priest91 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα, έχω ένα site και μιας και άπειρος στο web devepment θα ήθελα να ρωτήσω πως γίνεται να έχω τη σελίδα μου σε 2 servers ταυτόχρονα. Δηλαδή, σε περίπτωση που πέσει ο ένας να μπορεί να είναι προσβάσιμο από τον 2ο αμέσως. Δεν με νοιάζει όταν είναι και οι 2 πάνω να διαμοιράζεται το βάρος των επισκέψεων, αλλά ότι και να γίνει να είναι up. Οι servers θα σε σπίτια και όχι κάποιας εταιρείας. Τι θα χρειαστώ;Ευχαριστώ.
dewn735 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 long story short, δε γίνεται να έχεις το ίδιο domain να δείχνει σε δύο διαφορετικούς υπολογιστές - εκτός κι αν εννοείς κάτι διαφορετικό
cyclo Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 πιο ακριβώς είναι το πρόβλημα που θέλετε να λύσετε; γιατί μπαίνετε σε αυτή τη διαδικασία;
priest91 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Αρχικά θέλω 2 υπολογιστές που να συγχρονίζουν τα αρχεία του site ώστε και στους 2 το site να είναι ίδιο.Και αν δε γίνεται 1 domain σε 2 pc πως θα γίνει να καταλαβαίνει το ένα pc ότι το άλλο "έπεσε" και να αρχίσει να δείχνει σε αυτό το domain.
cyclo Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Αρχικά θέλω 2 υπολογιστές που να συγχρονίζουν τα αρχεία του site ώστε και στους 2 το site να είναι ίδιο. Και αν δε γίνεται 1 domain σε 2 pc πως θα γίνει να καταλαβαίνει το ένα pc ότι το άλλο "έπεσε" και να αρχίσει να δείχνει σε αυτό το domain. Αυτό δεν απαντά όμως με κάποιο τρόπο στην ερώτηση μου για το ποιο είναι το πρόβλημα^^
lion2486 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 failover λέγεται η τεχνική που ψάχνεις. ένα παράδειγμα http://www.howto-expert.com/how-to-create-a-server-failover-solution/ Επειδή τα dns records δεν μπορούν να το υποστηρίξουν για σελίδα πρέπει να έχεις επιπλέον υπηρεσία για να το κάνεις. υπάρχουν και άλλες τεχνικές που δοκιμάζουν μερικοί αλλά ούτε εμπειρία έχω ούτε προτείνονται.. Δεν σε καλύπτει κάποιο freehosting με κάποιο script που να κάνει ping και redirect? 2
leonidas_fs Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Ακριβώς με το failover θα το κάνεις αυτο. Φαντάζομαι οτι θες να το κάνεις καθαρα σαν project, οπότε μια χαρα μου ακούγετε να το προσπαθήσεις!
priest91 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Ευχαριστώ πολύ, ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα. Ναι όντως σαν project έχω σκοπό να ασχοληθώ...
lion2486 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Θα με ενδιέφερε αν τελικά καταφέρεις να κάνεις κάτι αποδοτικό με αυτό το θέμα και την εμπειρία σου..
theodoros8 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Αυτο που ψαχνεις ειναι load balancer αλλα ειναι λιγακι δυσκολο και ακριβο να το υλοποιήσεις.
parlapipator Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Το συγκεκριμένο σενάριο 'failover' απαιτεί και τρίτο server, όχι για την ιστοσελίδα σου αλλά για να ελέγχει τον primary server.
priest91 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Βρήκα Site: αυτό όμως που από ότι κατάλαβα γίνεται και δωρεάν αλλά και με 2 servers.
lion2486 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Βρήκα Site: αυτό όμως που από ότι κατάλαβα γίνεται και δωρεάν αλλά και με 2 servers. για SMTP Server failover υπάρχει πιο απλή λύση, γιατί στους DNS μπορείς να δώσεις προτεραιότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα