Federer Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 40€ κοφτη για εσπρεσσιερα των 35€ ακουγεται καπως... Το 90% της επιτυχιας βρισκεται στην καφετιερα...αν καποιος ηθελε να πετυχει σωστο καφε επρεπε να επενδυσει σε καφετιερα των 180-200€ και μετα να ψαξει για τα παρακατω...Οσο καλο καφε κι αν βαλεις στο μπρικι που αγορασαμε, δεν θα δεις τρομερη διαφορα...Δεν ειναι κοροιδα αυτοι που δινουν λεφτα για εσπρεσσιερες κι εμεις οι εξυπνοι... Σαν να βαζεις την σουπερ εξτρα power βενζινη στο FIAT UNO με τα 55 αλογα 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rounsmith Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Ο πατέρας μου που παίρνει καφέ απέξω σήμερα του έφτιαξα καπουτσίνο freddo με καφέ από τα λιντλ παρακαλώ και του άρεσε. Εγώ θέλω να βρω hausbrandt γιατί είναι απίστευτος. Αλλά που να βρείς να στον κόψουνε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 δώσε ινφο πόσο το πήρες και που μπορούμε να το βρούμε. Ερώτηση για τους πιο έμπειρους. Τι οφέλη σε ποιότητα και οικονομια φυσικά θα έχουμε αν αγοράζουμε εμείς τους κόκους καφέ και τους αλέθουμε; Το πραγματικό όφελος στην ποιότητα είναι όταν ο καφές ειναι φρεσκοκαβουρδισμένος. Έχω διαβάσει διάφορα πάνω στο θέμα. Μπορείς να καβουρδίσεις σχετικά εύκολα και φθηνά μόνος σου, χρησιμοποιώντας μηχανή για ποπ-κορν (αυτές τις μικρές, φθηνές που χρησιμοποιούν καυτό αέρα). Οι μύλοι του καφέ χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, αυτούς με λεπίδες (blade grinders) που είναι πιο φθηνοί αλλά δεν αλέθουν ομοιόμορφα τους κόκκους και τους burr grinders (δεν ξέρω πως μεταφράζεται αυτό, ίσως "τριβής" ή κάτι τέτοιο) που αλέθουν ομοιόμορφα αλλά είναι ακριβότεροι. Δεν έχω προχωρήσει ακόμα σε αγορά για τίποτε από τα παραπάνω βέβαια. Τρέχουν αλλά έξοδα πιο σημαντικά από καβουρδιστηρια και μύλους. Άσε που θα πρέπει να ψάχνω και για φρέσκους ακαβουρδιστους σπόρους καφέ. Οπότε, Lavazza και βλέπουμε... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
diplo Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 είδα ότι κανένας δεν ανέφερε τον εσπρέσο του ΙΚΕΑ. Εμένα προσωπικά μου αρέσει η γεύση και το άρωμα του (χρησιμοποιώ μια "εσπρεσσιέρα" από το lidl) και από τιμή είναι ΟΚ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prof_Chaos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Κόστος; Σκεφτόμουν να περάσω από ΙΚΕΑ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zacharis1955 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Kαι ο caffe espresso του ΑΒ Βασιλόπουλος (~2.60 € τα 250 gr) είναι πολύ καλός, θυμίζει πολύ Lavazza... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
diplo Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Κόστος; Σκεφτόμουν να περάσω από ΙΚΕΑ δε θυμάμαι ακριβώς αλλά γύρω στο 2,5€ είναι τα 250γρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maxdore217 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 40€ κοφτη για εσπρεσσιερα των 35€ ακουγεται καπως... Το 90% της επιτυχιας βρισκεται στην καφετιερα...αν καποιος ηθελε να πετυχει σωστο καφε επρεπε να επενδυσει σε καφετιερα των 180-200€ και μετα να ψαξει για τα παρακατω...Οσο καλο καφε κι αν βαλεις στο μπρικι που αγορασαμε, δεν θα δεις τρομερη διαφορα...Δεν ειναι κοροιδα αυτοι που δινουν λεφτα για εσπρεσσιερες κι εμεις οι εξυπνοι... Σαν να βαζεις την σουπερ εξτρα power βενζινη στο FIAT UNO με τα 55 αλογα πάντως ψωφάμε να βάζουμε ετικέτες σε όλα έτσι πχ. αυτοί οι έξυπνοι οι άλλοι ''δεν είχα χαζοί και τα σκάνε'' ....γιατί φίλε είπε κανένας ότι θέλω εγώ και άλλα άτομα με μηχανή 35€ να έχω ίδιο ακριβός αποτέλεσμα με κάποιον που έχει εξοπλισμό 200+ ? Εγώ το μόνο που είπα είναι το πώς μπορώ να βελτιώσω τον καφέ που φτιάχνω με την υπάρχον μηχανή που έχω , άσε που ο μύλος είναι κάτι που μένει , μπορείς να αλλάξεις μηχανή κάποια στιγμή και ο μύλος να σου δώσει καλύτερα αποτελέσματα ....δηλαδή όποιος πάρει αυτήν την μηχανή είναι τελειωμένος έτσι όπως εσύ το λες...? Τέσπα και όλα αυτά 15 αυγ. ( κράξιμο) ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου ( Άσχετο αλλά εξίσου άσχετο ήταν και αυτό πάνω με το UNO , δηλαδή αν έχει προσφορά ή sell με ένα λεπτό διαφορά απ την απλή όπως και είναι ''Αν έχει uno δεν βάζεις επειδή θεωρητικά είναι παλιό για να μην σου πω ότι πρέπει να σε διώχνει το πρατήριο επειδή και καλά δεν έχει κανένα σοβαρό κέρδος από αυτό. ( ) σου κάνω και ένα like έτσι για να γουστάρεις κι όλας! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GIOVINCO Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 η αληθεια ειναι πως ειναι τοσο γαματος ο φρεντο και πως τελικα σου φευγουν τοσα πολλα λεφτα (για οσους παιρνουν 2+ τη μερα σε δουλεια κλπ) που ακομα και 200 ευρω να εδινες για μηχανη παλι θα αξιζε και θα εκανες ευκολα αποσβεση... παντως επειδη κι εγω εχω μια παρομοια (rohnson απο κωτσο, ιδια πιεση με αυτη του τοπικ) μια χαρα καφε κανει. Εχω δοκιμασει μεχρι τωρα απο δυο καφεκοπτεια και ξενερωσα. Βεβαια φαινοταν απο αυτα καθε αυτα τα καεφεκοπτεια οτι ο καφες τους θα ειναι μουφα...Τελικα πηρα Illy και φτιαχνω καφε του 7. Πιστευω πως μπορω να πλησιασω στο 8 με τον bristot (ή τον hausbrandt), με 10 να ειναι ο bristot που παιρνω απ εξω και απο συγκεκριμενο μαγαζι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anivas11 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Η ακριβή μηχανή έχει μύλο, χρονοδιακόπτες, θερμοστάτες, σταθερή πίεση, αντοχή, αυτοματισμούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να πετύχεις ίδια ποιότητα με την φτηνή την χειροκίνητη. Αρκεί να ξέρεις τι κάνεις. Αν κάποιος δεν χρησιμοποιεί τα έτοιμα pods και μπλέκει με το καθάρισμα που θέλει ο χύμα καφές, ένας μύλος σαν τον porlex θα του δώσει την δυνατότητα να πετύχει τον ιδανικό καφέ για τα γούστα του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zacharis1955 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) ... Εχω δοκιμασει μεχρι τωρα απο δυο καφεκοπτεια και ξενερωσα. Βεβαια φαινοταν απο αυτα καθε αυτα τα καεφεκοπτεια οτι ο καφες τους θα ειναι μουφα... Για καλό caffe espresso δοκίμασε από το καφεκοπτείο στην Ευριπίδου (Αθήνα κέντρο) και από τα http://coffee-world.gr/index.php?route=product/category&path=7 , http://coffees.gr/index.php?target=categories&category_id=499 Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2014 από zacharis1955 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trelogavraki Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 παιδια η μηχανη κανει παρα πολυ καλο καφε δεν εχει να ζηλευψει κατι απο πιο ακριβες μηχανες εγω που τον πινω σκετο τον καφε δεν μ φενεται καμια διαφορα απο τις καφετεριες ισα ισα θα μπορουσα να πω οτι ειναι και καλυτερος..ολα εξαρτουνται απο την μαρκα του καφε που χρησιμοποιειτε για τα λεφτα της ειναι καταπληκτικη. ειμαι αρκετα ικανοποιημενοι με το αποτελεσμα του καφε που βγαζει...και εκανα και σε φιλους μου και τους αρεσε πολυ ο καφες που βγαζει... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Federer Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 σου κάνω και ένα like έτσι για να γουστάρεις κι όλας! Τωρα μαλιστα Γουσταρα! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zacharis1955 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Σκόνη αφαλάτωσης για καφετιέρες espresso και φίλτρου και για βραστήρες http://www.you.gr/proionta/spiti-grafeio/kafes-proino/exoplismos-barista/katharistiko-alaton-urnex-dezcal-28-gr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d..b Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 παιδια η μηχανη κανει παρα πολυ καλο καφε δεν εχει να ζηλευψει κατι απο πιο ακριβες μηχανες εγω που τον πινω σκετο τον καφε δεν μ φενεται καμια διαφορα απο τις καφετεριες ισα ισα θα μπορουσα να πω οτι ειναι και καλυτερος..ολα εξαρτουνται απο την μαρκα του καφε που χρησιμοποιειτε για τα λεφτα της ειναι καταπληκτικη. ειμαι αρκετα ικανοποιημενοι με το αποτελεσμα του καφε που βγαζει...και εκανα και σε φιλους μου και τους αρεσε πολυ ο καφες που βγαζει... Φιλε μου αυτο που λες πραγματικα δν παιζει για κανενα λογο....μαλλον οι καφεδες που πινεις απο εξω δν ειναι σωστα παρασκευασμενοι...για τα λεφτα της δν ξερω αν αξιζει διοτι δν την εχω αλλα μην τα ισοπεδωνεις ολα.... δώσε ινφο πόσο το πήρες και που μπορούμε να το βρούμε. Ερώτηση για τους πιο έμπειρους. Τι οφέλη σε ποιότητα και οικονομια φυσικά θα έχουμε αν αγοράζουμε εμείς τους κόκους καφέ και τους αλέθουμε; Σε οικονομια δν νομιζω οτι εχει να κανει ειτε σε κοκους ειτε ετοιμο αλεσμενο εκει που κανει την διαφορα ο μυλος ειναι το οτι ο καφες μετα το κοψιμο οξειδώνεται σχεδον αμεσα (2-3 λεπτα) με αποτελεσμα να χανει μεγαλο μερος των αρωματων του καθως και απο την γευση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις