Boid Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Αρχικά, θέλω να ζητήσω συγνώμη απο τους mods, στην περίπτωση που τοποθέτησα σε λάθος σημείο το Thread μου.Κατανοώ την προσπάθεια σας στο να διατηρείτε οργανωμένο το forum (λόγω όμως της αγανάκτησης μου δεν μπόρεσα να ψάξω περισσότερο για το που να το τοποθετήσω.Λοιπόν, όλα άρχισαν με την μονάδα που κάθε 1-2 μήνες την ''ξεσκονίζω'' εσωτερικά καλά, γιατί με την σκόνη που μαζεύει επιβαρύνει το hardware.Αυτή τη φορά άργησα να το κάνω, επομένως το συστημα ζεστάθηκε αρκετά και έσβησε.(έχει ξανασυμβεί). Ύστερα απο αυτό (δεν ειμαι βέβαιος πώς είναι η αιτία του προβλήματος), η εκκίνηση των Windows 7(pro) πραγματοποιείται κανονικά. Βάζω το password μου, μετά ομως εχω black screen για περιπου 3 λεπτα(με εμφανή μόνο το ποντίκι.) Μετα τα 3 λεπτά τα windows ανοίγουν με το πρόβλημα όμως του οτι για 30 λεπτα περίπου δεν ανταποκρίνεται κανένα πρόγραμμα ή έγγραφο. Ύστερα απτα λεπτά αυτά ολα ανοίγουν με εξαίρεση οτι το pc ''σέρνεται''.Έκανα full scan με το antivirus μου (kaspersky) χωρίς όμως αποτέλεσμα αφου δεν βρέθηκε κάποιος ιός.Έπειτα, εκανα restore το σύστημα 8 μέρες νωρίτερα, χώρις όμως και πάλι αποτέλεσμα.Πραγματικά εχω φτάσει σε αδιέξοδο. Επόμενη μου κίνηση θα είναι το format.Παρακαλώ, αν κάποιος, με τις λίγες πληροφορίες που έδωσα, μπορεί να με βοηθήσει, ας μου δώσει μια απάντηση στο Post.Eυχαριστώ πολύ για οποιοδήποτε ενδιαφέρον και συγνώμη αν το κείμενο είναι κουραστικό.
Xristaras12 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 κατέβασε το hard disk sentinel και δες την κατάσταση του δίσκου επίσης σημαντικό,σε 1-2 μήνες η μονάδα ειναι αρκέτα δύσκολο να πιττάρει απο σκόνες εκτός κ αν μένεις αφρική,στην άμμο. Και εφόσον το μηχάνημα σου έσβησε χρειάζεσαι είτε αλλαγή στη θερμοαγώγιμη πάστα επεξεργαστή η ολική αλλαγή σε κάποιο σύστημα ψύξης Γράψε αναλυτικά τον υπολογιστή σου και κατέβασε το HW Monitor και δες θερμοκρασίες. Για την καθυστέρηση του συστήματος ίσως δεν έχεις κουμπώσει καλά το sata καλώδιο και έχεις αργή μεταφορά δεδομένων είτε έτυχε και χτύπησε ο δίσκος.Επίσης για την καθύστέρηση μπορεί να οφείλεται σε υψηλές θερμοκρασίες επεξεργαστή ή κάρτας γραφικών. 2
Boid Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Σε ευχαριστώ πολύ για τον ενδιαφέρον σου! Λοιπόν, όσον αφορά τη σκόνη η μονάδα περιτριγυρίζεται απο ξύλινο πάτωμα και τοίχους σε μια γωνία ενός σχετικά παλιού σπιτιού, οπότε εγώ δικαιολογώ τη σκόνη. ¨Εχω την μονάδα αυτή 5 χρόνια, και πράγματι καθε 2 μήνες μαζεύεται σκόνη η οποία συσσωρεύεται στα ανεμιστηράκια (όλα), τα πνίγει και αυτά παύουν να λειτουργούν. Ορίστε φώτο απο το hw monitor . Εδώ και μια απο το crystal disc info Για να γίνω λίγο πιο αναλυτικός. Αυτή τη στιγμή η μονάδα είναι πεντακάθαρη και αυτο που ανέφερες με τα καλώδια δεν νομίζω πως ισχύει καθώς δεν τα πειράζω καθόλου(λόγω άγνοιας). Ένα ακόμη γεγονός το οποίο μπορεί να είναι και ασήμαντο, δάνεισα τον εξ σκληρό δίσκο σε έναν φίλο. Έχω την εντύπωση πως απο την στιγμή που τον συνδεσα στον υπολογιστή αφου μου τον επέστρεψε (δεν του εκανα σάρωση) άρχισαν τα προβλήματα. Επειδή μου μπήκε η ιδέα τον αποσύνδεσα αφου κατάλαβα πως ούτε να τον ανοίξω μπορούσα. Το πρόβλημα της εκκίνησης λύθηκε (black screen) όμως τα προγράμματα ακομη δεν λειτουργούν, με εξαίρεση ελαφριά όπως π.χ. το chrome (δουλεύει τέλεια) και το hw monitor που μόλις κατέβασα. Παρόλαυτα προσπαθώ να ανοίξω τον δισκο (εξωτερικό)και μου ζητάει προσαρμογή (format) μέσα στον οποίο έχω πολυ σημαντικά αρχεία. Τον βάζω και στο laptop μου, πάλι τα ίδια... δεν τον ανοίγει και ζητάει format. Έχω αρχίσει να υποψιάζομαι (με τις ελάχιστες γνώσεις που έχω) πως ίσως κάτι συνέβη με τον δίσκο και αυτος δημιούργησε και το πρόβλημα στο Pc μου.
Xristaras12 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 μου φαίνεται παράξενο μέσα σε 2 μήνες να πνίγονται τα ανεμιστήρια,έχεις ανοιχτό τον πύργο; οι φωτογραφίες δεν φαίνονται,πάτα επεξεργαστής πλήρους κειμένου και βάλε τις εικόνες σου. Ενδέχεται ο εξωτερικός δίσκος να έχει ιο απ τον φίλο σου και γι αυτό να ζητάει φορμάτ, η να χτυπήθηκε κατα την μεταφορά.Αν έχει προβλήματα ανάγνωσης ο εξωτερικός είναι πολύ πιθανό να περιμένει το σύστημα να διαβαστεί ο δίσκος και μετά να ανοίξει.
Boid Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 http://prntscr.com/4af90e http://prntscr.com/4af93z Σου στειλα απευθείας τα Link, ελπίζω τώρα να τα ανοίγει. Προτεραιότητα έχω να φτιάξω τον υπολογιστή, αλλά ο δίσκος πιστεύεις σώνεται με κάποιο τρόπο? Τον έκανα και σάρωση αλλά το kaspersky δεν βρήκε τίποτα(οχι οτι το εμπιστεύομαι και 100% πάντως.) Για σιγουριά τον εχω αποσυνδέσει τώρα. Και όχι δεν έχω ανοιχτό τον πύργο... :/
Xristaras12 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 κατέβασε το μη δωρεάν active @ file recovery,σύνδεσε τον εξωτερικό σου και αν τον δει κάνεις ένα superscan και ξεκίνα τις προσευχές να είναι τα αρχεία σου άθικτα. επίσης φώτο του δίσκου θέλω απ το hard disk sentinel στην αρχική καρτέλα και στο smart,το συγκεκριμενο πρόγραμμα δεν ξέρω να το διαβάσω.
Boid Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Σε διαφορετική περίπτωση τρέχω το format και είναι ο δίσκος μια χαρά (αλλά χωρις τα αρχεία μου)? Ορίστε και η φώτο απο το sentinel http://prntscr.com/4afd7z
Boid Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Λοιπόν, μέσα απο τους πειραματισμούς μου οδηγήθηκα στην απάντηση. Τελικά φταίει ο δίσκος. Αφου τον έχω αποσυνδέσει το pc τρέχει ξανα κανονικότατα. Όμως δεν λειτουργούν προγράμματα τα οποία με αντιγραφή τα είχα βάλει και στον εξωτερικό δίσκο. Παράδειγμα αποτελεί το παιχνίδι league of legends, το οποίο κιόλας έδωσα στον φίλο που δανείστηκε τον δίσκο. Οπότε παύω να ψάχνω το hardware και το εννοείται το software του pc μου και ασχολούμαι αποκλειστικά με τον εξωτερικό σκληρο δίσκο, ο οποίος πρέπει να σωθεί λόγω των αρχείων που έχει μέσα. Xristara αν διαθέτεις επιπλέον ιδέες για τον δίσκο είναι ευπρόσδεκτες, και σε ευχαριστω για την μέχρι τώρα σου βοήθεια.
Xristaras12 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 είπαμε κατεβάζεις απο active@file recovery και ξεκινάς προσευχές και superscan να δείς τι θα βρεί
apoeternal Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 δοκιμασε κατι λιγο...μπορει και να μην πετυχει.....κλεισε μια το pc σου και με το που το ανοιξεις πατα συνεχεια F8 μεχρι να σε πεταξει σε μια οθονη που μιαζει καπως Site: ετσι πατα το system restore και επανεφερε το συστημα σου σε μια παλιοτερη ημερομηνια (τυχον εγκαταστασεις προγραμματων που εγιναν αυτην την περιοδο θα διαγραφουν - αρχεια οχι) και δες αν πηγαινει τιποτα καλητερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα