Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λίγες μέρες πέρασαν από την είδηση ότι η Google κατήγγειλε χρήστη, στου οποίου τα emails ανιχνεύτηκαν φωτογραφίες κακοποίησης ανηλίκων και τώρα μιά νέα είδηση φέρει την Microsoft να έχει κάνει παρόμοια καταγγελία.Συγκεκριμένα, μετά από αυτόματη ανάλυση του λογαριασμού Onedrive ενός χρήστη, εντοπίστηκαν φωτογραφίες παιδικής κακοποίησης. Η Microsoft ακολούθησε ακριβώς τις ίδιες ενέργειες με τη Google, καταγγέλοντας το περιστατικό στην Εθνική Υπηρεσία Εξαφανισθέντων και Κακοποιημένων Παιδιών στην Αμερική. Στη συνεχεία έγινε καταγγελία του περιστατικού στην αστυνομία, η οποία προχώρησε και στη σύλληψη του χρήστη.

Αν και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τη Microsoft, το BBC διασταύρωσε μέσω της αστυνομίας της Πενσυλβάνια την αυθεντικότητα της είδησης. Καθότι η υπόθεση είναι υπό εξέλιξη, δεν κατέστει δυνατό να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Τόσο οι ενέργειες της Microsoft όσο και της Google κάνουν σαφές ότι δεν υπάρχει ιδιωτικότητα σε διαδικτυακές υπρεσίες ευρέας χρήσης. Η Emma Carr, πρόεδρος του κινήματος "Big Brother Watch" ζητεί από τις εταιρίες που κάνουν τέτοιες αναλύσεις προσωπικών δεδομένων να είναι απόλυτα ξεκάθαρες απέναντι στο κοινό τους για τις μεθόδους και τις δικλείδες ασφαλείας που χρησιμοποιούν, ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρχει περίπτωση λανθασμένης κατηγορίας κάποιου χρήστη. Τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι μεταξύ άλλων η κατοχή παράνομου υλικού μέσω νόμιμων μέσων με σκοπό τη καταγγελία ή την έρευνα.

Πρέπει να επισημανθεί ότι ούτε η Google αλλά ούτε και η Microsoft παρέδωσαν υλικό απευθείας στην αστυνομία. Αντίθετα καί οι δύο εταιρίες επικοινώνησαν με την Εθνική Υπηρεσία Εξαφανισμένων και Κακοποιημένων παιδιών.

Η ανίχνευση των λογαριασμών για φωτογραφίες κακοποίησης ανηλίκων γίνεται αυτόματα, μέσω της τεχνολογίας PhotoDNA. Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, κάθε φωτογραφία αποκτά μοναδική φηφιακή υπογραφή, σαν το ανθρώπινο αποτύπωμα, διευκολύνοντας σε μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα ανίχνευσης και σύγκρισης. Κατα αυτό το τρόπο, αν μία τέτοια φωτογραφία βρεθεί σε λογαριασμούς της Microsoft ή της Google, αυτόματα το σύστημα τις αναγνωρίζει. Το PhotoDNA χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων από τις Microsoft, Google, Facebook, Twitter κ.ά.

Link.png Site: BBC

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με λίγα λόγια Google/Microsoft και οι λοιποι που θα μπούνε στο χορό, προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι ΟΚ να σκανάρεται και να ελέγχονται τα προσωπικά μας δεδομένα.

Ξεκινώντας με το πολύ ευαίσθητο θέμα της παιδεραστίας, που κανείς δεν πρόκειται να πάρει το μέρος των παιδεραστών, δίνουν σιγα σιγα στον κόσμο την αίσθηση οτι "δεν πειράζει να ελεγχόμαστε, αν ειναι να πιάνονται αυτά τα καθάρματα"

Σε λίγο που θα έχουμε πια συμφωνήσει στον έλεγχο και θ αρχίσουν οι συλλήψεις για πειρατεία, πνευματικά δικαιώματα και για άλλα καθημερινά πταίσματα να δω τι θα λέμε...

• Like 19
Δημοσ.

Μπορείς απλά τα ευαίσθητα προσωπικά σου δεδομένα να τα αποθηκεύεις τοπικά στο PC σου και όχι σε κάποια cloud υπηρεσία. 

• Like 4
Δημοσ.

Η Emma Carr, πρόεδρος του κινήματος "Big Brother Watch" ζητεί από τις εταιρίες που κάνουν τέτοιες αναλύσεις προσωπικών δεδομένων να είναι απόλυτα ξεκάθαρες απέναντι στο κοινό τους για τις μεθόδους και τις δικλείδες ασφαλείας που χρησιμοποιούν, ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρχει περίπτωση λανθασμένης κατηγορίας κάποιου χρήστη. Τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι μεταξύ άλλων η κατοχή παράνομου υλικού μέσω νόμιμων μέσων με σκοπό τη καταγγελία ή την έρευνα.

H κυρια Emma Carr να παει να πλυνει κανα πιατο. Δευτερη φορα που πεταει τετοιες ασυναρτησιες. Η Microsoft και η Google ειναι απλοι "πολιτες" οπως και οι υπολοιποι. Οταν δουν καποια υποπτη ενεργεια, καλουν την αστυνομια να ερευνησει. Απλα πραγματα. Ουτε δουλεια της Google / Microsoft ειναι να ψαξει αν ο κατηγορουομενος ειναι ενοχος ουτε τιποτα. Αυτα τα κανει η αστυνομια / το δικαστηριο. Οπως εγω μπορω να κατηγορησω τον οποιοδηποτε, ψευδος η οχι, ετσι μπορει και η Google / Microsoft. Επισης, οπως εγω οταν δω καποιον να οπλοφορει ΔΕΝ θα κατσω να ψαξω αν το οπλο ειναι κανονικο η νεροπιστολο, ουτε αν ειναι δικο του η καποιου φιλου του, ουτε αν κουβαλαει σφαιρες πανω του, ουτε αν εχει αδεια οπλοφοριας, απλα θα καλεσω την αστυνομια να τα κανει αυτα. Ημαρτον κυρια Carr, σας εκλεξανε και προεδρο παναθεμα.

Με λίγα λόγια Google/Microsoft και οι λοιποι που θα μπούνε στο χορό, προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι ΟΚ να σκανάρεται και να ελέγχονται τα προσωπικά μας δεδομένα.

Ξεκινώντας με το πολύ ευαίσθητο θέμα της παιδεραστίας, που κανείς δεν πρόκειται να πάρει το μέρος των παιδεραστών, δίνουν σιγα σιγα στον κόσμο την αίσθηση οτι "δεν πειράζει να ελεγχόμαστε, αν ειναι να πιάνονται αυτά τα καθάρματα"

Σε λίγο που θα έχουμε πια συμφωνήσει στον έλεγχο και θ αρχίσουν οι συλλήψεις για πειρατεία, πνευματικά δικαιώματα και για άλλα καθημερινά πταίσματα να δω τι θα λέμε...

Ολα αυτα που λες ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Τι παει να πει απλα πταισματα? Αν ειναι απλα παισματα, θα τιμωρηθεις αναλογως. Τα απλα πταισματα δεν ισουνται με ατιμωρησια, οποτε καλα θα κανουμε αν τα διαπραττουμε να τημωρουμαστε.  Αν και ειμαι υπερ της πειρατειας, προς το παρον καλος η κακος ειναι παρανομη, αρα διαπρατεις εγκλημα, αλλα κανει θα κανουν να σε συλλαβουν.

• Like 6
Δημοσ.

Όπως σου είχα απαντήσει και στην προηγούμενη παρόμοια είδηση, η Emma Carr κάνει έκκληση στις εταιρίες για την ύπαρξη διαφάνειας απέναντι στο κοινό για τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τα σκαναρίσματα των λογαριασμών.

Για κάποιο λόγο θεωρείς το παραπάνω ώς καταγγελία.

Αν δεν υπάρχει διαφάνεια, οι χρήστες θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους απέναντι στις εταιρίες αυτές και θα αναζητήσουν άλλες λύσεις.

Ενοικιάζω αποθήκες και έχω μεγάλη επιτυχία. Είσαι πελάτης μου και έχεις κατεβάσει το μισό σου σπίτι σε μία αποθήκη μου. Μετά από καιρό, σου φέρνω χαρτί με το οποίο σου δηλώνω ότι από τώρα, με τους νέους όρους χρήσης, θα χρησιμοποιώ αντικλείδι και θα κάνω ελέγχους στο τί αποθηκεύεις στις αποθήκες μου και αν δώ κάτι παράνομο, θα σε καταγγείλω στις αρμόδιες αρχές.

Δεν σου εξηγώ ούτε το πώς ελέγχω, ούτε για το τί ελέγχω, ούτε πώς εξασφαλίζω ότι δεν θα σε τρέχω στις αρχές να μπλέξεις τζάμπα και βερεσέ.

Θα συνεχίσεις να είσαι πελάτης μου?

Πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε κατα πόσον ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αλλά το κυριότερο ότι:

" ο άνθρωπος έχει την τάση να καταχράται την εξουσία"

Και ακριβώς γι'αυτό το λόγο είναι απαραίτητος ο έλεγχος και η ύπαρξη διαφάνειας στην χρήση της εξουσίας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τί συμβαίνει όταν δεν υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια, τα βλέπουμε συνέχεια.

• Like 2
Δημοσ.

sexism much?

Οι γυναικες κατα πλειοψηφια πλενουν πιατα στα Ελληνικα νοικοκυρια. Realism much.

Όπως σου είχα απαντήσει και στην προηγούμενη παρόμοια είδηση, η Emma Carr κάνει έκκληση στις εταιρίες για την ύπαρξη διαφάνειας απέναντι στο κοινό για τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τα σκαναρίσματα των λογαριασμών.

Για κάποιο λόγο θεωρείς το παραπάνω ώς καταγγελία.

Αν δεν υπάρχει διαφάνεια, οι χρήστες θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους απέναντι στις εταιρίες αυτές και θα αναζητήσουν άλλες λύσεις.

Ενοικιάζω αποθήκες και έχω μεγάλη επιτυχία. Είσαι πελάτης μου και έχεις κατεβάσει το μισό σου σπίτι σε μία αποθήκη μου. Μετά από καιρό, σου φέρνω χαρτί με το οποίο σου δηλώνω ότι από τώρα, με τους νέους όρους χρήσης, θα χρησιμοποιώ αντικλείδι και θα κάνω ελέγχους στο τί αποθηκεύεις στις αποθήκες μου και αν δώ κάτι παράνομο, θα σε καταγγείλω στις αρμόδιες αρχές.

Δεν σου εξηγώ ούτε το πώς ελέγχω, ούτε για το τί ελέγχω, ούτε πώς εξασφαλίζω ότι δεν θα σε τρέχω στις αρχές να μπλέξεις τζάμπα και βερεσέ.

Θα συνεχίσεις να είσαι πελάτης μου?

Πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε κατα πόσον ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αλλά το κυριότερο ότι:

" ο άνθρωπος έχει την τάση να καταχράται την εξουσία"

Και ακριβώς γι'αυτό το λόγο είναι απαραίτητος ο έλεγχος και η ύπαρξη διαφάνειας στην χρήση της εξουσίας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τί συμβαίνει όταν δεν υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια, τα βλέπουμε συνέχεια.

Αν στις αποθηκες σου βαλω κατι που κατα πασα πιθανοτητα ειναι ναρκωτικα, εσυ θα πρεπει να το ελεγξεις μονος σου η θα καλεσεις την αστυνομια για να το κανει? Αυτο εξηγησα και πριν, ΔΕΝ ειναι δουλεια μου / σου / της microsoft να κανει ουτε τον δικαστη ουτε τον αστυνομο. Αν εντοπισεις / εντοπισω / εντοπισει κατι υποπτο, καλει τις αρχες να αναλαβουν το θεμα. Και ναι, αν δεν σκοπευω να κρυψω ναρκωτικα / οπλα η οτιδηποτε παρανομο, θα συνεχισω να ειμαι πελατης σου. Βασικα θα ηταν χαρα μου να ειμαι πελατης σου ξερωντας πως δεν υποθαλπτεις εγκληματιες κανοντας τα στραβα ματια για να τους κρατησεις πελατες

• Like 1
Δημοσ.

Τον πο%τσ! μου και το μο$ν^ της κοπέλας μου πρέπει να το ελέγχουν δηλαδή ;

Όταν νοικιάζεις τότε ο χώρος είναι προσωπικός και είναι απαράδεκτο να βλέπουν τι ανεβάζουν οι χρήστες στους λογαριασμούς τους.

Και ο μεγαλύτερος εγκληματίας να είναι δεν παύει να είναι ιδιωτικός χώρος !

Και όσοι γουστάρετε έλεγχο να κάτσετε να σας βάλουν και ένα τσιπ σαν τα σκυλάκια...

• Like 1
Δημοσ.

Η Microsoft και η Google ειναι απλοι "πολιτες" οπως και οι υπολοιποι. Οταν δουν καποια υποπτη ενεργεια, καλουν την αστυνομια να ερευνησει. Απλα πραγματα.

Μάλιστα. Η αρχιρουφιάνα Google - συνεργάτης της NSA, απλή "πολίτης"... Ζήσαμε για να τ' ακούσουμε κι αυτό...

• Like 1
Δημοσ.

Μάλιστα. Η αρχιρουφιάνα Google - συνεργάτης της NSA, απλή "πολίτης"... Ζήσαμε για να τ' ακούσουμε κι αυτό...

Eνωπιον στα διακστηρια / αστυνομια απλος πολιτης ειναι. Δεν εχει ουτε δικαστικη ουτε εκτελεστικη εξουσια απο οσο γνωριζω. Αν ξερεις κατι αλλομ ενημερωσε μας

Δημοσ.

Eνωπιον στα διακστηρια / αστυνομια απλος πολιτης ειναι. Δεν εχει ουτε δικαστικη ουτε εκτελεστικη εξουσια απο οσο γνωριζω. Αν ξερεις κατι αλλομ ενημερωσε μας

Ναι, οκ, και ενώπιον του Θεού όλοι οι άνθρωποι ίσοι είναι. Τώρα αν νομίζεις εσύ ότι είσαι ίσος με το Μπόμπολα, πήγαινε κόψε 1 δέντρο απ΄ την Πάρνηθα κι αν σε πιάσει η Δασονομία ή η Αστυνομία, πες τους ότι "εδώ ο Μπόμπολας ρήμαξε ένα ολόκληρο δάσος στη Χαλκιδική, εμένα πιάνετε;".

• Like 1
Δημοσ.

Ολα αυτα που λες ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Τι παει να πει απλα πταισματα? Αν ειναι απλα παισματα, θα τιμωρηθεις αναλογως. Τα απλα πταισματα δεν ισουνται με ατιμωρησια, οποτε καλα θα κανουμε αν τα διαπραττουμε να τημωρουμαστε.  Αν και ειμαι υπερ της πειρατειας, προς το παρον καλος η κακος ειναι παρανομη, αρα διαπρατεις εγκλημα, αλλα κανει θα κανουν να σε συλλαβουν.

Παρεξήγηση φίλε μου. Δεν είπα ότι με ενοχλεί η εφάρμοση του νόμου για οτιδήποτε, αλλά το οτι χρησιμοποιούν κάτι τόσο σοβαρό όπως η παιδεραστία για να επιτύχουν  το σκοπό τους ---> στήριξη του κόσμου ---> [κέρδος (ευρώ) + συναίνεση για σκανάρισμα των προσωπικών δεδομένων].

Εαν ξαφνικά έλεγαν ότι ελέγχουν τα ιμειλ με σκοπό την καταπολέμηση της πειρατείας π.χ., κάτι που η πλειοψηφία είναι ένοχοι, ακόμα κ εν αγνοία τους, ο κόσμος θα εναντιωνόταν και θα ήταν εχθρικοί απέναντι στις εταιρίες, μιλώντας για ελευθερία του ιντερνετ, δικαιώματα για ανωνυμία και τα γνωστά που λέγονται κάθε φορά που κλεινει το ....πειρατοκάραβο.

Τώρα όμως που είναι για "καλό σκοπό", ζήτω η google και ζήτω η microsoft που μας ελέγχουν για το καλό μας.

Προσωπικά κόβω το κεφάλι μου αν χέστηκε έστω κ ένας για την παιδεραστία απ τα μεγαλοκεφάλια των εταιριών αυτών....

Δημοσ.

Ναι, οκ, και ενώπιον του Θεού όλοι οι άνθρωποι ίσοι είναι. Τώρα αν νομίζεις εσύ ότι είσαι ίσος με το Μπόμπολα, πήγαινε κόψε 1 δέντρο απ΄ την Πάρνηθα κι αν σε πιάσει η Δασονομία ή η Αστυνομία, πες τους ότι "εδώ ο Μπόμπολας ρήμαξε ένα ολόκληρο δάσος στη Χαλκιδική, εμένα πιάνετε;".

Εισαι εκτος θεματος. Εντελως ομως

Δημοσ.

Δε βγήκα μόνος μου εκτός θέματος. Το έκανα μετά από μία, τρόπον τινά, προσπάθεια "αγιοποίησης" της Google και της Microcoft. Και για να ξαναμπώ για τα καλά στο θέμα, αν κάποιος θεωρεί ο ενδεδειγμένος τρόπος για να καταπολεμηθούν μορφές ειδεχθούς εγκληματικότητας, όπως η παιδική εκμετάλλευση, είναι η παρακολούθηση όλης της υφηλίου, μάλλον αγνοεί ότι είμαστε στον 21ο αιώνα και πηγαινοερχόμαστε στο φεγγάρι για βόλτα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...