d4ydr33m3r Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Καλά, για supersampling μιλάω, απλά δεν το διατύπωσα και σωστά.Το ssaa δεν κάνει render την εικόνα σε πολλαπλή ανάλυση, βγάζει το μέσο χρώμα από κάθε πίξελ στηριζόμενο σε ανάλογο αριθμό δειγμάτων που του έχεις ορίσει εσύ.Και όταν θέσεις τιμή x2 εξομάλυνσης, θα κάνει διπλάσια δουλειά, όχι τετραπλάσια γιατί για να υπολογίσει το πώς θα εμφανίσει το πίξελ θα πάρει δείγμα από 2 σημεία αυτού.Οπότε ούτε το x4 που είπα ισχύει. Το dsr κάνει render την εικόνα σε πολλαπλή ανάλυση, αλλά επί της ουσίας το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, όπως και το performance hit, γιατί για να εμφανίσει η οθόνη τον αριθμό των pixel της πολλαπλής ανάλυσης δεν είναι εφικτό, οπότε εμφανίζει κάθε πίξελ με ένα μέσο χρωματισμό και αυτό. Ακριβως
billeiros Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Εμενα μου αρέσει πολύ το παιχνιδακι πάντως.πανέμορφα γραφικακαι η ωρα περνάει ευχάριστα υπο των ήχων των σπαθιών.και επιτέλους ενα δυνατό παιχνιδι(απο άποψη γραφικών ) με σπαθιά και ασπίδες.Η 7970 μου τρώει τα ζόρια της...δε μπορω να καταλάβω γιατί το κατηγορούν το παιχνιδακι τόσο πολύ.σαν μπλοκμπαστερ είναι που αναφέρθηκε πιο πανω.και αν εχεις δυνατό μηχάνημα το φχαριστιεσαι.μακάρι να χα 4k tv και 295x2 να γουσταρω.επιτέλους παιχνιδαρες (κραχτες) απο κονσόλες έφτασαν στο pc μας.πραγματικα δεν ξέρω τι να πρωτοπαιξω τελευταια.titanfall.2k15,fifa 15,shadow of mordor,ryse....η χαρά του gamer 6
Moderators Praetorian Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Παίδες, όχι άλλη συζήτηση για θείους -και πειρατικές εκδόσεις γενικά- εδώ. Αν θέλετε να παραθέσετε τα επιχειρήματά σας για την πειρατεία, πηγαίνετε εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/402463-περί-πειρατείας-και-πάλι (αρκετά μηνύματα μεταφέρθηκαν ήδη εκεί) 1
D.Luffy Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Λοιπόν από αυτά που διαβάζω σχετικά με την απόδοση και για κολλημένα 60αρια αρχίζω να ανυσηχώ σοβαρά για το PC μου. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Το παιχνίδι το τρέχω σε έναν i7 980x και δύο 780ti. Ε λοιπόν η απόδοση είναι κυριολεκτικά all over the place. Γνωρίζω ότι δεν υπάρχει ακόμα sli profile αλλά παρ' όλα αυτά περίμενα κάτι καλύτερο από την απόδοση της μίας κάρτας. Χωρίς vsync, όλα στο high σε 1080p, στην πρώτη πίστα (δεν άντεξα να προχωρήσω παρακάτω) κυμαίνομαι από 32 μέχρι 63 αλλά αυτές οι αλλαγές είναι τρομακτικά συχνές και απότομες. Και όλα αυτά χωρίς καν SSAA. Δοκιμάζω τα πάντα στο low και είναι κάπως καλύτερα αλλά και πάλι με τίποτα δεν κλειδώνει στα 60fps. Υπάρχουν ακόμα απότομες πτώσεις. Εν το μεταξύ τα textures είναι κλειδωμένα στο very high ως προεπιλογή χωρίς τη δυνατότητα να τα πειράξω μέσω in-game settings. Δοκιμάζοντας λίγο από δω κι από κει, βρίσκω ότι το setting που μου προκαλεί το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το object detail... Αυτό εαν δεν κάνω λάθος, σχετίζεται περισσότερο με τη CPU και στη λεπτομέρια των αντικειμένων από μακρινή απόσταση. Λοιπόν αυτή τη CPU την έχω OC στα 4.2Ghz από τότε που την πήρα πριν 3 χρόνια... Λέτε να αργοπεθαίνει? Παρεπιπτόντως αυτό το συγκεκριμένο setting μου προκαλούσε προβλήματα σε όλα τα Assassin's Creed και στα Crysis εαν το είχα στο max.
Alex21121988 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Το game δεν ζοριζει καθολου την cpu, αρα σιγουρα δεν φταιει σε κατι αυτο. Οντως ειναι κουφο να μην μπορεις να εχεις σταθερο 60αρι και με μια 780ti. Εγω μιας που το τρεχω στη μια 680, το εχω lockαρει στα 30 και τελειωσα με αυτο το θεμα. Αλλο που εχω παρατηρησει στο ryse ειναι ποσο παιδευει τον hdd μου. Δεν το εβαλα στον ssd, και βλεπω το φωτακι του δισκου να ειναι συνεχομενα ανοιχτο, πραγμα που δεν εχω ξαναδει στο παρελθον με κανενα παιχνιδι. Το περιεργο ειναι οτι με τον δισκο να δουλευει συνεχως ετσι, θα επρεπε να βλεπω καποια κολληματα, κατι που δεν εχει γινει μεχρι τωρα. Μοnkey, δεν νομιζω πως εχει να κανει με τα textures κτλ, κατι αλλο παιζει. H 780 φτανει και περισευει.
D.Luffy Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Μάλλον θα δοκιμάσω να ξεριζώσω εντελώς τους drivers και να τους ξαναπεράσω. Πάντως αυτή τη περίοδο παίζω και το Metro LL Redux αλλά εκεί δεν είχα το παραμικρό drop. Θα μου πεις είναι πιο ελαφρύ αλλά και πάλι με κάνει να αναρωτιέμαι...
Oroku Saki Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Τι καρτα θελει για να τρεχει σταθερα πανω απο 30 fps με ολα ultra 1080 p?
xtrmsnpr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 τα texture details μου είναι απενεργοποιημένο,και επιλεγμένο σε very high...Δεν αλλάζει αυτό;
Alex21121988 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 τα texture details μου είναι απενεργοποιημένο,και επιλεγμένο σε very high... Δεν αλλάζει αυτό; Για την ωρα και μεχρι να παρουμε update patch αυτο θα στο κανει auto detect το ιδιο το game. Για να στο εχει στο very high σημαινει οτι εκει πρεπει να ειναι αφου λογικα θα εχεις πανω απο 2gb vram gpu. Απο εκει και περα, οπως μπορει καποιος να το πειραξει μεσω του .cfg του game για να το παει very high, λογικα γινεται και το αναποδο Πας στο system.cfg του, ειναι στο directory που ειναι εγκατεστημενο το game και προσθετεις αυτα τα commands. sys_spec_texture= sys_spec_textureresolution= Και βαζεις τον αριθμο που επιθυμεις. Το 4 συμβολιζει το very high. ps: Κανε back up το αρχικο .cfg
panther_512 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Λοιπόν από αυτά που διαβάζω σχετικά με την απόδοση και για κολλημένα 60αρια αρχίζω να ανυσηχώ σοβαρά για το PC μου. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Το παιχνίδι το τρέχω σε έναν i7 980x και δύο 780ti. Ε λοιπόν η απόδοση είναι κυριολεκτικά all over the place. Δοκιμάζω τα πάντα στο low και είναι κάπως καλύτερα αλλά και πάλι με τίποτα δεν κλειδώνει στα 60fps. Υπάρχουν ακόμα απότομες πτώσεις. Έχεις ενεργοποιημένο vsync? Δοκίμασες τη λύση που αναφέρθηκε πιό πρίν για να ενεργοποιηθεί το triple buffering? Θα δανειστω το post του psycho περι του tripple buffering γιατι το ειχε ποσταρει λιγο πισω, για να μην ψαχνεις. ''Φτιάχνουμε ένα autoexec.cfg στον κύριο φάκελο του παιχνιδιού και προσθέτουμε αυτό: r_FullscreenWindow=1 Μετά ξεκινάμε το παιχνίδι και στα video options βάζουμε ''Window Mode'' και V-sync On και έτσι το παιχνίδι θα τρέξει σε Fullscreen με Triple-Buffering.'' Aν θελεις μπορω να σου πω και πως γινεται μεσω του radeonpro αν δεν γνωριζεις.
D.Luffy Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Έχεις ενεργοποιημένο vsync? Δοκίμασες τη λύση που αναφέρθηκε πιό πρίν για να ενεργοποιηθεί το triple buffering? Απενεργοποιημένο vsync και unlocked framerate αλλά και πάλι έχω βουτιές στα 30s. Πιο συγκεκριμένα μετά την εισαγωγική σκηνή με τη μάχη όπου μπαινεις μέσα στο παλάτι με τον Nero και σε περιμένει στο βάθος κοντά στην πόρτα, εκεί έχω 32fps! Χωρίς δηλαδή να γίνεται τίποτα το σοβαρό. Θα δοκιμάσω πάντως αυτό που παραθέτεις, αλλά να πέφτω στα 30 σε τέτοιο σημείο, αμφιβάλλω εαν θα διορθωθεί με borderless window...
panther_512 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Γιατί δεν εγκαθιστάς το MSI Afterburner να βλέπεις σε real time στο παιχνίδι το φορτίο σε GPU και CPU cores και κατανάλωση RAM και VRAM? Θα διαπιστώσεις αμέσως αν κάτι από τα παραπάνω γονατίζει και σε κρατά κάτω. 1
D.Luffy Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Θα το τεστάρω λοιπόν με το Afterburner σήμερα το βράδυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα