Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω γιατί το παρουσιάζουν σαν κάτι καινούριο. Υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια αυτό το πράγμα. Εκτός αν τώρα βγήκαν προγράμματα που κάνουν την δουλειά αυτή εύκολα. Δεν νομίζω όμως.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μήπως ξαναζούμε τη χρυσή εποχή του "Μα δεν έχω κινητό, τι να το κάνω; Μου είναι βάρος, δεν παίρνω τηλέφωνα, υπάρχουν τηλεκάρτες κτλ";

Ως 90% χρήστης απλού παλιού feature phone και 10% smartphone θα μπορούσα να σε καταλάβω. Παραδέχομαι οτι το κάνω από ανάγκη γιατί τα ξεχνάω & τα σπάω, είναι λοιπόν κρίμα να αλλάζω κινητά των 200-300ε κάθε μήνα. Ομως εσύ μ'αυτά που γράφεις ανατρέπεις τη λογική!

Θες με λίγα λόγια να μας πεις οτι εκτός σπιτιού/γραφείου δεν χρειάστηκες ποτέ και τίποτε από τα παρακάτω: 1) να διαβάσεις την αλληλογραφία σου 2) να κάνεις αναζήτηση για μια διεύθυνση /πληροφορία, 3) να χρησιμοποιήσεις το χάρτη /gps γιατί χάθηκες 4) να τραβήξεις φωτογραφία είτε για ανάγκη είτε για ευχαρίστηση, 5) να ακούσεις μουσική περιμένοντας κάποιον 6) να παίξεις παιχνίδι περιμένοντας κάποιον 7) να κρατήσεις μακροσκελείς σημειώσεις 8) να κάνεις μια από τις 200 ακόμα λειτουργίες που προσφέρουν οι εφαρμογές των smartphones;

..κι επειδή κλείνεις με ρητά ξένων εξεχουσών προσωπικοτήτων, θα σου πω εγώ ένα αρχαιοελληνικό που λέει "οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια" :X

Δεν ένοιωσα ποτέ την ανάγκη για κάποιο από τα 7-8 πράγματα που αναφέρεις, εκτός ελάχιστες φορές που ήθελα να ακούσω λίγη φορητή μουσική, αλλά για αυτό έχω mp3 player και σπάνια το παίρνω μαζί μου, όταν βγαίνω στη χαβούζα της πόλης με την απίστευτη ηχορύπανση συνήθως χάνω κάθε διάθεση για μουσική ψυχαγωγία. Μουσική στο κινητό δεν ακούω ποτέ και τα παιχνίδια είναι τόσο βαρετά, ιδιαίτερα με τις οθόνες αφής είναι πραγματικό ανέκδοτο.

Θα μπορούσα να διαθέσω 300-400 ευρώ για ένα smartphone, αλλά η απόκτησή του θα έκανε τη ζωή μου χειρότερη, είναι πολύ άβολα και άχρηστα για μένα και τα σιχαίνομαι. Βρίσκω την αγορά ενός mp3-mp4-flac κλπ. player ή κάτι παρόμοιο με τα ίδια χρήματα πολύ πιο χρήσιμη και ωφέλιμη για μένα.

Δημοσ.

Νομίζω αυτό δεν είναι θέμα μόνο του usb, αλλά του plug'n' play.

Καταργούμε το plug'n'play, και τσεκάρουμε τι εγκαθίσταται..

Δημοσ.

Δεν ένοιωσα ποτέ την ανάγκη για κάποιο από τα 7-8 πράγματα που αναφέρεις (...)

Πάω πάσο. Πρέπει να ζούμε σε διαφορετικούς αιώνες. :unsure:

• Like 1
Δημοσ.

Το πειραγμένο firmware είναι αμελητέος κίνδυνος και δεν έκανα αναφορά σε αυτό, όλα τα smartphone μεταφέρουν νόμιμα-παράνομα άπειρα δεδομένα σε κάθε είδους  ενδιαφερομένους, τα "κακά" κινεζικά κινητά που "αποκαλύφθηκαν" πρόσφατα είναι μάλλον τα πιο αθώα και αβλαβή συγκρινόμενα με τα όργια που γίνονται στα "σοβαρά" κινητά από εταιρίες που "σέβονται" και "προσέχουν" το πελάτη.

Δε λέω για τη μία φορά το χρόνο που θα συνδέσεις το κινητό στον υπολογιστή να το αναβαθμίσεις, αλλά για τη συνήθεια των κατόχων τέτοιων συσκευών να είναι online σε κάθε ευκαιρία, ακόμα και αν μπορούν απλά να τα βάλουν στο φορτιστή και όχι στον υπολογιστή. Η μανία τους όταν είναι στο δρόμο, στα αυτοκίνητα, στα ΜΜΜ, στα μαγαζιά και παντού να κοιτάνε το smartphone είναι ανεκδιήγητη και εκνευριστική για μερικούς που τυχαίνει να βρίσκονται δίπλα τους.

bounce2, έχω ένα απλό, φτηνό, "χαζό" κινητό, το έχω συνδέσει στον υπολογιστή μία φορά μόνο όταν το αγόρασα για να προσθέσω μερικά ringtone, η μόνη πιθανότητα να αποκτήσω smartphone είναι όταν γίνει υποχρεωτικό με νόμο από το κράτος ή 100% απαραίτητο από τις περιστάσεις. Έχεις απόλυτο δίκιο, αν κάποιος είναι για λύπηση είμαι εγώ, ότι και να λέμε, η ίδια η ζωή και η κοινωνία θα με απομονώσει.

Νομίζω υπάρχει ένα ρητό που λένε οι ξένοι, όσο πιο έξυπνο το κινητό, τόσο πιο χαζός ο χρήστης του. Είναι προφανές όμως πως πρόκειται για μερικούς αποτυχημένους κακομοίρηδες, που προσπαθούν μάταια να δικαιολογήσουν τη μιζέρια τους με άνοστα ευφυολογήματα.

Η συνδεση του κινητου με τον υπολογιστη μεσω του usb καλωδιου, δεν καθιστα το κινητο online.

Επισης, οσοι εχουν smartphones το 99% ειναι 24/7 online, ειτε μεσω wifi ειτε μεσω gprs/3g με τα πακετα δεδομενων που πλεον κυκλοφορουν. Αρα μια ενδεχομενη "online" συνδεση με εναν υπολογιστη, δε βλεπω σε τι θα εκανε κατι διαφορετικο απο αυτο που κανει ηδη το smartphone μονο του.

Δημοσ.

Η συνδεση του κινητου με τον υπολογιστη μεσω του usb καλωδιου, δεν καθιστα το κινητο online.

Επισης, οσοι εχουν smartphones το 99% ειναι 24/7 online, ειτε μεσω wifi ειτε μεσω gprs/3g με τα πακετα δεδομενων που πλεον κυκλοφορουν. Αρα μια ενδεχομενη "online" συνδεση με εναν υπολογιστη, δε βλεπω σε τι θα εκανε κατι διαφορετικο απο αυτο που κανει ηδη το smartphone μονο του.

Ναι, με τη σύνδεση usb το κινητό μπορεί να αρπάξει malware των υπολογιστών και να τους μεταφέρει από τον ένα υπολογιστή στον άλλον, ενώ με το wi-fi και 3g είναι τιγκαρισμένο μόνο στα συνηθισμένα mobile ανθυγιεινά προγραμματάκια που κάνουν το 99% των κινητών που είναι 24/7 online κυριολεκτικά να μη μπορούν να πάρουν τα πόδια τους και να σέρνονται χειρότερα και από τα σκουλήκια, το βλέπω κάθε μέρα στα smartphone των γνωστών μου και μια φευγαλέα ματιά στα σχόλια πολλών μελών του insomnia μπορεί να το επιβεβαιώσει επίσης.

Δημοσ.

Πάω πάσο. Πρέπει να ζούμε σε διαφορετικούς αιώνες. :unsure:

Πρέπει να έχω τουλάχιστον 15 μιλιχιλιετίες lag. :) :)

Δημοσ.

Οι bios/firmware resident viruses και γενικά injected code είναι χαλαρά ότι πιο επικίνδυνο μπορεί να σου συμβεί στο pc. Οι πιο απλοί τύπου CIH/Chernobyl αn θυμάστε στέλναν αδιάβαστο hardware (από μητρικές,δίσκους μέχρι και οθόνες είχα ακούσει), ενώ οι πιο σύνθετοί και εξαιρετικά σπάνιοι κυρίως military based δημιουργούν replicates σε οτιδήποτε hardware eeprom υπάρχει,κρυφά partition σε δίσκους κλπ. τα οποία εκτελούνται και αναπαράγονται μέχρι και μέσω δικτύου! Πραγματικά είναι να μη σου τύχει γιατί μετά η διαδικασία καραντίνας και hard nuking στο hardware είναι τρομερά χρονοβόρα και δεν έχει πάντα αποτελέσματα.

Δημοσ.

Ναι, με τη σύνδεση usb το κινητό μπορεί να αρπάξει malware των υπολογιστών και να τους μεταφέρει από τον ένα υπολογιστή στον άλλον, ενώ με το wi-fi και 3g είναι τιγκαρισμένο μόνο στα συνηθισμένα mobile ανθυγιεινά προγραμματάκια που κάνουν το 99% των κινητών που είναι 24/7 online κυριολεκτικά να μη μπορούν να πάρουν τα πόδια τους και να σέρνονται χειρότερα και από τα σκουλήκια, το βλέπω κάθε μέρα στα smartphone των γνωστών μου και μια φευγαλέα ματιά στα σχόλια πολλών μελών του insomnia μπορεί να το επιβεβαιώσει επίσης.

Malware των υπολογιστων που τρεχουν windows στο κινητο που τρεχει android... σοβαρα τωρα;

Επισης ανθυγιεινα προγραμματακια, δεν ειχα ποτε μου, το πως τα καταφεραν οι φιλοι και γνωστοι σου (και χωρις να τρεξουν απο μονοι τους καποια εφαρμογη που να εχει malware), απλα επειδη ειχαν το wifi ανοικτο, ειναι αποριας αξιο. Εχεις καποια πιο συγκεκριμενη πληροφορηση για αυτα τα προγραμματακια;

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό αλλά λύνετε πολύ εύκολα.

Κατ' αρχήν διαβάζοντας την πρωτότυπη είδηση είδα πως γράφει ότι πολλές συσκευές USB δεν έχουν προστασία που να αποτρέπει τον επαναπρογραμματισμό του εν λόγο τσιπ. Άρα από πλευράς κατασκευαστών το μόνο που έχει να κάνει ο οργανισμός που διαχειρίζεται το πρότυπο USB είναι να επιβέλει σε όλους τους κατασκευαστές το κλείδωμα του εν λόγο τσιπ. Διαφορετικά δεν θα δίνει άδεια εκμετάλλευσης. Τόσο απλά.

Όσον αφορά τώρα την προστασία των χρηστών μπορεί κάλλιστα να ενσωματωθεί μια λειτουργία είτε στις σουίτες ασφαλείας είτε ακόμα και στα λειτουργικά συστήματα που να αναφέρει αναγκαστικά οποιαδήποτε σύνδεση USB συσκευής κατευθείαν στον χρήστη και να του ζητά να επιβεβαιώσει την σύνδεση της συσκευής στον υπολογιστή του πριν επιτρέψει την λειτουργία της. Και πάλι τόσο απλό.

Επίσης μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα να επικοινωνεί η σουίτα ασφαλείας online με την εταιρία κατασκευής του τσιπ ώστε να επιβεβαιώσει ότι φοράει εγκεκριμένο και γνήσιο firmware.

Μην  πανικοβάλλεστε λοιπόν. Πολύ σύντομα θα παρθούν μέτρα από τις εταιρίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Είναι μεν σοβαρό το πρόβλημα αλλά λύνεται εύκολα.

Δημοσ.

Malware των υπολογιστων που τρεχουν windows στο κινητο που τρεχει android... σοβαρα τωρα;

Επισης ανθυγιεινα προγραμματακια, δεν ειχα ποτε μου, το πως τα καταφεραν οι φιλοι και γνωστοι σου (και χωρις να τρεξουν απο μονοι τους καποια εφαρμογη που να εχει malware), απλα επειδη ειχαν το wifi ανοικτο, ειναι αποριας αξιο. Εχεις καποια πιο συγκεκριμενη πληροφορηση για αυτα τα προγραμματακια;

Ανέφερα τα κινητά μαζί με τις συσκευές usb στο πρώτο σχόλιο που έκανα, γιατί τα θεωρώ και αυτά mass storage devices όταν συνδέονται στον υπολογιστή με τις κάρτες μνήμης τους για μεταφορά δεδομένων. Όπως ανέφερε ο ilos, πολλά malware δε θα ζητήσουν την αδειά σου για να αναπαραχθούν σε οτιδήποτε τα βολεύει. Το κινητό μπορεί να μη πάθει τίποτα, αλλά μπορεί να λειτουργήσει σα φορέας μόλυνσης.

Με τα smartphone δε θέλω να έχω σχέση αλλά επειδή όλοι σχεδόν είναι κάτοχοι αυτών, όσο και να θέλω να τα αποφύγω, τα βρίσκω συνέχεια μπροστά μου. Έχω δει πολλούς γνωστούς μου αλλά και έχω ακούσει για γνωστούς των γνωστών μου να έχουν διάφορα προβλήματα, που όλα καταλήγουν στο να "σέρνονται" τα κινητά τους (ανεξάρτητα μάρκας, τιμής και λειτουργικού). Δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ να μάθω λεπτομέρειες, αλλά το γενικό πλαίσιο του προβλήματος είναι γνωστό σε όλους. Μπορείς να ρωτήσεις μερικούς κατόχους smartphone από το insomnia για λεπτομέρειες σχετικά με τα προβλήματα που έχουν συναντήσει.

Εσύ μπορεί να μην είχες ποτέ πρόβλημα ίσως γιατί έχεις πιο σωστή συμπεριφορά και γνώση με τα κινητά και τους υπολογιστές, πάρα πολύς κόσμος όμως είναι άσχετος και ενδιαφέρεται ελάχιστα για το τι κάνει.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Και τι κανεις με mouse, πληκτρολογια, usb hubs κτλ. ?

Μην σκεφτομαστε μονο με το δικο μας κεφαλι,

υπαρχουν δεκαδες χιλιαδες "χρηστες" Η/Υ εκει εξω

που ξερουν μονο τα απολυτως βασικα ή ουτε κ αυτα!

Το θεμα ειναι σοβαρο σιγουρα...

Έχω σαν αρχή, ποτέ να μη βάζω στον υπολογιστή μου usb stick από κάποιον άλλον χρήστη και ποτέ να μην έχω συνδέσει οποιαδήποτε usb mass storage συσκευή στον υπολογιστή όσο είμαι online.

Για όσους φορτίζουν τα κινητά τους στον υπολογιστή και ιδιαίτερα όταν είναι online, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω, μάλλον για λύπηση είναι.

Ο κίνδυνος δεν είναι μόνο από το πειραγμένο firmware που λέει το άρθρο, μπορεί οποιαδήποτε συσκευή να αρπάξει malware από το internet στο πι και φι. Μερικοί αρέσκονται στο να προκαλούν τη μοίρα τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...