man of steel Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδιά!Έχω το εξής πρόβλημα.Δεν μπορώ να συνδέσω το router με το καλώδιο lan δεν μου το αναγνωρίζει.Θα σας πω πως ξεκίνησε το πρόβλημα.Γυρίζοντας από την δουλειά έχει πέσει το internet εντελώς μετά από μία καταιγίδα.Δεν άναβε στο router ούτε το δεύτερο λαμπάκι του dsl.Κάνω format μήπως και διορθωθεί αλλά τίποτα!Έρχονται οι τεχνικοί του Ο.Τ.Ε μου αλλάζουν πρίζα τηλεφώνου(υπάρχει μόνο μία) spliter και router γενικώς τα πάντα!Επανέρχεται το internet κανονικά αλλά μόνο μέσω ασύρματης κάρτας.Το καλώδιο lan δεν μου το αναγνωρίζει με τίποτα παρόλο που ο προσαρμογέας δικτύου realtek ethernet controler έχει εγκατασταθεί κανονικά μέσα από το δισκάκι της μητρικής.Εδώ να πω ότι το ίδιο πρόβλημα μου το έκανε και προχτές πριν την επισκευή από τους τεχνικούς του Ο.Τ.Ε.Δοκίμασα τέσσερα router 5 spliterκαι καμιά δεκαριά lan καλώδια αλλά τίποτα.Μου εμφανίζει συνεχώς το μήνυμα ότι δεν έχει συνδεθεί καλώδιο lan ή ότι έχει σπάσει.Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει φοβάμαι για βλάβη στην μητρική!Πάντως το λαμπάκι που βρίσκεται πίσω στον υπολογιστή για την υποδοχή του lan είναι αναμμένο αλλά από ότι θυμάμαι παλιά αναβόσβηνε.Προχώρησα ακόμα και σε B.I.OS update μήπως και επιλυθεί το θέμα αλλά τίποτα.Σε κάποια φάση μου πέταξε το μήνυμα μετά την εκκίνηση διαγνωστικών του δικτύου ότι if the computer is deep sllep mode please plug the cable.Μόνο που δεν έκανα κάτι για να τον θέσω σε deep sleep mode ή κάπως έτσι και επίσης έκανα άλλες τρεις φορές format και B.I.O.S update αλλά τίποτα.Ξέχασα να πω ότι ο υπολογιστής είναι σταθερός.Όποιος μπορεί να βοηθήσει παιδιά θα του είμαι υπόχρεος σέρνεται που σέρνεται το internet εδώ στο χωριό αν είμαι και με ασύρματη σύνδεση κάηκα.Επίσης έκανα εντοπισμό του port μέσω του B.I.OS.Γενικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο που μπορεί να έχει σχέση!Sorry για το μακροσκελές post επίσης δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό thread, αν όχι ας το μεταφέρει κάποιος mod.Ε P.s Αν κάποιος με ρωτήσει κάτι μετά τις 12:30 και δεν απαντήσω απλά θα είμαι στην δουλειά.Το λέω αυτό από πριν γιατί ξέρω ότι μάλλον θα υπάρξουν διευκρινιστικές ερωτήσεις από τα άτομα που θα θελήσουν να βοηθήσουν ώστε να βρεθεί μία άκρη. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2014 από man of steel
arc Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Από αυτά που περιγράφεις μάλλον εχει καει κάτι στη μητρική που αφορά την λειτουργία της κάρτας δικτύου. Αν είναι μόνο εκεί το πρόβλημα αγόρασε μια pci κάρτα δικτύου (ενδεικτικά http://www.e-shop.gr/tp-link-tg-3269-gigabit-pci-network-adapter-p-PER.612307) και βάλε την πάνω.
man of steel Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Και εγώ κάτι τέτοιο υποψιάζομαι αλλά είναι δυνατόν ρε γμτ να δουλεύει τέλεια το pc και να μου καίει την υποδοχή για το lan;Επίσης όπως είπα το λαμπάκι στην υποδοχή του lan που πάει είναι πίσω στο pc είναι αναμμένο αλλά δεν αναβοσβήνει.Επειδή δεν θυμάμαι πως είναι το σωστό αν σου είναι βολικό ρίξε μία ματιά πίσω από το δικό σου το pc και πες μου!Θα δω την απάντηση σου το βράδυ πάντως όπως και να χει σε ευχαριστώ!
veteranos123 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δυστυχώς είναι εφικτό. Μπορεί να καηκε το κυκλωμα που ελέγχει το ethernet. Μπορείς να αγοράσεις μια pci ethernet καρτα, είναι φθηνές και θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.
arc Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 To led ανάβει οταν βλέπει «τάση» από το καλώδιο (δηλαδή ειναι κάπου συνδεμένο) και αναβοσβήνει όταν εχει traffic. Αυτό δεν αποκλείει ΑΝ εχει καει ο ελεγκτής του traffic (γενικά του ethernet) να ανάβει το led επαφης αλλά να μην γίνεται traffic.
man of steel Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τις απαντήσεις που έδωσαν.Θα πάω να πάρω μία pci κάρτα να κάνω την δουλειά μου.Και πάλι ευχαριστώ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα