Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαιρετε κυριοι. εχει κανεις απαντηση γιατι θα μπορουσε ψηφιακο σημα καναλιων εντασης γυρω στο 80%, το ενα εχει ποιοτητα 40% και δεν εχει φυσικα εικονα ,ενω το αλλο ποιοτητα 65% και να πιανει καλουτσικα? 

Δημοσ.

Αντιμετώπισα χθες ένα παρόμοιο πρόβλημα, και συγκεκριμένα ο αποκωδικοποιητής turbo-X SD δεν έδειχνε σήμα στη συχνότητα 27, δηλαδή δεν έπιανε τα κανάλια m.tv, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR.

Έλεγξα τη σύνδεση του καλωδίου scart πάνω στον αποκωδικοποιητή και, με καλλίτερη πλέον, επαφή έπιασε και αυτή τη συχνότητα.

Δημοσ.

Έβγαλα και έβαλα το βύσμα από το δέκτη και έπιασε το σήμα της 27 που δεν έπιανε.

Δεν ακούμπησα το βύσμα της κεραίας. Αν έφταιγε το βύσμα της κεραίας δεν θα έπιανε και τα υπόλοιπα κανάλια.

Δημοσ.

Εάν έχεις εξήγηση ή ερμηνεία για το πρόβλημα, καλό είναι να την περιγράψεις γιατί αυτού του είδους τα σχόλια δεν θεωρούνται ουσιαστική απάντηση.

Δημοσ.

Βασικά το ψηφιακό είναι λίγο περίεργο. Έστω ότι υπάρχουν 3 μπουκέτα που το κάθε μπουκέτο περιέχει 10 κανάλια.

Αν για κάποιο λόγο το κέντρο εκπομπής της περιοχής σου δεν δίνει μεγάλη ισχύ στο 1ο μπουκέτο και στα υπόλοιπα 2 μπουκέτα δίνει μεγάλη ισχυη, θα βλέπεις το πρώτο με σπασίματα και χαμηλή ισχυ ενώ τα άλλα 2 θα τα βλέπεις με ισχύ εως και 99%.

Επίσης η ισχύς εξαρτάται από τα καλώδια, τα βυσματα, 3ον δεκτη κλπ.

Για παράδειγμα, εγώ στην τηλεόραση μου πιάνω όλα τα κανάλια με 75% ισχύ εκτός από το μπουκέτο που περιλαμβάνει το mad, mtv κλπ που το πιάνω με 55% ισχύ. Ε μόλις αρχίσει να βρέχει (το ψηφιακό σήμα επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες) χάνω τα συγκεκριμένα κανάλια που βρίσκονται στο μπουκέτο αυτό.

Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ γιατί δεν είμαι καλός στις τεκμηριώσεις. :)

Δημοσ.

Μιλάμε για Αττική και συγκεκριμένα για τα ΚΕ Υμηττού, Πάρνηθας και Αίγινας και προσπαθείς να αναπτύξεις θεωρίες για ΚΕ που δεν "δίνουν μεγάλη ισχύ"....

Με το ψηφιακό σήμα βλέπεις καλή εικόνα ακόμη και με σήμα λίγο πιο πάνω από το χαμηλό όριο λήψης.

Ας μην το συνεχίσουμε, δεν ωφελεί.

Δημοσ.

Οκ δεν είμαι του επαγγέλματος και λίγα πράματα που ξέρω, τα ξέρω από το internet.

Το μέλος grafist83 θα μας λύσει διάφορες απορίες επειδή είναι η δουλειά του.

Δημοσ.

σας ευχαριστω πολυ για την αντιπαραθεση με αφορμη το ερωτημα μου. αλλαξα σκαρτ εφτιαξα και το βυσμα που ηταν λιγο ξεχαρβαλωμενο και εχω 90% ποιοτητα πλεον !

Δημοσ.

Χαίρομαι που βοήθησα με την αντίστοιχη πρόσφατη εμπειρία που είχα.

Η ουσία είναι να μπορεί καθένας να βοηθάει με τις γνώσεις και την εμπειρία του και όχι να λέει μια κουβέντα απλά για να την πει και πολύ περισσότερο να δηλώνει, εκ των υστέρων, "λίγα πράγματα ξέρω".

Δημοσ.

Sorry, έχεις δίκιο.

Να αναφέρω ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω μπας και βρούμε λύση?

Στο σπίτι υπάρχουν 3 τηλεοράσεις. Μία στο δωμάτιο των γονιών, μία στο δωμάτιο μου και μία στην κουζίνα. Ενώ όλα τα κανάλια παίζουν κανονικά μόλις πάει περιπου 11 το βράδυ το μπουκέτο με τα κανάλια mad, MTV κλπ μου παρουσιάζει σπασίματα.

Το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στο δωμάτιο μου. Έχω τσεκάρει τα καλώδια και είναι μια χαρα.

Επίσης το πρόβλημα είχε εξαφανιστεί για λίγους μήνες και με πήρε προχθές ο αδερφός μου και μου είπε ότι εμφανίστηκε πάλι το πρόβλημα. Τι μπορεί να φταίει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...