Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

top και rear chassis fan. και cpu cooler1 ( εχει και cpu cooler2 σε περιπτωση 2πλου ανεμιστηρα στη cpu cooler, η οποια ειναι διαθεσιμη )

Δημοσ.

Λοιπόν ή θα βάλεις splitter στην cpu cooler 2 και θα τους κουμπώσεις εκεί αλλιώς θέλω να μου πεις ακριβώς τα μοντέλα των top/rear fans(τις max στροφές τους βασικά). Επίσης συνδέονται με 3pin; Αν όχι και είναι 4pin, έχεις ρυθμίσει τις στροφές τους απ' τα bios;

Δημοσ.

Για να μου φυγει η απορια, γινεται να συνδεσω ενα 4pin ανεμιστηρα σε ενα 4pin molex του τροφοδοτικου; Δε μου φαινεται να ταιριαζουν απο τις φωτογραφιες.. Αν οχι, τι καλωδιο θελει;;;

Οι ανεμιστηρες του κουτιου ειναι οι απλοι της antec ( δε τους βρισκω καπου ) και πανε max μεχρι 1350 στροφες. Ειναι με 4pin και τους εχουμε στο full.

Γινεται δλδ στο cpu cooler2 να βαλω case ανεμιστηρες; Τοτε εχει λυθει το προβλημα μου, απλα με ενα splitter.

Δημοσ.

Ναι γίνεται αλλά θα δουλεύει σε max στροφές και χρειάζεσαι αυτό το καλώδιο(όπως είπα και πριν πρόσεχε το 3pin να μην έχει γύρω γύρω πλαστικό για να μπορείς να κουμπώσεις τον 4pin ανεμιστήρα, δηλαδή αυτό το καλώδιο που προτείνω κάνει τη δουλειά που θέλουμε)

http://www.e-shop.gr/sharkoon-adapter-4-pin-to-3-pin-p-PER.804330

Ναι γίνεται και αυτό με το splitter. Το fan controller του κουτιού σου ρυθμίζει μέχρι 30W ανεμιστήρες και έχει 4 υποδοχές 3pin, άρα και οι προεγκατεστημένοι ανεμιστήρες θα είναι 3pin, πολύ αμφιβάλω ότι είναι 4pin όπως λες. Εφόσον αντέχει μέχρι 30W (και κάθε ανεμιστήρας άντε βαριά βαριά να τραβάει 5W) μπορείς να πάρεις 2 τέτοια καλώδια http://www.e-shop.gr/sharkoon-3-pin-y-cable-p-PER.804329και να έχεις συνολικά 6 ανεμιστήρες πάνω στο fan controller και να τους ρυθμίζεις όλους από εκεί. Σ' αυτή την περίπτωση δε χρειάζεται να είναι 4pin οι ανεμιστήρες. Θες να μου πεις λίγο αναλυτικά τι θέλεις να κάνεις; Θες να έχεις όλους τους ανεμιστήρες επάνω στο fan controller; Θες να έχεις μερικούς στο full και άλλους στο controller; Ή θες να έχεις μερικούς στο full, άλλους στο controller και άλλους ρυθμισμένους απ' τα bios; Εγώ θα σου έλεγα...έχει το κουτί ήδη 3. Βάλε ακόμα έναν μπροστά και έναν πάνω και θα είσαι υπερκαλυμένος(όλα πάνω στο fan controller). Μη βάλεις στο πλάι,ούτε κάτω ούτε στο hdd cage, χαλάνε τη ροή. Το ιδανικότερο θα ήταν να ανοίξεις το κουτί και να διαβάσεις τι λέει ακριβώς πάνω στο χαρτάκι κάθε ανεμιστήρας, να τους googlάρουμε και βρούμε τις στροφές και τη ροή που έχουν.

Δημοσ.

Φιλε μιλαω για το κουτι του φιλου μου, το antec one. Δεν εχει fan controller.

Εχει cha_fan1,cha_fan2, cpu_fan1,cpu_fan2, pwr fan ( το τροφοδοτικο )

Δημοσ.

Πωωω γι' αυτό μπερδεύτηκα τόσο  :blink: Λάθος μου! Τέλος πάντων μπορείς να τους βάλεις πάνω στο τροφοδοτικό με το καλώδιο που είπαμε και να δουλεύουν στο full, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την θύρα cpu cooler 2 με ένα splitter ή μπορείς να αγοράσεις και δεύτερο splitter (χωρίς να χρησιμοποιήσεις την cpu cooler 2) να βάλεις το ένα πάνω στο cha_fan1 και να τοποθετήσεις τους ήδη υπάρχοντες ανεμιστήρες της Antec(που λογικά θα είναι και ίδιοι) και στο cha_fan2 να βάλεις το άλλο splitter με τους άλλους 2 ανεμιστήρες

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

να ρωτησω και εγω... εχω παρει ενα καινουργιο pc(μεταχειρισμενο) και εχει στο κουτι 1 ανεμιστηρα 12cm νμζω μπροστα στο σκληρο οπου πεταει τον αερα μεσα... σκεφτομουν να εβαζα 1-2 ακομα ανεμιστηρες απλα δεν εχω ιδεα τι ειναι τα 3pin,4pin(λογικα ειναι θυρες αλλα δεν ξερω τι διαφορα εχουν στην λειτουργια και ποια θυρα ειναι καλυτερη).

το κουτι ειναι αυτο: Link.png Site: turbo-x

σκεφτομουν να επαιρνα 2 ανεμιστηρες της antec Που εχω δει στο e-shop που κανουν κανα 5ευρο και εχουν καλη κριτικη... τι θα μου προτεινατε;

Να πω επισης οτι δεν εχω θεμα με τις θερμοκρασιες ακομα καθως ειμαι στους 35-50 αλλα προς το παρων δουλευει με μια κακη καρτα γραφικων η οποια θα αλλαξει συντομα με μια δυνατοτερη και λογικα τοτε θα ανεβουν οι θερμοκρασιες αισθητα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...