Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το πιο πιθανό είναι να τα στέλνουν για υπηρεσία της μορφής 'find my phone'.

Έτσι όπως το βλέπω, μιλάμε για χοντροbugάρα του κερατά.

Στέλνει plaintext querystring unscrambled !!!!!
Κάποιος τον έχει παίξει πολύ χοντρά .
Δεν είμαι προγραμματιστής, και πάλι τέτοιες χοντράδες δεν τις κάνω...

Ρε μπας και είναι μαύρη διαφήμιση;

Είναι εξαιρετικά γελοίο το όλο concept..

• Like 2
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο τίτλος είναι λίγο μεροληπτικός. Δηλαδή στην περίπτωση της Google και της Apple τι θα έγραφαν;

Αποστολή προσωπικών δεδομένων από τάδε συσκευές σε αμερικάνικους servers.

Έχουμε συμβιβαστεί θέλοντας και μη εδώ και χρόνια με Google, Microsoft, Apple. Μήπως πιστεύαμε ότι δεν θα το κάνουν και άλλοι;

• Like 2
Δημοσ.

Είδαν την xiaomi να ανεβαίνει στην αγορά και έπεσαν να την φάνε... Ας κάνουν και για τις άλλες εταιρίες έρευνες να γελάσουμε λίγο

Ακριβώς αυτό.

• Like 3
Δημοσ.

Τι τρολλιά είδηση είναι αυτή ρε παιδιά; Έλεος...

Στους server της Xiaomi μήπως; Γιατί είναι λάθος ο τίτλος; Στάνταρ διαδικασία είναι... Και το IMEI πάει και στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας μαζί με το ποια κεραία χρησιμοποιείται και η περίπου θέση της συσκευής. Γνωστά αυτά...

http://thehackernews.com/2014/08/xiaomi-phones-secretly-sending-users.html

"MIUI does not secretly upload photos and text messages. MIUI requests public data from Xiaomi servers from time to time. These include data such as preset greeting messages (thousands of jokes, holiday greetings and poems) in the Messaging app and MIUI OTA update notifications, i.e. all non-personal data that does not infringe on user privacy." he said.

τι λέμε τώρα καρά στάνταρτ διαδικασία είναι..

Ότι νανε dali αιφονάκια,στην NOKIA είναι μα...ες δλδ που σου το γράφουν με μεγάλα γράμματα και σου λένε εάν θες ε;

Δημοσ.

Το χειρότερο για την Xiaomi είναι ότι δεν χρησιμοποιεί SSL όταν «τραβάει» τα δεδομένα...

Σύμφωνα με τις τελευταίες 3 γραμμές της είδησης εκεί στην Xiaomi κάνουν κολοτούμπες...

Δημοσ.

http://thehackernews.com/2014/08/xiaomi-phones-secretly-sending-users.html

τι λέμε τώρα καρά στάνταρτ διαδικασία είναι..

Ότι νανε dali αιφονάκια,στην NOKIA είναι μα...ες δλδ που σου το γράφουν με μεγάλα γράμματα και σου λένε εάν θες ε;

Με ξέρεις και από χτες; Asus Phonepad 6 FHD 199€, παραλαβή την Πέμπτη από Mediamarkt, οκ τώρα;

Δημοσ.

Προχθές πήγα για υπόθεσή μου σε μια ελληνική τράπεζα και μου είπαν ότι λείπουν κάποια στοιχεία από τον φάκελό μου, όπως εκκαθαριστικό, βεβαίωση αποδοχών από τη δουλειά μου, βεβαίωση από την κινητή τηλεφωνία (????) και λογαριασμό της ΔΕΗ (εκεί έχει και τα τετραγωνικά του σπιτιού σου). Υπόψιν δεν έχω δάνειο σε αυτήν την τράπεζα. Και εκβιαστικά μου λένε ότι την δουλειά που πήγα να κάνω δεν μπορώ να την κάνω αν δεν τους πάω τα στοιχεία που μου ζήτησαν. Υπόψιν δεν το κάνουν από μόνοι τους αλλά βάσει του Ν. 3691/2008 ο οποίος έχει ψηφιστεί από το βουλή μας!!

Και λέω... οκ πολύ καλά θα σας τα φέρω, αλλά όταν τα φέρω, θα μου δώσετε τα ίδια στοιχεία όλου του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας (γιατί λέω είναι υπερβολικό να ζητήσω όλα τα ίδια στοιχεία των υπαλλήλων που θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία μου). 

Απάντηση: "Μα δεν γίνεται αυτό, είναι προσωπικά δεδομένα" ????????@#$#!@%#%&^*%^(%&!@#$%#$%?????????

"ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?" της απαντώ.

Που κολλάνε όλα αυτά με το τόπικ μας?

Ζούμε τον Big Brother του Όργουελ χρόνια τώρα και δεν τόχουμε πάρει χαμπάρι, ή αν το χουμε πάρει χαμπάρι λέμε "έλα μωρέ εντάξει και τι έγινε, με εμένα θα ασχοληθούν?"

Όλα, μα όλα είναι πλέον είδη εμπορεύσιμα και ένα περισσότερο οι πληροφορίες που εμπεριέχουν τα υπάρχοντά σου, τις προτιμήσεις σου, τις ανάγκες σου. Δυστυχώς η κατάσταση πιστεύω πως είναι μη αναστρέψιμη και μόνο ίσως ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα, ή κάτι σχετικό με ολική καταστροφή θα γυρίσει την κατάσταση μερικά levels πίσω. 

Υπάρχει βέβαια και η λύση της μοναχικής ζωής σε μοναστήρι του Θιβέτ (το Άγιο Όρος είναι κοσμοπολίτικο πλέον), ή να το παίξουμε ναυαγοί αλά Τομ Χάνκς σε καμιά ξέρα. 

Άλλες λύσεις δεν βλέπω να ξεφύγουμε από το κυνήγι μαγισσών που έχει κηρύξει η κρατούσα τάξη.

ΥΣ. και για όσους προτρέξουν δεν είμαι κουμουνιστής :D, μπορεί να γίνω όμως!

• Like 9
Δημοσ.

Η αλήθεια ειναι οτι το Internet ειναι ευχή και κατάρα, μας παρακολουθούν πλέον καθημερινά και οποίος νομίζει ό τι μπορει να προστατευθεί ειναι βαθιά νυχτωμενος.

Πολλοί όντως λένε και τι με νοιάζει, εμένα θα παρακολουθούν, ή εγώ δεν έχω να κρύψω κατι. Και ειναι σωστό αλλά τους ξεφεύγει κάτι: δεν σε παρακολουθούν τώρα προφανώς γιατι τους είσαι αδιάφορος, αν ποτέ όμως γίνεις κάποιος που θα ήθελαν να παρακολουθούν, εχουν μαζεμένα τα στοιχεία σου σε κάποιους servers και θα τα ξεθάψουν όταν και αν χρειαστεί.

Είναι βαθιά παραβίαση της ελευθερίας αυτό που γίνεται και θα γίνεται ακόμα πιο έντονα και πληρέστερα τα επόμενα χρόνια. Το κάνουν και φαίνεται λιγότερο κακό επειδή μας ταΐζουν ψίχουλα δωρεάν υπηρεσίες, και αυτο με το αζημίωτο βέβαια.

Προφανώς κάποιος θα έπρεπε να κάνει κατι αλλά όπως ειναι ευκόλως κατανοητό οι κυβερνήσεις μας είτε ειναι μέρος του σχεδίου, είτε την κάνουν γαργάρα ακουλουθώντας άνωθεν εντολές.

• Like 4
Δημοσ.
Προχθές πήγα για υπόθεσή μου σε μια ελληνική τράπεζα και μου είπαν ότι λείπουν κάποια στοιχεία από τον φάκελό μου, όπως εκκαθαριστικό, βεβαίωση αποδοχών από τη δουλειά μου, βεβαίωση από την κινητή τηλεφωνία (????) και λογαριασμό της ΔΕΗ (εκεί έχει και τα τετραγωνικά του σπιτιού σου). Υπόψιν δεν έχω δάνειο σε αυτήν την τράπεζα. Και εκβιαστικά μου λένε ότι την δουλειά που πήγα να κάνω δεν μπορώ να την κάνω αν δεν τους πάω τα στοιχεία που μου ζήτησαν. Υπόψιν δεν το κάνουν από μόνοι τους αλλά βάσει του Ν. 3691/2008 ο οποίος έχει ψηφιστεί από το βουλή μας!!

Και λέω... οκ πολύ καλά θα σας τα φέρω, αλλά όταν τα φέρω, θα μου δώσετε τα ίδια στοιχεία όλου του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας (γιατί λέω είναι υπερβολικό να ζητήσω όλα τα ίδια στοιχεία των υπαλλήλων που θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία μου). 

Απάντηση: "Μα δεν γίνεται αυτό, είναι προσωπικά δεδομένα" ????????@#$#!@%#%&^*%^(%&!@#$%#$%?????????

"ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?" της απαντώ.

Το πρόβλημα τους δεν ειναι να σου πάρουν όσο περισσότερα στοιχεία μπορούν, γιατι πολύ απλά αυτά τα έχουν ήδη. Απλά τους νοιάζει να τους τα δώσεις εσύ, για να έχουν το άλλοθι ότι έγινε οικειοθελώς. Όσον αφορά το θέμα με την αποστολή στοιχείων προς τους servers των εταιρειών, πρέπει κανονικά να μας νοιάζει όλους. Και μπορεί να μην έχω κάτι να κρυψώ, αλλα μαμώ το κέρατο μου δεν θέλω κανείς να ξέρεις τι χρώμα μου αρέσει και τι πορτοκαλάδα πίνω και να το χρησιμοποιεί πουλώντας το ως πληροφορία σε διαφημιστές. Και αυτό αφορά τον ποιο light τροπο που εκμεταλλεύονται τα στοιχεία μας.

• Like 3
Δημοσ.

Στο άλλο άρθρο έλεγε οτι αυτό γίνεται ακόμα και μετά απο αλλαγή ROM. Αυτό θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δοκιμαστεί. Αν αυτή η αποστολή είναι υλοποιημένη σε hardware τότε το πράγμα είναι πολύ σοβαρό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...