Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξανανοιξα το PS3 και αυτι τη φορα εβαλα στο κεντρο μια μεγαλη μπιλια σε μεγεθος μπιζελιου.(απο την κοινη παστα οχι αυτη που εχΩ παραγγειλη MX-4).Ανοιγωντας το ειδα πως μεσα σε 9 λεπτα η θερμοκρασια στο CPU εφτασε τους 74C και η θερμοκαρια στο RSX τους 61C.Πραγματικα δε μπορω να καταλαβω τι διαφορα θα μπορουσα να εχω στη θερμοκρασια με μια καλυτερη παστα!!! :mellow:

Από πλευράς επαφής ψύκτρας-επεξεργαστή ότι μπορούσες να κάνεις το έκανες. Ανανέωσες την πάστα και οι θερμοκρασίες δεν άλλαξαν. Μήν περιμένεις περισσότερο από 1-3 βαθμούς μάξιμουμ με μία καλύτερη πάστα.

Για το Χ που ρωτούσες και για τη μπίλια που έβαλες, οι ποσότητες πρέπει να είναι μικρές. Ούτε η μπίλια μεγάλη (3-4mm διάμετρο), ούτε το Χ από άκρη σε άκρη του τσίπ. Όσο περισσότερο, τόσο το χειρότερο και ανεβάζεις και τις θερμοκρασίες σου.

Τώρα από αυτά που διαβάζω στα ίντερνετς, ακόμα και με τα 2ης ή 3ης γενιάς PS3 που έχουν μικρότερους επεξεργαστές, δεν είναι παράξενο να βλέπεις θερμοκρασίες που να ξεπερνάνε τους 70 βαθμούς. Παίζει ρόλο και το περιβάλλον. Τώρα έχουμε καλοκαίρι. Ο χώρος σου είναι κλιματιζόμενος?

• Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν έχω διάθεση να στην πω. Απλά ρωτάω ποια είναι η πηγή.

Υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τη SONY; Αυτό προσπαθώ να μάθω.

Δε ξερω με τι ασχολεισαι, αλλα οσον αφορα το ΠΣ3 τοσο ο Μικελε οσο και εγω εχουμε αρκετη εμπειρια με τις θερμοκρασιες. Ο Μικελε εχει ανοιξει-αλλαξει παστα σε πανω απο 100 οποτε κατι θα ξερει υποθετω :)

Προσωπικα εχω δοκιμασει αρκετους τροπους παστας και βρισκω καλυτερο τροπο αυτον με το απλωμα οπως την εικονα που παρεθεσα στην αρχη (λεπτη στρωση)

Περαν αυτου ομως προς πληροφορηση ολων:

Το PS3 στο ΧΜΒ η στον Μουλτιμαν σε idle κατασταση τεινει να ανεβαζει θερμοκρασιες πολυ περισσοτερο μαλιστα αρκετες φορες απ οτι οταν παιζεις. Ενα βασικο τεστ να δεις αν θελεις αλλαγη παστας ειναι α αφησεις τον ΜΜ iddle χωρις screen saver και να δεις τι θερμοκρασια ανεβαζει σε 10-15 λεπτα οπου υπαρχει real time καταγραφη.

Για να καταλαβετε καλυτερα το θεμα θερμοκρασιας σε PS3 καλο θα ηταν να διαβασετε εδω για αρχη

http://www.insomnia.gr/topic/472953-playstation-3-jailbroken-multiman-temperature-thread/?hl=%20jailbroken

Και αν αυτο δε σας ικανοποιει σιγουρα αν ψαξετε θα βρειτε αρκετα στο γουγλη

Επισης στις φατ κονσολες μπορει να υπαρξει αρκετα μεγαλη διαφορα (εως και 10 βαθμους) στη θερμοκρασια μεταξυ CELL και RSX. Αυτο δεν ειναι κατι που τρομαζει οτι δεν μπηκε καλα η παστα στον CELL καθοτι ειναι συνηθες

• Like 1
Δημοσ.

Έκανε αλλαγή πάστας και οι θερμοκρασίες του δεν άλλαξαν.

Άρα ή οι θερμοκρασίες του ήταν πάντα έτσι και ανέβηκαν λίγο λόγω καλοκαιριού, ή έχει άλλο πρόβλημα.

mtzs, απλά σημείωσε την επόμενη φορά που θα βάλεις πάστα να κάνεις την υπέρβαση και να δώσεις βάση σε μπιζέλι ή Χ . Έχω φωτογραφίες από σπατουλάρισμα με πάστα coolermaster και τα αποτελέσματα ήταν τραγικά όταν βγήκε η ψύκτρα λίγους μήνες μετά. Είχαν εγκλωβιστεί φυσαλίδες αέρα στο κέντρο του επεξεργαστή και με τον καιρό έσπρωξε με τους κύκλους διαστολής-συστολής την πάστα προς τα έξω. Στο κέντρο δεν είχε μείνει ίχνος πάστας.

Όσο καλό σπατουλάρισμα και να κάνεις, είναι αδύνατον να έχεις ομοιογενή επιφάνεια όπως στις προεγκατεστημένες πάστες που μπαίνουν με βιομηχανικές μεθόδους. Είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσεις "φωλιές" αέρα.

Γι'αυτό και βλεπεις βίντεο με τύπους να κάνουν στον cell και RSX πρώτα σπατουλάρισμα και μετά μπίλια στο κέντρο. Θέλουν να εξασφαλίσουν την 100% επαφή στο κέντρο και μετά "ότι πιάσουν".

Αλλά έτσι βάζουν 10 κιλά πάστα....

Δημοσ.

εγω την απλωνω με Χ και μετα λεπτο στρωμα εως τις ακρες οπως ακριβως την φωτογραφια που εδειξα πριν

Εχω δοκιμασει μπιζελι σε 2 περιπτωσεις και οι θερμοκρασιες ηταν αυξημενες τουλαχιστο σε μενα. Τσεκαρισμενα ολα αυτα με Μουλτιμαν.

Σε καμια περιπτωση δεν αντιλεγω στο τι ειναι σωστο και τι οχι γενικα. Σιγουρα οι τεχνικοι ξερουν πιο πολλα απ οσο εγω.

Αλλα εγω εχω γνωση πρακτικα. Και οχι μονο απο μενα αλλα και απο αλλα παιδια που εχω συζητησει το θεμα και ασχολουνται επι μακρον με την αλλαγη παστας αναφερουν για το ΠΣ3 το σπατουλαρισμα. Μιλαω πρακτικα επι του θεματος και οχι θεωρητικα.

Παρ ολα αυτα επιμενω πως περισσοτερο ρολο παιζει το σωστο bending των μεταλικων clamps. Οση παστα και να βαλεις οπως και να τη βαλεις  αν δεν υπαρχει πιεση να κραταει κοντρα δε γινεται σωστη δουλεια. Και αρκετοι το παραβλεπουν αυτο

PS: Καλοκαιρι και με ζεστη οπως εχουμε τωρα αμεσως μετα την αλλαγη σε fat PS3 θερμοκρασια 72 βαθμοι δε θα λεγα οτι ειναι κατι κακο χωρις fan control. Μη ξεχναμε οτι για να στρωσει πρεπει να κανει και καμποσους κυκλους ψυξης θερμανσης

Δημοσ.

PS: Καλοκαιρι και με ζεστη οπως εχουμε τωρα αμεσως μετα την αλλαγη σε fat PS3 θερμοκρασια 72 βαθμοι δε θα λεγα οτι ειναι κατι κακο χωρις fan control. Μη ξεχναμε οτι για να στρωσει πρεπει να κανει και καμποσους κυκλους ψυξης θερμανσης.

Oταν λες καμποσους κυκλους ψυξης θερμανσης πως ακριβως το κανω?

Δημοσ.

Δε ξερω με τι ασχολεισαι, αλλα οσον αφορα το ΠΣ3 τοσο ο Μικελε οσο και εγω εχουμε αρκετη εμπειρια με τις θερμοκρασιες. Ο Μικελε εχει ανοιξει-αλλαξει παστα σε πανω απο 100 οποτε κατι θα ξερει υποθετω :)

Δεν έχει τόσο σημασία με τι ασχολούμαι, αυτό που ήθελα να μάθω είναι την πηγή. Με κάλυψες.

Δυστυχώς το PS3 δεν μετράει θερμοκρασία από μόνο του όμως.

Δημοσ.

Oταν λες καμποσους κυκλους ψυξης θερμανσης πως ακριβως το κανω?

Εβαλα ενα λινκ παραπανω. Αν κανεις τον κοπο και το διαβασεις θα σου λυθουν αρκετες αποριες.

"Η παστα μπαινει πανω στο κεντρο του πυρηνα της cpu και στη gpu στο κεντρο ειναι σημαντικο, γιατι εκει αναπτυσονται οι θερμοκρασιες. με κυκλους θερμανσης ψυξης θα απλωθει τριγυρω.  εαν βαλετε παραπανω απο 3-4 σταγονες θα απλωθει στα γυρω κυκλωματα και θα καουνε.

Επισης προσοχη να μη πεσει παστα πανω στη πλακετα (μητρικη) η σε κυκλωματα γιατι θα καει. εαν πεσει τοτε την καθαριζουμε με Ισοπροπυλικη αλκοόλη  99% (αν δε βρισκετε τετοια τοτε καθαρο οινοπνευμα). Μπλε οινοπνευμα κανει ζημια.

οταν τελειωσετε με το απλωμα της παστας και κουμπωσετε τα καπακια του ΠΣ3 το αφηνετε ανοιχτο 4-6 ωρες να δουλεψει χωρις παιχνιδι (idle mode - απενεργοποιηστε τα auto shut down) για να απλωθει τριγυρω.

Καλο ειναι  να παρακολουθειτε θερμοκρασια σε idle mode στην αρχη μεσα στον ΜΜ για κανα μισαωρο.

Μετα αμα θελετε παιξτε κιολας αλλα καθε μιση ωρα παρακολουθειτε θερμοκρασια στον ΜΜ

Αν δειτε οτι ανεβασε θερμοκρασιες στο ΜΜ >75 κατι δε πηγε καλα.

Μετα απο 4-5 ωρες κλεινετε το ΠΣ3 και το κρατατε κλειστο κανα 8ωρο-12ωρο να ψυχθει η παστα ετσι οπως απλωνεται λογω θερμανσης και διαχυσης. Αυτο το κανετε 6-7 μερες σερι. ειναι οι λεγομενοι κυκλοι θερμανσης-ψυξης."

Δυστυχώς το PS3 δεν μετράει θερμοκρασία από μόνο του όμως.

Σωστο αυτο. Αρκετοι ομως εχουν δωσει feedback που σε jailbroken κονσολες μετρανε θερμοκρασιες real time

Επισης υπαρχει και προγραμμα στο pc που βλεπεις real time θερμοκρασιες μεσω δικτυου παλι σε cfw ομως.

Δημοσ.

Πηρα και απλωσα την παστα (Arctic MX-4) βαζοντας μια μπιλιτσα σε σχημα μπιζελιου σε CPU και RSX.Πραγματικα δεν ειδα καμια απολυτως διαφορα!!!!Παλι μεσα σε 9 λεπτα η θερμοκαρια εφτανε στους 76C στη CPU ενω αυτο που μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση ειναι πως η θερμοκρασια στο RSX ηταν μολις 60 C,δηλαδη 15C διαφορα!!!!Δε ξερω τι αλλο να κανω!!!!Μηπως πρεπει να το αφησω για καποιες ωρες ανοιχτο χρησιμοποιωντας το Controlfun για να στρωσει καλυτερα ι παστα?Το εχω 5 χρονια και πρωτη φορα συμβαινει κατι τετοιο!...

Δημοσ.

Λοιπον θα πω και εγω την ιστορια μου πανω σε αυτο το θεμα.Εχω ενα ps3 που περσι τον χειμωνα οι θερμακρασιες ηταν αψογες αλλα μολις ηρθε το καλοκαιρι ο ανεμιστηρας δουλευε στο φουλ οτι παιχνιδι και αν επαιζα,αυτο μου το εκανε μονο περιση το καλοκαιρι τα προηγουμενα δουλευε νορμαλ.Δεν το ειχα χακαρι τοτε και ετσι δεν ηξερα σε τι θερμοκρασιες εφτανε ετσι εψαξα στο νετ για πληροφοριες.Ειχα διαβασει λοιπον σε ενα ξενο φορουμ τοτε οτι επρεπε να αλλαχτει η παστα και απο κατω απο την rsx αλλα και απο τον cel,ετσι αποφασισα να βγαλω την μεταλλικη ψυκτρα και να βαλω νεα παστα (εγω εβγαλα μονο της rsx γιατι στον cel ηταν λιγο παλουκι),εβαλα και πραγματικα ειδα αρκετη διαφορα,βεβαια την πρωτη φορα που το ανοιξα το φαν παλι δουλεψε στο φουλ αλλα μετα απο δυο φορες δουλευε και παλι νορμαλ.Αφου και σημερα που επαιξα gta v οι θερμοκρασιες ηταν rsx=68 cel=66 εννοειται με control fan utility.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Εγω το εκανα αυτο γιατι δεν με ενοιαζε αν θα χαλουσε το ps3,θελει πολυ προσοχη,αν το κανεις πρεπει να την εχεις σταθερη την μητρικη γιατι αν την λυγιζεις μπορει να σου πεταξει ylod θελει προσεκτικες κινησεις.Επισης αν προσπαθισεις να βγαλεις την ψυκτρα δες αρκετα βιντεο για δεις που εχει ελευθερο χωρο δεν ειναι καθολου ευκολο.

Δημοσ.

σημασια εχει να πιανεις κανονικες θερμοκαρισιιες χωρις το controlfan.και γω με το controlfan 66C φτανει η CPU.Eπισης ψαχνω καποιον που να μπορει να τα ανοιξει και να βαλει και απο κατω παστα με αμοιβη φυσικα!Επισης αν το αφησω να δουλευει με το controlfan θα στρωσει η παστα?

Δημοσ.

:unsure:

Κάτι τέτοια βλέπω ώρες ώρες...

Και αναρωτιέμαι. Να έχεις κοτζάμ κονσόλα και να πρέπει να κάνεις τέτοια πράματα ? Υποτίθεται πως τις κονσόλες δεν πρέπει να τις ανοίγεις να μη χαλάσει η εγγύηση.. Και πρέπει να κάνεις τέτοιους κόπους. Κρίμα. Και ποιο κρίμα είναι το ότι δεν μπορεις να κάνεις και τίποτα,λόγο SONY. Αν το μηχάνημα αυτό ήταν PC θα σου πρότεινα να πετάξεις την ψύξτρα που είχε ήδη και να έβαζες ένα τέτοιο πάνω:

cooler_master_nepton_280l.jpg

Αλλά δυστυχώς η κονσόλα δεν έχει κατάλληλες υποδοχές για συμβατότητα. Αυτό είναι το κακό στα κλειστά συστήματα. Ότι δεν σε αφήνουν να τα αλλάξεις γιατί έτσι τα έχουν φτιάξει οι platform holder εταιρίες. Λεν τη δικαιολογία πως τάχα μου φοβούνται μην τα χαλάσεις,αλλά αυτά χαλάνε μόνα τους,και αυτό που καταφέρνουν είναι να μη σε αφήνουν να τα φτιάξεις. Έδωσες 300 ευρώ για κάτι,και κινδυνεύει να σου χαλάσει γιατί αυτοί που το φτιαχναν δεν προνόησαν το Ελληνικό Καλοκαίρι,και κινδυνεύεις να χάσεις το μηχάνημα σου και κατ επέκταση τα λεφτά που δωσες για αυτό,εξ αιτίας τέτοιου χαζού λόγου. Για κάτι που θα μπορούσες να έφτιαχνες αν μονάχα η SONY είχε βάλει 4 τρυπούλες με βίδες για να συνδέσεις ψύκτρα.

Αχ.. Θυμάμαι τι κορόιδο ήμουν που είχα αγοράσει xbox360. Και εγώ έτσι την έπαθα και μου πέθαναν 3 κονσόλες από RROD μέχρι που σήκωσα τα χέρια ψηλά και αντιλήφθηκα πως δεν άξιζε το κόπο να επενδύσω χρήματα ξανά σε μηχάνημα του οποίου δεν έχω τον απόλυτο έλεγχο και την ευθύνη.

• Like 1
Δημοσ.

Mήν ασχολείσαι άλλο με τη πάστα. Δεν είναι επιστήμη. Ότι μπορούσες να κάνεις όσον αφορά τη πάστα το έκανες. Τέλος με αυτό και πάς παρακάτω. Έχεις βάλει μέχρι τώρα 2 φορές πάστα σε RSX και Cell. Και δεν είδες σημαντικές διαφορές. Τέλος.

Ότι διαφορές θα δείς από δώ και πέρα ανήκουν στο περιθώριο λάθους.

Απάντησε σε αυτά τα ερωτήματα:

1) Γιατί αγχώθηκες τώρα με τις θερμοκρασίες? Ποιές ήταν οι συνηθισμένες θερμοκρασίες σου? Πότε ήταν η τελευταία φορά που είχες χαμηλές θερμοκρασίες?

2) Πού το έχεις το PS3? Αναπνέει η κονσόλα? Ο χώρος σου είναι κλιματιζόμενος ή όχι?

Επίσης ο RSX και ο Cell ανεβάζουν διαφορετικές θερμοκρασίες, με τον Cell που έχει το PS3 σου να είναι η έκδοση που ανεβάζει τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

Αναφέρεις ότι απλά παρατήρησες πρίν από 2 μήνες οι ανεμιστήρες να δουλεύουν φούλ. Δηλαδή όταν ξεκίνησε το καλοκαίρι και οι ζέστες....

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερα και ευχαριστω και παλι για τη βοηθεια σας!Η αληθεια ειναι πως οτι γνωριζω για τα PS3 τεχνικα παντα τα εμαθα τν τελευτεια εβδομαδα.Αρχισα να ελενγχω τις θερμοκρασιες του PS3 αμεσως μολις μου αρχισε να δουλευει το Fan σε full speed.Για 5 χρονια που εχω το PS3 ποτε δε μου το ειχε κανει εκτος οταν παιζωντας Watch Dogs 3-5 ωρες την ημερα ξαφνικα αρχισε να κανει αυτον τον ηχο.Απο τοτε διαβασα πω μπορεις να δεις την θεμοκρασια μεσο του MM και το εκανα.Το εκλεισα και την επομενη ημερα εβαλα το The Last Of Us σαν Test και ειδα πως μεσα σε ενα 15 λεπτο αρχισε παλι να δουλευτει το Fan και η θερμοκρασια στο CPU εφτανε τους 79 βαθμους.Σε αρκετα ξενα forum διαβασα πως αυτο γινετε σθνηθως γιατι ξερενετε η παστα και υπεθεσα πως με τν αλλαγη παστας θα ημουν ενταξει.Εδω και καιρο χρησιμοποιουσα το Fan Utility που ευτυχως με βοηθαει να κραταω τις θερμοκρασιες πολυ χαμηλα 66-68C μετα απο 2 ωρες gameplay.To PS3 βρισκεται μπροστα απο την τηλεοραση σε πλακακια σε ανοιχτο δωματιο.Ο χωρος δεν ειναι κλειματιζομενος αν εξαιρεσης εναν ανεμιστηρα ποω εχω αλλα σχετικα εχει δροσια στο δωματιο.Επισης βλεπω μια διαφορα θερμοκρασιας μεταξυ CPU και RSX 13-15C.

Δημοσ.

OK, λοιπόν πρώτα από όλα το RSX και ο Cell είναι διαφορετικά τσίπ, κάνουν διαφορετικές δουλειές και πιάνουν διαφορετικές θερμοκρασίες. Μήν σε απασχολεί η διαφορά που έχουν μεταξύ τους.

Δεύτερον, με την πάστα μην ξαναασχοληθείς. Έβαλες, ξαναέβαλες, τελείωσε.

Τώρα έχουμε καλοκαίρι, είσαι σε μή κλιματιζόμενο χώρο, έβαλες και το Last of Us που τερματίζει τους πόρους του συστήματος, έχεις και την παλιά έκδοση του Cell που θερμαίνεται περισσότερο από κάθε άλλη, ε, εντάξει, οι θερμοκρασίες σου δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές υπο τις παρούσες συνθήκες.

Αν θές να ρίξεις και άλλο τη θερμοκρασία, πρέπει να ρίξεις τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Η άλλη πειραματική λύση είναι αυτή της αφαίρεσης του περιβλήματος του Cell και επανατοποθέτηση ποιοτικής πάστας, τα αποτελέσματα είναι αμφίβολα, χρειάζεσαι heat gun και είναι πανεύκολο να κάνεις ζημιά. Δεν προτείνεται σε καμία περίπτωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...