SwordWielder Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Γεια σας, θέλουμε να στήσουμε ένα pc για μια φίλη που έχει budget 700e. Η χρήση θα είναι κυρίως photoshop και παρόμοιες εφαρμογές εικόνας (corel-illustrator κλπ.) αλλά και για browsing-ταινίες. Καλό θα ήταν αν γίνεται να χωρέσουν σε κάποιο μικρό κουτί(ελπίζω στυλάτο γιατί θα μας φάει). Στο budget είναι και η οθόνη. Αν θέλετε προτείνεται και κάποιο φθηνό set ηχεία- mouse-keyboard έξω όμως από τα 700 που τα θέλουμε αποκλειστικά για το υπόλοιπο hardware.. To mouse δεν χρειάζεται να είναι κάτι ιδιαίτερο γιατί θα χρησιμοποιεί γραφίδα. Όσον αφορά στο μαγαζί δεν υπάρχει προτίμηση. Ευχαριστώ!
pnick Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Αν η χρήση των προγραμμάτων που αναφέρεις είναι παραπάνω από μέτρια, βρες της καμιά μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών, π.χ gtx 650 ή καμιά 7770 για να έχει στοιχειώδες acceleration, αν και όλοι όσοι ασχολούνται με επεξεργασία φωτογραφίας λένε ότι μικρή συνεισφορά έχει. Μερικά συγκεκριμένα φίλτρα έχουν διαφορά. Για βασική έως μέτρια χρήση μάλλον δεν χρειάζεται.
SwordWielder Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Ναι η χρήση θα είναι παραπάνω από μέτρια. Ουσιαστικά το αγοράζει για να μάθει digital painting και γραφιστική. Τώρα επειδή με τα μεταχειρισμένα δεν έχω ιδέα τι παίζεται καλύτερα να πάρει κάποια φθηνή καινούργια. Βλέπω δεν έχει καθόλου gpu η πρόταση. Θα την παλέψει με την ενσωματωμένη? Αν είναι super απαραίτητη μια κάρτα μπορεί να μαζευτεί κάνα 50άρικο ακόμα, max όμως... Ευχαριστώ και πάλι!
saflom Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Βγάλε ssd kai ανέβασε cpu. @pnick τίποτα λιγότερο από ι5 ή fx
pnick Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Παραπάνω cpu δεν χρειάζεται σε αυτήν την περίπτωση. Εκτίμησή μου. Ένας ssd είναι προτιμότερος νομίζω. Ίσως χρειαστεί παραπάνω μνήμη στο μέλλον (άλλα 8gb), αν αρχίσει πιό πολύπλοκες επεξεργασίες κάποια στιγμή. Εκεί δίνουν συνήθως βάση όσοι ασχολούνται με αυτά. Θα δεί όμως στην πορεία. Με 8gb για αρχή είναι κομπλέ. Θα την παλέψει με την ενσωματωμένη, δεν είναι θέμα. Έχω δουλέψει λίγο Photoshop με ενσωματωμένη στο παρελθόν. Μια χαρά δουλεύεται. Απλά, λέμε το υποτιθέμενο ιδανικό. Κάποια στιγμή (όχι άμεσα) ας δει μια τέτοια κάρτα https://www.skroutz.gr/s/2443997/Palit-GeForce-GTX650-1GB.html. Φτάνει και περισσεύει. 1
SwordWielder Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Ok. Αλλά μιας και το φέραμε μέχρι εδώ, για να ξέρω... Η αντίστοιχη 80ευρη quadro-firepro δεν είναι άξια λόγου για μια τέτοια περιπτώση?
saflom Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 εγω θα επιμείνω πάντως. Ο cpu δεν αλλάζει όσο εύκολα αλλάζει ο ssd. Τίποτα λιγότερο από 4πυρηνο. Ok. Αλλά μιας και το φέραμε μέχρι εδώ, για να ξέρω... Η αντίστοιχη 80ευρη quadro-firepro δεν είναι άξια λόγου για μια τέτοια περιπτώση? ΄πολύ επαγγελματική κάρτα για απλό Build... αρκει μια συμβατική. Αν έχεις 2πύρινο και αυτή θα το κ΄λαίνε και οι ρέγγες 2
pnick Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Ok. Αλλά μιας και το φέραμε μέχρι εδώ, για να ξέρω... Η αντίστοιχη 80ευρη quadro-firepro δεν είναι άξια λόγου για μια τέτοια περιπτώση? Δεν χρειάζεται τέτοια πράγματα για το Photoshop. Μια απλή εμπορική κάνει την δουλειά. Απλά, θα βοηθήσει τον επεξεργαστή σε κάποιες διεργασίες, κάποια φίλτρα, εντολές κ.λπ. Θα κάνει το λεγόμενο acceleration. Για καλύτερη cpu, δεν ξέρω αν αξίζει σε αυτήν την φάση. Μόνο σε big operations κάποιων επαγγελματικών projects και σε μεγάλα αρχεία αρχίζει να φαίνεται η διαφορά δυνατότερων επεξεργαστών. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει. Πάντως, σε συζητήσεις φωτογράφων κ.λπ. που παρακολούθησα σε δύο πράγματα δίνανε κυρίως βάρος. Στην μνήμη και στον ssd. Αυτά από μένα. 1
pnick Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δεν άντεξα και έβαλα τι θα έκανα εγω Μην υποτιμάς τον 4350. Ο προκάτοχός του, ο 4340 στο Photoshop είχε καλύτερη απόδοση από τον 4670 http://www.hardcoreware.net/intel-core-i3-4340-review/13/. Φαίνεται ότι το Photoshop ενδιαφέρεται σαν πρόγραμμα περισσότερο για την per core απόδοση παρά για τους πολλούς πυρήνες. Και ο i3 4350 είναι μεν 2πύρηνος, αλλά έχει και Hyper Threading που είναι χρήσιμο σε τέτοιες εφαρμογές. Κατά τα άλλα, η σύνθεσή σου μου φαίνεται ακατάλληλη για την χρήση που θα κάνει η κοπέλα. Χωρίς παρεξήγηση, αλλά ξεκλείδωτα parts δεν κολλάνε εδώ.
saflom Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Μπορείς να πάιξεις σε κάτι ενδιάμεσο . σε κλειδωμένο I5. Επίσης η DELL είναι καλύτερη από την lg... . Κατά τα άλλα, η σύνθεσή σου μου φαίνεται ακατάλληλη για την χρήση που θα κάνει η κοπέλα. Χωρίς παρεξήγηση, αλλά ξεκλείδωτα parts δεν κολλάνε εδώ. σωστά. Τι ξέρουν άλλωστε στα ξένα φόρα που βάζουν ξεκλείδωτους.... πραγματικά θα θελα να το συζητήσω αλλά δεν βλέπω να προχωρά καλά οπότε το αφήνω. Ι3 λοιπόν και άσε τους ξένους να βάζουν 4πύρινους και πάνω.... 1
pnick Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Βάζουν ξεκλείδωτους αλλά σε άλλα budget. Όχι σε συστήματα των 700€ με οθόνη μαζί... Και οι εντάσεις δεν χρειάζονται. Είπες την άποψή σου, είπα την δική μου. Μέχρι εκεί καλά είναι.
SwordWielder Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Πείτε οποιοδήποτε thought σας (διαφωνίες-συμφωνιές) για να μαθαίνω και τίποτα παραπάνω. Οι διαφωνίες δεν είναι απαραίτητα και σφάξιμο. Για μένα είναι χρήσιμες Οπότε όσοι έχετε διάθεση προτείνεται. Είχα συνηθίσει να βλέπω amd προτάσεις για φθηνά budget πάντως. Μου κάνει εντύπωση που δεν πάμε προς τα εκεί...
pnick Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Για gaming συστήματα, ναι θα δείς AMD σε χαμηλά budget γιατί το βάρος πέφτει στην κάρτα γραφικών. Αυτά τα προγράμματα όμως δίνουν το βάρος στον επεξεργαστή, και κυρίως στην απόδοση ανά πυρήνα. Βλέπεις στο παραπάνω review ότι ο 4340 είναι γρηγορότερος κατά μέσο όρο στο Photoshop γιατί έχει μεγαλύτερη single core απόδοση. Τέλος πάντων. Καλό είναι να ρίξεις και σύ μια ματιά σε site που ασχολούνται με προγράμματα επεξεργασίας, να δείς τί λένε και κάποιοι ψαγμένοι χρήστες, επαγγελματίες φωτογράφοι, γραφίστες κ.λπ. Οι περισσότεροι τονίζουν το θέμα μνήμη και την χρήση ssd για να υπάρχει γρήγορη απόκριση του συστήματος και όχι π.χ. να περιμένεις κανά λεπτό να ανοίξει το Photoshop, όπως περίμενα εγώ παλιά με έναν αρχαίο WD όπου είχα το λειτουργικό μου. 1
Millennium Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Σε τέτοιο budget πιο έξυπνη αγορά είναι να πας σε FX ξεκλείδωτο με μικρή κάρτα για opencl (και σε apu θα μπορούσε με opencl ειδικά αν ρίξεις περισσότερο βάρος στην οθόνη που χρειάζεται). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα