Προς το περιεχόμενο

File Permissions και Wordpress

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον, απλα τα πραγματα. Τι παιζει με τα file permissions στο wordpress?

Σε μερικους hosts δεν πειραζω ποτε τα permissions , ανεβαζω απλα τα αρχεια οπως ειναι και ολα δουλευουν μια χαρα.

Σε αλλους ομως, δεν δουλευει τιποτα. Προσπαθω να ακολουθησω αυτο : http://codex.wordpress.org/Changing_File_Permissions ,

αλλα μετα αμα θελω να εγκαταστησω pluggin μεσω του dashboard μου ζηταει ftp. Aμα θελω να ανεβασω εστω φωτογραφιες στο library , τοτε μου βγαζει error πως δεν εχω προσβαση!

Καλα για editor ουτε λογος.

Τελικα ποια ειναι τα σωστα permissions που πρεπει να εχει μια εγκατασταση WordPress ωστε να λειτουργει σωστα μεσα απο το dashboard?

Σαν τελικη λυση σε ενα δοκιμαστικο wp-site τα εβαλα ολα 777 (ξερω πως δεν ειναια ασφαλες αλλα δε μπορουσα ουτε upload εικονες να κανω!) και πλεον παιρνω 500 internal server error και δεν ανοιγει ουτε το Index.php!

Δημοσ.

Λοιπον, απλα τα πραγματα.

Χμμμ.... όχι και τόσο...

Τι παιζει με τα file permissions στο wordpress?

Ό,τι παίζει και με τις υπόλοιπες εφαρμογές. Δεν είναι θέμα wordpress. Ξέχνα για λίγο το wp και σκέψου το εξής σενάριο:

Σε κάποιο σύστημα, ο webserver τρέχει κάτω από έναν λογαριασμό πχ apacheuser. Εσύ έχεις ένα account με username zein. Συνδέεσαι λοιπόν με το account σου και ανεβάζεις κάποια αρχεία php στο public_html (or whatever). Ποιος είναι ο owner; Ο zein. Καλά μέχρι εδώ;

Για να τα εκτελέσει ο webserver τώρα, εφόσον προφανώς δεν είναι ο owner, θα πρέπει να έχει read πρόσβαση στα αρχεία. Αν ο χρήστης apacheuser είναι μέλος του group στα permissions των αρχείων σου, αρκεί να δώσεις read access στο group (???r-x???) αλλιώς θα πρέπει να δώσεις read σε όλους (??????r-x).

Το ίδιο συμβαίνει και με το write. Όταν πχ το wp θέλει να ανεβάσει media ή να σου κάνει updates ή να πειράξει το .htaccess, ο webserver κάτω από τον οποίο τρέχει θα πρέπει να έχει write access σε συγκεκριμένα σημεία. Αντίστοιχα λοιπόν (???rwx???) ή (??????rwx).

Η διαφοροποίηση στους hosts αφορά την πολιτική του καθενός. Πχ στον δικό μου, ο webserver τρέχει κάτω από τα δικά μου credentials. Κατά συνέπεια, είτε ανεβάσω κάτι με ftp είτε ο webserver θέλει να κάνει ένα upload, ουσιαστικά είναι ο ίδιος χρήστης: εγώ! (που είμαι και ο owner, οπότε...)

Για το 500 δεν νομίζω να φταίει το 777 από μόνο του, αλλά σε συνδυασμό με κάτι άλλο.

• Like 1
Δημοσ.

testing testing, κανω δοκιμες σε 3 hosts ταυτοχρωνα.

(dreamhost , namecheap , hostgator)

συντομα βγαινουν τα αποτελεσματα!

παντως εχεις δικαιο (για ακομα μια φορα) geomaga σε αυτο που λες πως τα file permissions πρεπει να τα βλεπουμε ξεχωριστα ανεξαρτητα απο το cms.!

Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι το testing έτσι απλά αλλά και το πως είναι στημμένο το περιβάλλον το οποίο κάνεις τα test.

Μιλάμε για Linux (λογικά ναι)

Ποια είναι η έκδοση PHP που τρέχει στο περιβάλλον που κάνεις τις δοκιμές

Τρέχει suPHP ? FastCGI ? DSO ? CGI ?

Δημοσ.

Οκ, τα αποτελεσματα ειναι λιγο περιεργα.

Χρησιμοποιησα 2 Hosts, γνωστους,  dreamhost και hostgator. Linux servers και οι 2. Στον πρωτο εχουμε php 5.3 , στον δευτερο εχουμε php 5.4 με cgi. 

Πρωτα απο ολα βρηκα για ποιον λογο πηρα 500 Internal error: στο wp-config στο db_host για την db εβαζα το host που νομιζα εγω οτι ηταν το σωστο , και οχι αυτο που επρεπε. Συγκεκριμενα στον hostgator πρεπει να βαζεις απλα ενα "localhost" , ενω σε dreamhost βαζεις "mysql.domainname.com. Φανταζομαι το τι θα βαζεις εκει προκαθοριζεται απο τον χοστ σου, οποτε να κατι καινουριο. Το 500αρι μου ηρθε οταν εβαλα το ονομα του domain name μου εκει τυχαια.

Σε αυτες τις περιπτωσες παντως τι κανουμε? Ρωταμε server admin? Ή μπορουμε να μαθουμε αυτη την τιμη με καποιον αλλον τροπο?

Σχετικα με τα file permissions, και σε dreamhost και σε hostgator , τα προκαθορισμενα και αυτα που λειτουργουν παραλληλα ειναι:

- Φακελοι: 755

- Αρχεια + htaccess : 644

- wp-config : 640

Καθε φορα που τα εβαζα ολα τα παραπανω 777 , γινοταν απλα πανικος και δεν δουλευε τιποτα απο το cms. Ακομα δεν εχω καταλαβει τον λογο που γινεται κατι τετοιο.

Επισης, το ιδιο site σε 2 διαφορετικους hosts, με ολα τα permissions ιδια, στον Hostgator ειχα πληρη προσβαση μεσα απο το dashboard μου, ενω σε dreamhost ειχα παλι πληρη προσβαση εκτος απο το να κανω edit το wp-config αρχειο για να αλλαξω το Home και site url. 

Oχι οτι με πειραζει και τοσο, καλυτερα προτιμω χειροκινητα.

Τουλαχιστον αρκετα μυστηρια λυθηκαν :)

@geomagas

Κιάλλος με το ίδιο πρόβλημα:Ρ

@Zein, γύρνα σε fastcgi

ωπ τωρα το ειδα αυτο!

ξεκινησα να το ψαχνω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...