Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η AMD να πιάσει ή να ξεπεράσει την Intel σε επιδόσεις απλά να κλείσει περισσότερο την ψαλίδα.

Ας πούμε αυτή η διαφορά δεν μ αρέσει.

51135.png

• Like 1
Δημοσ.

όχι γιάννης γιαννάκης ε ? και τι είναι αυτό που τον κάνει dual core αφού στην ουσία έναν πυρήνα έχει μέσα με 2 threads? 

Το Module είναι «κουτί» (συσκευασία,κυριολεκτικά ενότητα) με δυο πραγματικούς πυρήνες που φαίνονται σε φωτογραφίες,όχι έναν, που τρέχει δυο thread όπως ακριβώς και ένας dualcore.

Ένας I3 π.χ. είναι ένα «κουτί» με δυο πυρήνες,όπως και ένας dualcore ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΆΣΤΙΑ διαφορά που τρέχει 4 thread.

Δημοσ.

Το Module είναι «κουτί» (συσκευασία,κυριολεκτικά ενότητα) με δυο πραγματικούς πυρήνες που φαίνονται σε φωτογραφίες,όχι έναν, που τρέχει δυο thread όπως ακριβώς και ένας dualcore.

Ένας I3 π.χ. είναι ένα «κουτί» με δυο πυρήνες,όπως και ένας dualcore ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΆΣΤΙΑ διαφορά που τρέχει 4 thread.

το άρθο που μου δείχνεις δεν μου λέει τίποτα και όταν είδα φωτογραφία νόμιζα ότι θα έβλεπα κανένα κύκλωμα και όχι το σχεδιάκι της amd στην ζωγραφική.

τέσπα αν ψάξεις παντού στο ίντερνετ όλοι για 4 πυρήνες λένε και 8 threads,ακόμα και στο cinebench αυτό λέει και η λογική αυτό λέει αφού αποδίδει σαν τετραπύρηνος ...... τώρα αν πιστεύεις το μαρκετινγκ της amd και όχι όλα τα υπόλοιπα στοιχεία εντάξει δικαίωμα σου είναι.

Δημοσ.

όχι γιάννης γιαννάκης ε ? και τι είναι αυτό που τον κάνει dual core αφού στην ουσία έναν πυρήνα έχει μέσα με 2 threads?

To κάθε module που λέει η AMD έχει 2 integer μέρη και 1 floating point.

article_img.jpg

• Like 1
Δημοσ.

το άρθο που μου δείχνεις δεν μου λέει τίποτα και όταν είδα φωτογραφία νόμιζα ότι θα έβλεπα κανένα κύκλωμα και όχι το σχεδιάκι της amd στην ζωγραφική.

Ε συγνώμη δεν ήξερα ότι είσαι γκουρού του hardware και ότι θα το καταλάβαινες απευθείας...

Πάνω στην κανονική φωτογραφία ζωγράφισαν από πάνω για να γίνει ποιο κατανοητό.

Πάρε και την κανονική φωτό (είναι γυρισμένη 90° )

Φαίνονται ξεκάθαρα οι 8 πανομοιότυποι πυρήνες.

αυτό λέει και η λογική αυτό λέει αφού αποδίδει σαν τετραπύρηνος ...... τώρα αν πιστεύεις το μαρκετινγκ της amd και όχι όλα τα υπόλοιπα στοιχεία εντάξει δικαίωμα σου είναι.

Δεν κατάλαβες, δεν είναι υπέρ αλλά κατά πολύ κατά της amd αυτά που λέω.

Δημοσ.

Ε συγνώμη δεν ήξερα ότι είσαι γκουρού του hardware και ότι θα το καταλάβαινες απευθείας...

Πάνω στην κανονική φωτογραφία ζωγράφισαν από πάνω για να γίνει ποιο κατανοητό.

Πάρε και την κανονική φωτό (είναι γυρισμένη 90° )

Φαίνονται ξεκάθαρα οι 8 πανομοιότυποι πυρήνες.

δεν είμαι κανένας γκουρού απλά ξέρω να χρησιμοποιώ την λογική,όταν κάτι αποδίδει σαν τετραπύρηνο και παντού όλοι το λένε τετραπύρηνο,ακόμα και σε προγράμματα αναγνωρίζεται σαν τετραπύρηνο με 8 threads(cinebench) και αυτός που το πουλάει λέει οκταπύρηνο για να πουλήσει τι συμπέρασμα να βγάλω? και όχι τα σχηματάκια που φτιάχνει η amd δεν αποδεικνύουν ΤΙΠΟΤΑ.

και δεν είναι ότι είναι πίσω τόσο πολύ η amd στην τεχνολογία απο την intel γιατί και οι phenom x6 ήταν πιο γρήγοροι απο τους πρώτους όπως αποκαλεί η amd οκταπύρηνους,πώς το εξηγείς αυτό? 

τέσπα δεν θα κάτσω να πω κάτι περισσότερο γιατί έχω είδη αναφέρει πράγματα με υπόσταση και όχι διαφημιστικά σχεδιάκια 

Δημοσ.

δεν είμαι κανένας γκουρού απλά ξέρω να χρησιμοποιώ την λογική,όταν κάτι αποδίδει σαν τετραπύρηνο

Δες και την φωτό του θέλωadsl στην αρχή της σελίδας,όταν κάθε πυρήνας έχει περίπου την μισή ταχύτητα ενός πυρήνα ενός i5 τότε μια χαρά λογικό είναι να έχει ο 8core amd την ίδια απόδοση με τον 4core i5.

(όταν και εάν δουλεύουν όλοι οι πυρήνες)

Δημοσ.

Δες και την φωτό του θέλωadsl στην αρχή της σελίδας,όταν κάθε πυρήνας έχει περίπου την μισή ταχύτητα ενός πυρήνα ενός i5 τότε μια χαρά λογικό είναι να έχει ο 8core amd την ίδια απόδοση με τον 4core i5.

(όταν και εάν δουλεύουν όλοι οι πυρήνες)

ωραία ας εφαρμόσουμε την θεωρία σου 

fx 8350  1,1 επι 8 πυρήνες = 8,8 πόντοι σωστά ?

i5 3570K 1,54 επι 4 πυρήνες = 6,6......

τώρα κανονική σύγκριση http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-3570K-vs-AMD-FX-8350

που φαίνεται σχεδόν ίδια απόδοση με 0,3 διαφορά πως γίνεται αυτό ? 

όχι ο amd δεν έχει αδύναμους πυρήνες και πολλούς,δεν είναι τόσο πίσω στην αρχιτεκτονική,με τα επιχειρήματα σου προσπαθείς να αντικρούσεις 1 απο τα δικά μου,και εγώ σου έχω παραθέσει άλλα δύο,γιατί το cinebench να το διαβάζει σαν 4core και όλοι στο ιντερνετ να τους λένε τετραπύρηνους ? α ξέχασα γιατί εξω κάθονται και λειτουργουν με την λογική και δεν περιμένουν απο τα παραμύθια της amd να τους πουν τι παίζει ενώ στην ελλάδα που είμαστε και εμείς παραμυθάδες μας αρέσουν τα παραμύθια

Δημοσ.

Η amd καλα θα κανει να βελτιώσει την clock to clock απόδοση των cpu της σε σχεση με αυτους της ιντελ. Εκει φαίνεται η τεχνογνωσια. H γνωστη σειρα Athlon εχει καταντηση να λέγεται Athlion πλεον

Δημοσ.

τώρα κανονική σύγκριση http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-3570K-vs-AMD-FX-8350

όχι ο amd δεν έχει αδύναμους πυρήνες και πολλούς,δεν είναι τόσο πίσω στην αρχιτεκτονική,με τα επιχειρήματα σου προσπαθείς να αντικρούσεις 1 απο τα δικά μου,και εγώ σου έχω παραθέσει άλλα δύο,γιατί το cinebench να το διαβάζει σαν 4core και όλοι στο ιντερνετ να τους λένε τετραπύρηνους ? α ξέχασα γιατί εξω κάθονται και λειτουργουν με την λογική και δεν περιμένουν απο τα παραμύθια της amd να τους πουν τι παίζει ενώ στην ελλάδα που είμαστε και εμείς παραμυθάδες μας αρέσουν τα παραμύθια

Ποια νούμερα συγκρίνεις ακριβώς από το cpuboss; Να το αντίστοιχο multithreaded CB.

51136.png

Δημοσ.

Ποια νούμερα συγκρίνεις ακριβώς από το cpuboss; Να το αντίστοιχο multithreaded CB.

51136.png

που αποδεικνύει ακριβώς αυτό που λέω για το ότι δεν ισχύει αυτό με τους 8 πυρήνες που ισχυρίζεσαι..........

αυτή η πατέντα με το hyperthread που έχει εικονικά διπλούς πυρήνες απο τους πραγματικούς δίνει το 80% περίπου τις εκατό της ισχύος ενός πραγματικού οκταπύρηνου........ αν πολλαπλασιάσεις το 1,1 του single thread με 8 πυρήνες και επι 80% βγάζει 7,04 πόντους που αποδεικνύει αυτή την θεωρία............ σου βρήκα και 4ο επιχείρημα

Δημοσ.

δεν είμαι κανένας γκουρού απλά ξέρω να χρησιμοποιώ την λογική,όταν κάτι αποδίδει σαν τετραπύρηνο και παντού όλοι το λένε τετραπύρηνο,ακόμα και σε προγράμματα αναγνωρίζεται σαν τετραπύρηνο με 8 threads(cinebench) και αυτός που το πουλάει λέει οκταπύρηνο για να πουλήσει τι συμπέρασμα να βγάλω? και όχι τα σχηματάκια που φτιάχνει η amd δεν αποδεικνύουν ΤΙΠΟΤΑ.

Οι integer πυρήνες είναι 8 και μοιράζονται κάποια σημαντικά στοιχεία μεταξύ τους (πχ fpu).Το αν οι πυρήνες θεωρούνται 4 για αυτό το λόγο είναι up for interpretation.Το οτι κάποια προγράμματα τους δείχνουν σαν 4 είναι γιατί διευκολύνει τη σωστή κατανομή των threads απο τον scheduler.Πάντως οι περισσότεροι στο internet τους θεωρούν 8core, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αυτό.

και δεν είναι ότι είναι πίσω τόσο πολύ η amd στην τεχνολογία απο την intel γιατί και οι phenom x6 ήταν πιο γρήγοροι απο τους πρώτους όπως αποκαλεί η amd οκταπύρηνους,πώς το εξηγείς αυτό? 

Η εξήγηση είναι οτι χρησιμοποιούν διαφορετικές αρχιτεκτονικές.Η αύξηση του αριθμού των πυρήνων δεν συνεπάγεται απαραίτητα με την αύξηση της επίδοσης της cpu.

• Like 3
Δημοσ.

όχι ο amd δεν έχει αδύναμους πυρήνες και πολλούς,δεν είναι τόσο πίσω στην αρχιτεκτονική,

O6h309A.jpg

Και τώρα;;;

Εγώ με τον celleron,που έχει δυο πυρήνες,είμαι ποιο γρήγορος από δυο Module ενός fx;;Δηλαδή έχω την ίδια ταχύτητα με τον μισό i5;;;

Δηλαδή 2 πύρινες celleron το ίδιο με δυο πυρήνες i5;;;

Και όμως τόσο πίσω είναι η amd!!! έχει 4 module που ουσιαστικά είναι 4 celleron (που μοιράζονται και διάφορα σημαντικά στοιχεία ) 

Το 1,1 ή 1,5 δεν το παίρνεις σαν πολλαπλασιαστή είναι το πόσο ποιο γρήγορα τελείωσε από το πυρήνα που πήραν σαν βάση ο οποίος είναι το 1.  

Δημοσ.

2 χρονια τωρα το μονο που την βλεπω να κανει στους cpu ειναι oc.. σου λεει το watchdogs πως για να το παιξεις στα ultra θελει 225 watt amd cpu.. την καταναλωση να κοιταξει να φτιαξει, χωρις να κανει underclock. Αυτο το κανω και μονος μου.

Νομιζω πως δινει πολυ βαρος στους apu και εχει αφισει τους cpu σε δευτερη μηρα

Sent from my AMD athlon x4 635

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...