cuprakatos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Καλημέρα στο forum Είχα δέι κάποτε ( εδω νομίζω , αλλά επειδή έχουν περάσει χρόνια , δε το βρίσκω με τίποτα ) κάποιο παλικάρι , το οποίο έφτιαξε ένα πισί , εντελώς απο plexi glass !!! To αποτέλεσμα θυμάμαι , ήταν εκπληκτικό !!!! Είπα να ανοίξω ένα θεματάκι , στο οποίο............ όποιος έχει λόξα με τα πισιά , χρόνο , διάθεση , λίγα χρήματα , εργαλεία , υπομονή ........................και μπορεί , να φτιάχνει υπολογιστή , κουτί , ή κάτι σαν κουτί , ή όπως θέλετε πείτε το , με υλικά της αρεσκείας του και να το ανεβάζουμε εδώ . Προβάλοντας με φωτό , το υλικό , τα εξαρτήματα , την εξέλιξη της κατασκευής , να παίρνουμε και ιδέες απο συμφορουμίτες , οι οποίοι να παρεμβαίνουν λέγοντας την άποψή τους , προς το καλύτερο της κατασκευής , ντιζάιν κλπ Να παρουσιάζουμε το hardware που έχουμε για την κατασκευή και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε , πχ : Γυαλί , plexiglass , πλαστικό , αλουμίνιο , ξύλο , βίδες , ροδέλες , καλώδια και ότι άλλο σκεφτόμαστε να κάνουμε χρήση Στο τέλος του ''έργου'' και αφού έχουμε κουράσει με ιδέες και απόψεις , ο ένας τον άλλον , θα κάνουμε μία τελική παρουσίαση της ιδιοκατασκευής με τρείς τέσσερις φωτό , ολοκληρωμένης της κατασκευής . Εγώ λοιπόν , ξεκίνησα πρίν λίγες ημέρες , αφού σκεφτόμουν τί να κάνω το ''παλιό'' hardware , καθώς φτιάχνοντας το πισί της υπογραφής , περίσεψαν φυσικά τα παλιά κομμάτια !! Ξεκινάμε ............................................ Το harware που έχω είναι : Motherboard : GA-790FXTA-UD5 CPU : Phenom iix4 965 Ψύκτρα : Thermalright ultra 120 RAM ; Corsair xms 1333mhz ( 2x2gb) PSU : Etasis 750w SSD : Samsung evo 250gb 2nd HDD : 1ΤΒ wd green Οπτικό μέσο , δε ξέρω αν θα βάλω , θα το δούμε στην πορεία ................ Εβαλα τα hardware κάτω , είδα περίπου τη διάταξη , στο περίπου σκέφτηκα πως θα γίνει , διάλεξα Plexiglass λευκό και όχι διάφανο , διότι σκέφτομαι απο την κάτω μεριά να μπεί ταινία led ή κάτι άλλο . Αφού ανοίξουμε τρύπες κατάλληλης διατομής ( και όχι σαν μερικές που τις χαρχάλιασα θα διορθωθούν όλα στην πορεία ) για τα εξαρτήματα και σκεπτόμενοι πως θα τα στηρίξουμε .........πχ : εγώ τη MοBο , τους δίσκους και ότι άλλο θα είναι στον ''πάτο'' , σκέφτηκα να τα έχω γύρω στον ενάμιση πόντο υπερυψωμένα ( θα μπει φωτισμός απο κάτω ) , Ψάχνουμε για βίδες , ροδέλες , παξιμαδάκια , κυλινδράκια ( για να μη φαίνεται η βίδα στα υπερ/μένα ) , άλλη βίδα η mobo , άλλη οι δίσκοι , άλλη το Psu ............... Τοποθετούμε τον επεξεργαστή στη motherboard .................... Και επι τη ευκαιρία που βγήκε η ψύκτρα , παίρνουμε και ένα γυαλοχαρτάκι ( αυτό είναι άλλο κεφάλαιο , ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ , ξεφεύγεις πανεύκολα , με αποτέλεσμα να κάνει καμπύλη και να μη σου πατάει σωστά στον επεξεργαστή , θέλει υπομονή και πολύ μαεστρία ) και τρίβουμε το κάτω μέρος της ψύκτρας ώσπου να γίνει καθρέπτης !! Ξεκινάμε με γυαλ/το 500 ......800 ........1000.......1500........2000 !!!! Εγώ έφτασα μέχρι το 1000 !! Φτάνει . Πως ήταν ............... Και πως έγινε .................. την ψύκτρα στη motherboard , προσεκτικά πάντα ...........γιατί αν την ξεχάσουμε ....απλά ξηλώνουμε και ξαναβιδώνουμε ....................αν έχουμε ψηλές μνήμες προσέχουμε , να τις τοποθετήσουμε πριν απο το .......Γαϊδούρι ( αν είναι γαϊδουρόψυκτρα σαν αυτή ) Και όλη μαζί τη mobo με τα λοιπά της , επάνω στο plexi ................. Βρίσκουμε βιδάκια για τους σκληρούς μας δίσκους , όχι σε χρωματοπωλείο , ΔΕΝ θα βρείτε σε κανέναν , δεν υπάρχει λέγανε αυτή η βόλτα και όντως , θέλει κομπιουτερομάγαζο ( τα βρήκα στο e-shop ) , όσο ζείς μαθαίνεις .......................... Και βιδώνουμε τα δισκάκια μααααας ! .............................. .......................αυτά παιδιά μέχρι τώρα . Απο δω και πέρα θέλει πολύ δουλειά , ώστε να φτιαχτεί ένα καπάκι με πλαϊνά , το οποίο θα είναι όλο διάφανο plexi , με περσίδες σε δύο πλευρές , για είσοδο- έξοδο αέρα , το τροφοδοτικό να ντυθεί με διάφανο plexi , να φύγει το μεταλικό του περίβλημα και ίσως να μπεί κάποιο slim blueray ................ Εννοείται ο φωτισμός κάτω απο τη motherboard - δίσκους - τροφοδοτικό κλπ Και φυσικά η βάση απο την κάτω μεριά που θα κρύβει καλώδια βίδες κλπ , που δεν έχω σκεφτεί αν θα ναι ξύλο ή αλουμίνιο ή κάτι άλλο Θα συνεχίσω τις επόμενες ημέρες , περιμένω γνώμες και άντε ...........καλές κατασκευές ! 1
orion1986 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 +1 για το ποστ και την κινηση να το μοιραστειτε μαζι μας
hackerW32 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 αυτο με την ψυχτρα δεν το ηξερα, εβαλα προσφατα μια μεγαλητερη που ειχα παλια και δεν ειδα μεγαλη διαφορα, θυμαμε 100% οτι απο κατω ηταν σκουροχρομος ο χαλκος.. γυαλοχαρτάκι ε; μια απορια εχω, λες "Ξεκινάμε με γυαλ/το 500 ......800 ........1000.......1500........2000 !!!! Εγώ έφτασα μέχρι το 1000 !! Φτάνει ." τι εννοείς με τους αριθμους;
cuprakatos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Το νούμερο του γυαλόχαρτου , το 500άρι είναι χοντρό και όσο ανεβαίνει το νούμερο λεπταίνει το γυαλόχαρτο . Ένα πολύ ενδιαφέρον review είναιν εδώ , ο τύπος την έκανε πραγματικά καθρέπτη !! .................................................................................................................................... Εδώ , με λίγο googlάρισμα , βρήκα αντίστοιχο θέμα με το αρχικό !!! πολύ σούπερ !!!! http://www.insomnia.gr/topic/435602-true-violet-project/ ......................................................................................... Μάγκες , τελικά το βρήκα !!!!!!!!! http://www.thelab.gr/cases-psu-and-mods/project-plexi-part-37-levelone-router-mod-64517.html Ο τύπος είναι Ψυχάκιας !! Ενα μεγάλο εύγε ! Είναι απίστευτος , ανεπανάληπτος , μοναδικός , τρελός , .....................................................................5 Χρόνια φτιάχνει και φτιάχνει , αναβαθμίζει , ακόμη και το παραμικρό εξάρτημα το ντύνει με plexi glass .............δεν υπάρχει , είναι απίστευτο πόστ , πρέπει να το είχα δεί γύρο στο 2011 και απο κει μου χε κολλήσει η βίδα να φτιάξω ένα απο plexi ! Χαζέψτε λίγες σελίδες ................πραγματικά θα χαζέψετε !!!!! :blink: :blink: :blink: :blink: Μην περιμένετε φυσικά κάτι τέτοιο απο μένα , θέλει απίστευτη υπομονή και φαντασία , αλλά ίσως κάποιος εδω μέσα ξεκινήσει κάτι .................................ΤΡΕΛΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣ !!! 1
hackerW32 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 απο ενα σημιο και μετα δεν μου βγαζει φοτογραφιες, αλλα απο οσα εχω δει, δεν μου αρεσει η μητρηκη και το οτι εβαλε φτηνιάρικο psu, και πιο πολυ απο ολα οτι ειναι σαν τσιρκο με 500 διαφορετικα χρωματα καλωδίων καταταλα απο μεριας κουτιου ειναι απίθανο.
saflom Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Δεν θα ´εκανα λυανση σε ψυχτρα και cpu με γυαλοχαρτα ποτε... Ειδικα με το χ´ερι. Οχι
Sakiz105 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Δεν θα ´εκανα λυανση σε ψυχτρα και cpu με γυαλοχαρτα ποτε... Ειδικα με το χ´ερι. Οχι Με εναν τροχο ισως? Ουτε και εγω θα εκανα λειανση σε cpu.Ειδικα αν ειναι ακριβος μακρια τα χερακια μας .Αποτι εχω καταλαβει ειναι για να γινεται καλυτερη επαφη.Αλλα αποτι λενε δεν κερδιζεις τιποτα αν δεν εχει προβλημα με σαμαρακια κτλ.Και ρισκαρεις κιολας να κανεις και λαθος. Οσο για τον φιλο εκει,δεν ξερω γιατι το θεωρεις τοσο δυσκολο να κανεις οτι κανει.Δεν ανακαλυψε και την φωτια.Σιδερα και πλαστικο εκοψε και τρυπησε.Το μονο που θες ειναι να εχεις κατι στο μυαλο σου και λεφτα για υλικα.Τα αλλα γινονται.(αυτα σε σχεση με το custom case) Τωρα για τα υπολοιπα που που εκανε με plexi αυτο ειναι κατι αλλο.Το μονο που καταφερνει ειναι να βλεπει τα κυκλωματα ps:Δεν ειπα οτι ειναι ευκολα να τα κανεις.Απλα ειπα δεν ειναι δυσκολο.
cuprakatos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Το ''έργο'' προχωράει , μη νομίσετε ότι το παράτησα Εδώ είχα ένα μικρό ''ατύχημα'' , έσπασε λιγάκι το plexi , μεταξύ τροφοδοτικού και mobo Δεν υπάρχει περίπτωση να το αλλάξω Εδώ , είπα να βάλω μπουτονάκια start , reset και τις ενδείξεις δίσκου και power Σκέφτομαι να βάλω ένα θερμοκρασιόμετρο κάτω απο τα σταρτ ρεσετ Button ,ένα blueray slim δεξιά των μπουτόν αν χωράει , αλλιώς απο τη μεριά που είναι ο ssd , κάποια ταινία led απο την κάτω μεριά της βάσης ( του άσπρου πλέξι ) , επίσης το καπάκι του πλέξι και νομίζω ότι θα είναι έτοιμο . Σιγά σιγά βέβαια , θα πέφτουν τίποτα μικροβελτιώσεις , όσο αφορά την αισθητική .........θα δω ! Οι ανεμιστήρες , είναι εντελώς αθόρυβοι , αλλά μου τη δίνει αυτό το ....turbox , μάλλον θα τους αλλάξω , επίσης έχω παραγγείλει φίλτρα για τοποθέτηση εξωτερικά των ανεμιστήρων 1
salida Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Αν εξαιρέσουμε τη "κάγκουρια" με το κόκκινο & πράσινο χρώμα πολύ ωραία ιδέα και υλοποίηση . 1
cuprakatos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Το Φίλτρο για τον ανεμιστήρα εισαγωγής είναι αυτό , το έβαλα και ταιριάζει απολυτα . Να βάλω και στον εξαγωγής για ομοιομορφία , ή μλκία λέτε ; Εν ώρα λειτουργίας δεν κάνει φυσικά τίποτα στον εξαγωγής , αλλά όταν είναι σβηστό το σύστημα , θα περνάει σκόνη στο κουτί ...................τι λέτε ; Αν εξαιρέσουμε τη "κάγκουρια" με το κόκκινο & πράσινο χρώμα πολύ ωραία ιδέα και υλοποίηση . Όντως , αλλά απλά δοκιμές κάνω , προτίνεις ίδιο χρώμα και αν ναί , τι χρώμα λές ; Λευκό θα ταν πιο εντάξει;
salida Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Εγώ θα προτιμούσα παντού λευκό. Το κουτί είναι αναμφίβολα ωραίο, το χρώμα απο τους ανεμιστήρες είναι τελείως υποκειμενικό, ότι αρέσει στο μάτι του καθένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα