωδιο να δω αν θα εχανε και αυτο την συνδεση με το καλωδιο οταν την εχανε και το αλλοο Pc. οταν την εχανες μεκαλωδιο την εχανες και ασυρματα?γιατι νομιζω κατι ειχα διαβασει χωρις να ειμαι σιγουρος οτι ειναι για το dgn2200 οτι σε καποια ψοφαγαν οι ethernet. to zte σιγουρα εχει θεματα οποτε βγαινει εκτος.τωρα και το Linksys να κανει κουφα ειναι παραξενο με το wireless.βαλτο αμα θες σκετο g αντι για b/g/n να δεις αν θα παιξει καλυτερα. η γυψοσανιδα κοβει ελαχιστα.ειναι οτι καλυτερο για να την περασεις με wifi.σε hot spot Οταν εβλεπα γυψοσανιδα ελεγα τι ωραια θα παιξει ανετα. το να ξαναφλασαρεις το firmware δεν θα αλλαξει κατι.κλωβος με γυψοσανιδα δεν γινει. οι γονεις τι βλεπουν?αποσυνδεεται το wireless και ξανασυνδεεται η απλα δεν εχουν ιντερνετ?μηπως το Linksys εχει κανα αλλο θεμα δηλαδη και οχι με το ασυρματο.πχ να κανει αποσυνδεση.(που εσυ μπορει να μην την πετυχες οταν ησουν με καλωδιο). το netgear ναι πάγωνε και ενώ ήμουν με καλώδιο πανω του!Μόνο με reboot έννοιωθε ή αν έμενε αρκετή ώρα(15λεπτο) ξαναένοιωθε.. Μετά έβαλα το zte έχανε και έκλεινε η συσκευή το ασύρματο...2-3 φορές μπήκα να το ανοίξω πάλι.(ενώ ενσύρματα όλα καλά) Και τώρα το linksys πάλι στο ασύρματο δεν τα λέει καλά,και μάλιστα στο κινητό που είμαι δίπλα του.Γιαυτό πέιραξα το encryption δεν είναι tkip & aes ,το έβαλα aes μόνο..και όχι μόνο N,αλλά B/G/N (ενσύρματα όλα καλά)
poulinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 το netgear ναι πάγωνε και ενώ ήμουν με καλώδιο πανω του!Μόνο με reboot έννοιωθε ή αν έμενε αρκετή ώρα(15λεπτο) ξαναένοιωθε.. Μετά έβαλα το zte έχανε και έκλεινε η συσκευή το ασύρματο...2-3 φορές μπήκα να το ανοίξω πάλι.(ενώ ενσύρματα όλα καλά) Και τώρα το linksys πάλι στο ασύρματο δεν τα λέει καλά,και μάλιστα στο κινητό που είμαι δίπλα του.Γιαυτό πέιραξα το encryption δεν είναι tkip & aes ,το έβαλα aes μόνο..και όχι μόνο N,αλλά B/G/N (ενσύρματα όλα καλά) το netgear αν εχει εγγυηση στειλτο πισω αν δεν μπορεις να το δοκιμασεις παραπανω.το zte πεταμα. στο linksys ναι μπορεις να παιξεις με το καναλι και με το κλειδωμα.πχ απο wpa2 σε σκετο wpa γα να δεις τι θα γινει.επισης σκεετο g για δοκιμη για να δεις αν θα φτιαξει.μην το βαλεις μονο N διοτι αμα ενα κινητο δεν εχει N δεν θα μπορει να συνδεθει.μπορεις και σκετο tkip να δοκιμασεις με wpa επισης σαν πιο backward compatible Να το πω ετσι κλειδωμα.
JOHNCOUR66 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 δοκιμασε και firmware υpdate προληπτικα.πες μου οτι ειχες παρει το draytek και οτι καηκε απο το νερο ...αν δεν το ειχες παρει ποιο ρουτερ ειχες πανω που χαλασε? μπορει απλα το ρουτερ που εχει να μην μπορει να συγχρονισει και παραπανω.διαφορετικο ρουτερ διαφορετικο chipset διαφορετικο συγχρονισμο.αν με 2-3 reboot και οχι με 1 reboot συγχρονισει κανονικα στα +2 mbit δηλαδη,τοτε κατι δεν παει καλα με την γραμμη.ενα reboot το δεχομαι αλλα αμα θελει 2-3 για να παιξει η γραμμη στην full ταχυτητα τοτε μαλλον το Margin δεν ειναι πολυ stable.... επισης fast path εχεις.ζητα και μικροτερο margin απο την hol αμα δεν το εχεις κανει ηδη αλλα χωρις να σου βγαλουν το fast path αφου παιζεις παιχνιδια. οχι δεν ειχα το draytek ειχα σκοπο να το παραγγειλω μολις γυρνουσα απο της διακοπες το ΖΤΕ την πληρωσε μαζι με 1 pc και επιπλα κανονικη ανακαινιση κανω αστα..... το τπ λινκ θα εχω για κανα 2μηνες . προσπαθω να το ρυθμισω αλλα δεν βλεπω βελτιωσει και μετα το καινουργιο firmware που του περασα δεν το βαζω κατω πουλινος ευχαριστω για το ενδιαφερον σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα