paylidis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Και ειχα χαρη επειδη νομιζα πως εχει 100 αλογα τ 1400 και καμια 80 τ φιεστα τ 1250 ,οσο αναφορα το 206 μ αρεσε κ η εκδοση π κοιτουσα ηταν με τ 90 αλογα αλλα με φοβησε ο φιλος παραπανω π ειπε οτι βγαζουν προβληματα κ δενξερω τνα κανω παντωςθ πηγαινα ν δω τ ford π εξωτερικα δεν με τρελαινει πολυ αλλα απο οτι καταλαβα ειναι πιο αξιοπιστο, στα 1250 θα τραβαει καθολου τ φιεστα με 2-3 ατομα μεσα η ειναι βαρυ ταμαξωμα καθως εχω σκοπο να τκρατησω τουλαχιστον μια 4 ετια κ δεν θα θελα μετα απο 1 χρονο ν μετανιωνω για τν αγορα τ οπως εκανε ενας φιλος π πηρε τσικουενσετο 1100 δε συγκρινεται το φιεστα 1.25 με το τσιγκουετσεντο... ειναι τουλαχιστον για γελια η συγκριση... μια χαρα πάει ταξιδακι με 3-4 άτομα, ειναι αρκετά σταθερό και δίνει έως 190-195 χλμ τελική στην πράξη... επισης παρα τα φαινομενικά λιγα κυβικα του ειναι σπίρτο και απο προβλήματα το μονο που μπορείς να περιμένεις ειναι να σου ραγίσει στα 3-4 χρόνια το παγουρι του ψυγειου (21€) και να σου σπασει καμια πιτσιλιθρα υαλοκαθαριστήρα... Αυτα εχει βγαλει αυτο που ξερω προσωπικά εγω... 1
martser Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 με αυτα π μ λες με κανεις πολυ σοβαρα να τ σκεφτομαι γιατι οικονομικα πιστευω θαβγαινω με τα 1250 κυβικα λογω φθηνων τελων νομιζω130 ειναι κ ασφαλιστρων ,τα σερβις τ πως πανε ειναι ακριβα δεν λεω σε επισημη αντιπροσωπεια ;; ειδα ενα απο θεσσ στ 3900 συζητησιμη ποσο λετε ν πεσει ποσο θ δινατε εσεις τ ειχα ανεβασει πριν εσεις λετε αξιζει αυτο λεω http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5341115/
paylidis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 μια χαρα ειναι, 3600-3700 θα τα εδινα... δες αν εχει αλλαξει και συμπλέκτη (γυρω στις 130000 ειναι σε αυτό το σκαρι κανονικά αλλα δεν ειναι στανταρ)... Κοιταξε, ιμαντα εχει αλλαξει αυτό πριν 20000 χλμ θελει παλι σε 2-3 χρόνια... τα υπολοιπα σερβις του είναι λαδια+φιλτρα (λαδιού, αέρα, καμπίνας) κοινώς 50-60€ εξω... Νομιζω οτι σε αυτα τα λεφτα ειναι τιμια επιλογή...
martser Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Επειδη στ χρηματα ειμαι οριακα κ γ αυτο κ ψιλοφοβαμαι ο συλεκτης ποσο περιπου κοστιζει γνωριζεις ειναι πολυ ακριβως; γενικα στ χιλιομετρα π εχει ποια ειναι τ συχνα προβληματα π μπορει ν βγαλει η η φυσιολογικες φθορες π ειναι λογικο μν ρε παιδι μ τ παρω κ σε πχ 10000-15000 χιλιαδες θελςι 1000 ευρω σερβις κ μ βγει ανσυμφερο
NickTG Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 1400-80ps 1250-75ps και παει μια χαρα... Τι παραπάνω επιδόσεις πιστευετε οτι εχει το 1400...; επειδη τα εχω οδηγήσει και τα δυο, τιποτα, εντελως αμελητεα διαφορα σε σχέση με την μεγαλύτερη κατανάλωση/φορολογία/τελη/ασφαλεια! με 100 αλογα μάλλον 1600 ή ασχετοι ειναι... εγω εχω 2 ατομα με 206 που στα 5 χρόνια παρακάλαγαν να τα ξεφορτωθούν κακην κακως... τρελα προβλήματα... οσο για το fabia nick αν αυτό σου φαινεται ασχημο i rest my case... Ναι όντως. Και με τα 2 ξεχνάς επιδόσεις. Τουλάχιστον με το 1250 γλυτώνεις και 100Ε το χρόνο στα τέλη. Μιλάμε για ένα αμάξι που έφτασε τα σχεδόν 8.000.000 κομμάτια. Προφανώς θα υπάρχουν και με προβλήματα. Αλλά για να πούλησε και τόσο κάτι καλό θα έχει. Τουλάχιστον αδιάφορο και με αποτυχημένη αντιγραφή την διχρωμία. δε συγκρινεται το φιεστα 1.25 με το τσιγκουετσεντο... ειναι τουλαχιστον για γελια η συγκριση... μια χαρα πάει ταξιδακι με 3-4 άτομα, ειναι αρκετά σταθερό και δίνει έως 190-195 χλμ τελική στην πράξη... επισης παρα τα φαινομενικά λιγα κυβικα του ειναι σπίρτο και απο προβλήματα το μονο που μπορείς να περιμένεις ειναι να σου ραγίσει στα 3-4 χρόνια το παγουρι του ψυγειου (21€) και να σου σπασει καμια πιτσιλιθρα υαλοκαθαριστήρα... Αυτα εχει βγαλει αυτο που ξερω προσωπικά εγω... Ποιο έχει τέτοια τελική? Το 1250? Που τη βρήκε? Το έριξαν σε γκρεμό? Αν δεν θες να προσπεράσεις τίποτα στο δρόμο όντως μια χαρά πάει.
paylidis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Επειδη στ χρηματα ειμαι οριακα κ γ αυτο κ ψιλοφοβαμαι ο συλεκτης ποσο περιπου κοστιζει γνωριζεις ειναι πολυ ακριβως; γενικα στ χιλιομετρα π εχει ποια ειναι τ συχνα προβληματα π μπορει ν βγαλει η η φυσιολογικες φθορες π ειναι λογικο μν ρε παιδι μ τ παρω κ σε πχ 10000-15000 χιλιαδες θελςι 1000 ευρω σερβις κ μ βγει ανσυμφερο στα χιλιόμετρα αυτα ραγίζει οπως σου ειπα το παγούρι (21€) ή το καπάκι του θερμοστάτη (35€). Ο συμπλέκτης εξαρταται απο το χρήστη, ξερω γυναικα που αλλαξε στις 17000 σε κορολλα συμπλέκτη ενω ενας φιλος δεν εχει αλλαξει στο ιδιο μοντελο στις 170000... Το κοστος του συμπλέκτη με τα εργατικά ειναι καπου 170-200 €. Οταν και αν το πάρεις θα σου πρότεινα ένα σέρβις λαδια/φιλτρο να εισαι και εσυ βέβαιος και να εχεις κανει μια αρχή... Τισ επιδόσεις αγωνιστικού που θελει ο νικ δε θα εχεις με κανενα φιεστα, ούτε καν με το δίλιτρο st... πηγαινε οδηγησε ενα και δες αν σε καλύπτει... εμενα μια χαρα με καλύπτει για το μεγεθος του το 1.25... 206 ( μαμησε η πικ) παντως δε θα επαιρνα με τιποτα...
NickTG Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Ο Nick βολεύεται στην κατηγορία αυτή και με τις επιδόσεις ενός Colt 1.3 για παράδειγμα. Κάθε κατηγορία και χρήση θέλει και τα ανάλογα άλογα. Προφανώς και είναι μια χαρά για την πόλη αυτά και ταξίδι κάνεις αλλά να ξέρουμε και τι αγοράζουμε.
martser Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Κοιταξε εγω μεσα στ πολη δεν θα τ χρησιμοποιω πολυ καλοκαιρι θ τρωει περισσοτερη χρηση γ θαλασσες και εκδρομουλες χειμωνα μονο εκδρομουλες απο 100 μεχρι 350 χιλιομετρα αποστασεις Φιλος μ προτεινει κ αυτο αντι τ φιεστα εσεις τ λετε http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4660741/ Η αυτο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5306483/
Orpheas1992 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Και grande punto 2006-2007 βρισκεις σε αυτα τα λεφτα....Οχι οτι ειμαι κανενας γνωστης αλλα σαν συνολο καλυτερο μου φαινεται απο αυτα που εχεις δειξει.
paylidis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Ποιο έχει τέτοια τελική? Το 1250? Που τη βρήκε? Το έριξαν σε γκρεμό? Αν δεν θες να προσπεράσεις τίποτα στο δρόμο όντως μια χαρά πάει. ναι.. Σε γκρεμο και με φορα 300 χλμ... εαν δεν το εχεις οδηγησει απλα μην κανεις τον εξυπνο... Δε βοηθας κανεναν έτσι... 190 φορτωμένο το έχω παει σε ευθεία... 195 άδειο (κάπου εκει είναι το όριο του) Κοιταξε εγω μεσα στ πολη δεν θα τ χρησιμοποιω πολυ καλοκαιρι θ τρωει περισσοτερη χρηση γ θαλασσες και εκδρομουλες χειμωνα μονο εκδρομουλες απο 100 μεχρι 350 χιλιομετρα αποστασεις Φιλος μ προτεινει κ αυτο αντι τ φιεστα εσεις τ λετε http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4660741/ Η αυτο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5306483/ δεν ειναι κακο απλα δε τα συμπαθω τα κλιο, βγαζουν μερικά ψιλοχαζα ηλεκτρολογικά (οχι κάτι σημαντικό, απο παραθυρο που δε δουλευει εως ρυθμιστη ρεναλτι εχω ακούσει απο φιλους). Σε καθε περιπτωση επειδη τα οικονομικά σου οπως λες ειναι στενα θα σου πρότεινα εως 1250 κυβικά με τουλ. 70 άλογα... Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2014 από paylidis
martser Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Θα παρω τηλεφωνο τ παιδι να δω αν τ εχει ακομα, επισης κ τ κορολα μ παν ειναι καλα κ σκυλια αλλα ειναι λιγο παλιοτερα αλλα εχουν κ περισσοτερα αλογα
paylidis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Θα παρω τηλεφωνο τ παιδι να δω αν τ εχει ακομα, επισης κ τ κορολα μ παν ειναι καλα κ σκυλια αλλα ειναι λιγο παλιοτερα αλλα εχουν κ περισσοτερα αλογαΚαλα είναι τα κορολα αλλα πιο πολλα κυβικα, πιο μεγάλο και για να βρεις σε αυτα τα λεφτα θα πρεπει να πας σε αρκετα παλαιότερο. Εγω σου λέω πήγαινε οδήγησε 4-5 αυτοκίνητα που παίζουν σε αυτα τα ποσα και δες ποιο σου κάθεται καλύτερα... Απλα γνώμη μου πάντα να μην ξεπεραστεί η δεκαετία σε μεταχειρισμένο... Μετα δύσκολα θα το δώσεις όταν θελήσεις... Με το 206 πάνω απο 140 τρίζουν όλα... Δε μιλάμε για τελική νιώθεις ότι θα αρχίσει να αφήνει πίσω κομματια... To Clio ή το fiesta που ειπώθηκαν είναι πολυ πιο δεμένα αυτοκίνητα... Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2014 από paylidis
NickTG Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 ναι.. Σε γκρεμο και με φορα 300 χλμ... εαν δεν το εχεις οδηγησει απλα μην κανεις τον εξυπνο... Δε βοηθας κανεναν έτσι... 190 φορτωμένο το έχω παει σε ευθεία... 195 άδειο (κάπου εκει είναι το όριο του) Ξέρεις ποια αυτοκίνητα έχω οδηγήσει? Έχω αναρτήσει καμιά λίστα πουθενά? Βέβαια δεν νομίζω να χρειάζεται να έχει οδηγήσει κάποιος ενα αμάξι για να ξέρει πως όταν η εταιρεία δίνει τελική κάτω απο 170 δεν πιάνει τα 195 και μάλιστα σε ευθεία. Με το 206 πάνω απο 140 τρίζουν όλα... Δε μιλάμε για τελική νιώθεις ότι θα αρχίσει να αφήνει πίσω κομματια... :lol:
SlimData Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Αδερφέ εγώ δεν θα σου πω για κάποιο μοντέλο, θα σου απαντήσω στην αρχική σου ερώτηση. 800€ μισθό και να σου πληρώνουν άλλοι τα έξοδα, συντηρείται εύκολα το αυτοκίνητο αλλά εσύ ανήκεις στην κάτω περίπτωση. 800€ μισθό και να πληρώνεις μόνος σου τα εξοδα, δεν αποκλείεται αλλά θα δυσκολευτείς πολύ. Υποχρεωτικά θα κόψεις από αλλού. Ας κάνουμε έναν -συντηρητικό- υπολογισμό θεωρώντας ότι ζεις μόνος σου. 300 νοίκι. 10 κοινόχρηστα. 80 περίπου δεη το μήνα. 15 ευδαπ. 30 τηλεφωνία. Άρα είμαστε τώρα χοντρικά στα 400-450€. Και αυτά είναι τα πάγια, χωρίς να υπολογίσω τίποτα έκτακτο. Τα λοιπά έξοδα συνήθως, ίσως είναι λιγότερα ίσως είναι άλλα τόσα.. Σουπερμαρκετ, λαική, καμιά βόλτα κοκ... Οπότε τα λεφτά σου αρχίζουν να λιγοστεύουν αρκετά.. Και φτάνουμε τώρα στο αμάξι. Πέρα από τα έξοδα που σου είπε ο Παυλίδης, μιλάς για αυτοκίνητο 10ετίας. Αυτό σημαίνει ενδεχόμενες ξαφνικές ανάγκες. Όσο και να προσέξεις όταν διαλέξεις, ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου βγάλει. Εμένα το πρώτο μου αμάξι ήταν μεταχειρισμένο 10ετίας (όπως ψάχνεις κι εσύ δηλαδή) και υποτίθεται είχε περάσει έλεγχο 96 σημείων (για όποιον καταλαβαίνει...). Τον πρώτο ενάμιση μήνα είχα πάει πίσω 9 φορές για διάφορα προβλήματα στα 96 σημεία. Αυτό δεν είναι ο κανόνας αλλά είναι μια πιθανότητα την οποία πρέπει να πάρεις πολύ σοβαρά υπ'όψιν. Εσένα τα πάγια έξοδα σου πόσα είναι; Έχεις υπολογίσει κάθε μήνα αν και πόσα σου μένουν στην άκρη; edit: Και να πω κι εγώ για την τελική του fiesta, της αδερφής μου το 1400 μοντέλο 2008 έχει δείξει κάτι μεταξύ 190-195 σε ελαφρά κατηφορική διαδρομή, το gps την ίδια στιγμή έδειχνε 182. Το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια ότι αν συνέχιζα λίγο ακόμα σε αυτή την ταχύτητα νομίζα ότι θα ξεψυχούσε
martser Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Φιλε slimdata 370 βγαινουν τ εξοδα τ σπιτιου τ μηνα κ αυτο με οικονομια ειδικα τους χειμερινουν μηνες π εχει κρυο ουσιαστικα ενα μερος τν χρηματω μαζευτηκε με πολυ οικονομια χωρις ν βγαινω η να ψωνιζω πραγματα ωστε να μ μενουν τ μηνα χρηματα με ενα προχειρο υπολογισμο για να μπορω ν ανταπεξελθω θα πρεπει να κανω γυρω στς 5000 χιλιομετρα τ χρονο δλδ αν γεμιζει με 60 ευρω κ ενα γεμισα μ βγαζει 400 χιλιομετρα τοτε θα πρεπει ν κανω γυρω στα 13 γεμισματα τ χρονο αν αναλογιστεις οτι ασφαλιστρα κ τελη επειδη θελω αλλον ενα χρονο μεχρι να μν ηεωρουμε νεος οδηγος θ ειναι 400 ευρω τ ασφαλιστρα τ χρονο και 135 τα τελη παμε 535 ευρω τ χρονο +60 ευρω τ γεμισα * 13 γεμισμαυα παμε 1215 ευρω ολα τ χρονο τ μηνα ειναι 100 ευρω + 370 τ εξοδα τ σπιτιου παμε 480 ευρω μενουν 320 ευρω πες οτι τ μηνα κανοντας οικονομια θελω 100 ευρω γ σουπερμαρκετ μενουν 220 προς τ παρον δεν πολυβγαινω οπως εβγαινα παλια ουτε ψωνιζω οπως ψωνιζα απλα ο λογος π φοβαμαι ειναι πως ειμαι τσιμα τσξμα κ δςν εχω βαλει τ σερβις προς τ παρον τουλαχιστον γ αυτο τ χρονο δεν μπορουν ν με βοηθησουν οικονομικα ισως τν αλλο χρονο ν μπορουν λιγο απλα η θα παρω αμαξι κ θ ειμαι καπως περιορισμενος στ χιλιομετρα μ τ καλο ειναι κ πως τ μηχανακι π ειναι κ ποιο βολικο δεν τ χρησιμοποιω συνεχεια μεσα στ πολη απλα τελευταια τυχςινει ν κανω διαδρομες 100 χιλιομετρων σαν εκδρομουλςς κ με τ σκουτερ δεν παλυεται ειναι κ λιγο επικινδυνο ειδικα οταν βγαινεις εθνικες με 110 χιλιομετρα κ εχει ανεμο ασε π φοβαμαι μν μεινει γιατι οπως κ να τ κανουμε μικρο μηχανακι ειναι επισως ενα 40 δινω για γυμναστηριο οποτε παω στα 180 κ δεν εχω βαλει καφεδες η καποια πιθανει εξοδο Με οικονομια λογικα βγαινω απλα θ θελει καποιες θυσιες το μονο προβλημα ειναι μν αργοτερα πχ 1 χρονο 2 χρονια αλλαξουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα