Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μένω μέσα στην Θεσσαλονίκη και να μην πω τι έχω στήσει για το ρημάδι και αυτοί μου λένε τώρα για Βασιλικά, Γέφυρα, Δρυμό και Επανομή. Τους βλέπω να μένουν με την όρεξη.

Ρε άντε φέρτε τίποτα να δούμε επιτέλους τις ταχύτητες που πληρώνουμε τόσα χρόνια (24Mbps !!!) και αφήστε τις επεκτάσεις. Επέκταση κάνεις όταν έχεις καλύψει τα κεντρικά αλλιώς μην το λες επέκταση.

Για τους φίλους που μένουν στις παραπάνω περιοχές εύχομαι να πάει μην παρεξηγηθώ κιόλας.

Μου αρέσει που πριν κάμποσο καιρό μιλούσαμε και για Fiber at Home τρομάρα μας.

Συμφωνω απολυτα με οσα ειπες!

Δρυμο και Βασιλικα??? Μας τρολαρει ο ΟΤΕ ή μου φαινεται? :) 

Λογικο βεβαια καθοτι ειναι πιο ευκολο να περασεις μια οπτικη και να στυσεις μια καμπινα εκει, παρα σε μια πυκνοκατοικημενη περιοχη.

Δημοσ.

To vdsl το εχουν περισσοτερο αναγκη περιοχες που πιανουν 3-4mb απο τα θεωρητικα 24 και θα τουλαχιστον θα πιανουν αυτο που πρεπει.Εγω που πιανω 21mb δεν θα εδινα +9ευρω για να παω στα 50.Με 2-3 ευρω ναι αλλα οχι παραπανω.Για εναν ομως που πιανει 2-3 θα τα δωσει μια χαρα και θα πει και ευχαριστω που απο 4 πηγε στα 30-50

Δημοσ.

Τα εχουμε ξαναπει ποσες φορες .... 

Ο ΟΤΕ σαν παροχος τηλεφωνιας και ιντερνετ ειναι αυτος που δινει στους υπολοιπους παροχους την ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ καλωδιωση !!! Αν σας λεει οποιοσδηποτε οτι αλλη εταιρια θα σας φερει στο σπιτι οπτικη ινα ειναι ψιλοαπατη ! Εκτος ενα εχετε δει εσεις καποιον να ερχετε σπιτι σας ή στην πολυκατοικια σας και να περναει παραλληλη καλωδιωση που μετα την πηγαινει στο δικο του αστικο κεντρο ή στο δικο του KV ( καφαο ) ( υπαρχουν μονο καποιες παλιες καμπινες που ειναι συνηθως διπλα απο τα αστικα κεντρα γιατι δεν υπηρχε μελετη για χωρο DSLAM των παροχων εντος ορισμενων κτηριων ΟΤΕ και ειναι πολυ λιγες ! που και παλι αυτες δεν συνδεουν τους συνδρομητες ! ) .

Απο την στιγμη που υπαρχει τμημα χαλκου στο ενδιαμεσο σπιτιου KV ή σπιτιου Αστικου Κεντρου ΠΑΝΤΑ θα υπαρχουν απωλειες !!! Ειτε μικρες ειτε μεγαλες !!! Γιαυτο και εχει προνοησει και γραφει στο ρημαδι το συμβολαιο που υπογραφετε οτι ειναι ΜΕΧΡΙ 24MB ( πλεον αντιστοιχα μεχρι 30 και μεχρι 50MB ) !  και αυτο γινεται για να γλυτωσει τυχον νομικες συγκρουσεις με πελατες ειτε οικιακους ειτε VIP (  τραπεζες εταιριες κλπ ) . 

Ακομα και αν στο KV οι περιμετρικες απο το δικο σας καλωδιο εχουν ολοι πχ ιντερνετ υπαρχει παρεμβολη !!! 

Να δωσω και ενα παραδειγμα απο δικια μου εμπειρια ! 

Το προηγουμενο μου σπιτι ηταν ακριβως απεναντι απο το Αστικο Κεντρο και το KV ηταν στην απεναντι γωνια απο το σπιτι μου ( αποσταση απο το κεντρο <100μ  ) 

συντονιζα στα 23ΜΒ !!! πριν απο 4 χρονια ... Η αδερφη μου που ειναι ακομα στο ιδιο σπιτι μιας και μπηκαν και αλλες συνδεσεις στην πολυκατοικια μας που δεν ειχε κ πολλους νεους τοτε ... συντονιζει τωρα στα 18MB !  Oσο και αν το εψαξα και αν προσπαθησα με εναν φιλο που δουλευει εκει , δεν υπηρχε αλλο ζευγαρι που να εχει μικροτερες απωλειες ! 

Οσο για το  VDSL ... Γινεται αναβαθμιση σταδιακα σε πολλα παλια KV για να ανεβουν οι ταχυτητες . Με οπτικη ινα συνδεεται η ΚΑΜΠΙΝΑ με το ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ !!! οχι με το σπιτι μας !!!! 

Οταν η αποσταση του συνδρομητη ειναι μικροτερη απο 900μ αν δεν κανω λαθος το VDSL παρεχετε απο το Αστικο κεντρο απευθειας στον συνδρομητη μιας και δεν εχουν αντικατασταθει ακομα οι καμπινες αυτες λογω μικρης αποστασης ! 

Οπως και να εχει ακομα και για το μικρο αυτο τμημα του χαλκου απο την καμπινα μεχρι το σπιτι αν τα καλωδια τα υπογεια τα εχει κοψει ενα σωρο φορες ο καθε μπαγλαμας που κανει εργα στον δρομο , αν περνει νερα σε καθε βροχη , αν στην πολυκατοικια εκει που ερχονται ολα τα καλωδια του ΟΤΕ ειναι πρασινα ολα απο την μουχλα , αν η εσωτερικη καλωδιωση του σπιτιου ειναι αστα να πανε , αν εχετε 48 τηλεφωνα και 52 φαξ στο ιδιο διαμερισμα , αν η κεντρικη πριζα του σπιτιου σας ειναι εκει που ανεβαινει το κεντρικο καλωδιο της ΔΕΗ , αν εεεενα σωρο λογοι τοτε ΝΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ σε μεγαλες ταχυτητες !!! 

Δεν φταιει παντα ο ΟΤΕ ή η Forthnet ή η ΗΟL κλπ ... 

Ειναι δυστυχως αρκετοι οι παραγοντες που μπορει να μεταβαλουν την ταχυτητα συνδεσης ή την σταθεροτητα ! 

Οπως επισης ταχυτητα συνδεσης δεν ειναι απο τα online speedtest ! 

Μπειτε στα μενου των modem και δειτει την πραγματικη ταχυτητα που εχει συνδεθει και ορισμενα λενε και την μεγιστη  ( μπορει να λεει μεγιστη πχ 6ΜΒ και να σας εχουν σε προφιλ 4ΜΒ για να μην εχει αποσυνδεσεις ... ) 

Καλο ειναι λοιπον να μην περιμενουμε τα παντα στο χερι ... Δυστυχως η υποδομη σε θεμα τηλεπικοινωνιων ειναι πολυ πισω ... θελει υπομονη αλλιως θελει χρημα ... 

Ας παει να ρωτησει κανεις για "αφορτιστες" γραμμες που εγγυαται ο ΟΤΕ πχ σταθερη ταχυτητα οτι και να γινει με συμβολαιο ( και αν δεν το τηρησει πληρωνει ενα σκασμο λεφτα στον πελατη ... ) . Εκει μιλαμε για μηνιαια παγια 4ψηφια  ... 

ελπιζω να εχετε υπομονη και να μην σας κουρασα ... απλα επειδη εχω συγγενη σε τεχνικο τμημα τον εχω ζαλισει απειρες φορες και εχω γνωση εκ των εσω ;) 

• Like 1
Δημοσ.

Εχει ακόμα πολυυυυυυυυυυυυύ δρόμο το VDSL. Είμαι με 5mbps και κάνω το σταυρό μου που δεν εχω 1mbps σαν ένα φίλο μου που μένει κοντά μου. Αν δε μένεις σε κεντρικές περιοχές έχεις μεγάλο πρόβλημα με τις ταχύτητες. Στη περιοχή μου δε προβλέπω vdsl καθόλου μέσα στη 10ετία.  

Δημοσ.

Μάλλον πρώτα θα επεκταθεί σε όλα την Ελλάδα το VDSL και μετά ίσως να έρθει και προς Πετρούπολη!!! :P

Α ρε ΟΤΕ, καλά κρασιά!.... Τελοσπάντων, καλό είναι που επεκτείνεται, αλλά πάνε με ρυθμό χελώνας, στην Αθήνα θα έπρεπε να υπάρχει ΠΑΝΤΟΥ, εδώ και καιρό!!!........

Μην μιλήσουμε βέβαια και πάλι για τους ανύπαρκτους εναλλακτικούς παρόχους που τα περιμένουν όλα από ΟΤΕ......

Δημοσ.

Δραμα παλι στα παπ.... τους.

Η Δράμα έχει απο κέντρο VDSL εδώ και καιρό. Τώρα οσον αφορά για καμπίνες, πρεπει να περιμενεις 1-2χρόνια... 

Δημοσ.
αυτές οι περιοχές που αναφέρονται στην είδηση όμως δεν καλύπτονται μέσω ΚΑΦΑΟΥ αλλά μέσω Α/Κ, σύμφωνα με post στο adslgr.com, οπότε δεν το λες κι "υποδομή"...

Το πρώτο ειναι απάντηση στα σχόλια τύπου "Αθήνα τίποτα, Δράμα στα παπ..... τους" και στα επόμενα που θα έρχονταν.

Για το δεύτερο επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Υποδομή ειναι. Μπορεί όχι τόση μεγάλη όσο ένα νέο δίκτυο FTTC αλλά υποδομή το λες.

Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση που θα βάλουν VDSL στο Βελεστίνο.Στο Βόλο έχουν βάλει πουθενά καμπίνες?

Το Βελεστίνο θα έχει VDSL, αλλά στη Νέα Δημητριάδα στο Βόλο ακόμη να φτάσει.  Θα κάνει εκδρομή πρώτα μάλλον.

Δημοσ.

οταν λενε 24αρι και πειανει 13-14 400μ απο το κεντρο στο διονυσο γιατι να βαλω vdsl γεια να πειανω 24 με τιμη 50?

βαλε dial up pstn 56k να πειανεις 33.6k,ειναι και λιγο πιο φτηνο.

To vdsl το εχουν περισσοτερο αναγκη περιοχες που πιανουν 3-4mb απο τα θεωρητικα 24 και θα τουλαχιστον θα πιανουν αυτο που πρεπει.Εγω που πιανω 21mb δεν θα εδινα +9ευρω για να παω στα 50.Με 2-3 ευρω ναι αλλα οχι παραπανω.Για εναν ομως που πιανει 2-3 θα τα δωσει μια χαρα και θα πει και ευχαριστω που απο 4 πηγε στα 30-50

επιανα 3.5-4 με το adsl,μετα εβαλα vdsl και κλειδωνα 29,999 (να παραπονεθω οτι δε πιανω φουλ ταχυτητα? :P )

τωρα εκανα αιτηση για φοιτητικο 50ρι

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά μου φαίνονται λίγο άκυρες οι καινούργιες περιοχές.Δε λέω οτι δε πρέπει να έχουν και εκεί VDSL απλά δε καταλαβαίνω γιατί έδωσαν προτεραιότητα σε αυτές έναντι πιο πυκνοκατοικημένων περιοχών τη στιγμή που ο στόχος τους είναι "η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου να ανέλθει σε 30% μέσα στο έτος".Περίεργη τακτική.

Καλό πάντως που προχωράει το θέμα.Μακάρι να αρχίσουν να ασχολούνται και οι άλλοι isps.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ είμαι 618 μέτρα από το Αστικό Κέντρο Ηλιούπολη και ακόμα τίποτα για VDSL..... (Hellas On Line).....

η HOL δεν δίνει από Αστικό Κέντρο, μόνο από ΚΑΦΑΟΥ του ΟΤΕ, τα οποία αν δεν κάνω λάθος τοποθετούνται στην Ηλιούπολή οπότε υπομονή...

Δημοσ.

Εχει κοστος η μεταβαση αυτη ... Ειναι διαφορετικο να πληρωσεις συνεργεια για να "γυρισουν" απο το παλιο KV σε καμπινα 200 συνδρομητες απο το να "γυρισουν" 2000 ... Αυξανονται οι εργατοωρες ;)

Και δεν γινονται στην τυχη το που και ποτε ... Εγω με ετοιμη καμπινα περιμενω 5 μηνες σχεδον να μου δωθει VDSL γιατι δεν μπορει ακομα να τα δωσει εμπορικα γιατι δεν ειναι ετοιμοι οι παροχοι ( δεν τον αφηνει η ΕΕΤ )

Οι αλλοι isps ασχολουνται αλλα πατανε πανω στο δικτυο του ΟΤΕ . Δεν τους συμφερει να κανουν νεα εγκατασταση και νεα καλωδιωση κλπ κλπ ... εκτος αν προτιμας μετα να πληρωνεις 100ευρω παγιο ( για να καλυφθουν τα εξοδα τους )

• Super Moderators
Δημοσ.

Γενικά μου φαίνονται λίγο άκυρες οι καινούργιες περιοχές.Δε λέω οτι δε πρέπει να έχουν και εκεί VDSL απλά δε καταλαβαίνω γιατί έδωσαν προτεραιότητα σε αυτές έναντι πιο πυκνοκατοικημένων περιοχών τη στιγμή που ο στόχος τους είναι "η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου να ανέλθει σε 30% μέσα στο έτος".Περίεργη τακτική.

Καλό πάντως που προχωράει το θέμα.Μακάρι να αρχίσουν να ασχολούνται και οι άλλοι isps.

καμία προτεραιότητα, απλά έδωσαν κάλυψη από το Α/Κ όπως έχει σχεδόν όλη η υπόλοιπη Ελλάδα, δεν έχουν σκάψει για οπτικές και νέα ΚΑΦΑΟΥ, αλλά από ότι φαίνεται κανείς δεν διαβάζει προηγούμενα posts...

με VDSL από Α/Κ πάλι τα ίδια χάλια θα πιάνουν...

Για το δεύτερο επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Υποδομή ειναι. Μπορεί όχι τόση μεγάλη όσο ένα νέο δίκτυο FTTC αλλά υποδομή το λες.

δεν είναι κι achievement όμως, είναι η φτηνιάρικη έκδοση που χρησιμοποιούν κι οι εναλλακτικοί...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...