christos.7 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα, πρώτο μήνυμα στο forum και ελπιζω να το γραφω στη σωστη ενοτητα. Αρχικα να αναφερω ότι εχω εδω και 4 χρονια περιπου ένα laptop Vaio VPCF11M1Eμε CPU i5 M520 2.4GHz RAM 6gb (ειχε 4Gb (2x2Gb) αλλα αλλαξα τη μια με μια corsair 4gb) και σκληρο δισκο HITACHI HTS545050B9SA00 500gb http://www.hdsentinel.com/storageinfo_details.php?lang=en&model=HITACHI%20HTS545050B9SA00Εδώ και μερικους μηνες καθυστερεί πολύ η εκκίνηση των Windows δηλαδή μετα από κανενα 5 λεπτο μπορω να λειτουργησω την επιφανεια εργασιας και δεν μπορω να βρω τι το καθυστερει τοσο , μετα από το 5λεπτο λειτουργει καλα αν και αργει καπου καπου σε εκκίνηση προγραμμάτων, αλλαγη καρτελων σε Explorer κπλ. Εχω δοκιμασειΝα κλεισω ότι δεν είναι απαραιτητο για την εκκίνηση με msconfig.exe ,CCleaner, Registry Repair, RegCurePro, Ανασυγκροτηση, malwarebytesMemtest86 (ετρεξε 5 κυκλους και δεν βρηκε τπτ),εχω Kaspersky antivirus 2014 και δεν βρηκε κατι.Αφου όλα αυτά δεν βρηκαν κατι υποπτο το μυαλο μου πηγε σε πρόβλημα στο σκληρο, εκανα ελεγχο των Windows για bad sectors και δεν βρηκε κανενα, διαβασα στο forum για το HDSentinel, το δοκιμασα και αυτό αλλα τον βρηκε αριστο το δισκο χωρις κανενα πρόβλημα.Το μονο που μπορω να σκεφτω είναι μηπως ο δισκος ηταν αργος εξαρχής και με τα χρονια επεσε και άλλο η ταχυτητα και τωρα φαινεται αισθητα(μπορει να λεω και χαζομάρες πανω σε αυτό) Και για να μην παω και παρω καιρουριο σκληρο και δωσω τζαμπα λεφτα, ειπα να ρωτησω εδώ μηπως καποιος με βοηθησει στο τι φταει.Ευχαριστω εκ τω προτερων για οποιδηποτε βοηθεια.
~mxls~ Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Εφόσον το hardware ως φαίνεται είναι εντάξει, στη θέση σου θα περνούσα εξ'αρχης OS. Υ.Γ αν θες δοκίμασε λίγο msconfig --- > καρτέλα Boot --- > Advanced options... και στην επιλογη number of processors όρισε πάνω απο 1 που σου έχει default. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2014 από ~mxls~
christos.7 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Το δοκιμασα μολις τωρα αυτό που μου ειπες, εβαλα μια φορα 2 και μετα 4 αλλα παλι τα ιδια, δοκιμασα επισης να κλεισω όλα τα προγράμματα και να εκκινησει μονο τα προγράμματα των Windows και κανενα άλλο, αλλα παλι το ιδιο αργει. Στο άλλο που μου προτείνεις να περασω από την αρχη το λειτουργικο, αυτό θα κανει τον υπολογιστη αρκετα γρηγοροτερο ή απλα θα κανει λιγο καλυτερα τα πραγματα; Αυτό το ρωταω γιατι εριξα μια ματια σε καινούριους και ειδα ότι οι περισσοτεροι είναι στις 7200rpm και 32Mb cache ενώ ο δικος μου είναι 5400rpm και 8Mb cache.
~mxls~ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Το συγκεκριμενο travelstar τον πετυχαίνεις σε πολλα λαπτοπ 4-5ετιας. Είναι αργός και η αλήθεια είναι ότι ψιλοαδικει το υπόλοιπο σύστημα. Δεν δικαιολογείται αυτο που σου παρουσιάζει εσένα ωστοσο. Γενικα να ξέρεις, με την προϋπόθεση πως ο δίσκος είναι σε 100% λειτουργικη κατάσταση, οι επιδόσεις του είναι εντάξει, αντιθέτως τα win με τα χρόνια, και εδικα αν έχεις προσθαφαιρέσει πολλα app σ'αυτο το διάστημα, θα σέρνονται σταδιακα, μέχρι που το φορματ φαντάζει μονοδρομος (4 χρόνια είναι αρκετα μεγάλο διάστημα btw, αλλα ξαναλέω είναι τι χρήση του κάνεις εσύ). Εννοείται ότι σημαντικα αρχεία έχεις τα περνας αλλού. Αν σκέφτεσαι αναβάθμιση HDD, και έχεις αρκετα χρήματα να διαθέσεις, σκέψου να πας για SSD. Ποια έκδοση Windows έχει το μηχάνημα;
christos.7 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Συγνωμη που αργησα να απαντησω αλλα ημουν διακοπες, Η αληθεια είναι ότι αυτά τα 4 χρονια εχω προσθαφαιρεσει αρκετες εφαρμογες και μαλλον φταιει αυτό που λες, απλα επειδή ειδα και εγω ότι είναι λιγο αργος εψαχνα μηπως τον αλλαξω με καποιον καλυτερο και αυτό τον κρατησω σαν δευτερο.Το μηχανημα φοραει Win 7 64bit. Οσο για SSD που λες το εχω σκεφτει αλλα μου φαινονται λιγοι ακριβοι ακομη. Και επειδή δεν θελω να δωσω πολλα λεφτα, θα μπορουσα να παρω μεχρι 128gb σε αυτά τα λεφτα, που είναι λιγο, γιατι θα ηθελα τα Gb να είναι αμεσα διαθέσιμα και όχι να πρεπει να τα περναω από εξωτερικο με αργη ταχυτητα γιατι δεν εχει θυρα USB 3.0.Από HDD εχεις να μου προτείνεις καποιον 500gb, εχω ακουσει ότι WD είναι οι καλυτεροι και εχω βρει αυτους1)http://www.plaisio.gr/laptop-tablet/laptop-hardware/hdd-ssd-skliroi-diskoi/Western-Digital-Scorpio-Black-WD5000BPKX-500GB.htm και σε 750Gb2)http://www.plaisio.gr/laptop-tablet/laptop-hardware/hdd-ssd-skliroi-diskoi/Western-Digital-Sata-III-750GB-WD-Scorpio-Black-7500BPKX.htm Αν βαλω καποιον από αυτους θα δω αισθητη διαφορα ή να κοιτάξω καποιον άλλο?
silverado Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Εγω παντως ειδα και στα δυο laptop που εβαλα τον Black.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα