Bermudakias33 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Συμβαίνει σχεδόν σε όλους τους λογαριασμούς Hotmail και ο λόγος είναι για να βάλεις τηλέφωνο!
poulinos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 χωρις παρεξηγηση αλλα οταν φτιαχνεις ενα email για σοβαρη χρηση φροντιζεις τα στοιχεια να ειναι πραγματικα και να ενημερωνονται. δεν εχω βαλει τηλεφωνο εγω αλλα εχω security code,εχω βαλε δευτερo email εχω πραγματικα στοιχεια.τωρα αν εσυ εχεις λαθος κινητο δεν εχεις δευτερο email κα τα στοιχεια σου ειναι Fake τοτε... 1
Bermudakias33 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 χωρις παρεξηγηση αλλα οταν φτιαχνεις ενα email για σοβαρη χρηση φροντιζεις τα στοιχεια να ειναι πραγματικα και να ενημερωνονται. δεν εχω βαλει τηλεφωνο εγω αλλα εχω security code,εχω βαλε δευτερo email εχω πραγματικα στοιχεια.τωρα αν εσυ εχεις λαθος κινητο δεν εχεις δευτερο email κα τα στοιχεια σου ειναι Fake τοτε... Χωρίς παρεξήγηση αλλά όταν φτιάχνεις ένα email για σοβαρή χρήση δεν βάζεις ποτέ το τηλέφωνο ή το όνομα σου…
CheOnWeb Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Χωρίς παρεξήγηση αλλά όταν φτιάχνεις ένα email για σοβαρή χρήση δεν βάζεις ποτέ το τηλέφωνο ή το όνομα σου… Ειδικά το τηλέφωνο, γιατί; Απ´ όσους γνωρίζω τουλάχιστον που το 'χουν βάλει (κι εγώ μέσα), δεν έχουν ενοχλήσει ποτέ κανέναν και μόνο για την βοήθεια και την ασφάλειά τους έχει χρησιμοποιηθεί και δεν έχω ακούσει κι όλας να υπήρξε κάποιο θέμα γενικότερα. Φυσικά αν θες το αποφεύγεις υπάρχει και το 2ο mail αλλά όπως και να το κάνεις το SMS είναι ένα επίπεδο πιο πάνω στο θέμα της ασφάλειας.
Bermudakias33 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Ειδικά το τηλέφωνο, γιατί; Απ´ όσους γνωρίζω τουλάχιστον που το 'χουν βάλει (κι εγώ μέσα), δεν έχουν ενοχλήσει ποτέ κανέναν και μόνο για την βοήθεια και την ασφάλειά τους έχει χρησιμοποιηθεί και δεν έχω ακούσει κι όλας να υπήρξε κάποιο θέμα γενικότερα. Φυσικά αν θες το αποφεύγεις υπάρχει και το 2ο mail αλλά όπως και να το κάνεις το SMS είναι ένα επίπεδο πιο πάνω στο θέμα της ασφάλειας. Το τηλέφωνο και οποιαδήποτε στοιχεία ανεβάζουν μόνο το επίπεδο ασφαλείας του δημόσιου συμφέροντος και για αυτό το λόγο ζητούντο, έστω και προαιρετικά, ορθώς κατά εμέ. Το δικό σου, το υποβιβάζουν διότι παρέχεις πρόσθετα στοιχεία και εργαλεία στον εν δυνάμει κακόβουλο που θέλει, ή έχει ήδη, πρόσβαση στον λογαριασμό σου.
CheOnWeb Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Το τηλέφωνο και οποιαδήποτε στοιχεία ανεβάζουν μόνο το επίπεδο ασφαλείας του δημόσιου συμφέροντος και για αυτό το λόγο ζητούντο, έστω και προαιρετικά, ορθώς κατά εμέ. Το δικό σου, το υποβιβάζουν διότι παρέχεις πρόσθετα στοιχεία και εργαλεία στον εν δυνάμει κακόβουλο που θέλει, ή έχει ήδη, πρόσβαση στον λογαριασμό σου. Δεν κατάλαβα αν το "δημόσιο συμφέρον" το λες θετικά ή αρνητικά ( δεν είναι απαραίτητα κακό, έτσι; ) και αν το "ορθώς" πάει στο ότι τα ζητάνε ή στο "προαιρετικά". Μιλάω μόνο για νούμερο κινητού που το ξέρει ο κόσμος όλος αλλά απαιτείται φυσική πρόσβαση για να κάνεις ζημιά στον κάτοχο. Τι θα το κάνει το νούμερό μου ο επίδοξος "hacker"; Θα μπορέσει να λάβει SMS απ´ τη Google? Δεν λέω γενικώς να δίνεις στοιχεία και σε οποιονδήποτε. Μιλάω (και σόρρυ που δεν το διευκρίνησα πριν) για Google, Apple και Microsoft.
Bermudakias33 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δεν κατάλαβα αν το "δημόσιο συμφέρον" το λες θετικά ή αρνητικά ( δεν είναι απαραίτητα κακό, έτσι; ) και αν το "ορθώς" πάει στο ότι τα ζητάνε ή στο "προαιρετικά". Το λέω φυσικά "θετικά" και το "ορθώς" πάει στο ότι τα ζητάνε. Μιλάω μόνο για νούμερο κινητού που το ξέρει ο κόσμος όλος αλλά απαιτείται φυσική πρόσβαση για να κάνεις ζημιά στον κάτοχο. Νομίζεις Τι θα το κάνει το νούμερό μου ο επίδοξος "hacker"; Θα σε χρεώσει (για αρχή) Θα μπορέσει να λάβει SMS απ´ τη Google? Ναι, αν και μπορεί να μην το χρειαστεί Δεν λέω γενικώς να δίνεις στοιχεία και σε οποιονδήποτε. Μιλάω (και σόρρυ που δεν το διευκρίνησα πριν) για Google, Apple και Microsoft. Ακόμα χειρότερα Γενικά είμαι της άποψης ότι όσο λιγότερα στοιχεία (βασικά καθόλου αν γίνεται) δώσεις ποτέ ηλεκτρονικά οπουδήποτε, τόσο πιο ασφαλής θα είσαι. Ίσως να είναι δικό μου κόλλημα και να μην ισχύει.
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Χωρίς παρεξήγηση αλλά όταν φτιάχνεις ένα email για σοβαρή χρήση δεν βάζεις ποτέ το τηλέφωνο ή το όνομα σου… οκ τοτε καθεσαι εξω απο το email σου.με την ιδια λογικη μην δινεις ποτε τηλεφωνο σε καταστηματα που αγοραζεις ουτε καν στην εφορια ουτε πουθενα.μην φτανουμε στα αλλα ακρα. εχω δωσει πραγματικο ονομα δεν εχω δωσει τηλεφωνο αλλα εχω και Security code.Μην παμε σε θεωριες συνομοσιες.και οι μισοι βαζουν φωτο στο facebook. Το τηλέφωνο και οποιαδήποτε στοιχεία ανεβάζουν μόνο το επίπεδο ασφαλείας του δημόσιου συμφέροντος και για αυτό το λόγο ζητούντο, έστω και προαιρετικά, ορθώς κατά εμέ. Το δικό σου, το υποβιβάζουν διότι παρέχεις πρόσθετα στοιχεία και εργαλεία στον εν δυνάμει κακόβουλο που θέλει, ή έχει ήδη, πρόσβαση στον λογαριασμό σου. μπορουσε ανετα να βαλει και ενα καρτοκινητο Δεν κατάλαβα αν το "δημόσιο συμφέρον" το λες θετικά ή αρνητικά ( δεν είναι απαραίτητα κακό, έτσι; ) και αν το "ορθώς" πάει στο ότι τα ζητάνε ή στο "προαιρετικά". Το λέω φυσικά "θετικά" και το "ορθώς" πάει στο ότι τα ζητάνε. Μιλάω μόνο για νούμερο κινητού που το ξέρει ο κόσμος όλος αλλά απαιτείται φυσική πρόσβαση για να κάνεις ζημιά στον κάτοχο. Νομίζεις Τι θα το κάνει το νούμερό μου ο επίδοξος "hacker"; Θα σε χρεώσει (για αρχή) Θα μπορέσει να λάβει SMS απ´ τη Google? Ναι, αν και μπορεί να μην το χρειαστεί Δεν λέω γενικώς να δίνεις στοιχεία και σε οποιονδήποτε. Μιλάω (και σόρρυ που δεν το διευκρίνησα πριν) για Google, Apple και Microsoft. Ακόμα χειρότερα Γενικά είμαι της άποψης ότι όσο λιγότερα στοιχεία (βασικά καθόλου αν γίνεται) δώσεις ποτέ ηλεκτρονικά οπουδήποτε, τόσο πιο ασφαλής θα είσαι. Ίσως να είναι δικό μου κόλλημα και να μην ισχύει. οσοι εχουν χρεωθει σε κινητα εχουν χρεωθει απο βλακεια τους. πχ να παιρνουν πισω σε αναπαντητες απο βουλγαρια.να γραφονται σε διαγωνισμους που υποτιθεται οτι κερδισαν και ολα τα αλλα.αν δεν θελει να δωσει τωρα καποιος πραγματικα στοιχεια αν κλειδωθει εξω απο το email του μετα μην εχει απαιτηση η εκαστοτε εταιρεια να του πει οκ δεν εισαι αυτος που λες αλλα οκ επειδη εισαι καλο παιδι μπες στο email σου.
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Συμφωνώ με τον poulino, αν το email το έχεις για σοβαρή χρήση/σκοπό δίνεις τουλάχιστον κάποιο στοιχείο το οποίο θα βοηθήσει να επανακτήσεις κάποιον κωδικό αν συμβεί κάτι. Εγώ έχω δώσει το κινητό μου στην google, παλιότερα είχα βάλει και όλα τα στοιχεία μου λόγω adsence αλλά όταν το σταμάτησα άλλαξα τα στοιχεία, το μόνο που έχω αφήσει είναι το κινητό μου, έτσι αν με χακάρει κανείς και αλλάξει κωδικό θα ενημερωθώ και δεν θα τρέχω. Ο λογαριασμός αυτός πέραν από τα φόρουμς που είμαι γραμμένος αφορά και το blog μου και αφορά και το βιογραφικό αφού αυτό το email γράφω επάνω και μπορεί να μου στείλει κανείς απάντηση. Όσο για τον φόβο για το κινητό, και να ξέρουν τον αριθμό δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτε, εδώ πέρα κάθε μέρα μας πρίζουν τα ούμπαλα με τηλεφωνικές οχλήσεις για διαφημήσεις πακέτα, αδυνάτισμα διατροφή και ένα σωρό, η google και η κάθε εταιρεία παροχής email μας πείραξε τώρα που μάλλον δεν θα με ενοχλήσει και ποτέ....
Bermudakias33 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 οκ τοτε καθεσαι εξω απο το email σου. Ε καλά, μην λέμε και ότι νάναι. Κάτσε εσύ έξω από το mail σου. Εγώ έχω πρόσβαση και στα 7 mail μου χωρίς να έχω δώσει ποτέ κανένα στοιχείο.Και ούτε πρόκειται να δώσω ποτέ, ακριβώς επειδή τηρώ πολύ αυστηρούς κανόνες ασφαλείας. Τώρα αν εσένα σε κάνει να νιώθεις ασφαλέστερο το να δίνεις το όνομα σου ή άλλα στοιχεία, είναι κάτι που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί τεχνικά, παρά μόνο ψυχολογικά.
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Ε καλά, μην λέμε και ότι νάναι. Κάτσε εσύ έξω από το mail σου. Εγώ έχω πρόσβαση και στα 7 mail μου χωρίς να έχω δώσει ποτέ κανένα στοιχείο.Και ούτε πρόκειται να δώσω ποτέ, ακριβώς επειδή τηρώ πολύ αυστηρούς κανόνες ασφαλείας. Τώρα αν εσένα σε κάνει να νιώθεις ασφαλέστερο το να δίνεις το όνομα σου ή άλλα στοιχεία, είναι κάτι που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί τεχνικά, παρά μόνο ψυχολογικά. Χαίρω πολύ, 7 email έχω και εγώ. Οι κανόνες ασφαλείας παίζουν σημαντικό ρόλο αλλά δεν σε διαφυλάσσουν 100% οτι μπορεί να γίνει μια στραβή και να μην μπορείς να εισέλθεις στο email σου. Μπορεί ένας hacker να υποκλέψει μαζικά τα στοιχεία του email provider (όπως έχει γίνει αρκετές φορές) και μετά να σου ανακοινώσουν για λόγους ασφαλείας οτι μπλοκάρετε ο λογ/σμος επειδή κάποιος προσπάθησε να κάνει κάτι. Μπορεί για τον οποιονδήποτε λόγο που έτσι θα κ@λωσει στην εταιρεία να σου μπλοκάρει το email και μετά να σου λένε δώσε μας εναλλακτικό email επιβεβαίωσε οτι είσαι εσύ κτλ. Αν θες ένα email για σοβαρό λόγο και όχι απλά για να είσαι γραμμένος σε forums δίνεις κάποιο στοιχείο ώστε να είσαι σε θέση να το επανακτήσεις αν συμβεί κάτι, εγώ μόνο στην google έχω δώσει το κινητό μου, τίποτε άλλο. Και στο παρελθόν έχω πέσει 2 φορές θύμα hacking ενώ είχα και firewall και antivirus και οτι θέλεις, πρόσεξε λοιπόν γιατί το οτι εσύ θεωρείς πως έχεις αυστηρούς κανόνες ασφαλείας μπορεί να είναι για εσένα έτσι αλλά για κάποιον εμπειρότερο να μην ισχύει και τους θεωρήσει ανεπαρκείς. 1
Bermudakias33 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Για εναλλακτικά e-mail, κωδικούς και μυστικές απαντήσεις σε κρυφές ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να δώσεις κανένα στοιχείο. Στοιχεία δίνει μόνο κάποιος που δεν έχει ηδέα από κανόνες ασφαλείας,υπολογιστές,προγραμματισμό, καθώς και τη σχετική νομοθεσία.Ή τέλος πάντων κάποιος που δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με αυτές τις "λεπτομέρειες" και δεν χρειάζεται τα mail του για σοβαρές δουλειές. Αν ας πούμε χρησιμοποιείς το μάιλ για τίποτα ενημερώσεις τραπεζικών και χρηματιστηριακών συναλλαγών, ενημέρωση από το gsis, εταιρικά/επαγγελματικά/βιομηχανικά μυστικά κι έχεις δώσει έστω κι ένα στοιχείο σου (ακόμα και αν το ίδιο το mail σου σχετίζεται στο ελάχιστο με το όνομα σου) τότε κινδυνεύεις άμεσα ακόμα κι από το τελευταίο δεκαπεντάχρονο. Για να έπεσες 2 φορές θύμα hacking σημαίνει ότι κάτι έκανες λάθος και πρέπει και εσύ να προσέχεις, όπως άλλωστε όλοι μας. Ας πούμε για αρχή, θα πρέπει να αποφεύγουμε σελίδες με τσόντες και ανούσιες διαδικτυακές κόντρες και απειλές με αγνώστους . Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2014 από Bermudakias33
drake. Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Δεν με αφηνε Το θεμα ειναι οτι: Ο αριθμος που εφτιαξα το email το 2006, τον εχω χασει! Τον εχω καταστρεψει τον εχω πεταξει στα σκουπιδια. Το τηλεφωνο(o αριθμος μου) μου εχει αλλαξει πλεον, και δεν μπορω να δωσω τον καινουριο μου αριθμο στο hotmail! Δεν βρισκω ΚΑΝΕΝΑ πεδιο ωστε να γραψω τον καινουριο μου αριθμο να μου στειλουν εκει τον κωδικο! Και επισης οταν πατω στο Link μαθε περισσοτερα με βγαζει σε μια σελιδα που ειναι ολη στα αγγλικα και δεν καταλαβαινω χριστο! http://windows.microsoft.com/en-US/windows-live/account-security-password-information Επισης αλλο email δεν εχω να δωσω να μου στειλουν εκει πληροφοριες για κωδικους κτλ, ουτε εχω ορεξη να φτιαξω απο την αρχη. Υγ. To email ειναι αυτο με το οποιο δημιουργησα τη σελιδα μου στο facebook, στο insomnia, το εχω βαλει σε απειρα βιογραφικα που εχω δωσει για δουλεια, κ.α., και μου μου χρειαζεται απολυτα να μπορω να εχω προσβαση σε μυνηματα κτλ. Αν μου το κολλησουν και δεν μπορω να ξαναμπω.. !!αναμ ητ ωσημαγ ςυοτ αΘ Υπαρχει καποιος τροπος καποιο τηλεφωνο απο Ελλαδα να με βοηθησουν απο την Hotmail; Ξερετε εσεις τιποτα; Μη κλειδωσετε το θεμα σας παρακαλω μεχρι να βρω λυση. Μια λύση είναι να πας στο κατάστημα τις εταιρίας και αν ο αριθμός δεν έχει διαγραφή από την εταιρία να βγάλεις μια κάρτα με τον ίδιο αριθμό πάρε την πρόσβαση στο email σου και μετά πετα την κάρτα στα σκουπίδια το κόστος είναι 5 ευρώ αλλα αν θα πας ρωτα μήπως χρεώνουν παραπάνω
Bermudakias33 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Μεσω δευτερου email, εκανα μια διαδικασια, η οποια στο τελος μου εβγαλε πως σε ενα μηνα απο τωρα, θα μπορεσω να επιδιορθωσω (και αν) τον λογαριασμο. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Σε ένα μήνα από την ενέργεια που έκανες θα γίνει κάτι σαν ολική επαναφορά ασφαλείας και όλα θα είναι όπως πριν… χωρίς να δώσεις κανένα στοιχείο πουθενά και χωρίς να βάλεις τηλέφωνο αν δεν θέλεις. Και φυσικά κατά την διάρκεια αυτού του μήνα θα μπορείς να μπαίνεις κανονικά στον λογαριασμό σου. Το θέμα είναι ότι για να φτάσεις μέχρι εδώ, ταλαιπωρήθηκες, όπως και χιλιάδες άλλοι χωρίς να φταις σε τίποτα. Περιμένουμε νέα σου την 11/9, να μας πεις τι έγινε τελικά.
Silverage Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Για εναλλακτικά e-mail, κωδικούς και μυστικές απαντήσεις σε κρυφές ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να δώσεις κανένα στοιχείο. Στοιχεία δίνει μόνο κάποιος που δεν έχει ηδέα από κανόνες ασφαλείας,υπολογιστές,προγραμματισμό, καθώς και τη σχετική νομοθεσία.Ή τέλος πάντων κάποιος που δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με αυτές τις "λεπτομέρειες" και δεν χρειάζεται τα mail του για σοβαρές δουλειές. Αν ας πούμε χρησιμοποιείς το μάιλ για τίποτα ενημερώσεις τραπεζικών και χρηματιστηριακών συναλλαγών, ενημέρωση από το gsis, εταιρικά/επαγγελματικά/βιομηχανικά μυστικά κι έχεις δώσει έστω κι ένα στοιχείο σου (ακόμα και αν το ίδιο το mail σου σχετίζεται στο ελάχιστο με το όνομα σου) τότε κινδυνεύεις άμεσα ακόμα κι από το τελευταίο δεκαπεντάχρονο. Για να έπεσες 2 φορές θύμα hacking σημαίνει ότι κάτι έκανες λάθος και πρέπει και εσύ να προσέχεις, όπως άλλωστε όλοι μας. Ας πούμε για αρχή, θα πρέπει να αποφεύγουμε σελίδες με τσόντες και ανούσιες διαδικτυακές κόντρες και απειλές με αγνώστους . Ωραία, αν αύριο σου τον κλειδώσουν τί θα κάνεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα