Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Α, το έχω σκεφτεί. Αρχικά πυροβολείς τα άκρα της. Μετά, αρχίζεις να τις κόβεις ένα-ένα τα χέρια και μετά τα πόδια. Αν δεν έχει πεθάνει από την αιμορραγία, τότε της βάζεις μία πρόκα στο κεφάλι με σφυρί.

Και μετα; πεθαινει και την απαλλασεις απο τον πονο τον οποιο εσυ προκαλεσες και την εκανες να ευχεται το θανατο..

• Απαντ. 302
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν δεν έχει ο οποιοσδήποτε το δικαίωμα να σκοτώνει κόσμο, δεν έχει ο οποιοσδήποτε το δικαίωμα να σκοτώνει κόσμο.

Μόνο καταναγκαστικά έργα αναλόγως της σωματικής και πνευματικής ικανότητας του καταδικασθέντος και για διάρκεια ανάλογη του εγκλήματος, ακόμα και ισόβια.

• Like 11
Δημοσ.

Και μετα; πεθαινει και την απαλλασεις απο τον πονο τον οποιο εσυ προκαλεσες και την εκανες να ευχεται το θανατο..

Μα με το καρφί στο κεφάλι την βρίσκει ακαριαίος θάνατος. Απλά, στους ανθρώπους-ζώα τους φέρεσαι με τρόπο που ούτε στα ζώα δεν θα φερόσουν. Αν κάποιοι περνούν τη ζωή τους κάνοντας τέτοια πράγματα, τότε με τον θάνατό τους μόνο να κερδίσει έχει η κοινωνία.

Δημοσ.

Μα με το καρφί στο κεφάλι την βρίσκει ακαριαίος θάνατος. Απλά, στους ανθρώπους-ζώα τους φέρεσαι με τρόπο που ούτε στα ζώα δεν θα φερόσουν. Αν κάποιοι περνούν τη ζωή τους κάνοντας τέτοια πράγματα, τότε με τον θάνατό τους μόνο να κερδίσει έχει η κοινωνία.

Εσύ δεν μας λες ότι είσαι χριστιανός κλπ; που '΄ναι η αγάπη σου για τον πλησίον σου; που είναι η συγχώρεση και λοιπά ρομάντζα;

• Like 4
Δημοσ.

Μόνο καταναγκαστικά έργα αναλόγως της σωματικής και πνευματικής ικανότητας του καταδικασθέντος και για διάρκεια ανάλογη του εγκλήματος, ακόμα και ισόβια.

Αν και στη γενική ιδέα συμφωνώ μαζί σου, σκέψου το άλλο: Σου λένε κυκλοφορεί κάποιος στην γειτονιά σου και σφάζει παιδιά και οικογένειες. Σου σφάζει το παιδί και τη γυναίκα. θεωρείς πως αυτός ο... τύπος αξίζει να ζει; Ύστερα από όσα έχει κάνει;

Εσύ δεν μας λες ότι είσαι χριστιανός κλπ; που '΄ναι η αγάπη σου για τον πλησίον σου; που είναι η συγχώρεση και λοιπά ρομάντζα;

Αγάπη για τον πλησίον μου, με βασική προϋπόθεση να είναι και να συμπεριφέρεται ως άνθρωπος.

Δημοσ.

Αγάπη για τον πλησίον μου, με βασική προϋπόθεση να είναι και να συμπεριφέρεται ως άνθρωπος.

Δεν είχε ρήτρες κύριε.

• Like 9
Δημοσ.

Αν και στη γενική ιδέα συμφωνώ μαζί σου, σκέψου το άλλο: Σου λένε κυκλοφορεί κάποιος στην γειτονιά σου και σφάζει παιδιά και οικογένειες. Σου σφάζει το παιδί και τη γυναίκα. θεωρείς πως αυτός ο... τύπος αξίζει να ζει; Ύστερα από όσα έχει κάνει;

Όχι. Και αν τον πιάσω εγώ, θα πεθαίνει για μήνες στο μπάνιο μου.

Και θα καταλάβω κάποιον που θα αυτοδικήσει, ξεκάθαρα.

Αλλά δεν περιμένω τα ίδια πράγματα από τον κρατικό μηχανισμό από αυτά που περιμένω από τον random πολίτη.

• Like 12
Δημοσ.

Δεν είχε ρήτρες κύριε.

Για την ακρίβεια λέει αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν. Με τον ίδιο τρόπο που αγαπάω εμένα, θα αγαπήσου τους φίλους μου, την οικογένειά μου κτλ. Τους εγκληματίες όχι επειδή πολύ απλά δεν είμαι εγώ εγκληματίας για να τρέφω συμπάθια προς αυτούς.

Δημοσ.

Για συγκεκριμένες περιπτώσεις (παιδεραστές π.χ. ή άτομα όπως του βίντεο) είμαι υπέρ... 

Ακόμα και σ'αυτες τις περιπτώσεις υπάρχει ο κίνδυνος να εκτελεστει ένας αθώος.  Πολυ σπάνιο, αλλά υπάρχει.

Αναφέρομαι σε περιπτώσεις που την έχουν πληρώσει αθώοι και έχει αποδειχθει η αθωότητά τους πολλα χρόνια αργότερα.

Δημοσ.

Δε νομιζεις ομως οτι αυτο

αν τον πιάσω εγώ, θα πεθαίνει για μήνες στο μπάνιο μου.
Και θα καταλάβω κάποιον που θα αυτοδικήσει, ξεκάθαρα.

αναιρει αυτο?

Αλλά δεν περιμένω τα ίδια πράγματα από τον κρατικό μηχανισμό από αυτά που περιμένω από τον random πολίτη.

Θελω να πω, πως γινεται να θελεις το σωφρονιστικο συστημα να λειτουργει διαφορετικα απ τον τροπο που θα λειτουργουσες εσυ;;

Δημοσ.

πως γινεται να θελεις το σωφρονιστικο συστημα να λειτουργει διαφορετικα απ τον τροπο που θα λειτουργουσες εσυ;;

Εκεί άλλοι την κάνουν την δουλειά, άλλα μέσα έχουν κτλ. Και πάνω απ' όλα, δεν σκοτώθηκαν δικοί τους συγγενείς. Για να ήταν τα παιδιά τους θύματα, και θα σου έλεγα εγώ.

Δημοσ.

Επειδή ξέρω ότι εγώ δε θα λειτουργήσω με βάση τη λογική μου αλλά βάσει συναισθήματος.

Καταλαβαίνω την ανάγκη για αίμα/εκδίκηση, την αιτιολογώ αλλά "δικαιοσύνη" δε θα το πω ποτέ.

Αν ο εγκληματίας πεθάνει από τυχαία αίτια, παρτάκι, αλλά δε μπορείς να αποδώσεις δικαιοσύνη ανταποδίδοντας ένα έγκλημα με ένα άλλο.

Και πέραν του ηθικού της υπόθεσης, προσωπικά θα φοβόμουν να ζω σε ένα μέρος όπου θα μπορούσε κάποτε να με σκοτώσει κάποιος νόμιμα επειδή είναι μέρος του κρατικού μηχανισμού.

Δημοσ.

Για την ακρίβεια λέει αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν. Με τον ίδιο τρόπο που αγαπάω εμένα, θα αγαπήσου τους φίλους μου, την οικογένειά μου κτλ. Τους εγκληματίες όχι επειδή πολύ απλά δεν είμαι εγώ εγκληματίας για να τρέφω συμπάθια προς αυτούς.

Εγώ όμως σας λέω, αγαπάτε τους εχθρούς σας και προσεύχεστε για όσους σας καταδιώκουν,

για να γίνετε γιοι του Πατέρα σας που είναι στους ουρανούς, γιατί τον ήλιο του τον ανατέλλει πάνω σε κακούς και καλούς και βρέχει πάνω σε δίκαιους και άδικους. Γιατί αν αγαπήσετε όσους σας αγαπούν, ποιο μισθό θέλετε να έχετε; Και οι τελώνες το ίδιο δεν κάνουν; Και αν χαιρετήσετε τους αδελφούς σας μόνο, τι περισσότερο κάνετε; Και οι εθνικοί το ίδιο δεν κάνουν; (Κατά Ματθαίον. 5:44-47)

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ όμως σας λέω, αγαπάτε τους εχθρούς σας και προσεύχεστε για όσους σας καταδιώκουν,

για να γίνετε γιοι του Πατέρα σας που είναι στους ουρανούς, γιατί τον ήλιο του τον ανατέλλει πάνω σε κακούς και καλούς και βρέχει πάνω σε δίκαιους και άδικους. Γιατί αν αγαπήσετε όσους σας αγαπούν, ποιο μισθό θέλετε να έχετε; Και οι τελώνες το ίδιο δεν κάνουν; Και αν χαιρετήσετε τους αδελφούς σας μόνο, τι περισσότερο κάνετε; Και οι εθνικοί το ίδιο δεν κάνουν; (Κατά Ματθαίον. 5:44-47)

Μα με τον Χριστιανισμό...τι βάζετε τώρα αυτό το βδέλυγμα σκοταδισμού στην κουβέντα??

• Like 1
Δημοσ.

Μα με τον Χριστιανισμό...τι βάζετε τώρα αυτό το βδέλυγμα σκοταδισμού στην κουβέντα??

Μην ταΐζετε το τρολλ . Μια χαρά συζήτηση έχουμε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...