Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Διαθέτω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο Toshiba Stοre.E basics 1 TB. Δυστυχώς επί 1,5 χρόνο που τον διαθέτω είναι μονίμως συνδεδεμένος στο PC παρόλο που με έχουν αρκετά άτομα ενημερώσει πώς δεν είναι καλό για την υγεία του δίσκου.

Μπαίνοντας όμως στο κυρίως θέμα, δύο μέρες πριν αντέγραψα και πέρασα στον δίσκο ένα παιχνίδι προκειμένου να το δώσω σε συμφοιτητή (league of legends.).Όταν μου τον επέστρεψε τον επανασύνδεσα στο PC και άρχισα να διακρίνω μία σειρά από προβλήματα.

Αρχικά, τα windows δεν είχα φυσιολογική εκκίνηση αφου μετά το log in με το password μου είχα black screen με ορατό μόνο το ποντίκι.Αφού τα windows άνοιγαν ύστερα απο 3-4 λεπτά δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω καμία εφαρμογή πέρα απο το chrome. Όταν προσπάθησα να ανοίξω τον δίσκο μου, μου εμφανίστηκε ενα μήνυμα το οποίο με ενημέρωνε πως για να ανοίξω τον δίσκο πρέπει να πραγματοποιήσω προσαρμογή (format) με προυπόθεση να διαγραφούν όλα μου τα αρχεία. Αποσύνδεσα τον δίσκο και τον τοποθέτησα σε ένα laptop. Και εκεί τα ίδια...Όμως παρατήρησα ''φτιάξιμο'' στο pc μου. Αφού χωρίς τον δίσκο πάνω όλα τα προγράμματα έτρεχαν κανονικά και τα windows άνοιγαν φυσιολογικά.Αυτή τη στιγμή το μόνο που δεν λειτουργεί στο pc μου είναι τα προγράμματα τα οποία διέθετα σε 2 αντίγραφα. 1 στον δίσκο και 1 στο Pc. Πραγματικά έχω έρθει σε αδιέξοδο αφού ο δίσκος περιέχει σημαντικά αρχεία (φωτογραφίες,έγγραφα και εργασίες της σχολής) και δεν μπορώ να διαθέσω μεγάλο χρηματικό ποσό για να τον επισκευάσω ή να σώσω τα αρχεία.Δεν γνωρίζω αν φταίει καποιος ιός που πέρασε απο το pc του φίλου(το scanαρα με το kaspersky αλλά δεν βρήκε τίποτα) ή αν είναι κάποια βλάβη, πάντως χρειάζομαι απαραιτήτως την βοήθεια σας! :shifty:

Δημοσ.

Όχι, γιατί τον έβαλα και στο laptop (στο οποίο λειτουργούσε και εκεί πάντα κανονικά) και μου έβγαλε και εκεί το μηνυμα του format. Οπότε φοβούμενος μην συμβεί τίποτα χειρότερο στο Pc δεν επιχείρησα να τον ξανα συνδέσω.

Δημοσ.

Συνέδεσα τον εξωτερικό δίσκο σε ένα laptop και όταν το αναγνώρισε μου πέταξε το μήνυμα που προανέφερα(για το format). Παλιότερα και στο laptop. αυτός ο δίσκος λειτουργούσε κανονικά,

Δημοσ.

Ακολούθησε το link http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download και κατέβασε το photorec και το testdisk. δεν χρειάζονται εγκατάσταση. Τρέξε πρώτα το photorec αφού έχεις συνδέσει τον εξωτερικό. κοίτα αν μπορεί να διαβάσει τον σκληρό και αν ναι, αντέγραψε τα αρχεία που χρειάζεσαι σε κάποιο άλλο αποθηκευτικό μέσο.

μετά μπορείς να κάνεις format, και βλέπουμε.

Δημοσ.

Ok. Σε ευχαριστώ! Αλλά να ρωτήσω κατι, αν τελικα το προβλημα είναι ιός και το προγραμμα αυτο δουλέψει...δεν θα μεταφέρω τον ιό στο άλλο αποθηκευτικό μέσο? (δεν έχω πολλές γνώσεις γιαυτό ρωτάω..!)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...