thiva7 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Μα δεν είπα να σκοτώσει εμένα, τον "εγκληματία" λέω. Άλλο να τον φάει ο πατέρας της βιασμένης πχ (καλά να πάθει, φαντάσου να βιάζανε εσένα την κόρη σου, του άξιζε κτλ) και άλλο να τον σκοτώσει μια ολόκληρη κοινωνική δομή που υποτίθεται πως αφήνει απ' έξω τα συναισθήματα χάριν αντικειμενικότητας. Είναι σα να ρωτάς γιατί είναι χειρότερο να δολοφονεί κάποιον ένας γιατρός ή ένας μπάτσος απ' ό,τι να τον δολοφονούσε κάποιος τρελός. Μα γιατί να αφήσει απέξω τους συναισθηματισμούς μια κοινωνική δομή? αυτή τη δομή εμείς δεν την φτιάχνουμε? δεν αποτελούμαστε από αυτό ? όπως στο παράδειγμα σου....βιάζει ένας χ λαμακας ενα παιδάκι και μαθαίνεις ότι καταδικαστικέ σε θάνατο από το κρατικό μηχανισμό.. τι θα σε χαλάσει? ενώ άμα το σκότωνε ο πατέρας του παιδιού θα έλεγες ότι καλά να πάθει? αυτή τι διάφορα είναι που δεν καταλαβαίνω ( όπως είπες πιο πάνω το φοβάσαι κιόλας )
Johny Q Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δεν υπαρχει λογος να ζητας συγγνωμη, ουτε ηταν προθεση μου να θιξω αλλα θεωρησα το σχολιο ασχετο με το θεμα και με μονο σκοπο να προκαλεσει αντιδρασεις. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η πρώην σύζυγος έχει μαθητεύσει το παιδί της και κατηγορεί τον πατέρα για σεξουαλική κακοποίηση ή το αντίθετο ο πρώην στην πρώην, με σκοπό την εκδίκηση....εκεί τι θα ισχύσει τελικά? Θεωρω οτι θα χρειαστει κατι περισσοτερο απο μια μαρτυρια του παιδιου, οπως π.χ. σημαδια παλης, εκδορες κλπ για να φτασουμε στην θ.π. Ετσι θελω να πιστευω δλδ γι αυτο και στο 1ο μου ποστ εξεφρασα τον φοβο οτι μια ενδεχομενη νομιμοποιηση θα οδηγησει σε περιεργα μονοπατια. Γενικα στην Ελλαδα πασχουμε στην εφαρμογη του μετρου σε οποιονδηποτε τομεα. Μα γιατί να αφήσει απέξω τους συναισθηματισμούς μια κοινωνική δομή? αυτή τη δομή εμείς δεν την φτιάχνουμε? δεν αποτελούμαστε από αυτό ? Μα ο σκοπος του δικαστηριου ειναι ακριβως αυτος. Να αποφασιζει ως 3ος και ως εκ τουτου αντικειμενικα. Οποτε οποιαδηποτε αναμειξη συναισθηματων ακυρωνει την καθαρη κριση του δικαστη. 2
pournaras Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Μα με το καρφί στο κεφάλι την βρίσκει ακαριαίος θάνατος. Απλά, στους ανθρώπους-ζώα τους φέρεσαι με τρόπο που ούτε στα ζώα δεν θα φερόσουν. Αν κάποιοι περνούν τη ζωή τους κάνοντας τέτοια πράγματα, τότε με τον θάνατό τους μόνο να κερδίσει έχει η κοινωνία. Η κοινωνια κερδιζει με την απομακρυνση της συγκεκριμενης γυναικας απο αυτην, δεν ειναι υποχρεωτικος ο θανατος. Απο κει και περα, στο πρωτο σου μηνυμα (στο οποιο και απαντησα, μιλησες για "οφθαλμο αντι οφθαλμου", λεγοντας οτι θα της εκοβες ακρα κλπ. Αρα παμε σε ενα θεμα αντεκδικησης, το οποιο ομως μενει μετεωρο, απο τη στιγμη που στο τελος θα τη θανατωνες. Ποιος ο λογος να πονεσεις καποιον (τοσο πολυ), οταν στο τελος απο αυτον τον πονο δε θα μεινει τιποτε σε αυτον, παρα μονο η δικη σου ευχαριστηση; 1
nicoc89 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 κάτι μου θυμιζει η φάση πάντως μην ειστε υπερβολικοί , αρχικά πρέπει να της πάρουν τα παιδιά ΧΘΕΣ και να ασκηθεί εναντίον της ποινική δίωξητώρα τα υπόλοιπα ακρωτιριασμοί , θάνατοι κλπ απλά κόψτε τα πολλά video games γιατι απ το πολύ σκότωμα των pixels έχετε ξεχάσει την αξία της ανθρώπινης ζωής .Οι περισότεροι απο εσάς πιθανόν να έχετε φάει χειρότερο ξυλο απο τους γονείς σας κ όχι με μαξιλάρι , με ζωστήρες. Τι λέτε? να τους βάλουμε όλους μαζι σε ενα καζάνι να τους βράσουμε και μετά να τους δώσουμε να πιούνε το ζουμί τους? ούτε την δικαιολογώ , ούτε θεωρώ λίγο αυτό που έκανε , αν ημουν μπροστά θα της ειχα σπάσει τα μούτρα , αλλα το θέμα δεν ειναι να σκεφτούμε κάτι φανταχτερό , αλλα έχουμε και λιγη λογική σε αυτά που λέμε. 3
mathsrule Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Η κοινωνια κερδιζει με την απομακρυνση της συγκεκριμενης γυναικας απο αυτην, δεν ειναι υποχρεωτικος ο θανατος. Απο κει και περα, στο πρωτο σου μηνυμα (στο οποιο και απαντησα, μιλησες για "οφθαλμο αντι οφθαλμου", λεγοντας οτι θα της εκοβες ακρα κλπ. Αρα παμε σε ενα θεμα αντεκδικησης, το οποιο ομως μενει μετεωρο, απο τη στιγμη που στο τελος θα τη θανατωνες. Ποιος ο λογος να πονεσεις καποιον (τοσο πολυ), οταν στο τελος απο αυτον τον πονο δε θα μεινει τιποτε σε αυτον, παρα μονο η δικη σου ευχαριστηση; Άσε αυτή τη τύπισσα. Έστω ότι έχεις δύο δολοφόνους. Ο ένας σκότωσε απλά 1 άτομο, και ο άλλος έχει σφαγιάσει μια ολόκληρη πόλη. Δεν γίνεται να έχουν τις ίδιες ποινές. Εάν η θανατική ποινή είναι η ποινή του πρώτου, τότε για τον δεύτερο αναλογικά του αρμόζει αυτό που ανέφερα στο πρώτο μου ποστ.
leonidas_fs Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Εντάξει παιδιά υπάρχουν και μερικοι εγκληματίες που πρέπει να υποστούν την θανατική ποινή! Αυτος δηλαδή που μπαίνει σε ενα σχολείο στην Αμερική και αρχίζει και πυροβολάει στο άκυρο όποιον να'ναι, ποιος ο λόγος να τον βάλεις φυλακή και οι πολίτες με τον φόρο τους να πληρώνουν το φαγητό και την διαμονή του;; Πιστεύεται οτι θα βγει normal ενας τέτοιος άνθρωπος;;
black_rabBiT Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 O άλλος πάντως στην νορβηγία έκανε απεργία πείνας επειδή δεν του άλλαζαν το ps2 με το ps3. Δεν ξέρω, προτιμώ αυτό της νορβηγίας.
Moderators Malthador Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 O άλλος πάντως στην νορβηγία έκανε απεργία πείνας επειδή δεν του άλλαζαν το ps2 με το ps3. Δεν ξέρω, προτιμώ αυτό της νορβηγίας. Γραφικά PS2 εν έτει 2014 συνιστά κατάφορη καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 2
pantote Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Στείλε pm τότε γιατί έχω το δικαίωμα να φέρω αντίθετη άποψη, οπότε συνέχισε την κατήχηση σου Χριστιανέ. Προς τι το ειρωνικό ύφος; Εντάξει παιδιά υπάρχουν και μερικοι εγκληματίες που πρέπει να υποστούν την θανατική ποινή! Αυτος δηλαδή που μπαίνει σε ενα σχολείο στην Αμερική και αρχίζει και πυροβολάει στο άκυρο όποιον να'ναι, ποιος ο λόγος να τον βάλεις φυλακή και οι πολίτες με τον φόρο τους να πληρώνουν το φαγητό και την διαμονή του;; Πιστεύεται οτι θα βγει normal ενας τέτοιος άνθρωπος;; Συνήθως ανήλικα παιδιά είναι αυτά, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου! Κανείς δεν γεννιέται φονιάς, υπάρχει μια διαδικασία για να καταντήσει κάποιος έτσι. Πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να αντιστραφεί αυτή η "διαδικασία". «Το προλαμβάνειν βέβαια είναι καλύτερο του θεραπεύειν».
Johny Q Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να αντιστραφεί αυτή η "διαδικασία". Πρέπει όμως να μιλάμε ρεαλιστικά. Αυτό που γράφεις μάλλον είναι σαν την παγκόσμια ειρήνη. Ιδανικό μεν, αλλά...
pantote Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Πρέπει όμως να μιλάμε ρεαλιστικά. Αυτό που γράφεις μάλλον είναι σαν την παγκόσμια ειρήνη. Ιδανικό μεν, αλλά... Απλά δεν είχα να δώσω τον όρο της σύγχρονης ψυχολογίας, το ανέφερα όπως μου ήρθε. Υπάρχουν ψυχασθενείς που έχουν θεραπευτεί ή έχουν καταστείλει τέτοιες διαστρεβλωμένες εμμονές εγκληματικότητας. Γίνονται έρευνες γι αυτά τα θέματα, δεν έχει να κάνει ούτε με παγκόσμια ειρήνη ούτε με καμιά ολιστική θεωρία της νέας εποχής. Η εγκληματικότητα είναι ένας τομέας που απασχολεί ιδιαίτερα το κλάδο της σύγχρονης ψυχολογίας-ψυχιατρικής.
HALF EVIL Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Ο Lucifer διαχώρισε σωστά την εκδίκηση από την νομική καταδικη. Εγω θα διαχωρίσω τον φόνο από έναν ψυχασθενη από τον φόνο από έναν με σωας τας φρενας. Ένοπλη ληστεία μετα φόνου πχ. Επειδή δεν πιστεύω ούτε σε θεούς ούτε σε δαιμονες, ούτε σε μεταμέλεια και άλλη ζωή , σκότωσες εν ψυχρώ? στα έξη μέτρα. Αναλαμβάνεις τις συνέπειες και ξέρεις τι σε περιμενει. Ειναι αργά γιά μεταμελειες. μαχαίρι έδωσες μαχαίρι θα λαβεις. Αν υπάρχει θεός, ας σε συγχωρεσει εκείνος.
pantote Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Ο Lucifer διαχώρισε σωστά την εκδίκηση από την νομική καταδικη. Εγω θα διαχωρίσω τον φόνο από έναν ψυχασθενη από τον φόνο από έναν με σωας τας φρενας. Ένοπλη ληστεία μετα φόνου πχ. Υπάρχει κάποιος με σώας τας φρένας που θα κάνει ένοπλη ληστεία μετά φόνου; Η σκέψη σου είναι αδόκιμη εξ ορισμού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις