Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

..απο δω και περα,η γνωστη παροιμια θα εχει ως εξης:

Να προσεχεις που βαζεις (και που σου βαζουν) την υπογραφη σου, το πτηνο σου και το στικακι σου

• Like 3
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είναι πρόβλημα του usb πρωτοκόλλου. Πρόβλημα είναι του χρήστη που δεν καταλαβαίνει τι βάζει στο pc του.
Δηλαδή θα βάλω ένα usb storage flash που θα αναγνωρίζετε σαν πληκτρολόγιο και θα το παρατήσω πάνω σαν μη συμβαίνει τίποτα ;;
Μόνο εγώ βρίσκω για γέλια το
"Malicious code implanted on the stick tricked the machine into thinking a keyboard had been plugged in." ;

Πως ακριβώς ξεγελάει το μηχάνημα; δεν ήξερα ότι κάνει και οπτικό έλεγχο το pc σου σε κάθε συσκευή usb συσκευή που βάζεις !!
Εάν μια συσκευή δώσει pnp id πληκτρολογίου τότε είναι πληκτρολόγιο, τέλος.
Η ατάκα του Karsten Nohl: "You can never trust anything anymore after plugging in a USB stick" είναι κλασική αξία για να κάνει θραύση σε άσχετους.

• Like 2
Δημοσ.

Θυμάμαι ένα διαφημιστικό στικάκι που μοίραζε πριν χρόνια η silk cut. Αν το έβαζες σε υπολογιστή που είχε ενεργοποιημένο το auto run άνοιγε μια διαφημιστική εφαρμογή της silk cut. Τι διαγραφή δεδομένων του είχα κάνει με διάφορα προγράμματα, τι format αυτή η διαφημιστική εφαρμογή δεν έφευγε με τίποτα κι ας φαινόταν κενό το στικάκι..

• Like 1
Δημοσ.

Έχω σαν αρχή, ποτέ να μη βάζω στον υπολογιστή μου usb stick από κάποιον άλλον χρήστη και ποτέ να μην έχω συνδέσει οποιαδήποτε usb mass storage συσκευή στον υπολογιστή όσο είμαι online.

Για όσους φορτίζουν τα κινητά τους στον υπολογιστή και ιδιαίτερα όταν είναι online, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω, μάλλον για λύπηση είναι.

Ο κίνδυνος δεν είναι μόνο από το πειραγμένο firmware που λέει το άρθρο, μπορεί οποιαδήποτε συσκευή να αρπάξει malware από το internet στο πι και φι. Μερικοί αρέσκονται στο να προκαλούν τη μοίρα τους.

εκτος του οτι θεωρω τον χαρακτηρισμο 'για λυπηση' χονδροειδέστατα αθλιο, το μηνυμα σου δεν εχει κανενα απολυτως νοημα μιας και μιλαμε για ενα θεμα για το οποιο δεν εχει γνωση σχεδον κανενας και αρα πως μπορεις να πεις για καποιον οτι ειναι για λυπηση επειδη δεν το γνωριζει; δεν μιλαμε για απλα autorun προγραμματα του τυπου malware για τα οποια υπαρχουν κάποιοι ενημερωμενοι χρηστες, αλλα για γραμμενο software επανω στο τσιπ το οποιο ελαχιστοι εχουν συναντησει στην ζωη τους για να το ξερουν.

το παραδειγμα σου με το κινητο ηταν το αποκορυφωμα.

ο απλος χρηστης που θελει να συνδεσει το κινητο του να μεταφερει καποιες φωτογραφιες απο αυτο να τις ανεβασει σε site, θα αποσυνδεθει απο το διαδικτυο, θα συνδεσει το κινητο του, θα κανει την αντιγραφη, και μετα ΑΦΟΥ το αποσυνδεσει παλι, θα ξανασυνδεθει στο διαδικτυο να ανεβασει τις εικονες εκει που θελει; πανεξυπνο πραγματικα! απορω πως ο απλος κοσμος που εχει υπολογιστη για να σερφαρει δεν το εχει σκεφτει ολο αυτο (αλήθεια, εχεις ακουσει ποτε για firewall? γιατι αυτο το ξερουν οντως ολοι)

παρεπιπτοντως αν ενα κινητο θεωρεις πως εχει πιθανοτητα πανω απο 0,0001% να στελνει δεδομενα οταν το συνδεεις στον υπολογιστη για να το φορτισεις, καλυτερα να μην το συνδεεις καν σε wifi γιατι εκει να δεις τι στελνει με πιθανοτητα 100%.

εχε υποψιν σου οτι και ενας εξωτερικος δισκος μπορει να εχει autorun ιο και αρα δεν πρεπει να τον χρησιμοποιεις οσο εισαι στο διαδικτυο. επισης οσο εισαι στο διαδικτυο να προσεχεις να μην σερφαρεις γιατι μπορει να κολλησεις ιό. τέλος, υπαρχουν πειραγμενα firmware και για router οποτε εισαι σιγουρος για το δικο σου οτι δεν στελνει ολες τις get και post αιτησεις σου σε μια εταιρεια;

οι κινδυνοι υπαρχουν παντου και ο καθενας μπορει να ειναι τοσο προσεκτικος οσο του επιτρεπουν οι γνωσεις του. οι χαρακτηρισμοι σε τετοια θεματα δεν εχουν κανενα νοημα και ειδικα σε ενα θεμα που μαλλον και εσυ αγνουσες πριν το δεις εδω.

• Like 17
Δημοσ.

Για όσους φορτίζουν τα κινητά τους στον υπολογιστή και ιδιαίτερα όταν είναι online, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω, μάλλον για λύπηση είναι.

Ο κίνδυνος δεν είναι μόνο από το πειραγμένο firmware που λέει το άρθρο, μπορεί οποιαδήποτε συσκευή να αρπάξει malware από το internet στο πι και φι. Μερικοί αρέσκονται στο να προκαλούν τη μοίρα τους.

Ο καιρός γαρ εγγύς.

tic-tack-chemtrail-photo.jpg?w=300&h=199

• Like 3
Δημοσ.

Υποθέτω οτι αν πειράξεις το firmware πολλών συσκευών μπορείς να κάνεις διάφορες τέτοιες επιθέσεις.

Χτες διάβασα ενα άρθρο που λέει οτι σε πρόσφατο security conference υπήρχε ενα demo όπου κατάφεραν να τρέξουν κώδικα σε μηχάνημα που διαβάζει πιστωτικές. Και μάλιστα όχι τις παλιές με τη μαγνητική ταινία αλλά αυτές με τη smart card. Ο τρόπος που το έκαναν είναι ουσιαστικά ο ίδιος. Έφτιαξαν μια κάρτα που αντί να περιέχει πληροφορίες για κάποιο λογαριασμό, είχε software που "έτρεξε" στο reader.

Το ίδιο κάνουν και αυτοί. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό ένα απο τα προγράμματα παρακολούθησης της NSA που ανέφερε ο Snowden να χρησιμοποιεί ακριβώς αυτό τον τρόπο.

Δημοσ.

Υποθέτω οτι δεν κάνεις backup το κινητό σου ποτέ ε; Ούτε έχεις ακούσει για OTA update. Μάλλον εσύ είσαι για λύπηση...

Δημοσ.

βρε παιδια δεν ειναι και τοσο τραγικο εχω κολλισει και γω ιους και στην ιδια μερα ειχα παλι επανεγκαταστησει τα windows βεβαιως ειναι και η χρηση που κανει ο καθε ενας στον υπολογιστη του

Δημοσ.

τουλαχιστον δεν θα βγαινουν με ιους απ το εργοστασιο.

αρα απλο το προβλημα. αγοραζεις ενα usb stick,και δεν το χανεις απ τα ματια σου.

Δημοσ.

Το πειραγμένο firmware είναι αμελητέος κίνδυνος και δεν έκανα αναφορά σε αυτό, όλα τα smartphone μεταφέρουν νόμιμα-παράνομα άπειρα δεδομένα σε κάθε είδους  ενδιαφερομένους, τα "κακά" κινεζικά κινητά που "αποκαλύφθηκαν" πρόσφατα είναι μάλλον τα πιο αθώα και αβλαβή συγκρινόμενα με τα όργια που γίνονται στα "σοβαρά" κινητά από εταιρίες που "σέβονται" και "προσέχουν" το πελάτη.

Δε λέω για τη μία φορά το χρόνο που θα συνδέσεις το κινητό στον υπολογιστή να το αναβαθμίσεις, αλλά για τη συνήθεια των κατόχων τέτοιων συσκευών να είναι online σε κάθε ευκαιρία, ακόμα και αν μπορούν απλά να τα βάλουν στο φορτιστή και όχι στον υπολογιστή. Η μανία τους όταν είναι στο δρόμο, στα αυτοκίνητα, στα ΜΜΜ, στα μαγαζιά και παντού να κοιτάνε το smartphone είναι ανεκδιήγητη και εκνευριστική για μερικούς που τυχαίνει να βρίσκονται δίπλα τους.

bounce2, έχω ένα απλό, φτηνό, "χαζό" κινητό, το έχω συνδέσει στον υπολογιστή μία φορά μόνο όταν το αγόρασα για να προσθέσω μερικά ringtone, η μόνη πιθανότητα να αποκτήσω smartphone είναι όταν γίνει υποχρεωτικό με νόμο από το κράτος ή 100% απαραίτητο από τις περιστάσεις. Έχεις απόλυτο δίκιο, αν κάποιος είναι για λύπηση είμαι εγώ, ότι και να λέμε, η ίδια η ζωή και η κοινωνία θα με απομονώσει.

Νομίζω υπάρχει ένα ρητό που λένε οι ξένοι, όσο πιο έξυπνο το κινητό, τόσο πιο χαζός ο χρήστης του. Είναι προφανές όμως πως πρόκειται για μερικούς αποτυχημένους κακομοίρηδες, που προσπαθούν μάταια να δικαιολογήσουν τη μιζέρια τους με άνοστα ευφυολογήματα.

Δημοσ.

Το πειραγμένο firmware είναι αμελητέος κίνδυνος και δεν έκανα αναφορά σε αυτό, όλα τα smartphone μεταφέρουν νόμιμα-παράνομα άπειρα δεδομένα σε κάθε είδους  ενδιαφερομένους, τα "κακά" κινεζικά κινητά που "αποκαλύφθηκαν" πρόσφατα είναι μάλλον τα πιο αθώα και αβλαβή συγκρινόμενα με τα όργια που γίνονται στα "σοβαρά" κινητά από εταιρίες που "σέβονται" και "προσέχουν" το πελάτη.

Δε λέω για τη μία φορά το χρόνο που θα συνδέσεις το κινητό στον υπολογιστή να το αναβαθμίσεις, αλλά για τη συνήθεια των κατόχων τέτοιων συσκευών να είναι online σε κάθε ευκαιρία, ακόμα και αν μπορούν απλά να τα βάλουν στο φορτιστή και όχι στον υπολογιστή. Η μανία τους όταν είναι στο δρόμο, στα αυτοκίνητα, στα ΜΜΜ, στα μαγαζιά και παντού να κοιτάνε το smartphone είναι ανεκδιήγητη και εκνευριστική για μερικούς που τυχαίνει να βρίσκονται δίπλα τους.

bounce2, έχω ένα απλό, φτηνό, "χαζό" κινητό, το έχω συνδέσει στον υπολογιστή μία φορά μόνο όταν το αγόρασα για να προσθέσω μερικά ringtone, η μόνη πιθανότητα να αποκτήσω smartphone είναι όταν γίνει υποχρεωτικό με νόμο από το κράτος ή 100% απαραίτητο από τις περιστάσεις. Έχεις απόλυτο δίκιο, αν κάποιος είναι για λύπηση είμαι εγώ, ότι και να λέμε, η ίδια η ζωή και η κοινωνία θα με απομονώσει.

Νομίζω υπάρχει ένα ρητό που λένε οι ξένοι, όσο πιο έξυπνο το κινητό, τόσο πιο χαζός ο χρήστης του. Είναι προφανές όμως πως πρόκειται για μερικούς αποτυχημένους κακομοίρηδες, που προσπαθούν μάταια να δικαιολογήσουν τη μιζέρια τους με άνοστα ευφυολογήματα.

Καλα εισαι σοβαρος; Συνεδεσες το κινητο σου με τον υπολογιστη; Κι αν το ringtone ηταν ιος;

Γρηηηηηηηγορα φορματακι στον Η/Υ να μαστε σιγουροι και επαναφορα εργοστασιακών ρυθμίσεων στο κινητό 

Δημοσ.

Μήπως ξαναζούμε τη χρυσή εποχή του "Μα δεν έχω κινητό, τι να το κάνω; Μου είναι βάρος, δεν παίρνω τηλέφωνα, υπάρχουν τηλεκάρτες κτλ";

Η μανία τους όταν είναι στο δρόμο, στα αυτοκίνητα, στα ΜΜΜ, στα μαγαζιά και παντού να κοιτάνε το smartphone είναι ανεκδιήγητη και εκνευριστική για μερικούς που τυχαίνει να βρίσκονται δίπλα τους. bounce2, έχω ένα απλό, φτηνό, "χαζό" κινητό, το έχω συνδέσει στον υπολογιστή μία φορά μόνο όταν το αγόρασα για να προσθέσω μερικά ringtone, η μόνη πιθανότητα να αποκτήσω smartphone είναι όταν γίνει υποχρεωτικό με νόμο από το κράτος ή 100% απαραίτητο από τις περιστάσεις.

Ως 90% χρήστης απλού παλιού feature phone και 10% smartphone θα μπορούσα να σε καταλάβω. Παραδέχομαι οτι το κάνω από ανάγκη γιατί τα ξεχνάω & τα σπάω, είναι λοιπόν κρίμα να αλλάζω κινητά των 200-300ε κάθε μήνα. Ομως εσύ μ'αυτά που γράφεις ανατρέπεις τη λογική!

Θες με λίγα λόγια να μας πεις οτι εκτός σπιτιού/γραφείου δεν χρειάστηκες ποτέ και τίποτε από τα παρακάτω: 1) να διαβάσεις την αλληλογραφία σου 2) να κάνεις αναζήτηση για μια διεύθυνση /πληροφορία, 3) να χρησιμοποιήσεις το χάρτη /gps γιατί χάθηκες 4) να τραβήξεις φωτογραφία είτε για ανάγκη είτε για ευχαρίστηση, 5) να ακούσεις μουσική περιμένοντας κάποιον 6) να παίξεις παιχνίδι περιμένοντας κάποιον 7) να κρατήσεις μακροσκελείς σημειώσεις 8) να κάνεις μια από τις 200 ακόμα λειτουργίες που προσφέρουν οι εφαρμογές των smartphones;

..κι επειδή κλείνεις με ρητά ξένων εξεχουσών προσωπικοτήτων, θα σου πω εγώ ένα αρχαιοελληνικό που λέει "οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια" :X

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...