rowain Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Υ/γ @rowain Το γεγονός ότι προτείνεις σχεδόν παντού τροφοδοτικά XFX σημαίνει ότι είσαι κολλημένος; Καλοπροαίρετα το ρωτάω, γιατί κάτι είπες για κολλήματα. Οχι, δεν εχω τετοια κολληματα..προτεινω παντα οτι ειναι καλυτερο ποιοτικα και συμφερει περισσοτερο την κατασταση του καθε χρηστη με βαση το budget του και αυτα που θελει να κανει. Τα xfx ειναι παραδειγμα των μονων τοσο φθηνων και πολλης καλης ποιοτητας τροφοδοτικων που μπορει να παρει ο καθενας. Γιατι μετα οπου και να πας οι τιμες ειναι πολυ πιο πανω, πραγμα που αποτελει προβλημα για πολλα builds. Τωρα αστοχιες υλικου υπαρχουν συνεχως. Και το θεμα ειναι οτι σε ενα προιον-υπηρεσια που δεν σε ικανοποιει η ειναι ελαττωματικο ο χρηστης θα διατυπωσει τα αρνητικα του σχολια και θα τα διαδωσει, ενω για ενα καλο και λειτουργικο προιον δεν θα αρχισει απο μονος του να λεει εμπειριες. Γι αυτο και οι εταιριες οπως η corsair εχουν αψογη εξυπηρετηση και βαζουν πρωτο τον πελατη, ωστε και οι δυσαρεστημενοι να λυθει το προβλημα τους και να γινουν πιστοι στην εταιρια. 2
pnick Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Το τί είναι καλύτερο ποιοτικά και το τί συμφέρει περισσότερο την κατάσταση του κάθε χρήστη κ.λπ. δεν είναι μια απόλυτη αλήθεια που την έχει κάποιος και όχι κάποιος άλλος. Θέλει πολλή συζήτηση. Η λογική με βάση τα specs και την τιμή μπορεί να λέει κάτι, αλλά πολλά λένε και άλλα πράγματα, όπως η αξιοπιστία, το failure rate, η πολιτική αλλαγών και η υποστήριξη κάθε εταιρείας κ.λπ. Εσένα μπορεί να σου φαίνεται ότι κάτι συγκεντρώνει πολλά + και το προτείνεις, ενώ σε κάποιον άλλον μπορεί τα στοιχεία να λένε άλλα πράγματα. Τα XFX, μιας και τα ανέφερα, βλέπουμε ότι πολύ συχνά έχουν θέματα θορύβου. Έχω δεί ουκ ολίγες περιπτώσεις και στα 3 forum περί υπολογιστών που συμμετέχω. Επίσης, παιδιά πολύ ψαγμένα στο θέμα αυτό (reviewer πολύ γνωστός μας, δεν θα πώ όνομα) δεν τα πρότειναν όταν ρωτήθηκαν σε κάποια περίπτωση. Παλιότερα υπήρχαν και θέματα εγγυήσεων από ό,τι διαβάζω. Ε, λοιπόν, υπάρχει και άλλη ανάγνωση. Για μένα αυτή την στιγμή υπάρχουν πολύ καλύτερα τροφοδοτικά στις τιμές των XFX ή λίγο παραπάνω, π.χ. Antec ή Super Flower. Ας μην επεκταθώ στο γιατί. Το θέμα είναι ότι και εσύ με βάση μια λογική (την δική σου λογική) τα προτείνεις, αλλά το γεγονός ότι τα προτείνεις συνέχεια μπορεί να δείξει κόλλημα σε κάποιον που έχει ένα αντεπιχείρημα. Έτσι, το ότι πρότεινα την gtx 770 έναντι της 280Χ μπορεί να σου φάνηκε κόλλημα εσένα, αλλά και εγώ έχω ένα ολόκληρο σκεπτικό από πίσω, έχοντας δοκιμάσει και τις δύο εταιρείες και παρακολουθώντας καθημερινά θέματα σε forum περί προβλημάτων κ.λπ. Πού θέλω να καταλήξω; Το θέμα είναι να μη διεκδικούμε το μονοπώλιο στο τί είναι σωστό χαρακτηρίζοντας την αντίθετη άποψη κόλλημα. Το τί ακριβώς είναι vfm είναι μεγάλη κουβέντα, όπως ξαναείπα, και δεν είναι μόνο συνδυασμός specs και price ή καλά reviews. 3
rowain Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Μα δεν μου φάνηκε κόλλημα το ότι πρότεινες την 770.. Αυτό εσύ το συμπέρανες. Σαφώς ο καθένας έχει δική του λογική, αλλά σε κάποια πράγματα δεν είναι το τι πιστεύει ο καθένας ως σωστό..Είναι το τι είναι το σωστό..Μιλάω γενικά τώρα..Γιατί όταν το χ πρόσωπο προτείνει κάτι που θεωρεί ως σωστό αλλά δεν είναι τελείως (ακόμη και αν το υποστηρίζει με δικά του σωστά επιχειρήματα), τότε δεν μένει παρα να χαρακτηριστεί ως κόλλημα. Και οι περιπτώσεις αυτές είναι πολλές. Επαναλαμβάνω μιλάω γενικά..Τώρα για τα antec + τα super flower είναι πολύ καλά αλλά όχι όλες οι κατηγορίες τους και μιλάω για ποιότητα και όχι για θόρυβο. Αν συγκρίνει κανείς τα top μοντέλα τους με τα top των xfx πχ τότε ναι είναι παρόμοια με διαφορά μόνο στο ripple. Αν συγκρίνει κανείς τα κατώτερα μοντέλα τους, έχουν διαφορές.. Y.Γ Αν δεν είναι Vfm συνδυασμός καλών specs, price και καλά reviews τότε τί είναι? 1
pnick Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Y.Γ Αν δεν είναι Vfm συνδυασμός καλών specs, price και καλά reviews τότε τί είναι? Είναι και όλα εκείνα που ανέφερα: η αξιοπιστία, το failure rate, η πολιτική αλλαγών και η υποστήριξη κάθε εταιρείας κ.λπ. Το πώς βγαίνουν τα συγκεκριμένα κομμάτια στην πράξη, στην πραγματική χρήση δηλαδή. .Είναι το τι είναι το σωστό..Μιλάω γενικά τώρα..Γιατί όταν το χ πρόσωπο προτείνει κάτι που θεωρεί ως σωστό αλλά δεν είναι τελείως (ακόμη και αν το υποστηρίζει με δικά του σωστά επιχειρήματα), τότε δεν μένει παρα να χαρακτηριστεί ως κόλλημα. Αυτό ποιός θα το κρίνει όμως; Εσύ ή εγώ; Ή ο άλλος; Αυτό δεν καταλαβαίνεις. Το πόσο κάτι είναι αντικειμενικά και απόλυτα σωστό ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Και να σου πώ ένα παράδειγμα. Εγώ σε βλέπω να υποστηρίζεις τα XFX σαν ό,τι καλύτερο αντικειμενικά μπορεί να πάρει κανείς σε αυτά τα ποσά που πωλούνται. Είσαι σίγουρος για αυτό και το υποστηρίζεις με επιχειρήματα. Και βλέπω τον reviewer που έχει ανοίξει δεκάδες τροφοδοτικά όλων των κατηγοριών να μη τα προτείνει. Θεωρείς ότι είσαι πιό σωστός αντικειμενικά από αυτόν; Δεν βγαίνει άκρη έτσι όπως βλέπεις. Γιατί μπορώ και εγώ να σου πω ότι πολύ αντικειμενικότερο κριτήριο από τα specs-price-reviews είναι το πώς τα πάνε τα συγκεκριμένα κομμάτια στην πραγματική χρήση. Καλές κριτικές είχαν και τα Seasonic S12/M12 και βγήκαν ζημιάρικα στην πράξη. Και βλέπεις από την άλλη την Antec να έχει σταθερά επι σειρά ετών από τα χαμηλότερα failure rates σε εταιρείες που υπολογίζουν επιστροφές ελαττωματικών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα