Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα βίντεο με τα κρυσταλλάκια είναι λίγο μούφες, γιατί ο παρουσιαστής βλέπει τη κάλυψη της πάστας αναλόγως πίεσης, και κάνει διορθώσεις στα σημεία που πιέζει, ανάλογα με το τί θέλει να μας αποδείξει.

Αλλά ναί, το μπιζέλι και το Χ είναι μαρκάν οι καλύτερες μέθοδοι. Το Χ το βάζω 2ο γιατί είναι πολύ εύκολο να βάλεις περισσότερη πάστα από όση πρέπει.

• Like 1
  • Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τι διαφορά έχουν τα Chip του PS3 από τα Chip των PC.

μηπως οτι οι CELL/RSX στους 80 βαθμους παραδιδουν πνευμα ενω οι επεξεργαστες του pc αντεχουν και στους 100;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που λές δεν είναι επιχείρημα για σπατουλάρισμα πάστας. Δεν ευσταθεί κάν αυτή η γενικότητα περι θερμοκρασιών.

Ακόμα περισσότερο όμως, αν οι Cell είναι ευαίσθητοι στην θερμοκρασία, τότε θές να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερη επαφή ψύκτρας-επεξεργαστή και αυτό δεν επιτυγχάνεται με το σπατουλάρισμα.

Το σπατουλάρισμα είναι η χειρότερη μέθοδος εφαρμογής θερμοαγώγιμης πάστας, τόσο ποιοτικά, όσο και πρακτικά ώς μέθοδος εφαρμογής. Δεν έχει κανένα νόημα να έχεις 100% κάλυψη του περιβλήματος του επεξεργαστή, όταν το πιό πιθανό είναι να έχεις δημιουργήσει φυσαλίδες αέρα μεταξύ επεξεργαστή ψύκτρας.

Είτε μπιζέλι, είτε Χ, είτε γραμμή, εξασφαλίζεις ότι στο κέντρο του περιβλήματος και με κατεύθυνση προς τα έξω, έχεις απόλυτη επαφή ψύκτρας-περιβλήματος εκεί που μετράει, διώχνοντας παράλληλα τον αέρα προς τα έξω.

Το γιατί μετράει στο κέντρο το έδειξα στο προηγούμενο πόστ και ο Cell δεν διαφέρει σε τίποτα από οποιοδήποτε άλλο σύγχρονο επεξεργαστή όσον αφορά τη χωροταξία των στοιχείων του που παράγουν θερμότητα.

Εκεί που μόλις είδα ότι υπάρχει διαφορά είναι στην GPU και όχι στον Cell, διότι στο ίδιο περίβλημα στεγάζονται τόσο η GPU, όσο και η VRAM στις γωνίες του περιβλήματος. Εκεί ίσως να θέλεις πάστα σε διάταξη Χ για να καλύψεις καί τις γωνίες. Πάλι όμως το κέντρο είναι που μετράει.

GPU+VRam στα αριστερά και Cell στα δεξιά (ο τύπος αφαίρεσε τα περιβλήματα για να ξαναβάλει πάστα σε cell και GPU, όπως φαίνεται στην φώτο):

attach1.jpg

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
Δημοσ.

μηπως οτι οι CELL/RSX στους 80 βαθμους παραδιδουν πνευμα ενω οι επεξεργαστες του pc αντεχουν και στους 100;

Δεν νομίζω ότι στους 100C μπορεί να δουλέψει ένα επεξεργαστής PC με TJmax στους 70C.

Πάντως όποτε βγάζω τις ψύκτρες από PC που έχω εφαρμόσει εγώ την πάστα παρόλο που βάζω λίγο στο κέντρο, έχει απλώσει παντού. Σχεδόν και στις γωνίες.

Δημοσ.

Παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους για τη βοηθεια σας!!!βλεπω διαφορους τροπους και πολλες γνωμες σχετικα την τοποθετηση της παστας στους επεξεργαστες του PS3.πραγματικα ακομα και τωρα δε μπορω να καταλαβω ποιος ειναι ο πιο αποτελεσματικοτερος.Οταν λετε να απλωθει σαν X πως ακριβως?ενα μικρο X στο κεντο ή X ξεκινωντας απο τις γωνιες?Eπισης αυτο που ελεγα για την αφαιρεση των μεταλλικων και την αλλαγη παστας το βλεπω το τελευταιο post του Panther_512.

Δημοσ.

Ξανανοιξα το PS3 και αυτι τη φορα εβαλα στο κεντρο μια μεγαλη μπιλια σε μεγεθος μπιζελιου.(απο την κοινη παστα οχι αυτη που εχΩ παραγγειλη MX-4).Ανοιγωντας το ειδα πως μεσα σε 9 λεπτα η θερμοκρασια στο CPU εφτασε τους 74C και η θερμοκαρια στο RSX τους 61C.Πραγματικα δε μπορω να καταλαβω τι διαφορα θα μπορουσα να εχω στη θερμοκρασια με μια καλυτερη παστα!!! :mellow:

Δημοσ.

Εγω εχοντας βαλει στο ιδιο μοντελο με σενα artic silver 5 εχω τις ιδιες θερμοκρασιες με σενα.Δεν νομιζω να αλλαζουν και πολλα πραματα .Το μοντελο αυτο ειναι αρκετα θερμο

Δημοσ.

δλδ με λιγα λογια οσο ζησει εζησε?βσκ εχω παραγγειλει την Αrtic MX-4 και απλα κανω το σταυρο μου να δω διαφορα!!! :(

Δημοσ.

Μπορεί να δεις διαφορά 1-3 βαθμούς χαμηλότερα. Δεν νομίζω παραπάνω.
Είναι υψηλή θερμοκρασία 74C και 61C; Έχεις από κάποια επίσημη πηγή το εύρος θερμοκρασιών λειτουργίας του Chip;

Δημοσ.

Δεν εχω δει κατι επισημο ειναι η αληθεια αλλα τετοια θερμοκρασια ξερω πως ανεβαζει περιπου μετα απο 2 ωρες gameplay,και οχι μεσα σε 9 λεπτα χωρις να τρεχω κατι στο PS3 και απλα να παρακολουθω τις θερμοκρασιες.Για την CPU η θερμοκρασια ειναι οντως υψηλη για RSX νομιζω πως ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα.Eπισης το ξαναναφερω!Διαβαζω σε πολλα ξενα site και forum για αλλαγη παστας και κατω απο τα μεταλλικα και πως αν δεν γινει αυτο τοτε παει σιγουρα για ylod....

Δημοσ.

Μπορεί να δεις διαφορά 1-3 βαθμούς χαμηλότερα. Δεν νομίζω παραπάνω.

Είναι υψηλή θερμοκρασία 74C και 61C; Έχεις από κάποια επίσημη πηγή το εύρος θερμοκρασιών λειτουργίας του Chip;

και βεβαια ειναι υψηλη θερμοκρασια,απο την στιγμη που στους 85 βαθμους

παιρνεις την κονσολα στο χερι...

το οριο σωστης λειτουργιας/θερμοκρασιας ειναι 68 βαθμοι(σε gaming κατασταση)

Δημοσ.

ολοι...

Δεν έχω διάθεση να στην πω. Απλά ρωτάω ποια είναι η πηγή.

Υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τη SONY; Αυτό προσπαθώ να μάθω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...