costis66 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 καλησπερα σε ολους. καθομαι εδω με τον ανηψιο μου προσπαθωντας να το παιξω εξυπνος αλλα ρεζιλευτικα. το προβλμα μου ειναι το εξης....... συναρμολογησαμε ενα pc με hardware που ηδη ειχαμε εκτος απο το motherboard που το αγορασαμε καινουργιο.. η συνθεση ειναι η εξης. motherboard......asus H61-M LE R2.0 cpu....................intel core i5-3570K hard disk...........1tb ram....................ddr3 1600 gpu....................evga 560 nvidia psu....................rosewill hive 650w με το που ανοιξαμε το pc αρχισε να εχει απανωτα restarts καθε 2-3 δευτερολεπτα. ολα τα parts τεσταριστηκαν σε αλλο pc και δουλευουν καλα. εβγαλα ενα ενα ολα τα κομματια για να δω αν καποιο απο αυτα φταιει αλλα τιποτα. ακομα και με μονο τον επεξεργαστη εχει απανωτα restarts. εκανα clear cmos αλλα τιποτα. ολα τα connectors ειναι σωστα τοποθετημενα. ακομα με jumper στο power button κανει τα ιδια. δεν μπορω να δω τιποτα στην οθονη γιατι δεν προλαβαινει να μπει στο bios..... τσεκαρα οτι η ψυχτρα ειναι σωστα τοποθετημενη και ο επεξεργαστης εχει νεα παστα. εχει κανεις καμμια ιδεα τι μπορει να φταιει? το μονο που δε μπορω να τσεκαρω σε καποιο αλλο κομπιουτερ ειναι ο επεξεργαστης. μπορει αυτος να κανει ολη τη ζημια? ευχαριστω εκ των προτερων.
saflom Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 καημένος cpu σε τέτοια άθλια Mobo..... Αγνόησε το σχόλιο μου
orion1986 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 πρωτα απ'ολα εχετε βαλει μητρικη που ειναι entry level και ο επεξεργαστης ειναι για overclock . με λιγα λογια ο επεξεργαστης μπορει να υπερχρονιστει αλλα με τετοια μητρικη δεν γινεται . οσο για τα απανωτα restart θα προτεινα σαν πρωτη κινηση να δανειστεις ενα αλλο τροφοδοτικο και να δοκιμασεις να λειτουργησεις τον υπολογιστη με αυτο 1
giorgosathens Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Εγώ θα σου πρότεινα bios update στην μητρική
costis66 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 εχω δοκιμασει και με αλλο τροφοδοτικο απο αλλο λειτουργικο pc και κανει τα ιδια. bios update δε μπορω να κανω γιατι δεν προλαβαινει να παει σημα στο monitor λογω restart.
giorgosathens Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 ακομα και με μονο τον επεξεργαστη εχει απανωτα restarts. εχω δοκιμασει και με αλλο τροφοδοτικο απο αλλο λειτουργικο pc και κανει τα ιδια. Μάλλον ο cpu "δεν κάθεται καλά" στη μητρική. Γι'αυτό σου είπα για bios update. bios update δε μπορω να κανω γιατι δεν προλαβαινει να παει σημα στο monitor λογω restart. Αν βρείς κάποιον cpu με ίδιο socket..
costis66 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 δυστυχως δεν εχω αλλον επεξεργαστη να δοκιμασω. εχω διπλοτσεκαρει οτι εχει κατσει καλα ο επεξεργαστης στην μητρικη γιατι εκει ακριβως πηγε το μυαλο μου στην αρχη.
giorgosathens Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Οχι δικο μου λαθος Μεταφορικά εννοώ. Δηλαδή ότι δεν τον "βλέπει" στην ουσία.
MoviemakerGr Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Βγάζεις μητρική εξω απο το κουτι και την βαζεις μπροστά μονο με τον επεξεργαστή που εισαι σίγουρος οτι έχει κάτσει καλά στο socket και ένα chip μνημης,αν δεν ποσταρει και πέφτει παλι σε λουπα επιστρέφεις την μητρική εκει που την αγόρασες,και παίρνεις μια άλλη. Ακόμα καλύτερα να είναι Z77 όπως είπαν τα παιδιά πιο πάνω. Φυσικά μπορεί να είναι και από bios αφού χρειάζεται το τελευταίο για ν'αναγνωρισει τον επεξεργαστή,αλλά από την άλλη αφου δεν σου είναι "χρηστική" μπορείς να υπαναχωρήσεις της αγοράς σου. Ένας αλλος τρόπος ειναι να βρεις έναν επεξεργαστή γενιάς Sandy ακόμα και celeron ωστε να κάνεις το bios update.
NikosKallithea Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Tι σημαίνει αυτο, εχεις βάλει jumper στο power? ακομα με jumper στο power button κανει τα ιδια.
Sakiz105 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 οτι ειπαν παραπανω τα παιδια.Μαλλον θελει update bios η μητρικη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα