V for Vagelis Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Αυτά πάντως που λέτε μερικοί περί παραδειγματισμού μέσω της θανατικής ποινής πιο πολύ για προφάσεις μου κάνουν για την ικανοποίηση της ανάγκης που νιώθουμε για εκδίκηση. Αλλιώς εξηγείστε μου το εξής: Δε γνωρίζουμε αν η θανάτωση δολοφόνων ή παιδεραστών λειτουργεί όντως παραδειγματικά και αν γενικότερα οδηγεί σε μια καλύτερη κοινωνία (απ ότι πχ αν η ποινή τους ήταν ισόβια), αλλά παρ όλα αυτά είμαστε έτοιμοι να το ρισκάρουμε. Λες και εάν εν τέλει αποδειχθούμε λάθος δε τρέχει και τίποτα... Αρα, μήπως πριν προβούμε σε μέτρα που οδηγούν σε ανεπανόρθωτες καταστάσεις, θα έπρεπε πρώτα να είμαστε απολύτως σίγουροι για το αποτέλεσμα; 2
HALF EVIL Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Αρχικά, Γρηγορόπουλος (κ.α.) aside η αστυνομία στην Ελλάδα δεν σκοτώνει. Δεν το δικαιούται θεσμικά. Απαντάει μόνο σε πυρά. Επίσης είσαι σίγουρος ότι ξέρεις τι σημαίνει δήμιος; Ή επίτηδες ξεχειλώνεις τον όρο. Ο δήμιος σκοτώνει κάποιον "δεμένο" που δεν τον απειλεί άμεσα. Ο φαντάρος δεν είναι δήμιος. Σκοτώνει σε καιρό ανωμαλίας κάποιον που προσπαθεί να τον σκοτώσει. Οπότε και με το post σου, προτείνεις η ανωμαλία και η εκτροπή του πολέμου να ορίσει την καθημερινή "πολιτική" ζωή μας και την απονομή δικαιοσύνης σε καιρό ειρήνης και ομαλότητας. Είσαι σαφής. Αν αυτό κατάλαβες το λήγουμε εδώ . Αν επίσης δεν το ξέρεις , με την δικαιολογία του πολέμου οι στρατιώτες διαπράττουν τις μεγαλύτερες φρικαλεότητες κατά άοπλων αμάχων ατιμώρητα. Η Γάζα δεν σου λέει τίποτα; Υπάρχουν και οι αντισυνταγματικές εντολές/πράξεις. Το γεγονός ότι ο Αστυνόμος/Στρατιωτικός έχει όπλο δεν πάει να πει ότι μπορεί να την μπουμπουνίσει σε όποιον θέλει όποτε θέλει (αντισυνταγματική πράξη), ούτε πάει να πει ότι εάν του δώσουν εντολή να την μπουμπουνίσει σε κάποιον άσχετο πρέπει να το κάνει (αντισυνταγματική εντολή). Νομίζω πήρες απάντηση.
antonl Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Το να μπει κάποιος σε σπίτι τρίτου και να τον σκοτώσει είναι έγκλημα. Το να μπουν στρατιώτες σε μια άλλη χώρα και να σκοτώσουν πολίτες είναι έγκλημα (ασχέτως του αν υποστούν κάποια συνέπεια). Κάποιοι λέμε πως το να σκοτώνει το κράτος πολίτες για παραδειγματισμό, εκδίκηση ή «γιατί αυτό τους αξίζει» είναι έγκλημα.
mathsrule Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Αν αυτό κατάλαβες το λήγουμε εδώ . Αν επίσης δεν το ξέρεις , με την δικαιολογία του πολέμου οι στρατιώτες διαπράττουν τις μεγαλύτερες φρικαλεότητες κατά άοπλων αμάχων ατιμώρητα. Η Γάζα δεν σου λέει τίποτα; Νομίζω πήρες απάντηση. Το να μπει κάποιος σε σπίτι τρίτου και να τον σκοτώσει είναι έγκλημα. Το να μπουν στρατιώτες σε μια άλλη χώρα και να σκοτώσουν πολίτες είναι έγκλημα (ασχέτως του αν υποστούν κάποια συνέπεια). Κάποιοι λέμε πως το να σκοτώνει το κράτος πολίτες για παραδειγματισμό, εκδίκηση ή «γιατί αυτό τους αξίζει» είναι έγκλημα. Την υπόθεση του Χειμερινού στρατιώτη τη θυμάστε; Μια χαρά υπάρχουν συνέπειες για τα εγκλήματα πολέμου. http://en.wikipedia.org/wiki/Winter_Soldier_Investigation
antonl Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Την υπόθεση του Χειμερινού στρατιώτη τη θυμάστε; Μια χαρά υπάρχουν συνέπειες για τα εγκλήματα πολέμου. http://en.wikipedia.org/wiki/Winter_Soldier_Investigation Ναι ρε συ και οι Ναζί τιμωρήθηκαν στη δίκη της Νυρεμβέργης, ο Κάρατζιτς πιο πρόσφατα και άλλοι σε διάφορες περιπτώσεις. Λέγοντας «αν υποστούν κάποια συνέπεια» εννοούσα ότι τέτοια εγκλήματα δεν τιμωρούνται όχι πάντα. Τέλος πάντων, το νόημα είναι πως η σκόπιμη αφαίρεση ζωής ακόμα και στην ακραία περίπτωση του πολέμου (όταν έχεις να κάνεις με άμαχους τουλάχιστον) είναι εγκληματική ενέργεια.
Danbo Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Το πιο απλο απο τη θανατικη ποινη ειναι να αλλαξει ο νομος για τα ισοβια.Τι σκατα ισοβια ειναι οταν ο αλλος κανει την παραδουλευτρα και τον δουλευταρα μαθητη του Ιησου και σε 10 χρονακια ειναι εξω και αλλωνιζει? Βιασες ή σκοτωσες καποιον αγορι μου,μεσα σε ενα δωματιο 2x2 με ενα παραθυρο 50εκ μονο και μονο για να χωραει ο δισκος του φαγητου και τιποτα αλλο για την υπολοιπη ζωη σου.Ουτε επισκεψεις,ουτε τηλ,ουτε αδειες λες και ειμαστε στο στρατο για να δω την γκομενα ουτε τιποτα.. 2
aris1986 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Θανατος αλλα πρωτα μελετη απο μεγαλοψυχιατρους και φροϋδικους γιατρους. Να δωσουν και κατι στην επιστημη. Οχι και να τους ταιζεις στο 2χ2 κτλπ. 1
Mau-Maus Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 μεσαιωνας !! φατε τον ζωντανο τωρα !!!!!!!
redhotstef Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Αφγανιστάν: Σε θάνατο 7 άνδρες για την απαγωγή και τον ομαδικό βιασμό 4 γυναικών Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/265067/afganistan-se-thanato-7-andres-gia-tin-apagogi-kai-ton-omadiko-viasmo-4-gunaikon/#ixzz3TzwuBBNR.............................................................................................. Η θανατωση θα γινει σημερα Κυριακη...! Πως νιωθετε οταν διαβαζετε κατι τετοιο; Καποιοι ανθρωποι σημερα εξαιτιας μιας μλ@κιας που κανανε πριν κατι μερες, σημερα θα πεθανουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ!... Ειναι στιγμες που ακους για καποια πραγματα και ευχεσαι να πεθανει καποιος για το κακο που προκαλεσε πχ. Αλλα διαβαζοντας σημερα αυτη την ειδηση στο google/news αναρωτηθηκα πως θα ενιωθα εγω αν μου ελεγαν οτι σημερα θα πεθανω, ετσι, χωρις να εχω καποια αρρωστια(σωματικη, οχι ψυχολογικη). Μερικες φορες σκεφτομαι και αποσπασματα απο την ταινια Πρασινο μιλι. Το οτι καποιοι μετανιωνουν για τα εγγληματα που εχουν κανει ειναι σιγουρο, αλλα οταν το κακο εχει γινει, η τιμωρια του θανατου στεκει σημερα; Υπαρχουν βεβαια και αλλες ειδησεις σαν αυτη: http://www.protothema.gr/greece/article/408058/neo-kostalexi-stin-athina-afinan-tin-kopela-na-sapizei-sto-balkoni/ Που το ξανασκεφτεσαι παλι απο την αρχη..
pournaras Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Αφγανιστάν: Σε θάνατο 7 άνδρες για την απαγωγή και τον ομαδικό βιασμό 4 γυναικών Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/265067/afganistan-se-thanato-7-andres-gia-tin-apagogi-kai-ton-omadiko-viasmo-4-gunaikon/#ixzz3TzwuBBNR .............................................................................................. Η θανατωση θα γινει σημερα Κυριακη...! Πως νιωθετε οταν διαβαζετε κατι τετοιο; Καποιοι ανθρωποι σημερα εξαιτιας μιας μλ@κιας που κανανε πριν κατι μερες, σημερα θα πεθανουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ!... Ειναι στιγμες που ακους για καποια πραγματα και ευχεσαι να πεθανει καποιος για το κακο που προκαλεσε πχ. Αλλα διαβαζοντας σημερα αυτη την ειδηση στο google/news αναρωτηθηκα πως θα ενιωθα εγω αν μου ελεγαν οτι σημερα θα πεθανω, ετσι, χωρις να εχω καποια αρρωστια(σωματικη, οχι ψυχολογικη). Μερικες φορες σκεφτομαι και αποσπασματα απο την ταινια Πρασινο μιλι. Το οτι καποιοι μετανιωνουν για τα εγγληματα που εχουν κανει ειναι σιγουρο, αλλα οταν το κακο εχει γινει, η τιμωρια του θανατου στεκει σημερα; Υπαρχουν βεβαια και αλλες ειδησεις σαν αυτη: http://www.protothema.gr/greece/article/408058/neo-kostalexi-stin-athina-afinan-tin-kopela-na-sapizei-sto-balkoni/ Που το ξανασκεφτεσαι παλι απο την αρχη.. Αν και παντα τασσομαι κατα, παιζει βεβαια και ρολο το μεγεθος της μαλακιας. Μαλακια ειναι και το να κλεψεις κατι μικρης σημασιας, μαλακια ειναι (και στιγμιαια μαλιστα), το να πατησεις το κουμπακι και να εξαπολυσεις μια ατομικη βομβα, αφαιρωντας τη ζωη απο χιλιαδες ή εκατομμυρια ανθρωπους και ζωα.
KilliK Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Καποιοι ανθρωποι σημερα εξαιτιας μιας μλ@κιας που κανανε πριν κατι μερες, σημερα θα πεθανουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ!... ανθρωποι; απο ποτε; 1
bilakos10 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν θες να τον εκτελέσεις; Στείλτον στα κάτεργα για την υπόλοιπη ζωή του. 1
zio10 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν θες να τον εκτελέσεις; Στείλτον στα κάτεργα για την υπόλοιπη ζωή του. Καμιά 15αριά χρόνια δηλαδή και να παίρνει και καμιά άδεια! 1
V for Vagelis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 ανθρωποι; απο ποτε; Ε ανθρώπινα ένστικτα δε τους οδήγησαν στο βιασμό; Στη φύση του ανθρώπου είναι και η βία. Αυτό που έχει σώσει εμάς τους "σωστούς" και που μας αποτρέπει από το να παρασυρόμαστε από κάθε μας ένστικτο και ορμή, είναι η κατάλληλη κατήχηση, δηλαδή η καλύτερη παιδεία μας και οι ηθικοί κώδικες που μας διδάσκει ο δικός μας πολιτισμός. Αυτά σε γενικές γραμμές, γιατί υπάρχει πάντα και ο παράγοντας των γονιδίων. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις