panther_512 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Τα 500.000 θύματα του γνωστού πλέον ransomware "Cryptolocker" μπορούν να επαναφέρουν τα δεδομένα τους χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν λύτρα.Ειδικοί δημιούργησαν μία διαδικτυακή πύλη, μέσω της οποίας, όσοι χρήστες επηρρεάστηκαν από το ransomware, μπορούν να πάρουν τα απαραίτητα κλειδιά για να αποκρυπτογραφήσουν τα δεδομένα των υπολογιστών τους. To μόνο που έχουν να κάνουν είναι να δώσουν το email τους, και μαζί να στείλουν ένα οποιοδήποτε κωδικοποιημένο αρχείο. Ακολούθως θα λάβουν τα κλειδιά για την αποκρυπτογράφηση. Το παραπάνω έγινε δυνατό όταν ερευνητές κατάφεραν να αποκτήσουν αντίγραφο της βάσης δεδομένων. Όλα ξεκίνησαν το περασμένο Μάιο, όταν αστυνομικές αρχές κατάφεραν να απενεργοποιήσουν ένα παγκόσμιο δίκτυο υπολογιστών ζόμπι με την ονομασία Gameover Zeus, το οποίο επιτήδειοι χρησιμοποιούσαν για την διάδοση του συγκεκριμένου ransomware. Οι δημιουργοί του Cryptolocker προσπάθησαν να εμποδίσουν τις αρχές από το να αποκτήσουν αντίγραφο της βάσης δεδομένων των θυμάτων μεταφέροντάς την αλλού. Αυτό που δεν γνώριζαν ήταν ότι οι αρχές είχαν ήδη καταφέρει να πάρουν τον έλεγχο μέρους του δικτύου και έτσι κατάφεραν να πάρουν ένα αντίγραφο της βάσης την ώρα που μεταφερόταν. Το ransomware Cryprolocker εμφανίστηκε το Σεπτέμβριο 2013. Κρυπτογραφεί τα αρχεία ενός υπολογιστή και δεν επιτρέπει την αποκρυπτογράφηση τους αν δεν πληρωθούν λύτρα σχεδόν 400 ευρώ. Μέχρι σήμερα, έχουν πέσει θύματα του συγκεκριμένου ransomware 500.000 υπολογιστές και υπολογίζεται ότι απέδωσε στους εγκληματίες κέρδη 3 εκατομμυρίων δολλαρίων, με το 1.3% των θυμάτων να πληρώνουν τα λύτρα. Το FBI έχει απαγγείλει κατηγορίες σε ένα ρώσο υπήκοο, ο οποίος θεωρείται και ο επικεφαλής της οργάνωσης πίσω από το botnet. Η κατάσχεση του δικτύου και η δυνατότητα επαναφοράς των δεδομένων των θυμάτων έγινε με τη βοήθεια των εταιρειών ασφαλείας Fox-IT και FireEye. Site: ΒΒC Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2014 από panther_512
Alex An Dros Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 μπορεί να κάνω και λάθος αλλά ένας φίλος μου είχε πάθει το ίδιο κ το απενεργοποίησα από το system configuration και ήταν όλα κομπλέ....αλλά μπορεί και να κάνω λάθος κ να μην ήταν ίδιος ιός
chris_ma Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 μπορεί να κάνω και λάθος αλλά ένας φίλος μου είχε πάθει το ίδιο κ το απενεργοποίησα από το system configuration και ήταν όλα κομπλέ....αλλά μπορεί και να κάνω λάθος κ να μην ήταν ίδιος ιός Not even close... 5
Alex An Dros Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Not even close... τι να πω δεν ξέρω αλλά κ εκείνω cryptolocker έλεγε 1
jimacid Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 τι να πω δεν ξέρω αλλά κ εκείνω cryptolocker έλεγε εκεινο ητανε ομως μαιμου και απλα ηλπιζε να πληρωσεις τα λυτρα χωρις να σου κρυπτογραφει τα αρχεια
Mau-Maus Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Τι κονομα εχει αυτο το νετ ρε παιδι μου αν εισαι λιγο γατονι !! Με μολις το 1% βγαλαν 3 εκατομυριακια , δε τους χαλασε ..
The_Colonel Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 μα ναι αυτό είπα από την αρχή λολ το να έχει επιτυχία μια επίθεση που να βγαίνουν και μαϊμούδες να τις κλέψουν την αίγλη πρώτη φορά το ακούω (όχι ότι δεν το πιστεύω αναγκαστικά )
bounce2 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Καλά να πάθουν. Αλλά δυστυχώς το επόμενο δεν θα είναι τόσο προχειροφτιαγμένο. Οπότε προσοχή ! Τουλάχιστον όσοι την πάτησαν να μάθουν απο τη βλακεία τους...
Alex An Dros Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 λολ το να έχει επιτυχία μια επίθεση που να βγαίνουν και μαϊμούδες να τις κλέψουν την αίγλη πρώτη φορά το ακούω (όχι ότι δεν το πιστεύω αναγκαστικά ) τι να σου πω ρε φίλε δεν ξέρω εγώ απλά ανέφερα τι μου έτυχε
jimacid Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 λολ το να έχει επιτυχία μια επίθεση που να βγαίνουν και μαϊμούδες να τις κλέψουν την αίγλη πρώτη φορά το ακούω (όχι ότι δεν το πιστεύω αναγκαστικά ) Καλά να πάθουν. Αλλά δυστυχώς το επόμενο δεν θα είναι τόσο προχειροφτιαγμένο. Οπότε προσοχή ! Τουλάχιστον όσοι την πάτησαν να μάθουν απο τη βλακεία τους... απαντηση και στους δυο σας μαζι. δεν ηταν καθολου προχειροφτιαγμενο οποιος την πατησε απο το cryptolocker δεν καταφερε να παρει αρχεια πισω χωρις να πληρωσει μεχρι τωρα που τους πιασανε και αρχισαν να μοιραζουν τους κωδικους στον κοσμο. και δευτερον το cryptolocker το γνησιο δηλαδη σου κρυπτογραφουσε τα αρχεια και σου ελεγε θες τα αρχεια σου πισω? πληρωνε... οι "μαιμουδες" που κυκλωφορησαν σου εκοβαν απλα τον ελεγχο του υπολογιστη χρησιμοποιοντας μια εικονα της αστυνομιας ταχα σαν ασπιδα και σου ελεγε να πληρωσεις για να ξεκλειδωθει το pc. τις "μαιμουδες" τις αφαιρουσες απο το pc σε 5-10 λεπτα και ουτε γατα ουτε ζημια απο τον cryptolocker αρχεια δεν επαιρνες πισω χωρις να πληρωσεις τον κωλο σου να βαρουσες κατω. και γενικα οι μαιμουδες δεν προσπαθουσαν να κλεψουν αιγλη αλλα λεφτα απο ανυποψιαστους 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα