Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχάς το ξανά λέω. ...δεν είπα τον εαυτό μου κτήνος ...είπα ότι άτομα σαν εσένα θα με θεωρούν ( η τουλάχιστον αυτό εννοώ)

Και μάντεψε. ..δεν θεωρώ κτήνος εμένα η όποιον άλλο σκοτώσει εν θερμό επειδή του βίασαν τι μάνα η την κόρη. ...και αλά έκανε . Αν εσύ θα ήήσουν μεγάλοκαρδος είναι δικό σου θέμα και μπράβο σου....

Ποιο εν θερμώ - για ποινή μιλάμε. Χρόνια μετά. Εκδίκαση, βουλοκέρια, στοιχεία...

Τα εν θερμώ είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και ολόκληρη άλλη κουβέντα.

Και ευχαριστώ για την αναγνώριση.

• Απαντ. 302
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

^ να αλλάξετε όλα τα "μας" με "μου". Δεν είμαστε όλοι ίδιοι - δεν δικαιούστε τέτοιων γενικεύσεων.

Μη λες μεγάλες κουβέντες, κράτα πισινή.

• Like 1
Δημοσ.

Ποιο εν θερμώ - για ποινή μιλάμε. Χρόνια μετά. Εκδίκαση, βουλοκέρια, στοιχεία...

Τα εν θερμώ είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και ολόκληρη άλλη κουβέντα.

Και ευχαριστώ για την αναγνώριση.

Έστω... θα βιάσει ένα μικρο κοριτσάκι και με 10 χρονάκια θα είναι φρεε? γιατί?

άρα πως μπορούμε να καθορίσουμε τι ποινή αξίζει σε μερικά καθάρματα αν όχι ο θάνατος?

Δημοσ.

Έστω... θα βιάσει ένα μικρο κοριτσάκι και με 10 χρονάκια θα είναι φρεε? γιατί?

άρα πως μπορούμε να καθορίσουμε τι ποινή αξίζει σε μερικά καθάρματα αν όχι ο θάνατος?

Δεν είναι "έστω". Τα "εν θερμώ" είναι εκτός κουβέντας. Μιλάμε για ποινές.

Τώρα, αν 10 χρόνια φυλάκιση είναι πολλά ή λίγα για έναν βιασμό, συμφωνώ ότι μπορεί να συζητηθεί. Μαζί σου. Είναι λίγα; Είναι πολλά; Μπορείς να με πείσεις και για τα δύο. Όσοι είναι κοντά στα του σωφρονισμού, μαζί με εγκληματολόγους κτλ μπορούν να έχουν τεκμηριωμένη άποψη. Και εσύ μπορεί να έχεις τεκμηριωμένη άποψη και την ακούω.

ΑΛΛΑ, δεν υπάρχει έγκλημα, συνθήκη ή περίπτωση που θα με πείσεις να πω "ναι, να έχει το δικαίωμα το κράτος να σκοτώνει". Έχει ήδη το μονοπώλιο της νόμιμης βίας. Έχει το μονοπώλιο αποφάσεων επί της ελευθερίας. Δεν θα του εκχωρήσω και το μονοπώλιο αποφάσεων επί της ζωή, ακόμα και του πιο απεχθούς εγκληματία - ακόμα και με τα πιο σφιχτά κριτήρια  :)

Δημοσ.

Το κρατάς μήπως για τον εαυτό σου;(το σου πάρτο σαν γενίκευση )με το αιτιολογικό εν βρασμώ ψυχής;

Όχι. Πλην καταστάσεων αυτοάμυνας* δεν μπορώ να "δικαιολογήσω" κάτι τέτοιο...

Αλλά ακόμα και αυτό να κάνεις - να αυτοδικήσεις - είναι απείρως πιο "ασφαλές", πιο αθώο και με λιγότερες παρενέργειες για το σύνολο, από το θεσμοθετήσεις υπέρ του δικαιώματος του κράτους να σκοτώνει.

* αν μπει κάποιος στο σπίτι σου και πάνω στο σκηνικό τον καθαρίσεις, σε αθωώνω με τα δύο χέρια. Αλλά να μπορεί να αποφασίζει το κράτος "εν ψυχρώ" ακόμα και για το μεγαλύτερο απόβρασμα, όχι! Καταλαβαίνεις την διαφορά; Δεν μιλάω για πεταλουδίτσες, πασιφισμούς και "γύρνα το άλλο μάγουλο" - απλά για απαραίτητα όρια στις εκχωρημένες εξουσίες.

• Like 2
Δημοσ.

Εντάξει παιδιά υπάρχουν και μερικοι εγκληματίες που πρέπει να υποστούν την θανατική ποινή! Αυτος δηλαδή που μπαίνει σε ενα σχολείο στην Αμερική και αρχίζει και πυροβολάει στο άκυρο όποιον να'ναι, ποιος ο λόγος να τον βάλεις φυλακή και οι πολίτες με τον φόρο τους να πληρώνουν το φαγητό και την διαμονή του;;

Και εντελώς τυχαία, αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν κατά κύριο λόγο σε μία χώρα που ακόμη και σήμερα (σε ορισμένες πολιτείες έστω) ισχύει και εφαρμόζεται η θανατική ποινή.

Mindfuck?

Μα γιατί δεν "παραδειγματίζονται" αυτοί οι κακοί τέλος πάντων;;

Κατ'αρχήν, είναι θλιβερό γεγονός από μόνο του το ότι συζητάμε ακόμα για την θανατική ποινή το 2014.

Υπάρχουν άπειρες μελέτες πλέον, που αποδεικνύουν περίτρανα πως η θανατική ποινή (πέρα από τον απάνθρωπο - μεσαιωνικό χαρακτήρα της) δεν λειτουργεί καν αποτρεπτικά - παραδειγματικά απέναντι στους επόμενους πιθανούς εγκληματίες.

Μάλιστα, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Όταν το κράτος έχει την δυνατότητα να σκοτώνει κάποιον (όποιος και αν είναι αυτός - υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις), νομιμοποιεί στην συνείδηση των πολιτών του τον φόνο, υποβαθμίζει ουσιαστικά την αξία της ανθρώπινης ζωής, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα κρούσματα αυτοδικίας από οποιονδήποτε βρίσκει την δική του αφορμή να σκοτώσει κάποιον που πιστεύει πως δεν του αξίζει να ζει.

Μη πάτε μακριά, διαβάστε μερικά από τα προηγούμενα ποστ και θα βρείτε κάμποσους τέτοιους που δηλώνουν ήδη έτοιμοι.

ps. Τροφή για σκέψη, η χώρα με το ρεκόρ εκτελέσεων είναι αυτή η ασφαλής, δημοκρατική και προοδευτική ..Κίνα.

• Like 7
  • Moderators
Δημοσ.

you trolling, right??  

Όχι, γιατί να τρολλάρω; Επειδή έχω τη ριζοσπαστική άποψη να μη σκοτώνουμε άτομα δεξιά κι αριστερά, όπως στην Άγρια Δύση ή στον Μεσαίωνα;

Για το θέμα της θανατικής ποινής είμαι υπέρ αλλά την τελική απόφαση να την λαμβάνει η οικογένεια του θύματος και όχι ο όχλος.

Elaborate, παρακαλώ.

δεν θεωρώ κτήνος εμένα η όποιον άλλο σκοτώσει εν θερμό επειδή του βίασαν τι μάνα η την κόρη. ...και αλά έκανε .

Εν θερμώ ξέρεις τι σημαίνει; Σημαίνει ότι μόλις παίρνεις γραμμή ότι σου βίασαν την κόρη, θολώνεις, αρπάζεις ένα κουζινομάχαιρο και όπου τον πετύχεις του την καρφώνεις.

Εν θερμώ δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση 4-5 χρόνια δικαστικός αγώνας με αναβολές, εφέσεις και τα ρέστα, με αναζήτηση αδιάσειστων αποδείξεων (υπάρχουν και τέτοιες; ) και μετά να τον παίρνεις από τον χεράκι να τον πηγαίνεις στο θάλαμο να του κάνεις ένα ευχέλαιο και να του αφαιρείς τη ζωή με μεθοδικές, συνοπτικές διαδικασίες.

Μάθε να ξεχωρίζεις, το πρώτο είναι εν βρασμώ ψυχής, το δεύτερο είναι στην καλύτερη περίπτωση προμελετημένο.

Δημοσ.

Όχι, γιατί να τρολλάρω; Επειδή έχω τη ριζοσπαστική άποψη να μη σκοτώνουμε άτομα δεξιά κι αριστερά, όπως στην Άγρια Δύση ή στον Μεσαίωνα;

Elaborate, παρακαλώ.

Εν θερμώ ξέρεις τι σημαίνει; Σημαίνει ότι μόλις παίρνεις γραμμή ότι σου βίασαν την κόρη, θολώνεις, αρπάζεις ένα κουζινομάχαιρο και όπου τον πετύχεις του την καρφώνεις.

Εν θερμώ δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση 4-5 χρόνια δικαστικός αγώνας με αναβολές, εφέσεις και τα ρέστα, με αναζήτηση αδιάσειστων αποδείξεων (υπάρχουν και τέτοιες; ) και μετά να τον παίρνεις από τον χεράκι να τον πηγαίνεις στο θάλαμο να του κάνεις ένα ευχέλαιο και να του αφαιρείς τη ζωή με μεθοδικές, συνοπτικές διαδικασίες.

Μάθε να ξεχωρίζεις, το πρώτο είναι εν βρασμώ ψυχής, το δεύτερο είναι στην καλύτερη περίπτωση προμελετημένο.

Εε ? Εν θερμώ είναι να μάθω ποιος ειναι (αν δεν ξέρω ήδη) και να τον γ@@@ω ανάποδα. Αυτό είναι εν θερμώ. ...

Ψάξε για την ταινία 《a time to kill 》

Είναι περιληπτικά μια οικογένεια μαύρον και του βιάζουν την κόρη ρατσιστές την κατουρουν της κάνουν τα χίλια μύρια ....τι μέρα της δικής πάει Και τους κάνει κόσκινο με το αυτόματο. ..ε η ταινία είναι για την δική αλλά δεν έχει σημασία. ... μια τέτοια περίπτωση είναι εν θερμώ. ..

Αυτό είναι που λέω καλά να πάθουν τα μ@@νια .

Αν εσείς σε μια παρόμοια περίπτωση ήσασταν υπεράνω και περιμένετε την δική και τα 4 5 χρόνια που θα πάει φυλακή οκ τι να πω μπράβο σας.

Δημοσ.

Εε ? Εν θερμώ είναι να μάθω ποιος ειναι (αν δεν ξέρω ήδη) και να τον γ@@@ω ανάποδα. Αυτό είναι εν θερμώ. ...

Ψάξε για την ταινία 《a time to kill 》

Είναι περιληπτικά μια οικογένεια μαύρον και του βιάζουν την κόρη ρατσιστές την κατουρουν της κάνουν τα χίλια μύρια ....τι μέρα της δικής πάει Και τους κάνει κόσκινο με το αυτόματο. ..ε η ταινία είναι για την δική αλλά δεν έχει σημασία. ... μια τέτοια περίπτωση είναι εν θερμώ. ..

Αυτό είναι που λέω καλά να πάθουν τα μ@@νια .

Αν εσείς σε μια παρόμοια περίπτωση ήσασταν υπεράνω και περιμένετε την δική και τα 4 5 χρόνια που θα πάει φυλακή οκ τι να πω μπράβο σας.

Αυτή η περίπτωση εμπίπτει στο προμελετημένο και βάση της δικής σου λογικής, σκότωσες; στο θάλαμο μαζί με τους υπόλοιπους.

Δημοσ.

Θα επρεπε να υπαρχει τιμωρια αναλογα με το εγκλημα.

Εκλεψε? Του κοβεις τα χερια.

Βιασε? Του κοβεις τα @@.

κλπ...

Και η τιμωρια να εκτελειται παρουσια κοσμου.

Δημοσ.

Θα επρεπε να υπαρχει τιμωρια αναλογα με το εγκλημα.

Εκλεψε? Του κοβεις τα χερια.

Βιασε? Του κοβεις τα @@.

κλπ...

Και η τιμωρια να εκτελειται παρουσια κοσμου.

Και άμα γράφει πίπες να του κόβουν τα δάχτυλα.

• Like 5
Δημοσ.

Αυτή η περίπτωση εμπίπτει στο προμελετημένο και βάση της δικής σου λογικής, σκότωσες; στο θάλαμο μαζί με τους υπόλοιπους.

Δικής μου λογικής? Μάλλον δεν έχεις καταλάβει καλά ..στην αρχή του νήματος λέω ότι δεν ξέρω αν είμαι υπέρ ή κατά της θ.π

Αλλά με αυτό που βλέπω μάλλον υπέρ είμαι σε μερικά έγκληματα.

Άρα όχι, βάση της δικής μου λογικής σκότωσες ? Φυλακή ψυχολογικά κλπ τεστ ....άμα το ξανά κάνει εε ναι στα 6 μέτρα μετά.

Έκανες σαν αυτά τα φριδια από την ταινία που είπα κατευθείαν στα 6 μέτρα.

Ο πατέρας του παιδιού άμα ήξερε ότι θα τους καθαρησουν δεν θα έμπαινε σε αυτή τη διαδικασία. .αλλά αφού το έκανε για μένα είναι απλά κατανοητό. .και καλά έκανε....Ούτε φυλακή να πάει ούτε τίποτα. ..βρωμιά καθάρισε .

Αυτό που σου λέω είναι. ..δεν είναι κάθε έγκλημα το ίδιο και δεν μπορείς να έχεις την ίδια αντιμετώπιση .

Δημοσ.

Πριν επιλυθεί το αν είμαστε υπέρ ή κατά , πάντα θα υπάρχουν κάποια ερωτήματα που δίνουν αμφίβολη τελική απάντηση:

• Πόσο σίγουρη είναι η δικαιοσύνη πως είναι σωστή η απόφαση που βγάζει? Άπειρα τα παραδείγματα ανθρώπων που καταδικάζονται χωρίς να ευθύνονται
  • Αν ο υποψήφιος εγκληματίας γνωρίζει πως θα θανατωθεί, τότε δεν εχει φραγή η βια του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα περισσότερη βία τελικά.

Ούτε η απλή φυλακή είναι σωστή ούτε η θανατική ποινή, ίσως κάτι ενδιάμεσο να ήταν.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...