lion2486 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα, έχω πάρει μια μπαταριοθήκη 4x AA μπαταρίες και λέω να του βάλω μία δίοδο 5v και ένα φις usb και να το κάνω φορτιστή για το κινητό, τώρα το καλοκαίρι... Είδα σε ένα βιντεάκι ότι θέλει και μια αντίσταση, δεν γνωρίζω πολλά από ηλεκτρονικά γενικά, πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω; πρέπει να προσέξω τίποτα; Έχω Galaxy S3, με 2100mah, οι 4 AA θα δώσουν περίπου 60-70% φόρτιση; Θα αργεί πολύ; Αν βάλω 9V μπαταρία θα είναι καλύτερα; Μια δίοδος Zener 1.3W θα είναι εντάξει για αυτά τα ρεύματα; Ευχαριστώ Υ.Γ.: Θα μπορούσαμε να έχουμε κάπου DIY (είναι και το wiki βέβαια..)
zio10 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα, έχω πάρει μια μπαταριοθήκη 4x AA μπαταρίες και λέω να του βάλω μία δίοδο 5v και ένα φις usb και να το κάνω φορτιστή για το κινητό, τώρα το καλοκαίρι... Είδα σε ένα βιντεάκι ότι θέλει και μια αντίσταση, δεν γνωρίζω πολλά από ηλεκτρονικά γενικά, πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω; πρέπει να προσέξω τίποτα; Έχω Galaxy S3, με 2100mah, οι 4 AA θα δώσουν περίπου 60-70% φόρτιση; Θα αργεί πολύ; Αν βάλω 9V μπαταρία θα είναι καλύτερα; Μια δίοδος Zener 1.3W θα είναι εντάξει για αυτά τα ρεύματα; Ευχαριστώ Υ.Γ.: Θα μπορούσαμε να έχουμε κάπου DIY (είναι και το wiki βέβαια..) Δε νομίζω ότι θα καταφέρεις να το φορτίσεις με τις 4ΑΑ μπαταρίες. Μάλλον είναι καλύτερα να πάρεις ένα μικρό power bank (μέχρι 5000mah αφού είναι μόνο για το κινητό)
lion2486 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Ναι αλλά κατα πάσα πιθανότητα δεν θα έχω δυνατότητα φόρτισης του power bank.. για αυτό το σκέφτομαι.. ίσως να έχω 3 σετ μπαταρίες..
lion2486 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 το πάλεψα με 100Ω αντίσταση και κατάφερα να βγάλω να λειτουργήσει κάτι σε USB, αλλά το κινητό δεν κάνει τίποτα. Μάλλον έχει λίγη ισχύ. Δοκίμασα και με 8x AA και πάλι τα ίδια. Καμια ιδέα; Θα τα καταφέρω λέτε;
SpirtouLisS Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) δεν μπορει να λειτουργησει αυτο που θες να κανεις. Μπορει να λειτουργησει για καποια ωρα αλλα μετα απο λιγη ωρα θα εχουμε εξισορροπηση δυναμικων και θα σταματησει η ροη ρευματος που αποθηκευει αμπερωρες στην φορτιζομενη μπαταρια. Επισης θα ζεσταθουν οι ΑΑ και αυτο θα τα κανει ακομα χειροτερα Για να φορτισεις στο 100% θες μια ισχυρη πηγη που θα μπορει να σου δωσει constant οπως λεμε ισχυ (σταθερη ταση λιγο μεγαλυτερη απο τη μεγιστη θεωρητικη της φορτιζομενης- σχετικά σταθερο ρευμα, φορτιση μπορεις να κανεις και με πηγη εναλλασομενου αν κοψεις με διοδο την αρνητικη ή τη θετικη φαση αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια). Αυτο που περιγραφεις μπορει να γινει αλλα οχι με 4 ΑΑ μπαταριες. Και δεν εννοω μια μπαταρια αυτοκινητου αλλα σιγουρα κατι ισχυροτερο απο μια ΑΑ. Πιθανοτατα θα μπορουσε να γινει με 4 18650 μπαταριες. ανα 2 παραλληλες και μετα σε σειρα συνολο 7.4V. (ειναι οι μπαταριες που υπαρχουν σχεδον σε ολες τις μπαταριες λαπτοπ και εργαλεια χειρος) και το καταλληλο κυκλωμα φορτισης οπως αυτο . Δεν το εχω μελετησει το θεμα ισως δε γινεται ουτε ετσι. Αλλα με 4 ΑΑ ξεχνα το. θα παει η φορτιζομενη μεχρι το 20-30% και αν Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2014 από SpirtouLisS
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα