Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται. Ψάχνω ένα πρόγραμμα (κατά προτίμηση και free, αν υπάρχει) για να κάνω σχέδια με κυκλώματα ηλεκτρολογικά, πνευματικά και υδραυλικά. Δηλαδή θέλω να έχει βιβλιοθήκες με υδραυλικά και πνευματικά αντικείμενα, αλλά και ηλεκτρολογικά (διακόπτες, ασφάλειες, ρελέ κλπ).
 Βρήκα το ProfiCad, το οποίο ναι μεν έχει και δωρεάν έκδοση (η ακριβή είναι ακριβή :P), αλλά δεν έχει αρκετά αντικείμενα στις βιβλιοθήκες που χρειάζομαι. Μετά βρήκα το δωρεάν TinyCad, το οποίο δεν έχει ούτε αυτό αρκετά αντικείμενα στις βιβλιοθήκες του.

Γνωρίζει κανείς κανένα αξιόλογο; Να τονίσω τα περισσότερα που υπάρχουν είναι για ηλεκτρονικά κυκλώματα (powersim, pspice), εγώ ψάχνω για ηλεκτρολογικά, πνευματικά και υδραυλικά.

Δημοσ.

Θα σου έλεγα πως αν δεν υπάρχουν στο visio και στο edraw (εναλλακτικό του visio, προσωπικά το προτιμώ) δεν θα βρεις κάτι γενικό. Εκτός δηλαδή αν υπάρχει κάτι ειδικά για πνευματικά συστήματα, που κάνει και άλλους υπολογισμούς.

Για δες εδώ:

http://www.edrawsoft.com/pfdsymbols.php

Edit: Δεν είναι δωρεάν ουτε το ένα ούτε το άλλο.

Δημοσ.

Το πρόβλημα με αυτήν την κατηγορία προγραμμάτων δεν είναι το ίδιο το σχεδιαστικό αλλά οι βιβλιοθήκες. Τα προγράμματα τα βρίσκεις. Αυτό που δεν μπορείς να βρεις εύκολα είναι οι ειδικευμένες βιβλιοθήκες για το κάθε επάγγελμα τις οποίες και πληρώνεις αδρά.

Από την άλλη όμως, αν χρειάζεσαι τέτοιες βιβλιοθήκες τότε μάλλον είσαι επαγγελματίας και θα βγάλεις λεφτά από αυτό, οπότε πλήρωσε να είσαι και νόμιμος.

Δημοσ.

Προς το παρόν βολεύτηκα με το ProfiCad και σχεδίασα μόνος μου αυτά που χρειάζομαι. Στο μέλλον (όταν αρχίσει το επαγγελματικό κομμάτι) θα αγοράσω ή το eplan ή το wscad suite, που κατέληξα ότι είναι τα δύο καλύτερα (και ακριβότερα). Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

EDIT: Είμαι φοιτητής προς το παρόν, οπότε βολεύομαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...