dali13gr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Γενικά, οτιδήποτε αποστέλλεται με ιδιωτική courier (DHL, EMS, FEDEX) περνάει στάνταρ τελωνείο και ανάλογα την αναγραφόμενη αξία του δέματος βγαίνει και ο φόρος. Για την DHL έχω ακούσει κι εγώ για κάτι τρέλα τελωνεία και έξοδα εκτελωνισμού.
dkalifas Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Ευχαριστω για τις απαντησεις.....ευτυχως υπαρχουν στο aliexpress και επιλογες με china post, singapore και μαλιστα πιο φθηνα (195 ευρωπουλα).........και με το buyer protection που προσφερουν ακομη καλυτερα. Φαινεται καλο κινητο, βουρ στα κινεζικα μπας και ξυπνησουν και οι αλλοι!
pournaras Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Καλησπερα σε ολους, νεος χρηστης..... Το βρηκα στο aliexpress με 205 ευρω και 6 δωρα...1x OTG Adapter 1x Screen protector 1x Original silicone case,1 x original flip case, 1 x 16GB TF card, 1 x car charger. Το στελνουν με dhl ή ems......λενε πως δεν γραφουν κινητο και γραφουν χαμηλη τιμη και καποια αλλα για ασφαλεια και δικη τους καλυψη σε περιπτωση δασμων ή αλλου προβληματος (εαν επιτρεπεται μπορω να στειλω link). Έχει αγορασει κανεις απο aliexpress και τι εμπειρια υπαρχει με dhl? για ems διαβασα πιο πανω..... Ευχαριστω Εμπειρια απο aliexpress εχω αρκετη. Το θεωρω σε πολλα, πολυ καλυτερο απο ebay, σε οτι εχω παρει εχει tracking number, δεν εχω χασει δεμα μεχρι τωρα. Μακρια (κι αγαπημενα) απο dhl και λοιπες ταχυμεταφορες. Απλο china ή singapore post, κι ας αργησει 10 μερες παραπανω. Το μονο που με χαλαει ειναι οτι δεν εχει paypal, και πρεπει να πληκτρολογω καθε φορα την καρτα. Θεμα ασφαλειας δεν με απασχολει, ενα "μαγαζι" αυτου του μεγεθους (οπως και το amazon) δε θα κατσει να παιξει με τα δικα μου 10ευρα. Αλλα, ειδικα για κινητο, θα πηγαινα σε κατι πιο εξειδικευμενο, ωστε να εχω και μια αλφα εγγυηση, αλλιως ειναι ο αγνωστος πωλητης στο aliexpress κι αλλιως μια ολοκληρη εταιρια που πουλαει κινητα, πχ minideal.
Razor333 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Γενικά, οτιδήποτε αποστέλλεται με ιδιωτική courier (DHL, EMS, FEDEX) περνάει στάνταρ τελωνείο και ανάλογα την αναγραφόμενη αξία του δέματος βγαίνει και ο φόρος. Για την DHL έχω ακούσει κι εγώ για κάτι τρέλα τελωνεία και έξοδα εκτελωνισμού. Τα πράγματα ειναι απλά, ελληνικό δημόσιο, τα ΕΛΤΑ δεν έχουν εκτελωνιστές, όπως οι ιδιωτικές εταιρίες, τα τελωνεία δεν εκτελωνίζουν τα περισσότερα μικρά πακέτα λόγου φόρτου (εδώ γελάμε). Η DHL όχι απλά έχει εκτελωνιστή δικό της που κόβει ταρίφα 100ε, δεν πρόκειται να περάσει gift πακέτο και δεν πρόκειται να περάσει προϊόν που γράφει 20 ευρώ στο πακέτο, έτσι απλά, αλλά θα σου ζητήσει απόδειξη πληρωμής από το paypal. Οπότε ούτε για πλάκα DHL για τέτοιες δουλειές. Βέβαια σύντομα τα ΕΛΤΑ θα πάνε για πούλημα και η ιδιωτική εταιρεία που θα τα αναλάβει θα βγάζει και από την μύγα ξύγκι. Πρακτικά, ένα κινητό τηλέφωνο δεν έχει δασμούς, αλλά έχει έξοδα εκτελωνισμού 50 ευρώ τα ελάχιστα, στην τιμή που θα προκύψει βάζεις και το ΦΠΑ, δλδ το συγκεκριμένο με 200 ευρώ αξία και 50 ευρώ έξοδα εκτελωνισμού, πάει στα 250 και 23% ΦΠΑ πάει στα 307 ευρώ, πρακτικά αυτή η συσκευή, αν πάρει και την ταρίφα του το Ελληνικό κράτος, βάλε να βγάλει και ένα ποσοστό ένας μελλοντικά αντιπρόσωπος της THL στην Ελλάδα, θα είναι πιο ακριβή και από τα επώνυμα στο skroutz. Τα γράφω όλα αυτά, γι' αυτούς που λένε ότι είναι φθηνά άρα και φθηνιάρικα τα κινέζικα (πολλά είναι), στην πράξη δεν πληρώνεις πολλά λεφτά στο κράτος, δεν πληρώνεις διαφημίσεις, δεν πληρώνεις ασφάλεια 2 ετούς εγγύησης, δεν πληρώνεις ποιοτικούς ελέγχους (πολλά ούτε CE δεν έχουν πάρει). Στην πράξη τα κινέζικα κινητά μόνο φθηνά δεν είναι. 1
Gus Hayabusa Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 ήδη έχει. Όλα εκεί κατασκευάζονται. έχουν εργοστάσια για τα πάντα, από οδοντογλυφίδες μέχρι εξαρτήματα διαστημοπλοίων. φασόν σε οτιδήποτε. Σωστα μιλας φιλε μου αλλα εγω εννουσα και στον σχεδιασμο εξ ολοκληρου (οχι απλως την συναρμολογηση η την τμηματικη κατασκευη οπως πχ iphone) και παντα μιλωντας για smartphones και για την εξαπλωση και στις υπολοιπες ηπειρους γιατι ως γνωστον εκει ηδη τα κινεζικα κινητα πανε περιφημα. Κινεζικα smartphones που θα σχεδιαζονται και θα κατασκευαζονται εκει οπως το συγκεκριμενο του αρθρου.
zio10 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Σωστα μιλας φιλε μου αλλα εγω εννουσα και στον σχεδιασμο εξ ολοκληρου (οχι απλως την συναρμολογηση η την τμηματικη κατασκευη οπως πχ iphone) και παντα μιλωντας για smartphones και για την εξαπλωση και στις υπολοιπες ηπειρους γιατι ως γνωστον εκει ηδη τα κινεζικα κινητα πανε περιφημα. Κινεζικα smartphones που θα σχεδιαζονται και θα κατασκευαζονται εκει οπως το συγκεκριμενο του αρθρου. Μιας το έφερε η κουβέντα, μου κάνει εντύπωση που οι περισσότεροι Κινέζοι που βλέπω (αν έχουν έρθει πχ για διακοπές) δεν έχουν κινέζικα κινητά και tablets αλλά "επώνυμα"!
kfyros Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Μιας το έφερε η κουβέντα, μου κάνει εντύπωση που οι περισσότεροι Κινέζοι που βλέπω (αν έχουν έρθει πχ για διακοπές) δεν έχουν κινέζικα κινητά και tablets αλλά "επώνυμα"! το BRAND παντού στον πλανήτη είναι θέμα κοινωνικού στάτους νομίζω. Οι νεοβλαχοφραγκάτοι δεν θα κυκλοφοράνε με thl, γιατί είναι φτηνιάρικο όπως και να το κάνουμε. Μπορεί να μην ξέρουν ούτε ότι έχει πενάκι το note 3 τους, αλλά η βλαχιά βλαχιά all around the globe. γούστα είναι αυτά αγόρι μου (που λέει και μια ψυχή στο 'το πουλάς το μουλάρι' τρολ τηλεφώνημα ).. Ευχαριστω για τις απαντησεις.....ευτυχως υπαρχουν στο aliexpress και επιλογες με china post, singapore και μαλιστα πιο φθηνα (195 ευρωπουλα).........και με το buyer protection που προσφερουν ακομη καλυτερα. Φαινεται καλο κινητο, βουρ στα κινεζικα μπας και ξυπνησουν και οι αλλοι! απλά έχουν 1 μήνα παράδοση.. 15 μέρες από την άλλη άκρη του πλανήτη, και 15 μέρες για να φτάσει από το ελβενιζέλος στο κοντινό σου γραφείο των ελτα και να σου φέρει το χαρτάκι ο βραδυδρόμος ! Και τραβιέσαι αν πάθει τίποτα και χρειαστεί να το στείλεις πίσω. Πρέπει να έχεις καβάντζα κινητό (όπως και να χει, αλλά λέμε τώρα).. Τα πράγματα ειναι απλά, ελληνικό δημόσιο, τα ΕΛΤΑ δεν έχουν εκτελωνιστές, όπως οι ιδιωτικές εταιρίες, τα τελωνεία δεν εκτελωνίζουν τα περισσότερα μικρά πακέτα λόγου φόρτου (εδώ γελάμε). Η DHL όχι απλά έχει εκτελωνιστή δικό της που κόβει ταρίφα 100ε, δεν πρόκειται να περάσει gift πακέτο και δεν πρόκειται να περάσει προϊόν που γράφει 20 ευρώ στο πακέτο, έτσι απλά, αλλά θα σου ζητήσει απόδειξη πληρωμής από το paypal. Οπότε ούτε για πλάκα DHL για τέτοιες δουλειές. Βέβαια σύντομα τα ΕΛΤΑ θα πάνε για πούλημα και η ιδιωτική εταιρεία που θα τα αναλάβει θα βγάζει και από την μύγα ξύγκι. Πρακτικά, ένα κινητό τηλέφωνο δεν έχει δασμούς, αλλά έχει έξοδα εκτελωνισμού 50 ευρώ τα ελάχιστα, στην τιμή που θα προκύψει βάζεις και το ΦΠΑ, δλδ το συγκεκριμένο με 200 ευρώ αξία και 50 ευρώ έξοδα εκτελωνισμού, πάει στα 250 και 23% ΦΠΑ πάει στα 307 ευρώ, πρακτικά αυτή η συσκευή, αν πάρει και την ταρίφα του το Ελληνικό κράτος, βάλε να βγάλει και ένα ποσοστό ένας μελλοντικά αντιπρόσωπος της THL στην Ελλάδα, θα είναι πιο ακριβή και από τα επώνυμα στο skroutz. Τα γράφω όλα αυτά, γι' αυτούς που λένε ότι είναι φθηνά άρα και φθηνιάρικα τα κινέζικα (πολλά είναι), στην πράξη δεν πληρώνεις πολλά λεφτά στο κράτος, δεν πληρώνεις διαφημίσεις, δεν πληρώνεις ασφάλεια 2 ετούς εγγύησης, δεν πληρώνεις ποιοτικούς ελέγχους (πολλά ούτε CE δεν έχουν πάρει). Στην πράξη τα κινέζικα κινητά μόνο φθηνά δεν είναι. Ο εκτελωνιστής δεν πληρώνεται με το κομμάτι, αλλά με τον εκτελωνισμό. Τα υπόλοιπα βέβαια δεν τα γλυτώνει ούτε ο εισαγωγέας. Παίρνει όμως καλύτερη τιμή από τον Κινέζο για μαζική εισαγωγή. Όσο για το CE, είναι η πιο αστεία πιστοποίηση. Απλά πιστοποιούν ότι υπάρχουν ως εταιρίες και πληρώνουν κατιτίς, τίποτα άλλο. Όσοι δεν ενδιαφέρονται για την ευρωπαϊκή αγορά δεν ασχολούνται. Πχ. Smartphones κάτω από 100 ευρώ με σούπερ ντούπερ specs, πάρε δύο και κράτα το ένα καβάντζα. Φυσικά δεν είναι τσάμπα τα mediatek (γιατί περί αυτού ομιλούμε όταν αναφερόμαστε σε κινέζικα), σε σύγκριση όμως με τις ναυαρχίδες των 700 ευρώ οι διαφορές σε vfm είναι εξωφρενικές. 1
Razor333 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Ο εκτελωνιστής δεν πληρώνεται με το κομμάτι, αλλά με τον εκτελωνισμό. Τα υπόλοιπα βέβαια δεν τα γλυτώνει ούτε ο εισαγωγέας. Παίρνει όμως καλύτερη τιμή από τον Κινέζο για μαζική εισαγωγή. Όσο για το CE, είναι η πιο αστεία πιστοποίηση. Απλά πιστοποιούν ότι υπάρχουν ως εταιρίες και πληρώνουν κατιτίς, τίποτα άλλο. Όσοι δεν ενδιαφέρονται για την ευρωπαϊκή αγορά δεν ασχολούνται. Πχ. Smartphones κάτω από 100 ευρώ με σούπερ ντούπερ specs, πάρε δύο και κράτα το ένα καβάντζα. Φυσικά δεν είναι τσάμπα τα mediatek (γιατί περί αυτού ομιλούμε όταν αναφερόμαστε σε κινέζικα), σε σύγκριση όμως με τις ναυαρχίδες των 700 ευρώ οι διαφορές σε vfm είναι εξωφρενικές. Ναι ο εκτελωνιστής δεν πληρώνετε με το κομμάτι, αλλά δεν θα πληρωθεί 50ε για να σου εκτελωνίσει 100 τηλέφωνα, θα πληρωθεί πολλαπλάσια, σίγουρα όμως συμφέρει η μαζική εισαγωγή και σίγουρα θα πάρεις και καλύτερη τιμή και από τον κινεζο. Αλλά, πρέπει να υπολογίσεις ότι ακόμα και από το κέρδος σου το 50% θα πάει πίσω στο κράτος, ως ΦΠΑ και φόρος επιχειρήσεων. Θα πρέπει να εισάγεις μόνο όσα έχουν πιστοποίηση CE και τα πολύ φθηνά δεν έχουν, αναγκαστικά πας σε πιο ακριβές κινέζικες μάρκες. Μετά πρέπει να υπολογίσεις, ότι σε κάθε 100 κομμάτια θα έχεις πολλά με προβλήματα, σίγουρα περισσότερα από των μεγάλων εταιρειών και θα πρέπει να υπολογίσεις την χασούρα. Τέλος θα πρέπει να υπολογίσεις την διαφήμιση που θα κάνεις για να προτιμήσει κανείς το THL, έναντι του samsung και την σκοτωμένη τιμή για να σε βάλουν μεγάλες αλυσίδες και eshops στο ράφι/σελίδα τους. Κάπως έτσι το THL θα ξεπεράσει την τιμή του huawei και θα φτάσει την τιμή των samsung/lg παραεισαγωγής. Γενικά, το έχω υπολογίσει περίπου 2.5x πάνω από την τιμή αγοράς, αν θέλεις να φέρεις κάτι και να το πουλήσεις στο ράφι ΝΟΜΙΜΑ. Το κάνει το πλαίσιο, το τελειωμένο 8 πυρηνο, ο πάτος του πάτου, αγορά από τον κινέζο ούτε 80 ευρώ και όμως το πουλάνε 40ε κάτω από lg g2. http://www.plaisio.gr/kinita-smartphones/smartphones/turbo-x/Turbo-X-G580-Black-Q5S.htm
kfyros Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Ναι ο εκτελωνιστής δεν πληρώνετε με το κομμάτι, αλλά δεν θα πληρωθεί 50ε για να σου εκτελωνίσει 100 τηλέφωνα, θα πληρωθεί πολλαπλάσια, σίγουρα όμως συμφέρει η μαζική εισαγωγή και σίγουρα θα πάρεις και καλύτερη τιμή και από τον κινεζο. Αλλά, πρέπει να υπολογίσεις ότι ακόμα και από το κέρδος σου το 50% θα πάει πίσω στο κράτος, ως ΦΠΑ και φόρος επιχειρήσεων. Θα πρέπει να εισάγεις μόνο όσα έχουν πιστοποίηση CE και τα πολύ φθηνά δεν έχουν, αναγκαστικά πας σε πιο ακριβές κινέζικες μάρκες. Μετά πρέπει να υπολογίσεις, ότι σε κάθε 100 κομμάτια θα έχεις πολλά με προβλήματα, σίγουρα περισσότερα από των μεγάλων εταιρειών και θα πρέπει να υπολογίσεις την χασούρα. Τέλος θα πρέπει να υπολογίσεις την διαφήμιση που θα κάνεις για να προτιμήσει κανείς το THL, έναντι του samsung και την σκοτωμένη τιμή για να σε βάλουν μεγάλες αλυσίδες και eshops στο ράφι/σελίδα τους. Κάπως έτσι το THL θα ξεπεράσει την τιμή του huawei και θα φτάσει την τιμή των samsung/lg παραεισαγωγής. Γενικά, το έχω υπολογίσει περίπου 2.5x πάνω από την τιμή αγοράς, αν θέλεις να φέρεις κάτι και να το πουλήσεις στο ράφι ΝΟΜΙΜΑ. Το κάνει το πλαίσιο, το τελειωμένο 8 πυρηνο, ο πάτος του πάτου, αγορά από τον κινέζο ούτε 80 ευρώ και όμως το πουλάνε 40ε κάτω από lg g2. http://www.plaisio.gr/kinita-smartphones/smartphones/turbo-x/Turbo-X-G580-Black-Q5S.htm συμφωνώ, για αυτό αναφέρθηκα στα ακριβά μοντέλα. 1
galistaboy Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 καλημερα Χρονια πολλα σε οσους + οσες γιορταζουν σημερα οποιος θελει το THL 5000 σε λογικη τιμη ας ρειξει 1 ματι και εδω οποιος θελει μπορει να το αποκτησει -και οχι μονο αυτο αλλα ΟΛΑ - ψαχνεις -κοιτας-ρωτας και αν εχεις τα €€€€ η τα $$$ η οπως θες πες τα <αν θες και ρουβλια η ρουμπιες> κανεις παραγγελεια και ΟΛΑ ΚΑΛΑ εχεις τη συσκευη που ΘΕΛΕΙΣ.... καποτε ειχαμε μονο το μπακαλικο της γειτονιας ... πλεον ψωνιζεις απο παντου τα παντα ολα ειναι θεμα ερευνας και τσεπης και φυσικα ποσο κολλημεοι ειναι καποιοι με τα εν Ελλαδι πολυκαταστηματα.... ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΟΠΙΔΙΣΜΟ...
stodyss Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Καλησπερα, το κινητο το πηρα 9/2014 απο minideal, εκανε να ερθει 1,5 μηνα. Για 2 μηνες ηταν τελεια. Ξαφνικα κ χωρις να πεσει ουτε με πολυ χρηση κολλησε και δεν ανοιγε. Το εστειλα πισω εγγυηση (30ε μεταφορικα) και το κανανε, (2,5-3 μηνες μετα το πηρα και δεν μ ειπαν τι ειχε). Μετα πολλα για κανα διμηνο δουλεψε παλι καλα ωσπου τωρα ξαναεκλεισε παλι. Οπου το πηγα ειπαν οτι φταιει η μητρικη. Το κινητο ηταν καλο αλλα μαλλον εγω ατυχος. Η minideals ομως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.
karaLRS Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 30 ευρώ μεταφορικά;;; εγώ με ΕΛΤΑ 2-3 φορές που έχω στείλει μόνο κινητό 7-8€ νομίζω δίνω
teo20net Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Είμαι στην αναζήτηση κινητού και το σκέφτομαι σοβαρά μιας και το μόνο κινέζικο που έχω δεί Live να λειτουργεί είναι της THL και έμεινα έκπληκτος απο τα χαρακτηριστικά. Κατέληξα ότι θα το αγοράσω απο Minideal ή Tinydeal (αν και έχω μια μικρή εμπειρία με Chinavasion που είναι αξιόπιστη). Εκεί που κολλάω είναι ότι σε άλλα ελληνικά forums που ασχολούνται κατα κόρον με κινητά τηλέφωνα, έχω διαβάσει πάρα πολλά περίεργα, κολλήματα, δυσλειτουργίες κλπ. Έχει κάποιος μακρόχρονη εμπειρία απο την χρήση του να μου πεί μια γνώμη πριν κάνω την παραγγελία μου;
zio10 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Είμαι στην αναζήτηση κινητού και το σκέφτομαι σοβαρά μιας και το μόνο κινέζικο που έχω δεί Live να λειτουργεί είναι της THL και έμεινα έκπληκτος απο τα χαρακτηριστικά. Κατέληξα ότι θα το αγοράσω απο Minideal ή Tinydeal (αν και έχω μια μικρή εμπειρία με Chinavasion που είναι αξιόπιστη). Εκεί που κολλάω είναι ότι σε άλλα ελληνικά forums που ασχολούνται κατα κόρον με κινητά τηλέφωνα, έχω διαβάσει πάρα πολλά περίεργα, κολλήματα, δυσλειτουργίες κλπ. Έχει κάποιος μακρόχρονη εμπειρία απο την χρήση του να μου πεί μια γνώμη πριν κάνω την παραγγελία μου; Κι εγώ thl έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά υπάρχουν τόσες πολλές συσκευές που θέλει ψάξιμο! (η thl έχω την εντύπωση ότι θεωρείται μεσαία εταιρεία). Το καλύτερο πιστεύω είναι να διαβάσεις σε σχετικά fora απόψεις κατόχων και πραγματικά reviews από συσκευές που σε ενδιαφέρουν. Εκτός των άλλων το συγκεκριμένο πρέπει ήδη να θεωρείται και λίγο παλιό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα