Bspus Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Όσο για την Amiga500, να σου θυμίσω οτι το λειτουργικό από τη δισκετουλα έκανε multitasking πολύ πριν το δούμε σε PC και μάλιστα πραγματικό multitasking λόγω αρχιτεκτονικής RISC του επεξεργαστή που είχε. ΤΑ καλύτερα παιχνίδια, επιπέδου coin up, στο σπίτι σου πάμφθηνα και αν ήθελες και στην τηλεόραση. Έβγαζε rgb ρε την εποχή που τα PC ήταν ασπρόμαυρα! Ασύλληπτες ικανότητες για προγραμματισμό, κακώς ο κόσμος τη νομίζει παιχνιδομηχανή. Και δε μιλάω για τις ακριβές εκδόσεις. Απλά η εταιρεία, στρογγυλοκάθησε στις δάφνες της, ξεπεράστηκε και πέθανε. Δέκα χρόνια τους πήρε να τη φτάσουν και να την περάσουν. Είδες τι κάνει η έλλειψη ανταγωνισμού? Τι δουλεια εχει η Α500 σε ενα Thread για τα windows 9? Και εγω ειχα A500. Ναι το 1987 ηταν ενα μικρο θαυμα. Το 1993 τα PC ειχαν ηδη αρχισει να την ξεπερνανε. Το 96 οι amiga γενικως ηταν ηδη παρελθον Ηταν home computer με τη νοοτροπια του τοτε. Η καθε εταιρια εβγαζε τα δικα της ασυμβατα συστηματα και ακομα και μεταξυ γενεων μηχανηματων της ιδιας εταιριας υπηρχαν ασυμβατοτητες. Ακομα θυμαμαι οτι καποια πραγματα δεν μου τρεχανε στη δικια μου Α500 λογω αλλαγης chipset ή version λειτουργικου με την προηγουμενη παρτιδα, για να μην πουμε για την 500+ που επαιρνες κατι και δεν ηξερες αν θα τρεχει η οχι μεχρι να δοκιμασεις. Χιλιες φορες καλυτερα με τα PC τωρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Innersense Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Ελπίζοντας ότι δεν βγαίνω off topic και μιας και τα 9 αναμένονται για Άνοιξη 2015 και βάλε, θα ήθελα να ρωτήσω αν έχουμε νεότερο timeframe για Windows 8.2/8.1 Update 2, γιατί θυμάμαι κάτι για Αύγουστο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos445 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 ρε κοπελια... εγω που δουλεψα πανω στα windows 8 στη Microsoft Οταν πρωτο-φτιαχνονταν... εε να σας πω τα συχαθηκα....ΝΤΑΞΕΙ τωρα θα μου πειτε.. ναι εσυ τα εβλεπες ως developer.. και στην αρχη ειχαν πολλα bug/freeze/κενα ασφαλειας ... αλλα και παλι ΑΥΤΟ το UI SURFARE στο λαιμο μου καθετε...ΚΑΙ ΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ... Ηταν τρομερο λαθος που τα καναμε τοσο σκ.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RubyRubyRuby Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 "...Πέρα από τα παραπάνω, μαθαίνουμε ότι τα Windows 9, θα διαθέτουν "εικονικά περιβάλλοντα εργασίας" (virtual desktops)..." Αντιγράφουν ένα ακόμη χαραχτηριστικό που υπάρχει στο Linux desktop εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία Παραδέχονται εμμέσως πλην σαφώς το μεγάλο σφάλμα που ήταν η ταμπλετοποίηση των 8(.1)... Τραγικοί τελείως! νάτος .... ερωτηση 1 : δηλαδη το Lin δεν πηρε ποτε τιποτα απο τα Windows ? ερωτηση 2 : Εχεις την δικη σου εταιρια που παραγει λειτουργικα συστηματα ? ποια ειναι ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dazoo Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Χρησιμοποιώ προσωπικούς υπολογιστές από την εποχή τις Amiga. Δουλεύω Windows από τα millenium. Έχω Bachelor στην πληροφορική και Master στην ασφάλεια δικτύων. Έχουν κάνει μαθήματα σε multimedia εφαρμογές και έχω δει άπειρα interface. Ότι και να είμαι σίγουρα δεν ανοίκω σε αυτή τη γενιά που αναφέρεις και πάλι πιστεύω ότι η κίνηση που έκανε η Microsoft με τα Windows 8 ήταν απαράδεκτη, χωρίς λογική και ότι πιο ηλίθιο θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος. Κάθε σύστημα κατασκευάζεται για σηγκεκριμένη δουλειά. Τα desktop χρησιμοποιούνται για άλλο λόγο, τα laptop για άλλο λόγο, τα tablet για άλλο λόγο και γι αυτό το interface του καθενός είναι ανάλογο με τη χρήση του. Αν εσύ θεωρείς το desktop κάτι άχρηστο που πρέπει να καταργηθεί τότε εσύ ανοίκεις σε κάποια γενιά ημιμαθών που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Και επειδή είμαι σίγουρος ότι θα αγνοήσεις αυτό το post σαν να είμαι ένας hater, πάρε μία επιστημονική μελέτη πάνω στο πρόβλημα των windows 8. Δεν νομίζω ότι η Microsoft ήθελε/θέλει να καταργήσει το desktop. Επίσης δεν βλέπω να έχει καταργήσει το desktop σε καμία έκδοση των 8. Απλά νομίζω ότι ήθελε να έχει ένα δικό της οικοσύστημα σε υπολογιστή, σταθερό και φορητό, tablet, και τηλέφωνο με το ίδιο interface σε όλα και ίδιες υπηρεσίες (συγχρονισμούς κτλ). Εαν πχ είχα windows 8 tablet ή windows phone, και ήξερα ότι πχ τα mail μου είναι στο κουτάκι "Αλληλογραφία", ναι μου αρέσει που είναι ακριβώς το ίδιο και στον υπολογιστή μου. Το'κανε απότομα? Ναι, πολύ. Είναι λάθος σκέψη-πλάνο? Νομίζω το αντίθετο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Φίλε Odyss3us αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Στην δουλειά εχω windows 7 και μου σπαει τα νευρα που δεν είμαι admin και που για ότι νεο πρεπει να περάσω, πρεπει να επικοινωνήσω με το IT και να το λάβω μετά από εγκριση. Είναι πιο ασφαλες βεβαια έτσι. Μπορεί σε καποιους από εμάς να πήρε 3 μέρες να μαθουμε/συνηθισουμε τα 8αρια, σε αλλον να πήρε 1 βδομαδα, αλλα το να χασει ενας υπαλληλος τόσες ώρες για να συνηθισει (αν συνηθισει) ενα λειτουργικό για να είναι ξανα παραγωγικός..... είναι απαραδεκτο. Όπως εχω γράψει παραπάνω χρησιμοποιώ windows 8.1 και με εχουν χιλιοβολέψει αλλα αν είχαμε στην δουλεια windows 8...... το ΙΤ δεν θα εκανε αλλη δουλεια απ'το να λύνει απορίες για βασικά πράγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Drake27 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Φίλε Odyss3us αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Στην δουλειά εχω windows 7 και μου σπαει τα νευρα που δεν είμαι admin και που για ότι νεο πρεπει να περάσω, πρεπει να επικοινωνήσω με το IT και να το λάβω μετά από εγκριση. Είναι πιο ασφαλες βεβαια έτσι. Μπορεί σε καποιους από εμάς να πήρε 3 μέρες να μαθουμε/συνηθισουμε τα 8αρια, σε αλλον να πήρε 1 βδομαδα, αλλα το να χασει ενας υπαλληλος τόσες ώρες για να συνηθισει (αν συνηθισει) ενα λειτουργικό για να είναι ξανα παραγωγικός..... είναι απαραδεκτο. Όπως εχω γράψει παραπάνω χρησιμοποιώ windows 8.1 και με εχουν χιλιοβολέψει αλλα αν είχαμε στην δουλεια windows 8...... το ΙΤ δεν θα εκανε αλλη δουλεια απ'το να λύνει απορίες για βασικά πράγματα. Σφάλμα της εταιρίας είναι,αν έχει 2-3 άτομα που δεν στροφαρουν όσο εσύ παράδειγμα,ας τους κάνουνε μαθήματα για 1-2 μέρες για να γίνει παραγωγικός πάλι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Conan2046 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Σφάλμα της εταιρίας είναι,αν έχει 2-3 άτομα που δεν στροφαρουν όσο εσύ παράδειγμα,ας τους κάνουνε μαθήματα για 1-2 μέρες για να γίνει παραγωγικός πάλι. Γιατί αυτή η εταιρεία και η κάθε εταιρεία να το κάνει αυτό, να χάσει εργατοώρες και να πληρώσει για εκπαίδευση αν την βολεύει το προηγούμενο λειτουργικό; Απλώς δεν το αλλάζει και όλα είναι μια χαρά. Εδώ θυμάμαι στην προηγούμενη δουλειά μου έβαζαν την καινούρια έκδοση του adobe reader και μερικοί πάλευαν για να βρουν από που γίνεται η εκτύπωση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektor7 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Σοβαρομιλουμε!!! Ξερετε ποσες εργατοωρες χανονται καθημερινα σε FB και twiter? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Drake27 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Σοβαρομιλουμε!!! Ξερετε ποσες εργατοωρες χανονται καθημερινα σε FB και twiter? Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες!!! Γιατί αυτή η εταιρεία και η κάθε εταιρεία να το κάνει αυτό, να χάσει εργατοώρες και να πληρώσει για εκπαίδευση αν την βολεύει το προηγούμενο λειτουργικό; Απλώς δεν το αλλάζει και όλα είναι μια χαρά. Εδώ θυμάμαι στην προηγούμενη δουλειά μου έβαζαν την καινούρια έκδοση του adobe reader και μερικοί πάλευαν για να βρουν από που γίνεται η εκτύπωση... Αν χρειαστεί από ανάγκη για τον χψ λόγο να τα αλλάξει θα πρέπει να λάβει και μέτρα ώστε να μάθει τα βασικά στους άσχετους.Και μιλάμε αν είναι καμιά μεγάλη εταιρία με αρκετό προσωπικό,αν είναι τώρα το γραφείο του λογιστή στην γωνία,τότε δεν έχω να πω κάτι. Απλά θα είναι μια δικαιολογία για απόλυση!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oxygene Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 νάτος .... ερωτηση 1 : δηλαδη το Lin δεν πηρε ποτε τιποτα απο τα Windows ? ερωτηση 2 : Εχεις την δικη σου εταιρια που παραγει λειτουργικα συστηματα ? ποια ειναι ?Παρθενογέννεση στην πληροφορική δεν υπάρχει. Ο α αντιγράφει τον β, πιο πριν ο β αντέγραψε τον α, ακόμα πιο πριν ο α αντέγραψε ξανά τον β κτλ. Όμως σε αντίθεση με τα Windows καινούργια χαραχτηριστικά που προστίθενται στον πυρήνα ή στα γραφικά περιβάλλοντα του Linux ποτέ δεν έγιναν μεγάλη είδηση ούτε διεκδίκησαν δάφνες πρωτοτυπίας (εάν όντως υπήρξε αντιγραφή). Η Microsoft προσπάθησε μία με το Aero και μία με τα virtual desktops τώρα να διαφημίσει σαν καινοτομία κάτι που υπάρχει εδώ και χρόνια στον κόσμο του ελεύθερου λογισμικού. Και το πιο τραγικό απ' όλα είναι ότι μετά από κάποιο καιρό που δεν υπάρχει πια ανάγκη για marketing, κατάργει κάποιες από αυτές τις τεχνολογίες ελέω νέων πειραματισμών (π.χ. Aero). Αυτό με την εταιρεία δεν κατάλαβα που κολλάει. Σκοπεύεις να γίνεις πελάτης; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Odyss3us Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δεν νομίζω ότι η Microsoft ήθελε/θέλει να καταργήσει το desktop. Επίσης δεν βλέπω να έχει καταργήσει το desktop σε καμία έκδοση των 8. Απλά νομίζω ότι ήθελε να έχει ένα δικό της οικοσύστημα σε υπολογιστή, σταθερό και φορητό, tablet, και τηλέφωνο με το ίδιο interface σε όλα και ίδιες υπηρεσίες (συγχρονισμούς κτλ). Εαν πχ είχα windows 8 tablet ή windows phone, και ήξερα ότι πχ τα mail μου είναι στο κουτάκι "Αλληλογραφία", ναι μου αρέσει που είναι ακριβώς το ίδιο και στον υπολογιστή μου. Το'κανε απότομα? Ναι, πολύ. Είναι λάθος σκέψη-πλάνο? Νομίζω το αντίθετο. οσοι ασχολουμαστε με υπολογιστες για δεκαετιες αντιλαμβανομαστε οτι βρισκομαστε σε κοσμοιστορικες εποχες οπου το ζητουμενο πλεον δεν ειναι η βελτιωση κατα 5% ενος near perfect desktop λειτουργικου αλλα το παντρεμα νεων τεχνολογιων σε ενα interface οταν εχεις να αντιμετωπισεις τετοια προκληση λογικο να μη το πετυχεις με τη πρωτη και να εχεις αστοχιες και δυσαρεστημενο κοσμο δικαιως ή αδικως, κανεις δεν εχει το αλαθητο ακομα κι οταν προκειται για εταιρειες-κολοσσους οι επισημανσεις στο link που παρεθεσε ο GrandGamer πιο πριν κινουνται στη σωστη βαση 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Σφάλμα της εταιρίας είναι,αν έχει 2-3 άτομα που δεν στροφαρουν όσο εσύ παράδειγμα,ας τους κάνουνε μαθήματα για 1-2 μέρες για να γίνει παραγωγικός πάλι. Το να εκπαιδευσεις 700-800 ατομα δεν είναι και το πλέον ευκολο. Σοβαρομιλουμε!!! Ξερετε ποσες εργατοωρες χανονται καθημερινα σε FB και twiter? Σε εμας είναι όλα κλειδωμένα. Ούτε youtube. Ευτυχως που ανοιγει το insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
masteripper Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Σχετικά με Amiga...νομίζω ότι κάπου υπάρχουν κάποια λάθη... Ας το πιάσουμε με το μαλακό... Σαν μηχάνημα θεωρώ ότι ήταν αξεπέραστο...δηλαδή έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια για να δούμε κάτι που το ξεπερνάει...και όλα αυτά απο ένα απλό επεξεργαστή αλλά σε συνδυασμό με τα μοναδικά περιφερειακά chipακια...βλέπε Blitter. Για βίντεο και μουσική νομίζω ότι απλώς "ξύριζε" και απόδειξη ότι όλα τα μικρά περιφερειακά κανάλια μέχρι προσφάτως την χρησιμοποιούσαν για οτιδήποτε είχε σχέση με υποτιτλισμούς και logos....ενώ αρκετές σειρές και ταινίες χρησιμοποιήσαν τις αρετές της για να δημιουργήσουν τα εφέ τους....SeaQuest DSV Σαν λειτουργικό ...ήταν έτη φωτός μπροστά σε σχέση με οτιδήποτε κυκλοφορούσε και ακόμα αποτελεί πηγή έμπνευσης... Σαν προγράμματα ακόμα και σε επαγγελματικές λύσεις νομίζω ότι δεν ξαναβγήκαν τέτοια απλά και παράλληλα τόσο δυνατά προγράμματα...παραθέτω DeluxePaint, DeluxeVideo, LightWave Sculpt4D.. Για τα παιχνίδια ...εντάξει....καμμία σχέση....έπρεπε να περάσουν πάλι χρόνια....κάντε μια σύγκριση μεταξύ παιχνιδιών εκείνης της εποχής και θα δείτε... ΤΙ έφταιξε και τώρα δεν έχουμε Amiga και έχουμε Ms,Apple... Απλά πράγματα : 1....Η ΗΛΙΘΙΑ τσιγκουνιά τωμ "κεφαλιών" της Commodore ...ίσως η μεγαλύτερη εκδίκηση του φτωχού προγραμματιστή....όταν σκεφτόντουσαν το λειτουργικό που θα είχε η Amiga προσλάβαν 1 παιδί- φυστίκι να τους το γράψει....το παιδάκι καθησε και έσπασε τα σωθικά του και έφτιαξε το θαυμαστό λειτουργικό.....αλλά με μια μικρή λεπτομέρεια (καλά έκανε και θα αναφερθεί παρακάτω).... το έγραψε λοιπόν και το έδωσε στην Commodore....αλλά στην Commodore τελευταία στιγμή αλλάξαν γνώμη και δεν του δίναν τα λεφτά που είχαν συμφωνήσει....οπότε το παλικάρι τους διαολόστειλε και εξαφανίστηκε....τώρα η μικρή λεπτομέρεια....το παλικάρι αφού ήταν ιδιοφυία ....δεν ήταν και χαζός...όταν παρέδωσε το λειτουργικό..."άφησε" ημιτελές το κομμάτι που αφορούσε το Os recovery....οπότε μόλις κάτι πήγαινε στραβά....Guru Meditation Error...μια ωραία κόκκινη οθόνη....και γειά σας...κλείσιμο και ξανα φτου απο την αρχή.....κάτι που ο δημιουργός είχε σχεδιάσει να είναι απλώς ενημερωτικό και το σύστημα να επανέρχεται κανονικά....κάτι σαν το crashaρισμα του Windows Explorer.....No Ctl Alt Del....no party.... ΚΑΙ έτσι απλά το λειτουργικό κατέληξε να αποκτήσει ίσως την χειρότερη δυνατή φήμη σε ότι αφορά ειδικά Business Applications και η Amiga Πέρασε στην ιστορία σαν μια απλή παιχνιδομηχανή.....no money to the Developer of Workbench== we all love Windows/Linux/MacOs 2...Υπήρχε πραγματικά εγκεφαλική βλάβη εκεί στην Commodore καθώς ξεκίνησαν με εξωπραγματικές τιμές...με περιορισμένες δυνατότητες επέκτασης (μιλάμε με μια θυρούλα επέκτασης Customia για οτιδήποτε εξτρα πλήρωνες χρυσάφι)... Επίσης μην ξεχνάμου και στο βασικό σύστημα κάναν παιδαριώδη λάθη όπως το Interlaced...."βγήκαν" πολλά μάτια και οι λύσεις ήταν επειεικώς ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ... 3...Υπήρχε πρόβλημα στο Marketing και στο τι αντιπροσωπεύει το μηχάνημα,κάπου χάσαν το τι θα πρέπει να πουλήσουν και σε ποιούς.....αν υπήρχε κάποιος μαγκίτης....αν 4...Εγκεφαλικής βλάβης συνέχεια....κακό quality Control....to 35% της αρχικής παραγωγής ήταν DOA...κάπου έφταιγαν και κάποια "καλόπαιδα" τουλάχιστον όσον αφορά την εδώ αντιπροσωπεία που έκαναν διαγωνισμό ποιός θα πετάξει το κουτί του Μηχανήματος πιο μακριά....κάτι σαν Ολυμπιακοί Αγώνες... Με αυτά τα ολίγα...ελπίζω να υπερασπίστηκα το πιο αγαπημένο μου μηχάνημα...κρίμα που αναγκάστηκα να το δώσω..... ΑΝ έλειπαν τα παραπάνω αμφιβάλλω ότι η κατάσταση θα ήταν αυτή που υπάρχει αυτή την στιγμή.... 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektor7 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Το να εκπαιδευσεις 700-800 ατομα δεν είναι και το πλέον ευκολο.Δεν εκπαιδευεις.Απλα τους βαζεις τα shortcuts των προγραμματων της εταιριας στο desktop και τελειωνει η ιστορια! Σε εμας είναι όλα κλειδωμένα. Ούτε youtube. Ευτυχως που ανοιγει το insomnia Απανθρωπες συνθηκες εργασιες βλεπω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα