benzinas Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Kαλησπερα, Εχω το εξης πρόβλημα:router linksys WAG160N,μετα από μερεμετια στο σπιτι το ξανασυνδεσα στην τηλεφωνικη γραμμη.Παιρνει κανονικα IP,τα λαμπάκια DSL & Internet αναβουν κανονικα,ping από pc κανονικα,το pc μου δειχνει ότι υπαρχει συνδεση στο ιντερνετ αλλα δεν μπαινει...Εκανα ένα hard reset και παλι τα ιδια.Μπαινει μονο στο ανοιγμα του ρεύματος στην αρχη για 10' και σε περιπτωση που κλεισω το router και το ξαναβαλω στο ρευμα παλι στα πρωτα 10' εχω συνδεση.Μετα τιποτα.Να τονισω ότι γινεται και στο ασυρματο και στο ενσυρματο. Ξερει κανεις τι φταιει?Εν το μεταξυ στις ρυθμισεις δεν πειραξα τιποτα σε σχεση με πριν που επαιζε κανονικα και τα firmware update εχουν γινει όλα και το ΖΤΕ router του ΟΤΕ παιζει κανονικα...
NikosKallithea Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Μετέφερε και σύνδεσε τον ρουτερ στην κεντρική πρίζα αφού πρώτα αποσυνδέσεις απο αυτην ολα τα δωμάτια του σπιτιού και δοκίμασε
poulinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Kαλησπερα, Εχω το εξης πρόβλημα:router linksys WAG160N,μετα από μερεμετια στο σπιτι το ξανασυνδεσα στην τηλεφωνικη γραμμη.Παιρνει κανονικα IP,τα λαμπάκια DSL & Internet αναβουν κανονικα,ping από pc κανονικα,το pc μου δειχνει ότι υπαρχει συνδεση στο ιντερνετ αλλα δεν μπαινει...Εκανα ένα hard reset και παλι τα ιδια.Μπαινει μονο στο ανοιγμα του ρεύματος στην αρχη για 10' και σε περιπτωση που κλεισω το router και το ξαναβαλω στο ρευμα παλι στα πρωτα 10' εχω συνδεση.Μετα τιποτα.Να τονισω ότι γινεται και στο ασυρματο και στο ενσυρματο. Ξερει κανεις τι φταιει?Εν το μεταξυ στις ρυθμισεις δεν πειραξα τιποτα σε σχεση με πριν που επαιζε κανονικα και τα firmware update εχουν γινει όλα και το ΖΤΕ router του ΟΤΕ παιζει κανονικα... οταν σταματησει να μπαινει ανοιγεις command prompt και κανεις Ping 192.168.1.1 που ειναι η Ip του ρουτερ και βλεπεις αν παιρνεις απαντηση. αν παιρνεις τοτε μετα Ping 194.219.227.2 Με σκοπο να δουμε αν παιρνεις απαντηση απο καποια Ip sto internet αν ολα οκ Ping www.forthnet.gr να δουμε αν θα παρεις απαντηση απο καποιο domain που πρεπει να γινει Resolved απο τον dns.αν δεν παιξει το τριτο ping τοτε κατι γινεται με τους dns.\ επισης δοκιμαζεις και ναμπεις στο interface του ρουτερ για να δεις αν σε βαζει οπως κοιτας αν εχεις ακομα Ip οπως και αν τα λαμπακια ιντερνετ/broadband ειναι αναμμενα .μην σβηνει καποιο λαμπακι ή αναβοσβηνει πχ του dsl η γινεται τιποτα κοκκινο του ιντερνετ.
benzinas Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Καταρχας σας ευχαριστω για τις απαντησεις... Τελικα και το ΖΤΕ κανει το ιδιο όμως μπαινει στην διαδικασια να σβησει τα φωτα του dsl & Internet και να ξαναλειτουργησει ενώ το linksys δεν το κανει αυτό...Γι αυτό νομιζα ότι το ΖΤΕ δουλευει κανονικα.Θα δοκιμασω αυτα που μου ειπες αλλα να ενημερωσω ότι εγκατεστησα συναγερμο με τις εργασιες(έναν Siemens) και τον ανοιξα επίτηδες και ειδα ότι δεν εχει φιλτρο(φανταζομαι το φιλτρο συναγερμου θα είναι ιδιο με αυτό του τηλεφωνου).Ειδα ότι από το καλωδιο του τηλεφωνου βγαινει ένα μαυρο και ένα κοκκινο και μπαινει στο Line in του συναγερμου και το Line out είναι κενο(αρα πιστευω είναι παραλληλα).Παιζει να φταιει αυτό και το linksys να είναι πιο ευαισθητο?
benzinas Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Το δοκιμασα με τα ping. 1)Στο router ειναι οκ. 2)Στα αλλα 2 απο τα 10 ping τα μισα θα ειναι reply & τα υπολοιπα time out(και στην ip & στο domain).Αρα σαν να κανει διακοπες σωστα? 3)Τα λαμπακια μενουν κανονικα κανα 5' και μετα σβηνει του ads και μετα ξανααναβουν κανονικα. Ολα αυτα για το ΖΤΕ.Το linksys δν παιρνει χαμπαρι.Τα λαμπακια παραμενουν ανοιχτα και δν μπαινει ποτε στο ιντερνετ.
poulinos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Καταρχας σας ευχαριστω για τις απαντησεις... Τελικα και το ΖΤΕ κανει το ιδιο όμως μπαινει στην διαδικασια να σβησει τα φωτα του dsl & Internet και να ξαναλειτουργησει ενώ το linksys δεν το κανει αυτό...Γι αυτό νομιζα ότι το ΖΤΕ δουλευει κανονικα.Θα δοκιμασω αυτα που μου ειπες αλλα να ενημερωσω ότι εγκατεστησα συναγερμο με τις εργασιες(έναν Siemens) και τον ανοιξα επίτηδες και ειδα ότι δεν εχει φιλτρο(φανταζομαι το φιλτρο συναγερμου θα είναι ιδιο με αυτό του τηλεφωνου).Ειδα ότι από το καλωδιο του τηλεφωνου βγαινει ένα μαυρο και ένα κοκκινο και μπαινει στο Line in του συναγερμου και το Line out είναι κενο(αρα πιστευω είναι παραλληλα).Παιζει να φταιει αυτό και το linksys να είναι πιο ευαισθητο? το καθε ρουτερ εχει διαφορετικο chipset αρα και διαφορετικη συμπεριφορα σε errors κτλ.οποτε το ενα μπορει απλα να ριχνει το margin χαμηλα και να μην σβηνει το dsl αλλα να μην ανοιγουν και σελιδες ενω το αλλο να ριχνει το dsl.ναι θα πρεπε να δεις φιλτρο μεσα στο συναγερμο εκτος αν αντι να βαλει το φιλτρο μεσα στον συναγερμο το εχει βαλει απο εκει που ξεκιναει το καλωδιο του συναγερμου(σε καποιο πριζακι).δηλαδη να εχει βαλει φιλτρο μεσα στο πριζακι ή να παιρνει απο splitter/φιλτρο. για να το δεις αυτο ακολουθεις το καλωδιο του συναγερμου .αν και σχεδον ποτε κανεις δεν βαζει φιλτρο στο πριζακι μεσα ή να δινει στο συναγερμο απο το splitter οποτε με βαση αυτο που μου λες ο τεχνικος δεν σου εβαλε καν φιλτρο στο συναγερμο.απορω αν σε ρωτησε αν εχεις καν adsl ωστε να δει αν χρειαζεται φιλτρο η οχι.εκτος αν το εκανε επιτηδες για να τον φωναξεις για φιλτρακι και να παρει ενα 30 ευρω.οποτε σιγουρα πρεπει να μπει φιλτρο στο συναγερμο.αν το βαλεις εσυ θες λιγο ραζιμ μια μουφα rj11 σε rj11 και ενα φιλτρο (αν θες να τα φτιαξεις περιποιημενα και οχι με μονωτικες ταινιες.το φιλτρο προσοχη πως θα μπει.η μυτη του φιλτρου(line) θα πρεπει να κοιταει το καλωδιο που ερχεται απο τον τοιχο και οχι το συναγερμο.to phone θα κοιταει το συναγερμο.απο εκει και περα ναι το linksys ειναι αρκετα ευαισθητο σε προβληματα .δεν αντεχει τις χαλια γραμμες Το δοκιμασα με τα ping. 1)Στο router ειναι οκ. 2)Στα αλλα 2 απο τα 10 ping τα μισα θα ειναι reply & τα υπολοιπα time out(και στην ip & στο domain).Αρα σαν να κανει διακοπες σωστα? 3)Τα λαμπακια μενουν κανονικα κανα 5' και μετα σβηνει του ads και μετα ξανααναβουν κανονικα. Ολα αυτα για το ΖΤΕ.Το linksys δν παιρνει χαμπαρι.Τα λαμπακια παραμενουν ανοιχτα και δν μπαινει ποτε στο ιντερνετ. απλα εχεις πολυ μεγαλο Packet loss που απλα δεν ανοιγει σελιδες.οποτε για αρχη θα πρεπει ειτε να αποσυνδεθει ο συναγερμος και να γινει δοκιμη ειτε να μπει φιλτρο.λογικα το margin πεφτει πολυ χαμηλα και σε καποιο σημειο απο τα Πολλα errors απλα χανει και το dsl.μετα συγχρονιζει και παλι τα ιδια μετα απο λιγο.το Linksys ειναι βεβαια πολυ καλυτερο απο το zte οποτε προτεινεται να αφησεις αυτο και να του περασεις και το τελευταιο firmware. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα