Προς το περιεχόμενο

Ryse: Son of Rome [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 667
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για μέχρι 1080P δεν θα ζητάει τρελά πιστεύω, για παραπάνω θα θέλει βαρβάτο σύστημα σίγουρα.Μένει να δούμε αν και αυτό θα ζητάει 3GB Vram.

Δημοσ.

Μένει να δούμε αν και αυτό θα ζητάει 3GB Vram.

Λες να κάνουν την ανάπτυξη outsource στη Ubi?  :P

Για 1080p + FXAA πιστεύω η vram να είναι σε λογικά επίπεδα... δεν είναι open world σε στυλ AC και WD. Ούτε μέγεθος Crysis έχει. Οι πίστες έχουν προκαθορισμένο μονοπάτι και το παιχνίδι δεν φένεται να φορτώνει πολλά από πίσω.

Η πίστα με την απόβαση στις ακτές της Μ. Βρετανίας όμως μάλλον θα είναι η πιο απαιτητική.

Εγώ πιστεύω πως το παιχνίδι θα είναι πολύ βαρύ μόνο γι αυτούς που θα θέλουν να το τρέξουν σε 4Κ. Οι κάρτες σειράς 7 θα το μαξάρουν εύκολα.

• Like 1
Δημοσ.

Παγερά αδιάφορα νέα, έγινε port το tech demo της Crytek για το XBOX One και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Όποιος μπει στον κόπο να κάνει κάτι παραπάνω από benchmarking και eye candy ελπίζω να του αρέσουν τα QTE ή/και να έχει μπόλικη υπομονή. Προσωπικά το φθινόπωρο θα ασχολούμαι με πραγματικά παιχνίδια :P :P :P

Δημοσ.

Θεωρω εαυτον κυριως pc gamer. Το Ryse που το επαιξα στο XBone ειναι πολυ καλο και με αρκετα ωραιο συστημα μαχης, θα το διασκεδασετε 100%. QTE ξεQTE το παιχνιδακι ειναι μια χαρα, και οποιος λεει το αντιθετο πιθανοτατα δεν το εχει παιξει. Δεν ξερω τι περιμενουν καποιοι απο ενα τετοιο genre (third person action game) ή τι ειχαν κατα νου, αλλα το να θαβεις ενα τετοιο παιχνιδι με τιτλους copy paste απο το internet τυπου ωραιο tech demo ε παραπαει..Ποτε δεν ειπε κανεις οτι προκειται για παιχνιδι σταθμο, αλλα οχι και οτι περνα απαρατηρητο ενα τοσο διασκεδαστικο παιχνιδι.

• Like 5
Δημοσ.

θα το διασκεδασετε 100%. QTE ξεQTE το παιχνιδακι ειναι μια χαρα, και οποιος λεει το αντιθετο πιθανοτατα δεν το εχει παιξει.

Ή είναι Sony fanboy ή πληρωμένος. Τα έχουμε διαβάσει ήδη.

Το να είναι όντως μέτριο το παιχνίδι δεν παίζει.

Δημοσ.

Κι εγώ βλέπω μια αδικαιολόγητη απέχθεια από πολλούς χρήστες PC που μάλλον κόμπλεξ θα την χαρακτήριζα. Μήπως επειδή ήταν Xbox One exclusive με γραφικά που κάποιοι πίστευαν πως δεν θα μπορούσε να βγάλει η κονσόλα?? Λέω εγώ τώρα...

Πάντως εγώ το απόλαυσα στο One και θα το τιμίσω και στο PC. Σας πληροφορώ ότι είναι το αμέσως καλύτερο παιχνίδι της Crytek μετά το Crysis 1.

Ξεκολλάτε λίγο και τα ξαναλέμε όταν θα παίξετε το παιχνίδι. Όπως είπε και ο daydreamer, είναι... 3rd person action. Τι περιμένατε? Επίπεδα ποιότητας Half Life 2? 

• Like 5
Δημοσ.

Καλά κάτσε να δούμε τα review από κανα σοβαρό pc gamer που του έχουν περάσιε κάποια game από τα χέρια. Το να δω γραφικά στο pc τα βλέπω και με άλλους τίτλους δεν μου λέει τίποτα.

Δημοσ.

Καλά κάτσε να δούμε τα review από κανα σοβαρό pc gamer που του έχουν περάσιε κάποια game από τα χέρια. Το να δω γραφικά στο pc τα βλέπω και με άλλους τίτλους δεν μου λέει τίποτα.

Δηλαδή υπονοείς ότι σε όσους μας άρεσε, δεν είμαστε σοβαροί gamers και δεν έχουν περάσει πολλά games από τα χέρια μας? Μόνο οι pc gamers έχουν αυτό το προνόμοιο?

• Like 3
Δημοσ.

Όταν βγήκε για xbox one είδα όλο το στόρυ και ήθελα πολύ ένα παιχνίδι που να σφάζω αβέρτα. Τα γραφικά του στο one όντως μ' αρέσανε. Από κει και πέρα, γραφικά+αίμα = απόλαυση. 

ΤΕΛΟΣ!

Δημοσ.

Κι εγώ βλέπω μια αδικαιολόγητη απέχθεια από πολλούς χρήστες PC που μάλλον κόμπλεξ θα την χαρακτήριζα. Μήπως επειδή ήταν Xbox One exclusive με γραφικά που κάποιοι πίστευαν πως δεν θα μπορούσε να βγάλει η κονσόλα?? Λέω εγώ τώρα...

Πάντως εγώ το απόλαυσα στο One και θα το τιμίσω και στο PC. Σας πληροφορώ ότι είναι το αμέσως καλύτερο παιχνίδι της Crytek μετά το Crysis 1.

Ξεκολλάτε λίγο και τα ξαναλέμε όταν θα παίξετε το παιχνίδι. Όπως είπε και ο daydreamer, είναι... 3rd person action. Τι περιμένατε? Επίπεδα ποιότητας Half Life 2? 

απλά υπάρχει πολύς κόσμος που δεν τους αρέσουν τα QTE.

στον υπολογιστή περισσότεροι κιόλας,γιατί όταν η SEGA το 2000 στο Shenmue "ανακάλυπτε" τα QTEs είχε ως βασική ιδέα ότι οι παίκτες θα παίζουν με χειριστήριο... το χειριστήριο του Dreamcast.

Τα QTE έχωντας φτιαχτεί αρχικά για console exclusives,δεν λειτουργούν σε ένα PC game με πληκτρολόγιο και ποντίκι όσο καλά λειτουργούν σε μια κονσόλα. Τα QTE σε PC είναι πολύ πιο δύσκολα στο ίδιο παιχνίδι από ότι είναι στη κονσόλα. Επειδή δεν έχουν φτιαχτεί έχωντας υπ' όψιν το χειρισμό με πληκτρολόγιο και ποντίκι αλλά έχωντας ως βάση ένα gamepad,η μεταφορά του συστήματος αυτού το κάνει πολύ πιο δύσχρηστο σε πληκτρολόγιο + ποντίκι.

Για να σου δώσω να καταλάβεις πως είναι να προσπαθείς να παίξεις ένα παιχνίδι με χειρισμό που δε φτιάχτηκε για το μηχάνημα σου,έπαιζες μήπως παιχνίδια σε ps1 ή N64 ?

Τα περισσότερα multiplatform τότε είχαν ως development platform το PC,και πολλές φορές αυτό τα έκανε πιο δύσκολα στο χειρισμό στις κονσόλες,λόγο του ότι είχαν φτιαχτεί έχωντας υπ' όψιν πως ο παίκτης θα παίζει σε PC με πληκτρολόγιο... Και επειδή τα χειριστήρια των κονσολών δεν είχαν αρκετά κουμπιά,έπρεπε για να κάνεις κάποιες κινήσεις να πατάς περίπλοκους συνδιασμούς κουμπιών π.χ. (πάτα το L bump και το A face button για jetpack,R bump + L bump, + μοχλό για strafing)..

......

Τώρα από κει και πέρα ως ένα σημείο το ότι αυτό το παιχνίδι το βγάζει η Crytek,και το παρελθόν της Crytek,ως ένα σημείο ίσως να επιρρεάζει την κρίση αρκετών,δεν λέω...

Θυμίσου πως αυτή η εταιρία μετά τη κυκλοφορία του Crysis ως PC exclusive που πούλησε 3.000.000 αντίτυπα,καβάλησε το καλάμι και είπε πως οι PC gamers ειναι πειρατές και πως θα πουλούσαν 10.000.000 αντίτυπα στο PC αν δεν υπήρχε πειρατία,και 70+ εκατομμύρια αν τα παιχνίδια τους ήταν multiplatform...

Μας έκραξε δηλαδή,και μας γύρισε τη πλάτη ξεφουρνίζοντας ένα port της κακιάς ώρας (crysis 2), το οποίο την ημέρα της κυκλοφορίας του ήταν τόσο μα τόσο βιαστηκό port απ το 360,που δεν είχαν καν αλλάξει το μήνυμα της κεντρικής οθόνης από "press start" σε "press enter" ή κάτι αντίστοιχο... Και καθόμασταν και ψάχναμε στο νέο μας παιχνίδι να βρούμε πως να το ξεκινήσουμε γιατί στα πληκτρολόγια και τα ποντίκια δεν υπάρχει κανένα πλήκτρο που να ονομάζεται "start"...

Και να' μαστε 4 χρόνια μετά: Η Crytek από εκεί που μας προσέβαλλε με την αφορμή πως τάχα μου τα παιχνίδια της στις κονσόλες θα πουλούσαν 70+ εκατομμύρια αντίτυπα,έβγαλε ένα multiplatform που πούλησε 3 εκατομμύρια,ένα ακόμα που πούλησε 2 εκατομμύρια,και τέλος ένα console exclusive με μισό εκατομμύριο.

Μετά απ' όλα αυτά δικαιολογημένα κάποιος να γυρίσει και να πει στην Crytek "στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα".

Αυτοί είναι οι λόγοι που υπάρχει αυτή η αρνητικότητα που βλέπεις. Δεν έχει καμία σημασία το τι γραφικά μπορεί ή όχι να δώσει το xbox,ή ακόμα και το τι γραφικά θα έχει το παιχνίδι όταν τελικά κυκλοφορήσει στο PC.

Δημοσ.

Αυτοί είναι οι λόγοι που υπάρχει αυτή η αρνητικότητα που βλέπεις. Δεν έχει καμία σημασία το τι γραφικά μπορεί ή όχι να δώσει το xbox,ή ακόμα και το τι γραφικά θα έχει το παιχνίδι όταν τελικά κυκλοφορήσει στο PC.

Για το πρώτο που λες όσο αναφορά το θέμα χειρισμού ίσως συμφωνούσα αν τώρα είχαμε... 2001. Από τότε λίγο πολύ όλοι έχουμε/έχουν πιάσει ένα χειριστήριο στα χέρια μας. Δεν είναι και κάτι το τρομερά δύσκολο και ανυνήθιστο.

Πάντως το στυλ χειρισμού δεν είναι και το πρώτο επιχείρημα που έχω ακούσει από την πλειοψειφία εδώ μέσα... Αλλά οκ, δεκτό αν απεχθάνεται κάποιος τα QTE. Δεν κάνει αυτό όμως ένα παιχνίδι κακό η μέτριο. Και τα God of War QTE είχαν και πήραν διθυραμβικές κριτικές από όλη την κοινότητα και είναι κοινώς αποδεκτό ότι είναι από τα καλύτερα παιχνίδια. Το Shen Mue στο DC επίσης το ίδιο. Τώρα εαν κάποιος έχει αγγίξει μόνο PC στη ζωή του και βολεύεται μόνο με πληκτρολόγιο πάω πάσο. Το να βγαίνει και να λέει όμως ότι το παιχνίδι είναι μάπα γι αυτό το λόγο, ε δεν πολυστέκει...

Τώρα για το δεύτερο που λες όσο αναφορά τις τακτικές της Crytek συμφωνώ ότι έχει κάνει πολλές παλαβομάρες στην PC κοινότητα. Τι σχέση όμως έχει και πάλι αυτό με το αν το παιχνίδι είναι καλό ή κακό. Δηλαδή η Ubi με το τελευταίο παράδειγμα του WD φέρθηκε καλύτερα στους PC gamers?? Με όλα τα προηγούμενα AC που τρέχαν του κώλου στο PC? Βγήκε εκεί κανείς να πει ότι πχ αυτά τα παιχνίδια ήταν μάπα επειδή η Ubi μας είχε γραμμένους? Εαν είναι έτσι και κρίνοντας το πως αντιμετωπίζει το PC αυτή η εταιρία, να αρχίσω να λέω από τώρα ότι το Far Cry 4 θα είναι ένα μέτριο παιχνίδι (στην καλύτερη) που δεν δίνω δεκάρα για το αν θα το βγάλουν ή όχι. 

Για να συνοψίσω λοιπόν, κατα τη γνώμη σου το παιχνίδι θεωρείται μάπα και είναι δίκαιο που υπάρχει αυτή η αρνητικότητα επειδή:

1) έχει QTEs και

2) η Crytek καβάλησε το καλάμι και έκλασε την PC κοινότητα... 

Go figure...

Εγώ δεν νομίζω ότι τα παραπάνω είναι ο δίκαιος και αντικειμενικός τρόπος να κρίνουμε ένα παιχνίδι ως σύνολο. Βασικά επιβεβαιώνουν 100% τα περί κόμπλεξ που έλεγα πιο πάνω.

Δημοσ.

Αν δεν γινουν εσκεμμενες ''πατατιες'' στο optimization του παιχνιδιου απο την crytek, μιας και ολοι μας ανησυχουμε αν θας μας παιζει οπως πρεπει, πιστευω και με τα συστηματα που εχουμε οι περισσοτεροι εδω, θα το παιξουμε στα 1080p.

Μπορει οχι με msaa x8 ( που στα 1080p το msaa x4 ειναι περα απο αρκετο, το x8 μονο στα fps βλεπω διαφορα και οχι οπτικα..) αλλα με ολα τα υπολοιπα στο τερμα.

Στο θεμα vram, επισης δεν πιστευω να εχουμε θεμα, το game δεν ειναι/θεωρειται σε καμια περιπτωση open world, και πανω κατω γραμμικα προχωρας στα διαφορα level. Δεν διαφερει και τοσο πολυ απο ενα crysis, αρα πιστευω οτι θα εχουμε πανω κατω ιδια αποδοση και σε αυτο. Τωρα αν θελουν να μας πουλησουν με το ζορι τις καινουριες gpu που θα βγουν και οι 670/680/760/770/780/ r9 κτλ ειναι πολυ ''πισω'' για το παιχνιδι τους και ηταν αρκετη η 7850 του xbone...ε τι αλλο να πω?... Ας ριξει το τυρακι της και οποιος φυσικα θελει ας το φαει..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...