Προς το περιεχόμενο

Router/IP

maou28

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Όταν κλείνει το router από κάποια διακοπή ρεύματος ή το κλείσω εγώ αλάζει και η IP;

Δημοσ.

Συνήθως ναι. Εκτός κι αν έχεις στατική διεύθυνση ή αν πρέπει να περάσει κάποιος συγκεκριμένος χρόνος (lease time) μέχρι να ελευθερωθεί και να μπορεί να σου δώσει καινούρια.

Δημοσ.

Ποια IP εννοεις?

Αυτη που σου δινει ο πάροχος (τη WAN IP οπως λεμε)?

Συνηθως αλλαζει, αλλα εξαρταται απο τον παροχο.

Για παραδειγμα αν εισαι σε καμια ON-Telecoms, εκει ειναι σα να εχεις static, αλλαζει δυσκολα.

Forthnet και OTE, αλλαζει συνεχως.

Δημοσ.

Σε cyta; Δηλαδή ας πούμε ότι δίνω την εντολή ipconfig και μου εμφανίσει την IP μου και μετά κάνω reset το router και ξαναδώσω την εντολή θα μου εμφανίσει άλλη ip;

Δημοσ.

Καν'το και ενημερωσε κι'εμας. :)

Απο αυτα που εχω ακουσει/διαβασει, και στη Cyta ειναι δυσκολο να αλλαξει η IP.

Δημοσ.

Σε cyta; Δηλαδή ας πούμε ότι δίνω την εντολή ipconfig και μου εμφανίσει την IP μου και μετά κάνω reset το router και ξαναδώσω την εντολή θα μου εμφανίσει άλλη ip;

Αυτή είναι η διεύθυνση που έχει ο υπολογιστής μέσα στο τοπικό σου δίκτυο. Συνήθως δεν αλλάζει (ειδικά αν δεν υπάρχουν άλλες συσκευές στο δίκτυο) αλλά για σιγουριά μπορείς να την ορίσεις και ως στατική από τα Windows .

Δημοσ.

Ο υπολογιστής έχει μια τοπική διεύθυνση για να επικοινωνεί με τις υπόλοιπες συσκευές του δικτύου (και το router) την οποία μπορείς να δεις από το ipconfig και είναι συνήθως της μορφής 192.168.1.x. Ο router έχει 2 διευθύνσεις: μία για το τοπικό δίκτυο (π.χ. 192.168.1.1) και τη WAN IP Address με την οποία φαίνεται στον «έξω-κόσμο» που μπορείς να τη δεις από ιστοσελίδες όπως το ipaddress.com.

• Like 1
Δημοσ.

ναι ειναι 2, η LAN IP address και η WAN

στο ipconfig φαινεται η LAN οπως ειπε και ο infin1tyGR

την αλλη που μπορει, η μπορει και να μην αλλαζει, μπορεις να τη δεις ειτε απο το interface του router η γραφοντας what is my ip address στο google

Δημοσ.

Μπήκα πριν στο http://www.whatismyip.com/και μου εμφάνισε την Ip που είχα μόλις έκλεισα το router και το άνοιξα πάλι και μπήκα πάλι στην σελίδα μου έδωσα άλλη Ip 

αν αλλάξω την IP του υπολογιστή τι γίνετε; Δηαλδή αυτήν που μου εμφανίζει όταν δίνω την εντολή ipconfig

Δημοσ.

Μπήκα πριν στο http://www.whatismyip.com/και μου εμφάνισε την Ip που είχα μόλις έκλεισα το router και το άνοιξα πάλι και μπήκα πάλι στην σελίδα μου έδωσα άλλη Ip 

αν αλλάξω την IP του υπολογιστή τι γίνετε; Δηαλδή αυτήν που μου εμφανίζει όταν δίνω την εντολή ipconfig

το ipconfig σου δειχνει την lan ip που ειναι στην ουσια μια fake ip απλα για να αναγνωριζοναι οι συσκευες μεσα στο δικτυο σου.

αν εχεις πολλα Pc και κλεισεις το ενα Pc και το ανοιξεις μετα απο αρκετη ωρα υπαρχει περιπτωση ο dhcp του ρουτερ να σου δωσει αλλη lan ip.δεν σου δημιουργει καποιο προβλημα εκτος αν εχεις κανει port forward οποτε εκει καλο ειναι να δωσεις καρφωτα ip στο tcp ip Της καρτας δικτυου.

στο whatismyip βλεπεις την wan ip που ειναι στην ουσια μια πραγματικη ip που αυτη βλεπει ο κοσμος εξω.

αν κλεισεις ανοιξεις ρουτερ ναι συνηθως  αλλαζει αυτη η ip.

Οι εταιρίες δηλαδή δίνουν δυναμική IP; Αν κατάλαβα καλά σε ένα άρθρο που διάβασα

απο default δινουν dynamic ip.αν τωρα καποιος εχει πχ καμερες και θελει να τις βλεπει απο μακρια ή εχει καποιον server εκει ζηταει απο τον παροχο να του δωσει static ip που την πληρωνεις .παραπανω.για Home use δεν εχει νοημα να εχεις static ip συν οτι υπαρχει σαν προγραμματακι να το πω ετσι ειτε σε  software ειτε σε λειτοργεια μεσα στον ρουτερ που κατα καποιο τροπο μπορεις την dynamic ip που εχεις να την κανεις αντιστοιχιση με ενα σαν domain που θα ενημερωνεται συνεχεια με την νεα σου Ip>οποτε και να μην ξερεις την dynamic ip σου μπορει να την βρεις.ειναι αυτο που μπορεις να εχεις ακουσει www.dyndns.org www.noip.com κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...