Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 302
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ε ναι το εξαντλήσαμε ας κλειδωθεί να μείνουν τα νήματα με το πάχος και το από πόσους πόντους και πάνω κάνει καλή δουλειά το εργαλείο!!

Σορυ που στο χάλασα φίλε, τράβα δίπλα στα πάχη..

• Like 2
Δημοσ.

Eσυ μαους τι ακριβώς θέλεις να "συζητήσουμε"; Αφού μόλις καποιος εκφέρει άλλη γνώμη αρχίζεις αμέσως τα "ΤΙ; Πωωω το επίπεδο είναι χαμηλό. άντε γεια". Κι όμως εκεί, ξανανοίγεις τα ίδια και τα ίδια νήματα. Αυτοεπιβεβαίωση ψάχνεις μου φαίνεται.

Και τώρα ας μιλήσουμε σοβαρά: Πού είναι αυτό το νήμα με τους πόντους;;;

• Like 2
Δημοσ.

Υπάρχουν δύο πρακτικοί τρόποι αντιμετώπισης, ο σωφρονισμός ή η απομόνωση από την κοινωνία στην περίπτωση που ο σωφρονισμός είναι αδύνατος. Η θανατική ποινή είναι out of the question για οποιοδήποτε έγκλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Ο Μαυς πιστεύω όπως κ εγώ βαρεθηκαμε τα σχόλια οφ τόπικ κ κυρίως αυτά που λέγονται απλά για να ειπωθούν πχ ιβτλ..σε θέμα με τόσα να πουμε καθεστε και πετατε καρότα

Εγώ αυτό που σκέφτομαι με την θανατική ποινή είναι 2 πράγματα. 1ον πως ποινικοποιεις κάτι και το εφαρμοζεις ως τιμωρία, αν σκοτωσεις σε σκοτωνω εγώ η πολιτισμένη κοινωνία (είναι λίγο φιλοσοφικό αυτό) και 2ον έχεις ένα τρελό, εγκληματία. Ισχύει η θανατική ποινή ή το ισόβια; Νομίζω είναι το ίδιο χαοτικό δεν νομίζω κάποιος να έλεγε προτιμώ το ένα αν σκότωνε κάποιον (μην σας πω ότι θα προτιμούσαν κ την θανατική αν τους ρωτούσαν) οπότε καταληγω ότι με καμία από τις 2 επιλογές δεν θα έχουμε διαφορά στην εγκληματικότητα. Από εκεί κ περα το αίσθημα δικαίου ναι έχει κουβέντα...αλλά το αφήνω.

Μετά είναι το κόστος συντήρησης αυτών των ανθρώπων γτ να τους πληρώνουμε κτλ..Έχει ψωμί για πείτε.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά το κόστος της θανατικής ποινής (φαντάζομαι κατά άτομο) είναι μεγαλύτερο της ισόβιας κράτησης του. 

Λίγα για το τι συμβαίνει στις ΗΠΑ σε αυτό το θέμα, μιας και συνήθως οι περισσότεροι όταν σκέφτονται θανατική ποινή, τις ΗΠΑ σκέφτονται. Στο 10:04 λέει και για το κόστος:

Δημοσ.

Ε ναι το εξαντλήσαμε ας κλειδωθεί να μείνουν τα νήματα με το πάχος και το από πόσους πόντους και πάνω κάνει καλή δουλειά το εργαλείο!!

Σορυ που στο χάλασα φίλε, τράβα δίπλα στα πάχη..

Ποιο είναι το θέμα με το πάχος;
Δημοσ.

Εννοεί θέματα αλαφρου περιεχομενου τύπου μια σελίδα συζητάμε πως λέγεται η παρθενα..Ον τοπικ τίποτα? 

Δημοσ.

Eσυ μαους τι ακριβώς θέλεις να "συζητήσουμε"; Αφού μόλις καποιος εκφέρει άλλη γνώμη αρχίζεις αμέσως τα "ΤΙ; Πωωω το επίπεδο είναι χαμηλό. άντε γεια". Κι όμως εκεί, ξανανοίγεις τα ίδια και τα ίδια νήματα. Αυτοεπιβεβαίωση ψάχνεις μου φαίνεται.

Και τώρα ας μιλήσουμε σοβαρά: Πού είναι αυτό το νήμα με τους πόντους;;;

Εγγραφη-σημερα...

Περιεργα πραγματα!

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι κατά της θανατικής ποινής, εφόσον έχει ήδη συλληφθεί ο δράστης. Για να αποτραπεί ένα έγκλημα, την κρίσιμη στιγμή, ναι θα τον σκότωνα. Εκ των υστέρων, η εξόντωση δεν εξυπηρετεί τίποτα, εκτός από την ικανοποίηση του εκδικητικού και αιμοδιψούς πλήθους. Αποδεδειγμένα δε, δεν συμβάλλει στην μείωση την εγκληματικότητας.

Είμαι επίσης αντίθετος με την τιμωρία και την αντίληψη "οφθαλμόν αντί οφθαλμού", γιατί δημιουργείται στο τέλος φαύλος κύκλος. Δηλαδή, έκλεψες, σκότωσες; Μπες σε μια φυλακή που θα σε χτυπάνε κάθε μέρα "για να μάθεις". Βγαίνεις από τη φυλακή, χειρότερος από ότι μπήκες, και εκδικείσαι την κοινωνία που σε έστειλε εκεί.. για να ξαναμπείς μέσα. Αν σκοπός της κοινωνίας είναι να επανεντάξει το άτομο, έτσι ώστε να μπει στην παραγωγή και να συνεισφέρει, όπως δύναται, στην πρόοδο του τόπου του, θα πρέπει να χρησιμοποιεί μεθόδους που θα φέρουν αυτό το αποτέλεσμα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, του δολοφόνου που σκότωσε την κοπέλα, η λύση, κατά την άποψή μου, την οποία έχω εκφράσει παλιότερα εδώ, είναι, χώσιμο στη φυλακή για πάντα και κοινωνική εργασία. Αυτός που σκοτώνει εν ψυχρώ, δεν σωφρονίζεται.

Είμαι υπέρ στην κοινωνία της Κολομβίας. 

Ισχύει ότι δεν μπορούμε πάντα να παραδειγματιζόμαστε από τις πρακτικές άλλων χωρών και να περιμένουμε ότι μπορούμε να τις εφαρμόσουμε, άμεσα, στη δική μας. Ειδικά όταν υπάρχει τεράστια διαφορά στην κουλτούρα των λαών. Η Γερμανία ας πούμε, μπορεί να εφαρμόσει το σύστημα της Νορβηγίας, πιο εύκολα από ότι η Ελλάδα. Το Ιράν, πολύ πιο δύσκολα. Κάθε πολιτισμένη κοινωνία, πρέπει να προσαρμόζει τους νόμους της με βάση το επίπεδο του λαού της, να τους αναπροσαρμόζει όσο αλλάζει ο λαός της, πάντα με απώτερο σκοπό την πρόοδο -  να φτάσει δηλαδή σε σημείο να έχει αρκετά υπεύθυνους και συνειδητοποιημένους πολίτες για να μπορεί και η πολιτεία με τη σειρά της να λασκάρει τον έλεγχο. Όσο πιο απαίδευτη είναι μια κοινωνία, τόσος περισσότερος έλεγχος της χρειάζεται για να μην μετατραπεί σε ζούγκλα. Για να φτάσουμε στην ιδανική κοινωνία της αναρχίας, πρέπει να μας αξίζει και όχι να το απαιτούμε.

• Like 2
Δημοσ.

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι παράδειγμα σε όσους λένε ότι είναι κατά για να μην την πληρώσει κάνας αθώος!'

Maus δεν εχεις καταλαβει πως λειτουργει το αθωος. Εγω λεω οτι στο βιντεο ησουν εσυ και εχω και αλλους δυο να το ισχυριστουν. Ενεση στον Μαους κι αντιο.

Δεν καταλαβαινω πως η CCTV ισχυροποιει τα επιχειρηματα υπερ της θανατικης ποινης.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εγγραφη-σημερα...

Περιεργα πραγματα!

πες τα ρε παλιούρα, απολύομαι ψαρούκλες τα μαλλιά μου κάνω μπούκλες :P

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...