Athanasios2104 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Το ιστορικό: ------------------- 1. έρχεται λογαριασμός, καμπάνα 130 ευρώ για 1.3GB επιπλέον internet data. 2. κοιτάω αναλυτική και βλέπω ότι ΟΛΕΣ οι κινήσεις είναι σαν internet data, ακόμη και για αυτές που είμαι 1000% σίγουρος ότι έγιναν ενώ είμαι σε wifi (πχ. τα χαρακτηριστικά ~29MB από video youtube). 3. το dataman στο iphone επίσης δείχνει ότι υπάρχει κίνηση wifi, όχι cellular. 4. από Cosmote μου πετάνε την φράση του τίτλου και μου δίνουν το "tip" κάθε φορά να απενεργοποιείτε τα data όταν έχετε wifi και το αντίστροφο. ------------------- Έχω το κινητό χρόνια (iphone 4S), το οποίο εξ ορισμού επιλέγει wifi από cellular και "δεν μπερδεύεται". Άλλωστε όταν μεταβαίνει σε 3G και γενικά cellular, το καταλαβαίνεις από την ποιότητα, το μικρό pause, και βέβαια ότι πάνω γράφει 3G και δεν δείχνει το σήμα του wifi. Στο δια ταύτα, τι κάνω; Τι επιχείρημα να αντιπαραβάλλω στα τραγυλαφικά αυτά λόγια;
CheOnWeb Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Data manager, εννοείς στα Settings>Cellular; Τσέκαρες και το System Services;
Athanasios2104 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 DataMan, διορθώθηκε και τα στοιχεία μέσω "Δεδομένα > Χρήση" δείχνουν ότι κατά κανόνα χρησιμοποιείται το wifi, αν και δεν το είχα μηδενίσει όταν έβαλα cosmote (πχ. 2 GB cellular, 11 GB wifi)
arc Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δεν είναι θέμα εταιρείας (cote, wind, κλπ) αλλά θέμα κινητού και τεχνολογίας τηλ/νιων. Θα στο πω με παράδειγμα να καταλάβεις: Είσαι σπίτι σου και έχεις ανοιχτό wifi και data. Μπαίνεις στο youtube και παρακολουθείς ένα μεγάλο βιντεο. «Λογικά» είσαι συνδεμένος με wifi. Εκεί που παίζει κάτι παθαίνει η wifi συνδεση μεταξύ router και κινητου σου και πέφτει (εστω προσωρινα - λόγοι που μπορεί να συμβεί πολλοί). Το κινητό χρειάζεται traffic για το βιντεο οποτε γυρίζει αυτόματα στο data. Ακόμα κι αν επανέλθει η σύνδεση μεταξύ wifi, το κινητό συνεχίζει να ρουφά traffic από το data γιατί η σύνδεση παραμένει σταθερη. Όπως καταλαβαίνεις δεν ειναι σοφό να εχεις και τα δυο ανοιχτά χωρίς να υπάρχει λόγος. Αν είχες android θα σου ελεγα να περάσεις και το πρόγραμμα 3g watchdog που ελέγχει το traffic των data και στο κόβει αν πιάσεις κάποια όρια. Φαντάζομαι οτι θα υπάρχει κάτι αντίστοιχο για ios. Πάντως για μενα δεν φταίει η cote.
Athanasios2104 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 υπάρχει δυνατότητα από τον πάροχο (πχ. hol, cyta κτλ) να δώσει συγκεκριμένο routing δεδομένων για Χ ημερομηνία και ώρα; Όπως οι αναλυτικές στα κινητά δλδ. για να εξακριβώσω αν έγινε κίνηση από wifi ή 3g πάντως το να ανοιγοκλείνω το 3g δεν γίνεται, έχω χρόνια το κινητό και 1η φορά βλέπω αυτό το πράμα. Και γενικά όλα τα κινητά γυρνάνε σε wifi όταν υπάρχει, δεν μένουν σε 3g. Βασική λογική είναι και ευτυχώς το έχουν όλα τα κινητά είτε android είτε ios είτε windows.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα