rowain Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Εννοείται πως ότι είναι φθηνότερο δεν είναι και καλύτερο. Συνήθως το αντίθετο είναι. Και αυτό είναι και το λάθος που κάνουν μερικοί. Το όσοι μετάνιωσαν που πήγαν σε R9 280X είναι αυτοί που τους έτυχαν ελλατωματικά κομμάτια. Γιατί και εγώ έχω την συγκεκριμένη κάρτα και είναι γομάρι. Οι γνωστοί σου όμως μπορεί να παίζουν χωρίς full settings και να μην έχουν πολλές απαιτήσεις και αν δεν είσαι gamer δεν γίνεται να έχεις ολοκληρωμένη άποψη. Battlefield 4 και watch dogs, τρώνε αρκετά. Το ίδιο και το skyrim αν ασχολείται κανείς με πολλά mods. Γενικά είναι καλά να επενδύει κανείς σε πολλά gb στη μνήμη της κάρτας ακόμη και αν δεν του χρειάζονται τώρα. Εγώ πχ είχα πάρει μια HD 6850 με 1gb μνήμης τότε και έλεγα ότι δεν χρειάζομαι τα 2, αφού είμαι σε 1280χ1024. Μετά από 2 χρόνια όμως όταν άλαξα monitor και τα παιχνίδια ζόρισαν τα βρήκα σκούρα και χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο. Εξαρτάται τι κάνει ο καθένας, σε τι settings παίζει και κάθε πότε αλλάζει κάρτα. 2
Haris Dest Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 πρωτα πολλα το gpu boss εβγαλε την 760 καλυτερη απο την 280x γενικα οχι για gaming εαν εκανεσ τον κοπο να δεις στο θεμα gaming η 280x απο την 760 ειναι καλυτερη αλλα τωρα 770 ειναι καλυτερη σε ολα, επισης οπου και αν εχω ρωτησει το για καρτεσ το gpuboss μου προτεινουν.......
rowain Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 πρωτα πολλα το gpu boss εβγαλε την 760 καλυτερη απο την 280x γενικα οχι για gaming εαν εκανεσ τον κοπο να δεις στο θεμα gaming η 280x απο την 760 ειναι καλυτερη αλλα τωρα 770 ειναι καλυτερη σε ολα, επισης οπου και αν εχω ρωτησει το για καρτεσ το gpuboss μου προτεινουν....... Ωραία εσύ όμως για τι την θες την κάρτα? ΓΙα autocad? ΓΙα gaming την θες. Οπότε το σε τι την βγάζει το gpuboss καλύτερη την 760 άστο στην άκρη. Επίσης είπες ότι η 760>280 σύμφωνα με το gpuboss, και δεν μίλησες συγκεκριμένα. Οι μετρήσεις του gpuboss είναι σαν benchmarks. Εσύ θα κάνεις benchmarks? Σου λέω πήγαινε και δες σε καλά forums τι λένε για τις 2 κάρτες χρήστες που ξέρουν τι τους γίνεται. Ακόμη και στο youtube να πας θα δεις ότι έχουν παρόμοιες επιδόσεις. Επαναλαμβάνω, μία η μία είναι λιγάκι καλύτερη μία η άλλη. Μην στηρίζεσαι σε συνθετικά και ξερά στοιχεία ενός site. Αποκτας μια γενική γνώμη με το gpuboss, τίποτα παραπάνω. Δεν είναι για να βγάζεις συμπεράσματα. Το ότι η 770 βγάζει 0.2 βαθμούς παραπάνω σε gaming από την 280 αυτό δεν σημαίνει κάτι.
pnick Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Όλοι με full παίζουν και κάποιοι έχουν και 27"/1440p. Και εκεί κρατάει ακόμα (edit: όχι με full). Το ότι ένα μεγάλο ποσοστό των 280Χ βγαίνουν ελλατωματικές είναι πολύ σοβαρότερος παράγοντας για να μην την προτείνει κάποιος από ό,τι είναι αυτή την στιγμή η VRAM. H VRAM θα αξιοποιηθεί περισσότερο στο μέλλον όπως λές. Τα προβλήματα όμως θα βγούνε τώρα. Με gtx 770 δεν έχει ακουστεί σχεδόν τίποτα μέχρι στιγμής. Την συγκεκριμένη έχω κι εγώ. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2014 από pnick
Haris Dest Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 ρε παιδια οτι και να λεμε τωρα την 770 θα παρω γιατι ειναι καλυτερη και τα 3gb vram δε παιζει πολυ ρολο, κι επισης οτι πληρωνεις περνεισ...!!!
rowain Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Τι να σου πω. 1440p με full settings και 2gb vram είναι no go εκτός και αν σου έχει μείνει η κάρτα και σκοπεύεις να την αλλάξεις. Οπωσδήποτε 3 και πάνω. Είναι και τα ελλατώματα, αλλά την κάρτα την αλλάζεις άμεσα αν προκύψει κάτι. Τώρα είναι και το κάθε πόσο αλλάζει κανείς gpu γενικά και σε τι settings βρίσκεται, αλλά όπως το βλέπει κανείς. ρε παιδια οτι και να λεμε τωρα την 770 θα παρω γιατι ειναι καλυτερη και τα 3gb vram δε παιζει πολυ ρολο, κι επισης οτι πληρωνεις περνεισ...!!! Εσύ ξέρεις. Πολύ καλή είναι και η 770, δεν είναι όμως καλύτερη. Μην επιμένεις σε αυτό..Το ότι πληρώνεις παίρνεις, ισχύει αλλά όχι πάντα. Και υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα σε πολλά είδη καταναλωτικών αγαθών. Απο εκεί και πέρα καλές αγορές! 2
Haris Dest Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 δεν εχω 1440p, εχω μια 720p προς το παρον...!!
rowain Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 δεν εχω 1440p, εχω μια 720p προς το παρον...!! Δεν πήγαινε σε εσένα το comment
pnick Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Mε full σε 1080p μιλάω. Σε κάποιους (είπα) που έχουν 1440p κρατάει ακόμα. Για full δεν το γνωρίζω κι εγώ να παίζουν σε 1440p. Δεν το έγραψα και καλά μάλλον, γιατί γράφω και βιαστικά (το διόρθωσα και παραπάνω) . Τέλος πάντων. Σε μια αγορά παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Δεν βάζεις κάτω ξερά specs και τιμές. Υπάρχει και η εμπειρία πλέον τόσων χρηστών που δεν πρέπει να την παραβλέπουμε. Εγώ συγκεκριμένα, τουλάχιστον σε 3 περιπτώσεις, όχι μόνο στο παρόν forum, απέτρεψα μέλη από το να πάρουν 280Χ με κλοκαρισμένη VRAM. E, και οι τρείς είχαν προβλήματα. Μάλιστα ο ένας τόσο πολύ απηύδησε που δεν θέλει να ξαναδεί AMD ούτε ζωγραφιστή. Και δεν βάζω τις ατέλειωτες άλλες περιπτώσεις που διαβάζουμε κατά καιρούς ως τρίτοι. Για μένα πολύ πιό vfm κάρτες είναι οι 290 (και τις βάζω κατά καιρούς σε συνθέσεις) και πολύ λιγότερα προβλήματα βγάλανε. Υ/γ Εννοείται, ότι το gpuboss δεν είναι για να δίνεις και πολύ βάση. Εντελώς χοντρικά πράγματα και πολλές φορές οδηγούν σε τελείως λανθασμένα συμπεράσματα. Υ/γ @rowain Το γεγονός ότι προτείνεις σχεδόν παντού τροφοδοτικά XFX σημαίνει ότι είσαι κολλημένος; Καλοπροαίρετα το ρωτάω, γιατί κάτι είπες για κολλήματα.
pnick Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 ειρηνη υμιν... Μην ανησυχείς. Με τον rοwain δεν υπάρχει κανένα θέμα. Είναι ξηγημένο παιδί. Το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ειρήνη. Αλίμονο. 2
@crysis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 τελικα κατεληξε καπου η βοηθεια ή να μιλησω στο gpuboss να βαλει μια ταξη?
pnick Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 τελικα κατεληξε καπου η βοηθεια ή να μιλησω στο gpuboss να βαλει μια ταξη?
Haris Dest Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 λοιπόν παιδιά είμαι προς την 280x αλλά με αυτά που γράφουν ότι μπορεί να είναι προβληματική έχω κάποιους ενδοιασμούς...
Millennium Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Έχουν την ίδια απόδοση οι κάρτες και πολλά παιχνίδια ζητάνε ολοένα και μεγαλύτερη Vram στις μέρες μας ακόμη και στα 1080p. Πολλοί μετανιώνουν που έχουν κάρτες 2gb vram πίστεψέ με. Και μόνο που έχει 30€ παραπάνω η GTX770 δεν συμφέρει από όποια μεριά και να το δει κανείς εκτός και αν είναι κανείς κολλημένος στις nvidia. Επίσης αργότερα μπορεί να αλλάξει οθόνη και να βάλει μεγαλύτερη, και ειδικά εφόσον θα φτιάξει σύστημα με δυνατό i5, καλά θα ήταν να μπορεί να ευχαριστηθεί στο έπακρο τα settings.. Έτσι είναι.Γενικά δε συμφέρει η 770 2gb και με τις τιμές.Με λιγότερη vram θα έχει stuttering ειδικά με φορτωμένες ρυθμίσεις ή υψηλότερη ανάλυση ή άμα βάλει mods,εδώ και σε χαμηλότερες και αρχίζει και βοηθάει η περισσότερη.Προβληματικές 770 έχουν βγει και στο ινσομνια παρεμπιπτόντως.Αλλά και στις μεν και στις δε στην αλλάζουν άμεσα.Παίρνεις και 3 παιχνίδια δώρο με την 280Χ που πολλοί ξεχνάνε,για gaming δεν είναι το σύστημα; Έχει και το Mantle για να πάρει παραπάνω επιδόσεις χωρίς oc. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα