Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την προσθήκη δύο νέων επεξεργαστών στην ήδη αρκετά πλούσια γκάμα της ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες η AMD, με τα δύο νέα μοντέλα να έχουν τις ονομασίες Athlon X4 860K και FX-8300.Ο πρώτος από αυτούς, ο Athlon X4 860K, έρχεται εφοδιασμένος με 4 πυρήνες Steamroller χρονισμένους στα 3.7 GHz, διαθέτει ξεκλειδωτο πολλαπλασιαστή και τοποθετείται σε μητρικές βασισμένες στο socket FM2+.

Ακόμη, είναι εφοδιασμένος με 2 MB L2 cache, ενώ δεν διαθέτει ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών, αλλά αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η τιμή του, η εταιρεία ισχυρίζεται πως θα είναι μια ιδανική λύση για gaming συστήματα χαμηλού κόστους. Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως η τιμή του θα διαμορφωθεί περίπου στα 85 δολάρια.

Από την άλλη πλευρά ο FX-8300, θα διαθέτει οκτώ πυρήνες χρονισμένους στα 3.2 GHz, και θα έχει κατανάλωση 95W. Αρχικά θα διατεθεί μόνο στους ΟΕΜ κατασκευαστές της Κίνας και μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το εάν και πότε η κυκλοφορία του θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές.

Link.png Site: Tom's Hardware

• Like 1
Δημοσ.

Συνεχίζονται οι ανήθικες πράξεις εις βάρος των 2πύρηνων τις Intel στην low budget κατηγορία.

• Like 1
Δημοσ.

Τι τον θέλουν τον Athlon...έχουν τον FX4300 για αυτήν την κατηγορία...

Δεν πάει πουθενά ο 4300 απο τους χειρότερους επεξεργαστές είναι να μου πεις ο 6300 να σου πω οκ ίσως να είναι το καλύτερο value for money αλλά η FX4+++ σειρά είναι ανύπαρκτοι.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν πάει πουθενά ο 4300 απο τους χειρότερους επεξεργαστές είναι να μου πεις ο 6300 να σου πω οκ ίσως να είναι το καλύτερο value for money αλλά η FX4+++ σειρά είναι ανύπαρκτοι.

Δεν με ενδιαφέρει που πάει ο 4300. Και μια χαρά υπάρχει αγορά ακόμη και για αυτά τα CPU.

Εγώ άλλο αναρωτιέμαι.

Ο νέος Athlon δεν πρόκειται καλύψει κάποιο καινό στην ήδη υπάρχον γκάμα. Ο 8300 τουλάχιστον θα είναι budget 8-core ο άλλος τι θα είναι?

Δημοσ.

ο FX 8300 σε σύγκριση με τον FX 8320 που ήδη κυκλοφορεί ότι κερδίζει σε κατανάλωση (95W έναντι 125W) το χάνει σε επιδόσεις ( 3.2 Ghz έναντι 3.5 Ghz) .

Επίσης ο FX 8320 κοστίζει 125€ περίπου και  είναι στην κατηγορία περίπου του i5-4590 σε επιδόσεις ,ο οποίος κάνει 180€. Άρα ο FX 8300 με μικρότερες επιδόσεις αντε να είναι περίπου στη κατηγορία των i5-4430.

Mε όλα αυτά αναρωτιέμαι τι καινούργιο θα προσφέρει ο FX 8300 ; Πιθανόν το μυστικό  να είναι η τιμή του, μιας και απευθύνεται αρχικά στη Κίνα .

Δημοσ.

αν ο athlon μπαίνει σε FM 2 πάει να πει ότι θα έιναι σαν την σειρά Α.. έχω μπερδευτεί λίγο.. δλδ θα έιναι σαν τον Α5800Κ +? 

Δημοσ.

πολύ καλά νέα αυτά για την κατανάλωση του 8300,αντε να δούμε και αλλαγές στο σκηνικό των desktop γιατί τον τελευταίο καιρό όλο arm tablet/smartphone κλπ βλέπουμε απο εξέλιξη.

πάντως αν η amd διορθώσει λίγο την κατανάλωση γενικά τότε θα τα πάει πολύ καλά γιατί σε τιμολόγηση σε σχέση με τις επιδόσεις τα πάει πολύ καλά.

@nhzt o ι5 4440 κάνει 155 ευρώ(15+) στο eshop απο τον fx8320 ενώ έχουν περίπου ίδιες επιδόσεις και η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη κατά πολύ του fx.

Δημοσ.

αν ο athlon μπαίνει σε FM 2 πάει να πει ότι θα έιναι σαν την σειρά Α.. έχω μπερδευτεί λίγο.. δλδ θα έιναι σαν τον Α5800Κ +? 

Σε FM2+ θα μπαίνει και θα είναι σαν τον Α10-7700 π.χ. χωρίς τα ενσωματωμένα γραφικά.

Δημοσ.

Καλά νέα γιατί είναι?Έγιναν βελτιώσεις στην αρχιτεκτονική?Η μείωση της κατανάλωσης νομίζω ήρθε καθαρά απο τη πτώση της συχνότητας (άρα και των επιδώσεων), πράγμα που μπορεί να κάνει ο οποισδήποτε κάτοχος 8320,8350,9370,9590.Το καλό νέο θα ήταν αν η τιμή επαιζε στα 100€ ή είχε κανένα πιο ήσυχο coolerακι.

Κατα την άποψη μου καλύτερα θα ήταν να βγάλει έναν 6πύρηνο (ή και 8πυρηνο) για το fm2+ με καινούργια αρχιτεκτονική παρά να παίζει με τις συχνότητες των Piledriver.Έτσι και αλλιώς το Am3+ είναι νεκρό, ούτε καινούργια cpu σκοπεύει να βγάλει για αυτό το socket και οι 83xx είναι σχεδόν 2 χρόνια στην αγορά.

• Like 2
Δημοσ.

Τίποτα η AMD τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορεί να χτυπήσει κανέναν Ιντέλ ισάξια.

Την χτυπάει στις τιμές και αυτό είναι αρκετό για τους περισσοτερους.

• Like 10
Δημοσ.

Κατα την άποψη μου καλύτερα θα ήταν να βγάλει έναν 6πύρηνο (ή και 8πυρηνο) για το fm2+ με καινούργια αρχιτεκτονική παρά να παίζει με τις συχνότητες των Piledriver.Έτσι και αλλιώς το Am3+ είναι νεκρό, ούτε καινούργια cpu σκοπεύει να βγάλει για αυτό το socket και οι 83xx είναι σχεδόν 2 χρόνια στην αγορά.

γιατί να μπλέξει τα apus με τα power cpu? η intel έχει μια ενοποιημένη παραγωγή για εξοικονόμηση.

και η αρχιτεκτονική των fm2+ και am3+ δεν νομίζω να έχουν και τρελές διαφορές  στις επιδόσεις στα ίδια ghz,επίσης γιατί να έχει κάποιος οκταπύρηνο επεξεργαστή με onboard γραφικά ? αφού όποιος πάει σε τέτοια cpu θα έχει και gpu λογικά γιατί δεν θα τον έχει για δουλειές γραφείου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...